HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

Cicaro
Starting Member

11 Posts

Posted - 2009/02/04 :  08:26:35  Show Profile Send Cicaro a Private Message  Reply
Hej!

Så var det då dags för mig att presentera mig. Jag heter Olle och är en 21årig lantmätarestudent på KTH. Musik är nuförtiden ett av få beroenden jag har, slutat röka och snusa gjorde jag för 1#189; år sedan och bil får man köra för att transportera sig från plats a till plats b nuförtiden. Har mestadels jobbat inom byggsvängen tidigare. Hemma har det stått en Pioneer från åttiotalet och jag har inte tänkt så mycket mer på det, i bilen har det varit lite mer pimpat ljud som egentligen mest var till för att alla andra hade det.

Jag har alltid varit galen i gamla tvspel som jag lagat och moddat(NES och SNES) vilket gör att när jag sprang på en ickefungerande marantzförstärkare gratis var det ganska naturligt att öppna den och ta fram multimetern och hitta felet. Tog en halvtimme att göra rent innuti och byta en kortmonterad glassäkring. Kopplade in den som steg till datorn med mina gamla baskaggar från bilen(!)(som numer är utbytta mot ett par nyrenoverade Sonyhögtalare, att sätta dom i bilen kommer inte på fråga med alla inbrott i stockholm) och fick bättre ljud än det hemmabiosystem för flera tusen som satt till datorn tidigare(och numer står i källaren).

Eftersom jag alltid haft en förkärlek för vinylskivorna då jag tycker bättre om ljudet på dessa så är målet just nu att få tag i en ritkigt bra vinylsvarv, byta till en bra pickis och skifta anläggningarna så marantzen hamnar i vardagsrummet och pioneeren vid datorn.

Annan allmän info är väl att jag är gift sen ett halvår tillbaka med min sambo sen flera år och min musiksmak är riktigt allätare, går från klassisk opera via per gessle till nightwish och dir en grey och passerar däremellan allt från jazz, blues, rock och ut.

Så det var jag det :)


Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2009/02/04 :  08:38:43  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Välkommen Olle! Vilken Marantz var det? Det finns flera gamla modeller som låter jättebra.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

Cicaro
Starting Member

11 Posts

Posted - 2009/02/05 :  15:22:28  Show Profile Send Cicaro a Private Message  Reply
Tack :)

Det var en 2220B och underbart varmt och rent ljud oavsett musikval :)
Go to Top of Page

Janne00
Member

104 Posts

Posted - 2009/02/26 :  16:29:39  Show Profile Send Janne00 a Private Message  Reply
Hej!
Janne heter jag. Österman heter jag också. Jag är född i Åbo och uppvuxen i skärgården en bit utanför Åbo.

Jag är 41 år gammal och har hunnit bo i Uppsala i sex år innan jag landade i Malmö för några år sedan. Jag bor i en lägenhet inne i stan och har fru och ett barn.

Jag har hållit mig ifrån hemmabiosystem och länge trott att det bara är kvaliteten på inspelningen och på högtalarna som spelar någon roll... Tills jag skaffade en DAC. Så nu är jag sugen på ytterligare förbättringar och det var så jag kom in på HiFiForum.

Min stereo består av
CD-spelare: HK FL 8550
DAC: Stello DA100 Signature
Förstärkare: HK 3270 RDS
Högtalare: AE 120 SE
Kablage: Chord CO Chrystalis och Chord CO Carnival

Övrig utrustning har 9 år på nacken, men DACen är ny.

Jag lyssnar mera på musik än tittar på TV. Följande skivor hittade jag i CD-spelaren just nu:
-en skiva med 17 klassiska barnvisor :-)
-Nielsen & Aho Clarinet concertos (med Martin Fröst)
-Rajaton sings Abba
-Tango el choclo (Pinja Järvinen, flöjt och Kalevi Kiviniemi, orgel)
-Antony and the Johnsons
Jag gillar pop, jazz och klassisk musik. Jag undviker country och svensk dansbandsmusik.

Det var lite om mig och mitt musikintresse.
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2009/02/26 :  17:09:41  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
Mycket välkommen, hoppas på många trevliga iakttagelser och trevliga trådar från dig.

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

PeterW
Starting Member

4 Posts

Posted - 2009/02/28 :  18:02:07  Show Profile Send PeterW a Private Message  Reply
Hejsan!

Ny medlem här på forumet och kommer väl förmodligen inte att bidra med så mycket men jag är en man på 45 år som bor i Solna med sambo, katter och ungar.

Stereon hemma består av en philips cd-615 spelare som kanske inte är så mycket att hänga i granen men förstärkaren är en Linn Intek och högtalarna är Linn Keilidh. Kassetdäcket är ett Nakamichi Cassete Deck2och radion en Sony ST-S315. För närvarande saknas en vinylspelare men inköp är på G. Just num lutar det åT en Rega P2 men inget är inhandlat än. Den gamla pioneeren PL-112D hade tjänat ut så den sålde jag på Tradera.

mvh
Peter

Growing old is mandatory, Growing up is optional
Go to Top of Page

Bhuset
Member

126 Posts

Posted - 2009/02/28 :  18:06:30  Show Profile Send Bhuset a Private Message  Reply
Hej på er
Mårten från skellefteå här,44år sjukpensionär(tyvärr).Musik intresset har funnits sedan man var 15år och köpte sin första Marantz stereo,det blir mest vinyl nu för tiden.Samlar och lyssnar mest på Rock tex,ac/dc, black sabbath,hendrix,zeppelin men även lugnare musik tex dido.Lite utrustning:
Ariston rd80 med Stax ua9 tonarm,goldring 1042,origin live motor uppgrade,lejonklou kinki mm.
Arcam avr250,Arcam cd 72t.
Audiovector k1 super,Velodyne spl 1000r,och till bio pioneer plasma,audiovector kc super center,bak audiovector kx.Det var lite om mig.
Go to Top of Page

beetype
Starting Member

30 Posts

Posted - 2009/03/02 :  13:36:50  Show Profile Send beetype a Private Message  Reply
Så har jag då äntligen blivit medlem i det forum som jag följt med stort intresse de senaste åren. Här höljer en liten presentation av mig.

Jag heter Johan, född 1975, och jobbar som musiklärare på gymnasiet och trumlärare i Stockholm, där jag också bor med min fru och lilla dotter på 7 månader.

Mitt Hi-Fi intresse började ganska tidigt vi 10 års ålder när jag köpte min första stereo, och märkte att den lät bättre än pappas. Han gick ju förstås, snart därefter, och köpte en mycket värre Pioneer stereo med lösa komponenter till min förtret. Det skulle dröja ända till 1994 innan jag som 19-åring #8221;körde om honom#8221; med en noga utvald anläggning från Hi-Fi klubben. De flesta delarna har jag hunnit byta ut och idag består min utrustning av följande:

Förstärkare: Rotel RA-03. Inköp 2005 (Min gamla NAD 306 bara dog).
CD-spelare: Sherwood Newcastle. Inköptes 2004 till halva priset efter jag lyssnat igenom och lånat hem 4 stycken andra i samma prisklass. Jag är mycket nöjd, men vet inte mycket om märket.
Vinylspelare: Rega Planar 3. Inköpt 1994, modifierad med motoruppgradering 2008. Jag använder för tillfället en Ortofon OM40. Jag köpte även tillhörande vägghylla i somras och vilket lyft det blev!
Högtalare: Dali Ikon 6. Mitt senaste inköp, för bara några dagar sedan. Jag använde flera dagar av mitt sportlov (en av få fördelar med att vara lärare), till att vandra mellan butikerna och lyssna på olika märken och modeller innan jag valde.
Tara Labs signakablar, och Ixos högtalarkablar

Musikmässigt lyssnar jag mest på hårdrock med rötterna i bluesen, jazz, pop, rock och latin. Jag har på senare tid lyssnat mycket på klassisk musik. Jag köper i möjligaste mån all ny musik på vinyl. Det känns bättre i handen och låter bättre, åtminstone i mitt hjärta.

Jag har på senare år följt hur #8221;ungdomen av idag#8221; lyssnar på musik och ser det som ett kall att visa dem hur mycket bättre musik kan låta om man inte lyssnar på illegalt nedladdade mp3-filer i sunkiga mobiltelefonslurar, eller medföljande datorhögtalare, utan genom en stereoanläggning i en förövrigt tyst miljö. Jag lär dem lyssna efter detaljer och stereobilden. Förhoppningsvis får jag åtminstone några att uppskatta det arbete artisterna lagt ner i studion för att vi ska kunna njuta av deras musik.

Jag hoppas på många trevliga stunder med detta forum, där jag nu även har möjlighet att delta i diskussionerna.

Johan


Edited by - beetype on 2009/03/02 13:53:15
Go to Top of Page

Levator
Member

295 Posts

Posted - 2009/03/02 :  15:21:35  Show Profile Send Levator a Private Message  Reply
Hej Levator här som egentligen heter Johan
Bor i Kungälv med min sambo och 3 barn, som ni alla förstår så betyder det att jag och mina hifiprylar får kämpa om plats och tid!.
Jobbar som koordinator på Michelin, samt instruerar i självförsvar, behandlar idrottskador samt masserar när jag får tid över (Cert Massör).

Är vidare Grymt imponerad av alla DIY som finns här på forumet!!

Började mitt hifiintresse med att jag bodde granne med några som ägde musikaffären Musikanten i Ytterby, och dom hade några av dom första tunga Yamaha grejorna, NS1000 högtalare tror att slutsteg försteg hette A2 B2.
Då blev jag såld vilket ljud, så jag köpte en högtalarbyggsats av JH Stridbeck TL6 hette den, stor och ful blev den, men den spelade musik.
Det var i samma veva som NAD lanserade sin 3020 förstärkare och påstod att den kunde driva allt, Hifiklubben gav mig en DENON 100W efter jag knäckt NADen 4ggr.
Bytte mot en Sansui (tror den hette 917), lät bra speciellt med min Thorens 160super med SME arm och Dynavectorpickup. Yamaha kassettdäck TC1000 och en Tuner från 800serien.
Sedan att försöka toppa detta så har alldeles för många grejor passerat. Musical Fidelity A1, Heybrook högtalare,Rotelförsteg med moddat slutsteg, Mirschhögtalare (dom var trevliga) Nakamichi reciver (25W men lät gött)Stridbeck SL44 (2vägare mycket trevliga efter en liten modd av delfiltret) Sperrling A1 vägghögtalare med 12" bas, STORA skruvar behövdes! Sperrling DP3 Nouvea som jag trippelampade med bla Thule 250w slutsteg, samt Cambridge hemmabioförsteg, och en PRE906 från Mattias S. Audiovector K1 super, Pioneer A6, DLS R55.
Mycket blir det ska inte tråka ut er med mer apparater med sladd.

Nuvarande anläggning är Arcam AVR 250 samt mina gamla Stridbeckare som hittat hem igen, Yamaha 2700 DVD och en Squeezebox.

Ha det gött Johan



Go to Top of Page

CarlssonH
Skämtsam

1265 Posts

Posted - 2009/03/02 :  15:34:44  Show Profile Send CarlssonH a Private Message  Reply
Hej Levator!

Och välkommen till forat.

Ditt riktiga namn, bostadsort, instruktör i självförsvar och massagen gör att jag tror vi träffats IRL.

Hur som helst, kul att du hittat hit.

Håkan

A balanced diet is a cookie in each hand.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/03/02 :  15:44:53  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej allihop,
Välkomna!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Musik Hemma
Member

191 Posts

Posted - 2009/03/02 :  16:20:53  Show Profile Send Musik Hemma a Private Message  Reply
Välkommen Levator.

Låter som en rätt normal hifi-resa på en sisådär 20 år.

Det är när man inne på 30 år som det börjar bli underligt.

Som sagt välkommen!


" 90 procent av min förmögenhet har jag spenderat på droger och prostituerade, resten har jag slösat bort".
Sebastian Horsley.
Go to Top of Page

Dompan
Starting Member

22 Posts

Posted - 2009/03/04 :  20:25:01  Show Profile Send Dompan a Private Message  Reply
Hej!

Dompan här, 38år, bor i Solna. Mitt hifi-intresse började nog 1988. Min kompis fyllde 18år och fick då ta hand om de pengar som hans föräldrar mödosamt sparat ihop åt honom. Vad gör han? -Jo, köper en stereo för alltihop till föräldrarnas bestörtning. Det var några JBL-högtalare med metalldomediskant samt Technics förstärkare, CD-spelare, bandare och skivspelare. Det lät klart annorlunda, renare än vad jag hört tidigare. Sedan dess har en del vatten runnit..
Prylar jag haft:
Miragehögtalare (nån sluten, icke dipol)
Sentec försteg med egen överdriven DIY-nätdel
Micromega "dasslock" CD-spelare
Audiolab 8000 CD-spelare
Rotel för- och slutsteg som jag inte kommer ihåg beteckningen på
VPI-skivspelare med en forselltonarm och tillhörande akvariepump
Rotel Michi jätteslutsteg med instabil tomgångsström i ena kanalen
The End MkII slutsteg som jag byggde som monoblock.

Sedan skaffade jag ett par Monitor Audio Studio 15 högtalare, byggde ett Edison 60 slutsteg och ett Daniel II Reference JFET-Triod hybridförsteg. Då stannade tiden.. herregud vad bra en skaplig rör-setup låter. Musikaliskt, holografiskt, hänförande... det lät/låter så bra att det kändes meningslöst att leta efter uppgraderingar...

Men nu har jag bestämt mig för att se om det går att hitta en ny anläggning som klår min nuvarande på rätt sida om 100.000:-

Med hopp om intressanta diskussioner!

Mvh,

Dompan
Go to Top of Page

OskarJ
Starting Member

4 Posts

Posted - 2009/03/12 :  14:59:49  Show Profile Send OskarJ a Private Message  Reply
Hej,

Jag heter Oskar Jakobsson och bor utanför Sundsvall. Jag är född 1978 och fastnade för Hifi när min far skulle snickra egna högtalare ca 1985. Jag fick linda spolar till delningsfiltren och vips var man fast i DIY-träsket. Jag är skolad inom förbränningsmotortek varför jag ännu är lyckligt ovetande om den djupa komplexiteten inom HIFI...

Hade ett par rejäla trevägshorn (Ljudia K25. DIY- dock köpta färdiga) under uppväxten som tilsammans med en gammal Marantz reciver gjorde alla polare gröna av avund.

Hade Bevridge elektrostater under studietiden men med bristande WAF-faktor fick dom lämna plats för mindre DIY-skapelser nyligen. Har haft otroligt många projekt genom åren men inget har någonsin blivit helt färdigt.

MVH / Oskar
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/03/22 :  08:41:41  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Dompan och Oskar!
Välkomna till HiFiForum.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

alexanderj
Member

387 Posts

Posted - 2009/03/31 :  19:45:36  Show Profile Send alexanderj a Private Message  Reply
Hejsan ny här , tänkte presentera mig lite!
Alexander är namnet är ca 30år har hållt på med detta nu i snart 10 år från & till . Håller mig i mera budget klassen så kör denon elektronik clou & van den hul kablar samt dali evidence 470 högtalare.
Är väll igenkligen ekonomin som bromsar upp nu . Men tycker faktisgt detta låter välldigt bra...

Alltid i
uppgraderingsdjävulens våld:(
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/03/31 :  20:25:57  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Alexander,
välkommen.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

joker272
Starting Member

4 Posts

Posted - 2009/03/31 :  20:33:12  Show Profile Send joker272 a Private Message  Reply
Hej alla, Jocke 37år och Ny medlem här på forumet efter att läst många timmar de senaste åren.
Har lyssnat, spelat och varit uppslukad av musik under hela livet.
Har efter de första stapplande stegen med div. ärvda Technics, Pioneer förstärkare samt s.k. skåpbilsinköpta skräphögtalare. (en vanlig företeelse för ca 15-20 år sedan med kringresande skojare som sålde högtalare från bilen)nu fått till en hyfsad anläggning.
Unison Research Unico förstärkare/ Rega p3-24 med Ortofon 2m black/ Sonics Argenta högtalare.
Äger f.n. ingen CD efter några försök med div.spelare samt DAC/Squeezebox.
Kommer antagligen skaffa en Squeezebox duet efter fått bättre ordning på nätverket nu.
Rock i alla former men helst hårdare har varit mest spelat, kan dock uppskatta alla former av äkta och välspelad musik.

Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/03/31 :  20:36:40  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Jokern!

Squeezeboxar är små roliga apparater.

Välkommen till HiFiForum.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

davida.88
Starting Member

11 Posts

Posted - 2009/04/22 :  13:37:59  Show Profile Send davida.88 a Private Message  Reply
Hej

Jag heter david och är 20 år gammal, har haft ett musik och hifi intressen ända sen jag var liten och när man har egen lägenhet har intresset stigit. Gillar verkligen bra ljud. Däremot så har jag inte haft så mycket kunskap om hur allt fungerar och vill därför skaffa mig mer sådann kunskap. Finns så mycket man skulle vilja veta, men det är ju svårt att veta hur allt fungerar.

Ska bli kul att få ta del av detta forum och all den kunskap som finns!

Mvh

david
Go to Top of Page

Nitrum
Starting Member

5 Posts

Posted - 2009/04/27 :  14:51:24  Show Profile Send Nitrum a Private Message  Reply
Hej!

Jag har varit medlem ett tag men inte presenterat mig, mest beroende på att jag inte varit på forumet alls på länge.
Eller andra forum heller för den delen.

Oförsvarligt och oansvarigt, visst är det så, men ibland kommer verkligheten i kapp med jobb, projekt och livet.

Nåväl, jag heter Jonas Frank och bor i Älvsjö utanför Stockholm.
Ljud och tekniknörd sen unga år, har nu hunnit bli 41, och har alltid hållit på med det i någon form.

Jobbar egentligen som konsult inom IT-ledning men har också en egen liten firma för elektronik konstruktion i allmänhet och ljud och bild i synnerhet. Konstruerat en del filter av både analog och digital form och pysslar med mikroprocessorer.

Jobbat en del med utveckling för olika lösningar i bilar.

Har läst forumet länge som gäst och hoppas kanske till och med kunna bidra med något emellanåt.

Hälsning,
Jonas
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/04/27 :  15:34:41  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej David och Jonas. Välkomna till HiFiForum.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Mats Lindqvist
Starting Member

41 Posts

Posted - 2009/05/09 :  09:33:17  Show Profile Send Mats Lindqvist a Private Message  Reply
Hej forum-vänner,
Är ny och tänkte presentera mig. Heter Mats Lindqvist och har haft ett stort musikintresse sedan barnsben. Har följt speciellt vinylforumet länge där jag tycker det finns många bra "gubbar" med dels tips om spelare och pickuper etc men även god musik.
Spelar väldigt gärna vinyl men ska sanningen fram blir det nog oftare CD. Spelar på Simply-Black och Densen-elektronik som jag tycker är perfekta för mig.

Hälsn mats
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/05/21 :  23:51:42  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Mats,
kul att vi blir fler vinylentusiaster, välkommen.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

alfon_s
Starting Member

5 Posts

Posted - 2009/06/01 :  22:25:05  Show Profile Send alfon_s a Private Message  Reply
Hej!
Dan, 28år. Har läst en del på forumet men nu var det dags att registrera sig!
Lite kortfattat: började med att hitta min fars gamla MP-högtalare på vinden i tidiga tonåren, spelade sönder dem och masserade dem med sticksågen. Fick bli disco-toppar till 2st 4530-horn, hann bli ett mindre discotek på rummet innan allt åkte ut och det blev ett hemmabygge med Peerless-element och XLS-sub istället. Flyttade hemifrån men anläggningen fick inte följa med utan det fick bli i bilen istället. Jobbade med bilstereo ett par år men tröttnade och har varit utan seriösare ljud ett par år.
Men nu är det dags igen, har som mål att få till hyffsat ljud hemma i ett allt för litet rum. Resan har börjat med ett par IS6 och nu börjar jakten på elektronik!

IS6 Pro MKII+, vi börjar där
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.56 sekunder. Snitz Forums 2000