HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

ivarlo
Starting Member

3 Posts

Posted - 2008/12/27 :  00:31:48  Show Profile Send ivarlo a Private Message  Reply
Hei

Jeg har akkurat blitt medlem av dette forumet. Har tenkt på det lenge, men etter at jeg hadde tkr og Bergen Lydlaug på besøk så gjorde jeg alvor av mine planer.

Jeg er en 47 år gammel nordmann som bor i Bergen, Norges nest største stad, på vestkysten av Norge. Er medlem av Bergen Lydlaug, en gjeng hifi-interesserte i Bergen som besøker hverandre, har det hyggelig og hører på fin musikk på gode stereoanlegg og prater om hifi. :-)

Jeg har vært interessert i musikk i mange år og vil ha god og helst så realistisk gjengivelse av musikk som mulig. Liker det meste av musikk, i de senere år har smaken dreiet seg over fra rock og pop til mer jazz og klassisk musikk. Har de siste somrene besøkt denne kammermusikkfestivalen (http://www.lofotenfestival.no) og fått meget godt innblikk i hvordan kammer-musikk naturlig skal låte :-)

Mitt stereoanlegg består av følgende:
Vinylrigg: Forsell platespiller med Teres ekstern batteridrevet motor og Van den Hul Colibri Pickup. Bruker en Celius tonearmskabel i gull og Lundahl trafoer som stepup før riaa-trinnet.
Digitalrigg: iMac med masse musikk lagret på harddisk i delvis Apple losseless- og delvis AIFF-format (ukomprimert). Digital-signalet sendes i optisk kabel til en Mutec omvandlingsboks der det gjøres om til balansert AES EBU format før det ender i en Emmlabs Dac6 (Takk Batman! :-))
Preamp er en Cat SL1. Denne finnes i mange versjoner, min er en Signature Mk I fra første halvdel av 90-tallet, med innebygd riaa. Spiller meget bra, jeg bruker rør jeg har kjøpt direkte fra konstruktøren.
Effektforsterkeren er en Counterpoint NP100 basic. Dette er en ombygget SA100 forsterker. Hele hovedkortet er byttet ut med et nytt, dette er den minste oppgraderingen, men videre oppgraderinger er mulig (www.altavistaaudio.com).
Høyttalerne jeg bruker er Harbeth Compact 7ES-3. Disse er jeg svært fornøyd med, de spiller med en realisme som jeg skjelden eller aldri har hørt andre steder. Er fornøyd, men vet at det finnes en større modell....
All elektronikken får strøm fra en PS Audio Power Plant Premier strøm regenerator. Alle strømkabler er Oblivion Coherence, mens signal- og høyttaler-kabler er Chord Signature. Ellers står alle komponenter på Cerapuck eller Ceraball Universal i et Finite Element Pagode rack.
En videre beskrivese av anlegget er å finne her: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71882&whichpage=1

Har ingen planer om endringer, men man vet jo aldri hva som dukker opp av spennende ting... :-)

mvh
ivarlo
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/12/27 :  08:26:53  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Ivarlo!

Välkommen!



// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Suomela
Starting Member

23 Posts

Posted - 2008/12/27 :  08:35:18  Show Profile Send Suomela a Private Message  Reply
Hej på er alla,

Jag heter Mikael och är 37 årig kille som är född och uppvuxen i Göteborg. Sedan 10 år tillbaka bor jag i Jönköping där jag till vardags arbetar som projektledare för en större detaljist inom hemelektronik.

Jag har sedan tidiga år varit intresserad av musik och teknik och efter att ha fått ett Kizz-band i fritis följde tiden som tonåring på 80-talet då det var mycket hårdrock som gällde.

När jag som 13-åring fick ett kassettband av min kusin med en inspelning av Frank Marino's "Live" öppnades mina öron för annan musik och nåt år därefter upptäckte jag Stevie Ray Vaughan. Nu hade plötsligt högtalarplaceringen i pojkrummet blivit riktigt viktig

Under gymnasietiden tilltog mitt intresse för "ljud" och efter att ha bläddrat igenom varenda hifi-blaska som fanns att tillgå på skolbiblioteket fick jag som 16-åring, och efter mycket tjôt, låna pengar av mor min för att köpa min första riktiga anläggning.

Denna kom, med hjälp av den trevliga och tålmodige Stig Åström på Hifi-Stället, att bestå av en Harman Kardon 640 Vxi, en Marantz CD65, en Thoréns TD316 med OM20 och ett par Rauna Leira II (som jag fortfarande har kvar), allt ihopsnörat med Monster Cable.

Anläggningen har sedan dess kommit att innehålla komponenter från Musical Fidelity, Teac, Rotel, Quad, JBL, Marantz mm.

Efter att att varit upptagen med mindre viktiga saker i livet under många år har jag sedan ett par år tillbaka återfunnit musiken, min "balsam för själen". Jag håller i dagarna på att uppgradera anläggningen min och hoppas kunna dela med mig av min resa med er.

Just nu lyssnar jag gärna på Bill Evans, Keith Jarett, Hans Theesink, Tsuyoshi Yamamoto Trio, SRV, några gamla DMP-plattor, NHØP, Mighty Sam Mcclain, Cannonball Adderley, Jack Savoretti, Gianmaria Testa mfl..


/Suomela
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2008/12/27 :  10:24:45  Show Profile Send ohmega a Private Message  Reply
Uj....det var en drös nys medlemspresentationer här sen jag kollade in i tråden senast. Kul....en som bor i jönköping ...presic som jag. =)

En norrman och en och annan slumrande hifi-ist som kommer tillbaka efter dvala. Välkommen allesammans

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

rocksteady
Member

88 Posts

Posted - 2008/12/27 :  18:58:15  Show Profile  Visit rocksteady's Homepage Send rocksteady a Private Message  Reply
God kväll alla hifi-fränder!

Mitt namn är Albin Grind och bor för närvarande i Umeå där det är tänkt att stanna i ett par år framöver. Nybliven vinylfrälst med sin första stereoanläggning under uppbyggnad (om man inte räknar allt-i-ett-systemet man haft sen barnsben). Barnsben och barnsben förresten; jag är 22 år ung så jag är nog yngre än en dels anläggningar.

Jag har haft ett fotointresse ett bra tag och hoppas kunna få samma kunskaper om high fidelity som jag har om fotografering. Planerar ett yrke som arkitekt och har i bagaget en tidigare ansällning på chokladfabrik.

Bygger upp en vinylsamling från scratch med mycket Bruce Springsteen, men bästa skivan just nu är helt klar Bill Withers - Still Bill. Jag kommer ställa många frågor, och hoppas att jag även har något eget att tillkomma med. Jag tycker om DIY-projekt som har kryddat min fotoutrustning så det kommer jag nog överföra till stereoanläggningen.

Det var jag i ett nötskal.
MVH / Albin Grind

Novis vars intresse sträcker sig åt det analoga hållet.
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2008/12/28 :  17:41:47  Show Profile Send huzze a Private Message  Reply
Välkommen, då har vi en del bildreportage att se fram emot
Go to Top of Page

rocksteady
Member

88 Posts

Posted - 2008/12/30 :  01:29:30  Show Profile  Visit rocksteady's Homepage Send rocksteady a Private Message  Reply
Det kommer sannolikt inte bli några tappade hakor pga anläggningen i sig, men för de som är intresserade kommer jag förhoppningsvis snart få upp min hemsida http://www.albingrind.se/ i full mundering. Just nu är den kopplad till min fotoblog.

Jag kommer säkerligen haka på något DIY-projekt också.

Novis vars intresse sträcker sig åt det analoga hållet.
Go to Top of Page

gerward
Member

92 Posts

Posted - 2009/01/03 :  02:19:50  Show Profile  Visit gerward's Homepage Send gerward a Private Message  Reply
Hej!

Jag heter Andreas, bor och pluggar i Göteborg för tillfället. Kommer ursprungligen från Malmö. Har alltid varit intresserad av musik, spelar klarinett, basklarinett och gitarr.

Mitt Hifi-intresse började för ca 1,5 år sedan efter några timmars lyssning på flickvännens pappas stereo (JMLab Utopia Nova, Bladelius Avantage och Bladelius Grendel).

Då jag är student är tyvärr budgeten begränsad och för tillfället finns följande i mitt hem: Luxman Lv104u, Rauna Leira MK1, Pioneer PD-s707 och en Technics SL-1900.

Lyssnar mycket på vinyl, för tillfället mest Yes, Boston, Genesis, men även mkt på jazz av olika typ, gärna aningens progresiv.

Har viljan att lära mig mer och hoppas kunna få ta del av allas kunskap på forumet för att klara ut de eventuella oklarheter och förfrågningar som kommer upp för en nybörjare på hifi =)

Hälsningar
Andreas
Go to Top of Page

fischen08
Member

239 Posts

Posted - 2009/01/03 :  03:59:07  Show Profile Send fischen08 a Private Message  Reply
Hejsan!

Johan heter jag och bor i Lund. Född på Söder i Sthlm men bott i Lund sedan barnsben. Jobbar som fönsterputsare i Malmö och på fritiden sysslar jag med triathlon. Har fastnat för vinyl, då själva samlandet & letandet ger mig något speciellt (lite som frimärken eller hockeybilder). Hoppas att under 09 hinna besöka lite mässor och träffa likasinnade entusiaster och lära mig mer om denna speciella hobby. Hemma snurrar det mest rock och metal som t.ex. Opeth, Tool, The Haunted och Metallica. Dock tar jag gladeligen emot tips på lite välproducerad jazz och lite lättare klassisk musik. Anläggningen är under ständig uppgradering men består just nu av:

Rega P3-24 (LP-calle modad :)
Benz Ace LS
Disc of Silence
Rega PSU
Lehmann Black Cube
Neotech RCA
H/K 980
Real Cable HD-TDC600
Dynaudio Stand 4
Dynaudio Excite X16

Hälsingar från Lund!
Johan.

-"Den som väntar på något gott blir aldrig fet"
Go to Top of Page

SCarlsson
Member

135 Posts

Posted - 2009/01/05 :  07:42:07  Show Profile Send SCarlsson a Private Message  Reply
Hej allihop

Det är väl på sin plats att presenteras sig som rookie...

Stefan heter jag. Bor i Skurup, Skåne men är inflyttad från Borås för 12 år sedan. Har varit intresserad av musik och ljud under hela livet.
Har under de senaste året uppgraderat mig till 2-kanal efter en sväng i bioträsket.
Lyssnar på i princip all musik men med förkärlek för blues, folk och vispop.
Hoppas kunna vidga mina kunskaper och vyer inom HiFi'n.

Må bra
Stefan

***Clearaudio PerformanceSE*Graham Slee*Hegel HD11*MF M6 500i*Focal Electra 1008BE***
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/01/05 :  10:02:38  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Albin, Andreas, Johan & Stefan!

Välkomna!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

bamalamalu
Starting Member

3 Posts

Posted - 2009/01/06 :  14:46:47  Show Profile Send bamalamalu a Private Message  Reply
Hej alla.

Mikael Knutsson heter jag, 27 år och är bosatt i Trollhättan. Jobbar här i stan på Volvo Aero.
Musik tar upp nästan all fritid. Spelar gitarr mest för hemmabruk. Har en liten hemstudio där jag spelar in diverse skum musik.
Lyssnar mest på diverse obskyr 60/70-talsrock och garagerock på vinyl såklart...
Har endel gammal HIFI bl.a. Telefunken radio, Carlsson OA-14, Dual skivspelare(som för tillfället jävlas lite) osv. Gillar att fynda gammal kvalitets-HIFI. Bor i lägenhet så det gör livet komplicerat.
Hoppas kunna lära mig mer om ljud och utrustning här. Livet ska ju inte kastas bort på skitljud..


Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/01/07 :  18:45:26  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Mikael, välkommen till HiFiForum.nu.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

niklasthedolphin
Starting Member

10 Posts

Posted - 2009/01/09 :  15:42:00  Show Profile Send niklasthedolphin a Private Message  Reply
Hej fra Danmark.

Det er muligt nogle herinde kender mig gennem årene fra nogle danske, norske, engelske, tyske eller amerikanske hifi fora.
Jeg har altid username niklasthedolphin/niklasthedolphi/niklasthedol eller i kortere form alt efter diverse fora tillader af længde på username.

Jeg er typen der har musikken i centrum med masser af titler som er samlet fra 60'erne til i dag.

Derfor har jeg mange signalkilder så næsten alle medietyper kan afspilles. Jeg har altid haft kassette, spole, vinyl, FM og så snart nyere medier kom på markedet fik jeg også afspillere til dem. Jeg har ikke på noget tidspunkt lagt noget til side. Det har altid været aktivt hos mig.

Det forsøger jeg så at få den bedste lyd ud af inden for et afgrænset budget.

Jeg har holdninger til tingene med baggrund i egen empiri.
F.eks. mener jeg at analog lyd, og i særdeleshed fra en god spolebåndoptager, har større potentiale for velly som for mig er lig med at bevare ægtheden i forhold til den analoge reference end digital kodet lyd har.

Jeg mener også at matching af komponenter i anlæget har meget stor betydning for den endelige lyd.

Jeg mener at subwoofere og surround sound destruerer den gode lyd.

Jeg har selv fungeret som studietekniker og master tape operator mange gange siden slutningen af 70'erne.

Jeg benytter multikabling ud fra princippet om at alle kabler, uanset pris, har destruktiv indflydelse på lyden.

Alt hifi udstyr bygger på kompromisser og alle lydoplevelser er subjektive.

Sådan kunne jeg nok blive ved i længere tid.

Så der er nok at debattere med mig.

Jeg har været medlem her i lang tid men aldrig været aktiv herinde og derfor tænkte jeg at det var på sin plads med en kort præsentation.

"dolph"
Go to Top of Page

Musik Hemma
Member

191 Posts

Posted - 2009/01/09 :  19:07:18  Show Profile Send Musik Hemma a Private Message  Reply
niklasthedolphin

Välkommen till träsket.

Alla dina funderingar är intressanta och kan säkert också bidra till att vi lär oss en del.

" 90 procent av min förmögenhet har jag spenderat på droger och prostituerade, resten har jag slösat bort".
Sebastian Horsley.
Go to Top of Page

FransBertil
Starting Member

20 Posts

Posted - 2009/01/19 :  19:25:59  Show Profile Send FransBertil a Private Message  Reply
Hej på er alla

Jag heter Bertil och bor i Bara, det ligger strax öster om Malmö. Jag har alltid haft ett intresse för HiFi och bra inspelad musik. Nu på senare tid (fyller 50 i år) så har HiFi intresset tagit ny fart igen och har nyligen uppgraderat min anläggning. Har börjat med högtalare Audiovector Mi3 super. Spelar just nu med Advance Acoustic förstärkare och H/K 970 CD-spelare, även vinylsamlingen är kvar och den avnjutes med hjälp av Dual 505-2. Medlemskapet på forumet blir trevligt, kul att "möta" likasinnade.
Go to Top of Page

ConnyBoy
Starting Member

6 Posts

Posted - 2009/01/19 :  21:02:17  Show Profile Send ConnyBoy a Private Message  Reply
Jag heter Conny och bor i Surahammar och har sedan länge haft ett vilande intresse för HIFI men alltid lyssnat och köpt musik. För mig gäller tvåkanal, vinyl och CD. Jag lyssnar på det mesta i musikväg och musik från tiden 67-73 ligger mig varmast i örat det jag själv kallar The Woodstock Era och British Invasion. För närvarande snurrar mycket av återutgivningarna från Blue Horizon etiketten i CD'n.

Genom åren har jag levt med utrustning från AKAI, ROTEL, Philips, Tandberg, LUXOR, Luxman, Denon, Dual, Olle Mirch, och har för närvarande följande Harman Kardon HK670, Harman Kardon HD750, Harman Kardon DVD25, Harman Kardon TU940, Luxman PD284, Ortofon OM10, Mårten Design Monk, Transparante MusicWave BiWire.

I vardagsrummet är det Harman Kardon som utgör stommen i anläggningen och i sovrummet slumrar Luxman L30/T33 med Olle Mirch med Supra Ply. Planerna framöver är låta Harmony Design modifiera först CD spelaren och därefter gå vidare med förstärkaren. Vill se vad man kan få ut av min befintliga utrusning .
Mvh/Conny

Edited by - ConnyBoy on 2009/01/19 21:03:31
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2009/01/19 :  21:16:57  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Välkomna FransBertil och ConnyBoy!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Tempo
Member

78 Posts

Posted - 2009/01/26 :  11:53:40  Show Profile Send Tempo a Private Message  Reply
Hej på er!

Jag är en 36-årig nybliven medlem som har varit entusiast ö över 20 år nu. Det började med att man lyssnade på farsans hemmabygge (OLN V1 med isobarik baslåda! med Thorèns vinylspelare. Mycket trevligt! Jag kör med både cd och vinyl nuförtiden men börjar att planera ett hemmabygge av en mediaspelare för musik och film. Se www.tystpc.nu ex.

Musik är en viktig del i mitt liv tillsammans med min familj och motion. Musiken och hur det låter betyder mycket för mig och ibland måste man påminna sig själv om den tänkvärda pekpinnen från den gode Stig Carlsson; - är det musik eller hifi du är ute efter? Troligtvis både ock skulle jag vilja säga...

Jag matar mina Audio Physic Tempo V med Abrahamsen förstärkare (grym!) och en Denon DVD-2910 idag. Självklart är det signalkejdan som ligger närmast till att uppgraderas i form av en cd och/ eller bättre d/a omvandlare. Tips mottages gärna!
mvh Christer

"Don`t eat the yellow snow" mr Frank Zappa
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/01/26 :  14:45:19  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Tempo!
Välkommen.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Drengur
Starting Member

19 Posts

Posted - 2009/02/03 :  10:03:46  Show Profile Send Drengur a Private Message  Reply
Hejsan!

Jag heter Drengur Óla Þorsteinsson och jag bor i Akureyri, Island. Jag är 27 år gammal och studerar, jobbar litet samt att jag driver en webbutik, portus.is.

Jag har varit intresserad av HiFi, musik och hembio sen jag var liten på grund av mitt fars intresse. Tyvärr så har det varit så på Island de sista åren att det finns inte så många med just detta intresset i Island. Men vi finns, även om vi är fåa.

Tyvärr importerar jag kina-HiFi (och hembio med) till Island så att jag inte kan uttala mig om de produkter jag säljer på detta forum. Men jag hoppas på att ni kan svara på mina frågor och funderingar.

Mitt system har ändrast ganska mycket de sista åren. Nu ser det ut så her:
Stereo: CAV Fi-EX, Xindak XA6950, Jungson Moon Harbour Tube, Bona 580 Speaker wire, Xindak AC-01 RCA. Dvs. Kina-blandgodis
Hembio: 2xCAV W250, QLN 603MK2, 601MK2, 602MK2, Proson RV-4700, Pioneer DV-757Ai, DLP proj., Moddat Xbox.
Sovrummet: Xindak XA6950V, CAV DS-88
Köket: Kenwood KR3010 från 80talet, CAV DS-30

Hoppas att kunna introducera mitt fars system också samt oss 3-5 stycken i Akureyri som har HiFi-virus. (Det finns några mumsiga bitar)

Tack för det och ursäkta min Svenska.

Driver portus.is
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/02/03 :  20:45:02  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Drengur!
Välkommen till HiFiForum och tack för att du respekterar våra reklamregler.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Musik Hemma
Member

191 Posts

Posted - 2009/02/03 :  22:24:15  Show Profile Send Musik Hemma a Private Message  Reply
Drengur

Jag kan lova dig, på i stort sett allas vägnar, att din Svenska är betydligt bättre än min Isländska, och de flesta andras också.

Välkommen som sagt.

Edit: borttaget en massa dravel.

" 90 procent av min förmögenhet har jag spenderat på droger och prostituerade, resten har jag slösat bort".
Sebastian Horsley.

Edited by - Musik Hemma on 2009/02/03 22:50:31
Go to Top of Page

mrdeckard
Starting Member

5 Posts

Posted - 2009/02/03 :  22:55:16  Show Profile Send mrdeckard a Private Message  Reply
Hej Hej

mrdeckard här, aka Calle Granström..
Jag har tidigare mest meckat min fars gamla hifi-prylar..en sonab R-4000 å byggt lite högtalarbyggsatser från hifikit å sånna grejer..
Anledningen att jag nu gått med detta fantastiska forum är främst att jag precis skaffat mig en Lenco L75a.. som inte funkar som den ska.. Jag kommer ställa ett gäng frågor i vinylforumet inom kort, tacksam för alla hjälp!
/Calle

Ägare av en Lenco L75
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2009/02/04 :  06:09:16  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Drengur

Det är ju klockren Svenska ;-)

Välkommen !

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000