HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/20 :  18:50:07  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Bernt!
Välkommen till HiFiForum.




// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

henrickpettersson
Member

359 Posts

Posted - 2008/01/24 :  00:26:32  Show Profile Send henrickpettersson a Private Message  Reply
Hej,

Jag tänkte att det kanske är dags att presentera sig efter att ha varit medlem på forumet nu i snart 9 månader. Själv är jag 32 år och utbildad maskiningenjör och bosatt i Örebro. Mitt hifi intresse började någon gång (kommer inte ihåg exakt när) i lågstadiet när vi fick åka med skolan på konsert till Örebro Konserthus. Konsert och konsert förresten, dom spelade några olika lättsmälta stycken för att få oss ungdomar intresserade av musik. Jag fascinerades av hur det kunde låta så högt, så mycket och så fylligt utan att använda sig av mikrofoner och högtalare.

Sedan dröjde det några år, ända fram till en kompis använde sina sommarjobbs pengar att köpa en hifianläggning, ett Rotel Försteg med till hörande slutsteg (det billigaste men bra ändå)en Yamaha skivspelare och ett par SPL Monitor (ej golvmodellen). Återigen fascinerades jag av hur fylligt det lät. Kompisens anläggning har genomgått flera uppgraderingar sedan dess, men det är en annan historia.

Jag började min bana med att efter avslutad skola och lumpen köpa mig en Yamaha CDX-580, fortsatte med en begagnad Technics förstärkare av okänd modell (men säkerligen inte mer än ca 2500 kr ny), högtalarna köptes snart därefter på en konkursutförsäljning. Sedan dess har anläggningen uppgraderats med en Sony CDP-XA20ES och en Sony TA-FA30ES, stod lite i valet och kvalet mellan en Rotel och Sonyn för samma peng. Högtalarna har uppgraderats med att jag bytt ut kondensatorn i delningsfiltren mot en MIT-MultiCap och en Mundorf Mcap kondensator.

Jag har ända sedan jag börjat med hifi intresserat mig för DIY men saknat kunskaperna för att göra det jag vill. Läste lite olika trådar innan jag hittade Bernts artikel där han tweakar sin Cambridge D500SE, precis det jag letade efter, någonting sådant vill jag göra med min CD-spelare. Sedan stötte jag på Rannagardens artikel där han mycket pedagogiskt förklarar och visar hur han har modifierar sin Denon DVD. Detta har lett till att jag har plågat livet ur honom med frågor den senaste veckan om moddning av min Sony CD-spelare. Han har tålmodigt stått ut med mina frågor, tack så hemskt mycket för hjälpen Rannagarden. Nu är det på gång nya OP-Ampar till CD-spelaren, strömförsörjningen har redan blivit wimafierad med lyckat resultat. Nästa projekt blir nog Rannaardens hörlursförstärkare.

/Henrick
Go to Top of Page

Revoxarn
Klubbmästare, Nerikes Audiofiler

806 Posts

Posted - 2008/01/24 :  13:53:56  Show Profile Send Revoxarn a Private Message  Reply
Välkommen Henrick, Du får snart ett PM.
Revoxarn.

Revoxarn
Klubbmästare för N.A - skicka PM för mer info/medlemskap.
Go to Top of Page

j3n5
Member

58 Posts

Posted - 2008/01/25 :  10:45:28  Show Profile Send j3n5 a Private Message  Reply
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Nu lockar en Lagavulin 16 år
--------------------------------------------------------------------------------


Det står alltmera klart för mig att Hi-Fi entusiaster har en väl utvecklad förmåga att njuta av livet! En Laphroaig Cask Strength med tillsats av lite vatten - inte för mycket - tillsammans med rökig musik. Inte heller helt fel!
--------------------------------------------------------------------------------

Själv ska jag nog lugna ned mig med en Ardbeg Uigeadail efter en veckas hårt slit...

Aurum Cantus M-102, Nuprime, Audeze.
Go to Top of Page

ChristianL
Starting Member

32 Posts

Posted - 2008/02/06 :  19:20:54  Show Profile Send ChristianL a Private Message  Reply
Hej!

Jag då får man väl ta och presentera sig lite lätt. Jag heter Christian och är 26 år och bor i Falkenberg. Jobbar med CAD/CAM programmering av revolverstansar och laserskärning. Har som intressen att lyssna på musik och ser på film.

Med hjälp av KMJ här på forumet har jag kommit in på att bygga högtalare och har byggt mig hemmabiosystem av bredbandselement som kan beskådas på minhembio.com under namnet DonChristian för den som är intresserad. Mitt senaste projekt är en GainClone från Audiosector, som jag hoppas ska bli bra.
Är ingen hejare på elektronik, men så länge det inte luktar bakelit så är det säkert bra. :) Så det kommer säkert att komma lite dumma frågor från mitt håll.
I och med att jag har möjlighet genom jobbet så är jag intresserad av att göra DIY projekt som både låter och ser bra ut, så det blir lite laserskurna detaljer här och där. Det var lite om mig själv och är det nåt ni undrar över så är det bara att fråga.

/Christian
Go to Top of Page

Daniel_S
Semester på egen begäran

308 Posts

Posted - 2008/02/15 :  19:40:56  Show Profile Send Daniel_S a Private Message  Reply
Suger på en Ardbeg Airigh Nam Beist 1990 just nu
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/02/17 :  18:28:43  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Christian!

Välkommen!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Mey
Member

899 Posts

Posted - 2008/02/18 :  12:05:51  Show Profile Send Mey a Private Message  Reply
Jag känner nu att det börjar att bli dags att presentera sig, efter att ha varit medlem här i något år, samt hunnit med en forumträff (på mässan i Kista häromveckan)

Har varit intresserad av musik sedan många år, även spelat en del instrument men tyckte att det var roligare att höra andras verk.
Med tiden har man önskat bättre upplevelser av musiken, som ibland kan vara mycket detaljrik och där började jag söka efter bättre utrustning för att spela upp musiken på ett rättvisande sätt.

Nuvarande anläggning består i huvudsak av Rotel-komponenter ur 800 och 900 serien som jag tycker låter bra jämfört med mycket annat som säljs idag. Ett par HFLS-1 är under byggnad, och kommer troligen att drivas med en äldre Philips klass AB förstärkare, en välbyggd pjäs som har fått en rejäl översyn och nu spelar fint igen.
Tidigare synder inkluderar bland annat en uppsättning Audio Pro A3.20 Live som lät väldigt fint för sitt pris, men var lite för tunna i basen i den miljön dom stod i.

Vägen dit jag är idag har varit lång, det finns mycket att välja på likså finns det många olika filosofier kring vad som låter bra.
Något som har förvånat mig är att många högtalare (och i vissa fall system) jag provlyssnade i butiker har låtit direkt illa, pga. en mängd yttre orsaker.
Jag vet nu med säkerhet hur det inte ska låta, och det underlättar vid köp av nya saker. HiFi-mässan gav en del nya referenspunkter som är värdefulla när man är lite ny i den här världen

Det kommer bli en hel del DIY då jag är ganska händig, tycker om att bygga saker själv och vill sätta min egen prägel på sakerna. Målsättningen är att bygga en välljudande anläggning för rimliga pengar, och jag lär nog aldrig bli helt klar men det blir man sällan när man ägnar sig åt en hobby, vilken den än må vara.

När jag inte sitter hemma och njuter av musik tillsammans med mina två katter (bilder kommer i tråden för HiFi-katter) läser jag sista året till högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik och elektronik. Innan jag började studera arbetade jag inom elektronikindustrin med bla. reparation, prototyptillverkning och försäljning.

Hälsningar Stefan
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/03/09 :  09:40:50  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Stefan,
det känns ju lite galet att önska dig välkommen då du varit här ett tag redan. Men, det är trevligt att du är med och bygger kamratskapen här på HiFiForum.nu. "Välkommen"!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

AndreasH
Member

116 Posts

Posted - 2008/03/09 :  12:50:35  Show Profile Send AndreasH a Private Message  Reply
Hejsan allihop,

Tänkte ta och presentera mig.
Mitt namn är Andreas Holmström, jag är 26år, företagare till yrket, bor i Helsingfors i Finland.

Naturligtvis är HiFi min stora hobby! Hifi intresset väcktes hos mig vid 10-års åldern, då jag började mera intressera mig för musik. I samma ålder började jag spela olika instrument t.ex trummor och Piano.

Jag har alltid varit intresserad av design och arkitektur, så ljudåtergivning blandat med design har också varit viktigt för mig. Bang & Olufsen var det märke som jag snavade in på dels tack vare mina föräldrar. Märkte dock rätt snabbt att B&O var inte riktigt ljudmässigt vad jag sökte.

I 17-års åldern började intresset för hembio (ett intresse som släckts med tiden) och det var i denna veva som jag lämnade B&O för andra märken.

Idag har jag ett rätt så "High-End" system uppbyggt av Pathos, Meridian och ELAC.

För mig har min HiFi hobby varit väldigt givande.

Min kusin har importen av ELAC och DUEVEL högtalare i Finland, men försöker att hålla mig objektiv i diskussioner kring dessa märken. Jag är en bekant syn på Helsingfors HiFimässa sedan 4år tillbaka i ELAC's rum.

Önskar ännu tacka Pac för mitt medlemskap, väntetiden var rätt lång, men de säger ju att väntar man på nåt gott så... :)

Ska bli mycket trevligt att ta del i diskussionerna på forumet. Visst har vi bra hififorum i Finland också, men inget på mitt modersmål, dvs svenska. Har "smygtittat" på forumet en tid, och måste verkligen berömma medlemmarna för intressanta trådar, speciellt reportagen med bilder i massor. Bilder är ett bra komplemet till ord. Är själv en inbiten fotograf, arbetar inte som fotograf, men vi kan säga att det är en lika stor hobby som Hifi.

Hälsningar
Andreas

B&O Beolab 5, BeoSound 9000
Go to Top of Page

Schulze
Member

102 Posts

Posted - 2008/03/09 :  21:46:09  Show Profile Send Schulze a Private Message  Reply
Hej, jag är ny här men gammal som hifientusiast, började intressera mig för ljudåtergivning redan i slutet av 60-talet. Spelar vinyl hellre än CD. Jag har ingen jättemärkvärdig anläggning, bor dessutom trångt. Jag anser att innan man går vidare och uppgraderar sina komponenter ska man göra maximalt av det man har: försäkra sig om att de är inbrända, att nätkontakterna är rättvända, att kontakterna är rena, pick-upen är avmagnetiserad och nålen fri från beläggningar, geometrin optimerad mm. Jag försöker tweaka de grejer jag har med hjälp av bra "fötter", vattenpass, dämpning av lådor, bättre nätkablar und so weiter. Även rena vinylskivor/ CD-skivor är viktigt. För mig ligger alltrså "sporten" mycket i att förbättra ljudet med kunskaper, inte med pengar. Jag brukar uppgradera mig med en ny grej om året bara: en kabel, en pick-up eller nånting annat. Är rätt nöjd med mitt ljud #8211; jag tycker det låter bättre än mycket "dyr-fi" jag hade tillfälle att höra på Gignosmässan nu senast. Mycket synpunkter på det här har jag och de får jag återkomma med.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/03/09 :  23:31:56  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej AndreasH & Schulze,
Välkomna till HiFiForum!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Brus91
Member

71 Posts

Posted - 2008/03/10 :  22:58:30  Show Profile Send Brus91 a Private Message  Reply
Då har även jag blivit medlem och då är det ju dags för en presentation.

Jag heter Martin, är 17 år gammal och bor i Växjö. Jag går första året på gymnasiet, närmare bestämt Naturvetenskap: Matematik/Data på Katedralskolan.

Mitt HiFi-intresse har väl vuxit fram de senaste 2-3 åren, när jag började upptäcka att min pappa hade fyllt hela huset med gamla Sentec-prylar som väl låter hyfsat (idag finns bara SC8/PA8 och SE/PA77 kvar). När han efter några månader tröttnade på att jag var på hans stereo hela tiden fick jag en egen Rega, en liten P1, och på den vägen är det. Det var först då jag började lära mig att lyssna djupare in i musiken, när jag insåg att jag faktiskt hörde en tydlig skillnad mellan farsans och min egen stereo (min lät naturligtvis bäst). Det har rullat på sen dess och just nu är jag mitt uppe i en uppgraderingshysteri, i vilken mån det nu är möjligt med studiebidraget som enda inkomstkälla och andra saker som kommer ivägen hela tiden.

Men men, det ska nog gå. Jag får läsa alla gamla trådar här så kommer nog sommaren snart och inkomstökningen det innebär

/Martin (brus91)

/Martin
Go to Top of Page

Gustaf J
Member

60 Posts

Posted - 2008/03/12 :  22:54:35  Show Profile Send Gustaf J a Private Message  Reply
Hej
Efter något års "tjuvläsande" på detta eminenta forum så har jag tagit mig samman och aktivt sökt medlemskap..
Jag heter Gustaf Jander är 48år och bor straxt utanför Örebro med min fru och våra två tonåringar.
Jag har sedan jag var liten tyckt om musik, har till och från deltagit i olika körer.
Mitt HIFI intresse började i mitten av -70 talet då jag fick min första stereo anläggning, en philips grammofon med inbyggd förstärkare. För att få mer (o)ljud så klädde jag rummet med diverse högtalare som jag plockat ur skrotade tv och radio apparater jag kommit över.
Som alla förstår så blev väl högtalarlasten inte direkt gynsam för den lilla stärkarn, en tunn blå rökstrimma talade sitt tydliga språk.
Mitt emot mitt fönster på andra sidan gatan i centrala Örebro öppnade i samma veva en HiFi butik som hette Provox Hifi, han sålde massor med skoj prylar som högtalarbyggsatser, lite mer exotiska hifi prylar än den phlipsen jag hade lagat för andra gången.
Efter ett stort antal besök hos den stackars butiksinnehavaren, så hade jag beslutat att köpa ett SEAS högtalar kit en Sansui skivspelare, ett AKAI tapedeck samt en JVC reciever med läckert blåskimrande front.
Sen efter det så har det passerat ett antal burkar som NAD2030, Mitsubichi, Proton, Whaferdale, Gamma basreflex, Gamma Horn,
Luxman tapedeck, Panasonic Cd nåt..,
Till slut så köpte jag en Luxman LV-103 (hybriden), en Harman Kardon 7600-II samt en Thorén 166 som kopplades till ett par hembyggda högtalare som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var.
Jag var rätt nöjd med ljudet, men en resa till Degerfors skulle ändra på allt. På annons hade jag fått nys om en snickerimaskin som jag var spekulant på.
Killen som sålde maskinen hette Bo Hansson å höll på med att tillverka skivspelare och högtalare i betong..
Som de flesta här på forumet kan förstå så blev besöket ett minne för livet. Snickerimaskinen hämtades och någon lång vecka senare hämtades även en skivspelare samt ett par Chaccone högtalare. Övrig utrustning fick jag hämta i hans hem.
Efter lite rundsnack så visade Bosse sin egna anläggning, först trodde jag inte mina ögon, sedan trodde jag inte mina öron.
Bosse lovade att fixa min nålfria MC10:a genom att förse den med en Van Den Hul nål. Pickuppen kom efter ett par veckor och vilket lyft.
Doch grumlades glädjen lite av vetskapen om hur det kan låta...

Jag var nöjd trots allt, ett husbygge kom då jag fick tillfälle att bygga ett litet rum för enbart musiken, det blev väl inte optimalt på något sätt, men ett rum för enbart musik.
Så nu kan med snäva ekonomiska ramar vandra vidare mot det "perfekta ljudet".
I mitt rum står nu en sentec sc8 en Hypex 180HG OA-14 Min gamla H/K 7600-II samt skivspelaren från Bosse, en NAD 2070 och en Lenco L75.
På tur står en uppdatering av CD:n och försteget...
I vardagsrummet står Chacconerna och min gamla Luxman tillsammans med en ny Cambridge dv89

Har du orkat läsa hit så är jag imponerad och tackar för din uppmärksamhet.

På återhörande
Gustaf
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/03/13 :  06:20:39  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Martin & Gustaf!

Välkomna till HiFiForum!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Tompa-T
Member

301 Posts

Posted - 2008/04/07 :  22:10:55  Show Profile Send Tompa-T a Private Message  Reply
Hejsan HFI folks !!

Tompa heter jag !!
Är ny medlem här på HIFI Forum.nu
För någon av er så är jag kanske bekant från Euphonia, som just Tompa !
Ja, vad säger man, hifi och musik har varit och är mitt största intresse/hobby sen tidiga tonår, samt en del fotograferande, det vill säga 30-35 år.
Jag tyckte det var skit kul då, och jag tycker att det är precis lika kul nu, hifi är en hobby som verkligen förenar nytta med nöje, det tillfredställer mitt teknik intresse samt ger mig en gedigen avkoppling. Jag lyssnar både på vinyl och cd, jag till hör dom som inte väljer läger, att det ena är bättre än det ändra, jag se det som två olika medier, som med rätt förutsättningar båda kan tillfredsställa mina ljudideal fullt ut. Jag använder både rör och trissor (mest rör) i min anläggning, har ungefär samma resonemang där, rätt sak på rätt plats, så blir det i mitt tycke bra. Jag ger mig inte in i käbbel fram och tillbaks om vad som är bäst, det gitter jag inte, det är med hifi å musik som med det motsatta könet, det är en högst personlig smaksak !! Däremot sakliga diskussioner med sunda argument, och lära ut och berätta om det jag kan, det gör jag med glädje, det tycker jag är kul, och absolut med glimten i ögat, man får inte ta sig själv för jäla allvarligt, det är inget bra

För övrigt så är jag en original Malmö kille, som flyttade ut på landet för närmare 19 år sedan, bor på en gammal avstyckad gård en så där 5-6 km utanför Skurup i Skåneland !! Min hustru sedan 25 år är genuint häst intresserad sen barns ben, därav en gammal gård !

Mvh//-- Tompa --

HIFI & Musik nörd :-)

Edited by - Tompa-T on 2008/04/07 23:19:27
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2008/04/08 :  18:32:26  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message  Reply
Tompa-T, har du hört talas om eoJeud?

Välkommen HifiForum.

PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

byZan
200.000-klubben

4435 Posts

Posted - 2008/04/08 :  21:23:07  Show Profile Send byZan a Private Message  Reply
Hej.

Har faktiskt tittat och följt ett flertal trådar här under en tid och tycker att både språkbruk och kunskaper är trevliga hos alla medlemmarna. Sökte därför medlemskap och fick det, tillslut!

Så nu tänkte jag att få ta tillfället i akt att få presentera mig och då som ny medlem här på hififorum.nu.

Jag är sedan lång tid tillbaka intresserad av hifi, men inte så tekniskt bevandrad.
Började lyssna redan 1958-59. Hade en granne som var 5-6 år äldre och musikintresserad, Elvis vs Steel, där började jag mitt intresse.
Jag har faktiskt en del vaga minnen (tack vare några gamla foton som numera är borta) då vi satt i hans rum och lyssnade på någon Telefunken/Luxor med två högtalare (tror att det t o m stod stereo på fronten).

Har under åren som gått haft ett antal olika anläggningar, som jag så här i förbifarten inte kan komma på namnen........ på.

Några då; Philips, BO, Luxman, Akai, Nad, Pioneer, Sony m. fl.
Nu har jag, vad jag tror, är det bästa för mina öron.....
ni får kanske veta det så småningom

Jag spelar idag 2-kanal i både cd och vinyl format. Det senare mycket trevligare att lyssna till, svarven är alldeles nyinköpt.
Riktigt roligt var det att få ta fram det svarta guldet ur garderoben och lyssna.

Med den här bakgrunden tyckte jag att detta forum måste vara perfekt för mig, att både kunna få förkovra sig och få utbyta erfarenheter.

Vi hörs,

ByZan



"Att lyssna är berikande - att berika är att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper"

Mina system...

Huvudsystem
Dan D#8217;Agostino S250 / Dan D#8217;Agostino HD Preamp / Lumin X1 / Clearaudio Master Reference, Absolute Inside, Goldfinger v2 / Roon Nucleus / PS Audio P20 / TAD Reference One / Stillpoint Ultra 5
Andrasystem
Absolare Signature Integrerad / Lumin S1 / Nucleus - Roon / TAD CR 1 /PS Audio P10

Hemma hos reportage...

HiFiForum Magazine
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/04/08 :  21:43:32  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej ByZan,
välkomen till HiFiForum.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Tompa-T
Member

301 Posts

Posted - 2008/04/09 :  09:56:49  Show Profile Send Tompa-T a Private Message  Reply
Hejsan PG !!
Tack !!

Jo, jag har hört talas om eoJeud, men jag vet inte vad det är ??

Mvh//-- Tompa-T --

HIFI & Musik nörd :-)

Edited by - Tompa-T on 2008/04/09 20:13:39
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2008/04/09 :  10:08:58  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message  Reply
Välkommen Tompa!

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

Tompa-T
Member

301 Posts

Posted - 2008/04/09 :  10:54:36  Show Profile Send Tompa-T a Private Message  Reply
Hallå Audionet å tack !!

Mvh//-- Tompa --

HIFI & Musik nörd :-)
Go to Top of Page

KarlXII
Starting Member

34 Posts

Posted - 2008/04/23 :  23:59:11  Show Profile Send KarlXII a Private Message  Reply
Goder afton, ljudvänner!
Jag är pinfärsk på forumet - detta är min första post - men har läst här en hel del och uppskattar den goda tonen.
Som alla andra här är jag på ljudresa, och jag uppskattar verkligen resan och har egentligen ingen önskan att komma till slutet av den.
Fast risken är väl inte så stor...?

Min resa började för länge sedan, redan på tidigt sjuttiotal då jag hade en Ferguson grammofon - köpt från Det Bästas Förlag på postorder, vill jag minnas - och spelade Beatles, Manfred Mann och Harry Belafonte. Mogen smak för en 8-åring.
I den vevan kompletterades anläggningen med en kassettbandspelare och jag lyckades koppla ihop den och en gammal radio med Fergusongrammonfonen och vips hade jag min första rigg!
Mono iofs, men vilket drag!

Med tiden har anläggningarna kommit och gått och som tonåring började jag bygga egna högtalare. Många blev byggda - ingen blev bra.
I den vevan började ju mycket rotera kring musik, och några kompisar och jag köpte mängder med skivor och spelade som DJ:s på fester och uteställen.
Där någonstans blev det någon form av överdos av musik (nåja) och intresset låg i träda i många år.

I början på nittiotalet kom jag över en Pioneer hemmabioförstärkare - en av de första som fanns på konsumentmarknaden, tror jag.
Dolby Prologic var ju fantastiskt! Via diverse högtalare som passerade revy etablerades intresset för ljud igen. Som tur är var ju utvecklingen enorm inom filmljud och det ena formatet bättre än det andra rullade ju in, speciellt efter att DVD:n sett dagens ljus.

Filmljud var och är fortfarande roligt, men det riktiga musikintresset saknades. Jag lyssnade inte ens på radio.

Men efter att ha letat nya fronthögtalare till hemmabion så började intresset vakna till liv efter att ha varit och lyssnat lite här och var. Det verkar tråkigt nog som att jag inte ids lyssna, om det inte låter tillräckligt bra. Jag är avis på alla som kan få fina musikupplevelser ur bergsprängare och smäckiga MP3-spelare, men tyvärr - det går inte. Så snobbig är jag.

Nu ska jag inte bli för långrandig - jag är säker på att jag får tillfälle att berätta mer allteftersom.

Edited by - KarlXII on 2008/04/23 23:59:57
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2008/04/24 :  00:12:11  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
Kul att se dig här KarlXII och välkommen!

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

KarlXII
Starting Member

34 Posts

Posted - 2008/04/30 :  10:22:06  Show Profile Send KarlXII a Private Message  Reply
Tack FBK!
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000