HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Svenska tillverkare och LTS
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

gromit
Member

731 Posts

Posted - 2005/08/17 :  12:49:58  Show Profile Send gromit a Private Message
Tänk på att på samma sätt som företagsledningen verkar som ambassadörer för företaget fungerar ledande personer i en förening som ambassadörer där. Det är ju ändå så att föreningen består av de ingående medlemmarna.

Jag menar inte att en eller ett par personers åsikter helt och hållet uppfattas som föreningens åsikter men att det uppstår en koppling däremellan kan inte vara svårt att se.

/Gr.

Mark Levinson No 39 -> Krell FPB-200c -> Ino Audio pi60s
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/08/17 :  13:17:05  Show Profile Send Dimitri a Private Message
Det är en icke obetydlig andel av presumptiva köpare i HIFI-Sverige som väljer att köpa Inos/LTS produkter alternativt bygga själv (t.ex. de utmärkta HFLS-1), se bara DIY reprtage, senast från 2/4 05. (Kasras försteg skulle kunna kosta hur mkt som helst i kommersiellt utförande)
De pengarna går den etablerade branschen förbi. Dessutom rekryterar de entusiastiska ägarna nya anhängare genom sina inlägg, demonstrationer. Så visst har branschen det tufft, för att inte tala om den ökande privata kinaimporten.
Dimitri
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/08/17 :  13:30:09  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Zed skrev:

"Det är en icke obetydlig andel av presumptiva köpare i HIFI-Sverige som väljer att köpa Inos/LTS produkter alternativt bygga själv"

Kopplingen fungerar ju onekligen fantastiskt bra oavsett vad stadgarna beskriver...

mvh

.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

ART
Member

145 Posts

Posted - 2005/08/17 :  13:54:11  Show Profile Send ART a Private Message
Hur liten är marknaden för HiFi i Sverige egentligen?

Nåja. Jag tänker inte hävda att någon har rätt eller fel, möjligen är jag personligen ovanligt noga med att göra skillnad på vilken 'hatt' någon som gör ett uttalande för tillfället har på sig. Tror att alla som någon gång suttit i en styrelse ihop med någon som samtidigt varit verksam i flera bolag (eller själv varit det) nog förstår varför.
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/08/17 :  15:06:49  Show Profile Send Dimitri a Private Message
Sladd skrev:
"Kopplingen fungerar ju onekligen fantastiskt bra oavsett vad stadgarna beskriver..."
Hur menar du? Du har kapat mitt inlägg i ditt citerande. Inlägget handlade inte om LTS explicit. Jag jämställde bl.a HFLS-1 med Inos produkter.
Jag själv har beslutat mig att bygga egna högtalare och förstärkare efter ett antal besök hos olika hifihandlare. Och det utan att ha minsta diy erfarenhet dessförinnan. Försäljarnas divergenta men alltid självsäkra uttalanden fick mig att ta till detta för mig, då, dramatiska steg.
mvh
Dimitri
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/08/17 :  15:18:01  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Sett ur ett branchperspektiv, Zed, är ju varje musik och hifiintresserad person (och krona) som läggs på något sätt innom branchen positiv. Till HFLS-1'orna behövs kablar, förstärkare, stativ, kanske basmoduler, filter, cdspelare, you name it! Snarare tycker jag att dessa entusiaster (självbyggarna) agerar underbara reklampelare för vårt intresse. Se bara ayayay's initiativ på sitt jobb där bl.a. HFLS-1 demonstreades. Alla kommer heller inte ha tid, lust eller kompetens att bygga HFLS-1'or, förstärkare eller liknanade.

Jag tror det är sunt med självbyggare innom branchen. Ju fler som håller på desto bättre. Skulle det sen tippa över klarar företag utmärkt att styra över produkter och tjänster för att leva på den "nya tiden".


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/08/17 :  15:34:55  Show Profile Send Dimitri a Private Message
EA
Jag tycker också det är sunt med diy-ande. Därvidlag är vi helt överens. Dock vore jag en hifihandlare så vete katten hur jag skulle se på det där med självbyggande. Jag vill minnas att ngn har sagt tidigare (ur minnet) "bygg ni bara, i sinom tid kommer ni till pappa för att köpa riktig kvalitet". Dock med HFLS-1 kvalitet (t.ex) är det inte så sannolikt att man kommer till handlare så småningom, snarare vill man bygga ngt ännu häftigare om nu andan faller på.
Läste nyss att Radiolagret i Gbg kanske upphör. Det är väldigt synd. Tycker jag.
Dimitri

Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2005/08/17 :  16:18:17  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
Vi hade ju en DIY-träff på HiFi Consult för ett tag sedan, det var mycket trevligt.
Sladd ser ju oss DIY-gubbar som presumptiva kunder också, inga bekymmer med det.
Eller hur Sladd?

Trist om det stämmer med Radiolagret.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

Mickhe
Member

209 Posts

Posted - 2005/08/17 :  16:21:36  Show Profile Send Mickhe a Private Message
Hej...tänkte bara säga att jag tror som EA att intresset för diy är bra för hela marknaden. Denna del av marknade konkurrerar ju inte bara med andra hobbies utan har ju ett "low end" segment som tar det mesta av pengarna som går till musik/film återgivning. Så om ni som kan detta med diy sprider er kunskap och intresse vidare så kommer detta ge mig och andra som har tummen mitt i hand en stor fördel. Då kommer, förhoppnigsvis, fler få upp intresset för bra ljud/bild...vilket förhoppningsvis kan pressa priserna ytterliggare i handlar- och producentleden.

Så nu kan vi fokusera på att frälsa våra vänner som idag tror att mp3 är svaret på allt att skaffa en bra stereo i stället för att lägga dessa pengar på andra saker som t.ex bakmaskiner...;-)

Jag tappade tråden...men i mitt huvud såg jag detta helt klart...hoppas ni fattar vad jag menar...vi lever på samma båt...

/Micke
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/08/17 :  17:25:51  Show Profile Send mayro a Private Message
lite fel ute här kanske. Men eftersom denna LTS diskution startade med att "knoppen" utalade önskan att faktiskt delta som PRIVATPERSONEN Johan L och inte mest som TESTANSVARIG med LTS som förebild.. Ja detta får mitt inlägg att kännas nödvändigt..

ALLA som träffat just Knoppen kan nog erinra sig att knoppen har en helt del "ideer" som inte direkt är "LTS-anpassade"....
Jag ska INTE gå in i exakt vad.. Men så är det som jag uppfattade detta....

Så att då INTE få typ finnas med i debatten med SINA egna tankar blir ju fel...

Att en frivillig klubbmedlemskap ska stoppa en för att kunna utrycka SINA egna tankar gör ju absolut INTE att man kan närma sig varann direkt.... Hoppas ni ser hur jag menar här...


För just detta att knoppen nu börjat skriva lite här var ändå en rolig spinn of ifrån senare tids debatter....Så hoppas DETTA roliga ska kunna fortsätta utan att man enbart av LTS ansvaret skall anses såsom jävig eller dyligt...Vet inte OM detta inlägg blir felriktat. Eller OM jag missförstår tidigare inlägg...

Men såg detta med jäv o LTS kom igång efter Knoppens inlägg om att få säga saker som Johan o inte LTS-Johan L..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

MatsT
100.000-klubben

2457 Posts

Posted - 2005/08/17 :  17:34:46  Show Profile Send MatsT a Private Message
Jag håller med mayro och välkomnar Knoppen skrivande som privatperson här, det är väldigt mycket mer intressant när folk skriver vad de själva tycker än när de skriver vad andra tycker.

Att Knoppen är testansvarig för LTS förklarar väl frågorna men det har funnits andra (och finns?) som suttit på två stolar och skrivit som privata och som representanter med olika "nicks". Det borde väl kunna fungera för Knoppen också.
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/08/17 :  21:07:35  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Hej igen!

Vi på firman känner ingen oro över DIY-folket. De är som Bernt påpekar presumtiva kunder. Sällan bygger man allting själv. Sedan att de är mer tjurskalliga än andra och tror att lampsladd låter bra får man ta. Sträckan blir lite längre bara...

Knoppen har mycket vettigt att delge och jag läser gärna hans inlägg som privatperson. På LTS är han testansvarig, om än inte chef för tekniksektionen. Det är Öhman. (tidningen molt har en ansvarig för tidningen, en chefredaktör. Ansvarig utgivare är dock Öhman.)

Zed51:

Idén med att ta citat är att kapa en text, visa ett stycke. Att likställa Ino/LTS är vad många gör både medvetet och omedvetet och dina rader visar detta på ett bra sätt. Det är inte säkert att det är menat så av föreningen men resultatet är onekligen på detta vis.

Lycka till med ditt bygge.

mvh

.

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2005/08/17 :  23:02:16  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Gromit har verkligen en vettig formuleringing i sitt inlägg här ovan:
quote:
Tänk på att på samma sätt som företagsledningen verkar som ambassadörer för företaget fungerar ledande personer i en förening som ambassadörer där. Det är ju ändå så att föreningen består av de ingående medlemmarna.

Jag menar inte att en eller ett par personers åsikter helt och hållet uppfattas som föreningens åsikter men att det uppstår en koppling däremellan kan inte vara svårt att se.

/Gr.



Om man i vissa lägen är "representant" och andra inte, hur skall man som läsare veta när man har vilken mössa på sig? Svaret på den frågan är att det vet man inte...

Vidare brukar det ju vara så att man oftast söker sig till föreningar & företag som delar samma värderingar som en själv och därmed blir det ännu svårare att skilja på "representanten" och privatpersonen.

Detta debatterade vi för över två år sedan och resultatet av den debatten blev att vi införde en regel som sade att om man är knuten till HiFi-branchen(vilket även officiella personer i föreningar är...) så skall man ange det i sin signatur oavsett om man vill vara privatperson eller inte här hos oss.

Se till exempel Engelholm audio, sladd, martinH eller Patrik.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/08/17 :  23:05:37  Show Profile Send Dimitri a Private Message
"Se till exempel Engelholm audio, sladd, martinH eller Patrik."
inte att förglömma IÖ
vh
D
Go to Top of Page

Bosco
Member

444 Posts

Posted - 2005/08/17 :  23:15:14  Show Profile Send Bosco a Private Message
Ni som ser problem med jäv, på vilket sätt är ni drabbade anser ni?

Hifi är ingen smak
Go to Top of Page

ART
Member

145 Posts

Posted - 2005/08/18 :  10:25:06  Show Profile Send ART a Private Message
quote:

Om man i vissa lägen är "representant" och andra inte, hur skall man som läsare veta när man har vilken mössa på sig? Svaret på den frågan är att det vet man inte...



Sant. Här ligger ett ganska tungt ansvar på den som skriver (eller talar, för den delen) att göra detta tydligt. Det är ju tydlig skillnad på "Vi anser" och "Jag personligen anser", för att ta ett exempel. Saknas denna tydlighet så kan naturligtvis de mest olyckliga missförstånd uppstå.

Personligen anser jag att forumpolicyn att branchanknytning skall anges är mycket värdefull. För alla parter.

Men, naturligtvis är det lätt att missta sig; För att ge ett exempel så tror jag (som är ny här och inte känner de inblandade särskilt väl) att i denna tråd deltar företaget Hi Fi Consult, medan jag är mer osäker på EngelholmAudio som mycket väl (utifrån textuell kontext) skulle kunna debattera i egenskap av privatperson i denna tråd (många 'jag' i inläggen). Kanske.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/08/18 :  10:35:28  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
ART: Det var tråkigt att höra att du är mer osäker på mig.
Jag och Engelholm Audio är samma sak. Jag byter inte åsikt kring hifi när jag är privat med mina kompisar, jämfört mot när jag har kunder på besök. Pär Engelholm och Engelholm Audio är samma sak.

Och det är väl det som är grejjen? Jag kan inte svära mig fri från Engelholm Audio's hatt och ansvar, lika lite som jag (/Pär) inte klarar att göra produkter för EA som inte jag (/Pär) tycker om, eller omvänt.

Därför håller jag med Gromit ovan att det handlar om ambasadörsskap. Därför tycker jag att jag hamnar i en jävsituation om privatpersonen Pär skulle ingå i nått annat som har med hifi att göra. På tiden med hififorum slutade jag som sagt sälja HFLS-1'or för att accentuera att jag tar avstånd från det. "epkpeng" var/är ju Pär vilket jag anser är Engelholm Audio.

Därför anser jag att jävsituationen även finns i LTS styrelse.

Den som anser mig skrivit det mest schizofrena inlägget nånsin har inte fattat nått. Jag säger ju att jag är samma person hela tiden, oavsett namn!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/08/18 :  10:37:31  Show Profile Send matte76 a Private Message
Engelholm Audio är ju endast en person som jag uppfattat det, hade det däremot varit fler än en så hade det kunnat bli förvirrat. Men Sladd är väl bara en av flera på Hifi Consult?

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/08/18 :  11:03:45  Show Profile Send mayro a Private Message
EA.. Du (p)är för go du...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ART
Member

145 Posts

Posted - 2005/08/18 :  11:25:50  Show Profile Send ART a Private Message
quote:

ART: Det var tråkigt att höra att du är mer osäker på mig.



Inte på dig, bara på om det är företaget eller privatpersonen som talar i dina inlägg i denna tråd. Vilket ju inte var så konstigt...

quote:

Jag och Engelholm Audio är samma sak.



...eftersom du inte själv gör någon skillnad dem emellan.

quote:

Jag byter inte åsikt kring hifi när jag är privat med mina kompisar, jämfört mot när jag har kunder på besök. Pär Engelholm och Engelholm Audio är samma sak.



Jag har inte talat om att byta åsikter. Att däremot likställa sig med sin näringsverksamhet ställer jag mig frågande till. Inte så att jag inte tycker du får göra (och naturligtvis tycka) som du vill, men jag delar definitivt inte synen du har på detta.

quote:

Och det är väl det som är grejjen? Jag kan inte svära mig fri från Engelholm Audio's hatt och ansvar, lika lite som jag (/Pär) inte klarar att göra produkter för EA som inte jag (/Pär) tycker om, eller omvänt.



Nej, men hatten blir efter hand väldigt tung om man aldrig tar av den, IMHO.

quote:

Därför håller jag med Gromit ovan att det handlar om ambasadörsskap. Därför tycker jag att jag hamnar i en jävsituation om privatpersonen Pär skulle ingå i nått annat som har med hifi att göra. På tiden med hififorum slutade jag som sagt sälja HFLS-1'or för att accentuera att jag tar avstånd från det. "epkpeng" var/är ju Pär vilket jag anser är Engelholm Audio.



Visst handlar det om ambasadörskap! När hatten är på. Samt att jag ju (som sagt) delar din syn på jäv, möjligen inte din syn på problematiken med jäv.
HFLS-1 och historien bakom denna vet jag ingenting om.

quote:

Därför anser jag att jävsituationen även finns i LTS styrelse.



Jag håller med. Däremot kan jag inte med den info jag har dra några slutsatser om hur stor praktisk betydelse detta har (om ens någon?). Kanske har du mer information än jag.

quote:

Den som anser mig skrivit det mest schizofrena inlägget nånsin har inte fattat nått. Jag säger ju att jag är samma person hela tiden, oavsett namn!



Nejdå. Tycker bara att du har en kanske ganska ovanlig syn på företag och företagande. Inget ont i det så länge du är nöjd.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/08/18 :  11:51:46  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Jag och Engelholm Audio är samma sak.
...eftersom du inte själv gör någon skillnad dem emellan.
Nej det är ju det mest rakryggade och entydigaste mot omvärlden, anser jag. Ingen behöver undra vem jag är, EA eller Pär. Jag är samma. Beteer mig som samma. Alltid.

quote:
Jag byter inte åsikt kring hifi när jag är privat med mina kompisar, jämfört mot när jag har kunder på besök. Pär Engelholm och Engelholm Audio är samma sak.
Jag har inte talat om att byta åsikter. Att däremot likställa sig med sin näringsverksamhet ställer jag mig frågande till. Inte så att jag inte tycker du får göra (och naturligtvis tycka) som du vill, men jag delar definitivt inte synen du har på detta.
Ok. Jag tycker det vore oansvarigt att inte stå för agerandet proffisionellt privat, och omvänt.

quote:
Och det är väl det som är grejjen? Jag kan inte svära mig fri från Engelholm Audio's hatt och ansvar, lika lite som jag (/Pär) inte klarar att göra produkter för EA som inte jag (/Pär) tycker om, eller omvänt.
Nej, men hatten blir efter hand väldigt tung om man aldrig tar av den, IMHO.
Hatten blir väl inte tyngre än vad samvetet är svart? Att hålla integriteten och bära upp hatten är något man får tänka på i sitt agerande. Annars (!) blir hatten tung. Men jag anser ändå att den bör bäras.

quote:
HFLS-1 och historien bakom denna vet jag ingenting om.
Var bara ett exempel för att potentiellt öka förståelsen. Jag berättar gärna om du undrar och därmed frågar!

quote:
Den som anser mig skrivit det mest schizofrena inlägget nånsin har inte fattat nått. Jag säger ju att jag är samma person hela tiden, oavsett namn!
Nejdå. Tycker bara att du har en kanske ganska ovanlig syn på företag och företagande. Inget ont i det så länge du är nöjd.
Jag är nöjd! Men det förvånar mig att du skriver att jag har en ovanlig syn. Det är i praktiken omöjligt att skilja på sina roller, varför det är bättre att ta ansvar som att man bara har en roll. Blir hatten för tung att bära har man gjort fel.


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

ART
Member

145 Posts

Posted - 2005/08/18 :  13:25:43  Show Profile Send ART a Private Message
quote:
Nej det är ju det mest rakryggade och entydigaste mot omvärlden, anser jag. Ingen behöver undra vem jag är, EA eller Pär. Jag är samma. Beteer mig som samma. Alltid.


Själv är jag en person. Jag har familj och vänner, hobbies och intressen -- samt åsikter om det mesta, och diverse mål i livet. Jag är medlem i föreningar och minst ett ordenssällskap. Jag äger saker och ingår avtal.

Dessutom driver jag ett företag. Företaget är en annan (juridisk) person vars intressen jag tillvaratar när jag arbetar, enligt ägarens (i detta fall är även ägaren jag) direktiv. Jag är talesman för företaget, men företaget ingår egna avtal och äger sina egna saker. Företaget handlar med varor och tjänster i enlighet med sin verksamhetsbeskrivning. Visserligen är det jag som i rollen som representant skriver under alla papper, men avtalen är bara mitt personliga ansvar om jag bryter mot någon regel och därigenom nekas ansvarsfrihet. Företaget har en uppsättning mål samt en uppsättning strategier för att uppnå dessa. Eftersom det är jag som ägare som satt upp dem så ligger de naturligt i linje med mina personliga mål, men är inte identiska. Företaget har inga politiska åsikter, inga religiösa -- och t.ex. inga om HiFi. Företaget står inte för mina åsikter. Däremot (eftersom det är mitt företag och jag som bestämmer) ser jag ju till att företaget inte står för något som jag som person har svårt att ställa mig bakom, dvs. i de fall företaget har en åsikt så sammanfaller den med min.
I de fall jag varit aktiv i företag där jag inte varit majoritetsägare så har detta inte varit fallet. Ofta nära (annars hade jag jobbat någon annanstans), men aldrig identiskt.

Företaget är inte jag, och jag är inte företaget. Att betrakta de tu som ett hade varit att begränsa mig som person på ett oacceptabelt sätt.

Och. När jag agerar som representant (eller ambasadör) för företaget får jag alltså vara noga med att företräda just företaget -- och inte mig själv.

quote:

Ok. Jag tycker det vore oansvarigt att inte stå för agerandet proffisionellt privat, och omvänt.



Har inte hävdat något som strider mot ovanstående.

quote:

Hatten blir väl inte tyngre än vad samvetet är svart? Att hålla integriteten och bära upp hatten är något man får tänka på i sitt agerande. Annars (!) blir hatten tung. Men jag anser ändå att den bör bäras.



Inte bara samvetet tynger hatten, även ansvaret. Att fundera kring den dåliga orderingången och huruvida man blir tvungen att avskeda två eller tre medarbetare för att räta upp ekonomin är ett exempel på något som jag (i den mån det alls går) helst inte bär runt på utanför arbetstid...

quote:

Jag är nöjd! Men det förvånar mig att du skriver att jag har en ovanlig syn. Det är i praktiken omöjligt att skilja på sina roller, varför det är bättre att ta ansvar som att man bara har en roll. Blir hatten för tung att bära har man gjort fel.



Själv anser jag att det är en ren överlevnadsstrategi att skilja på sig själv som person och sitt arbete (och därmed företaget). De företagare jag känner agerar på liknande vis.
Det fina i kråksången är ju iofs att vi inte alls behöver bli överrens om detta -- vi kan ju faktiskt båda göra som vi vill.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/08/18 :  13:31:33  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Det fina i kråksången är ju iofs att vi inte alls behöver bli överrens om detta -- vi kan ju faktiskt båda göra som vi vill.
Precis! Och vi verkar ju inte störa eller skada varandra nämnvärt trots vårat olika beteende, så jag säger skål (med automatkaffe)!

Peace!


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2005/08/18 :  13:59:56  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
Företaget är inte jag, och jag är inte företaget. Att betrakta de tu som ett hade varit att begränsa mig som person på ett oacceptabelt sätt.


Ja, det är de spelreglerna som gäller för branchrepresentanter här. Så, har man en representant roll som tex. ordförande, kassör, testare, marknadsförarare, designer, försäljare, .... så skall det deklareras så att det syns om man vill delta som medlem hos oss.

Det kan tyckas hårt, men för att det skall vi skall kunna fortsätta att vara ett konsumentinriktat forum så blir det mindre osäkerhet för medlemmen när den vet vem den snackar med.

Så, hos oss skall branchrepresentanter deklarera i sin signatur att de är just det och vad de representerar.

Förutom att det blir tydligare vem man snackar med så slipper vi också en del av den förtäckta marknadsföringen.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2005/08/18 :  14:59:25  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message

Hej igen!

Bara för att undvika missförstånd så är vi nuförtiden endast 2 på Hificonsult. Jag skriver precis som Pär alltid som mig själv samtidigt som det också - i tillämpliga fall - fungerar som företagets policy eller budskap.

Förr skrev jag personligt och en smula mer vildvuxet som "sladd" och i företagsfrågor under nicket Hificonsult. Nu är det bara firmanamnet som gäller, så ingen kan kalla det smygreklam.

När det gäller diskussionen om att skilja på eller inte skilja på person och företag passar jag. Men själva orsaken att man gärna vill ha en identitet är att det är tryggast. I en lycklig värld säljer man saker man tror på och gillar högt och rent, att aldrig behöva gräva uppe i hjärnregistret i hififrågor utan säga vad man tycker och har erfarenhet av ger trygghet kanske framförallt för kunderna.

Alla gillar det inte och det är Ok, men"Hale Harry" som alltid ler och håller med är inte min grej.

mvh

.


www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.53 sekunder. Snitz Forums 2000