HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2008/01/03 :  09:56:11  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Välkommen Jonny!

Har Pac en drive på att ta in folk från KAK (Köping-Arboga-Kungsör)just nu? Trevligt med fler från regionen!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/03 :  12:03:43  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Börjar det bli dags för en klubbstuga kanske?




// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

JoRos
Member

89 Posts

Posted - 2008/01/03 :  14:26:35  Show Profile  Visit JoRos's Homepage Send JoRos a Private Message  Reply
Kanske det, men jag har bara hittat 2 KAK-are till i presentationstråden. Har inte lyckats söka på ort i medlemsregistret. Går det??
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/03 :  14:44:07  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Nej tyvärr. Orten finns bara där om medlemmen skriver in den själv.

Klubbstugorna ger en möjlighet att snacka med det lokala gänget likasinnade i en mindre grupp än de +4700 som idag är medlemmar på HF.

Ett sätt att gå tillväga för att få ihop ett lokalt gäng är att tex bjuda in på en lyssningsträff under HiFi-diskussion och sedan kolla med gänget som kommer om de vill vara med på att starta en klubbstuga.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2008/01/03 :  16:37:11  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
quote:
Hifi-intresset började lite svagt med att bygga "rostfria" förstärkare (utan utgångstrafo)
Snackar vi rör och OTL här?

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

JoRos
Member

89 Posts

Posted - 2008/01/03 :  17:04:55  Show Profile  Visit JoRos's Homepage Send JoRos a Private Message  Reply
Hej Bernt! Jag har läst om dina OTL-byggen m m och är mycket imponerad. Mina första försök var ju i slutet av 60-talet och då byggde man rörsteg med 2 x EL86. Högohmigt direkt ut till Karlsson-kopior med 600 ohms Philips högtalare. Dvs inga förvrängande transformatorer behövdes. Sedan har det blivit egna rörbyggen inom amatörradiohobbyn och underhåll & utbildning på ett antal gamla burkar inom försvaret. Det varmaste jag har nu är slutsteg (HF) med 2 st 3-500Z...
Är anställd på den enhet som försörjer hela försvaret med reservdelar, bl a rör. Tidigare fanns upp till 50 000 rör av de vanligaste typerna i våra lager. Nu är det nästan tomt och definiivt inga KT88:or..... Ett antal rör skänktes dock till FRO för underhåll av gamla utrustningar.
Enkel effekttest på rör:
Lagom effekt: rött sken, för hög: blått, mycket för hög: vitt och sedan mörker!

von Schweikert VR8, B&W 805, OA51, 2 x B4-200, m fl.
Rotel RC1570-rb1582, Prima Luna, Yamaha CR1020, m fl
Go to Top of Page

Its-a-Deal
Starting Member

46 Posts

Posted - 2008/01/03 :  17:50:09  Show Profile  Visit Its-a-Deal's Homepage Send Its-a-Deal a Private Message  Reply
Namn: Tim J. Faste (J = Jerk; och det är inget skämt; faktiskt inte ens roligt!)
Född: Ja - 1949
Kön: Man
Civilstånd: Gift med Iréne sedan 1971

Övrig familj: 2 söner (födda 1972 respektive 1978)
Levebröd: Redovisningskonsult; eget familjeföretag sedan 1980 (http://www.datafamiljen.se/)
Ursprung: Skåne (det hörs fortfarande mycket tydligt eftersom somliga tycker att jag har en 'räli' dialekt! Men ded bryer jau maj ente om!)
Bosättning: Södra Lappland sedan 1977 (först Åsele och därefter Dorotea; med undantag av 3 år dels på Gotland och dels i Strängnäs)
Intressen: Förutom ett religiöst engagemang (vilket jag prioriterar) så är det naturligtvis musik, Hi-Fi, god mat och dryck (gärna Red Wine till Red Wine Audio) samt att inte arbeta mer än nödvändigt
Musik jag gärna lyssnar på: Jazz - även modernare snitt samt klassiskt. Lyssnar gärna på annan modern musik typ pop, rock m.m.
Musik jag undviker: Dansbandsmusik (för mig känns den inte engagerande) samt de flesta typer av hårdrock (världen är i sig tillräckligt otäck så jag uppskattar inte uppmaningar till våld, uppror och död som finns i en del av dess riktningar)
Hi-Fi utrustning som jag ofta nyttjar: Förstärkare = Red Wine Audio Signature 70 Monoblock; CD/Musikserver = Olive Music Center modifierad till batteridrift av Vinnie Rossi, Red Wine Audio; Högtalare = Gemme Audio VFlex Tanto; Signalväljare = Red Wine Audio Signature 3S; Signalkabel = Svalander flätad silver med bomullsisolering och Furutech RCA; Högtalarkabel = Oyaide QR-800 Advance
Hi-Fi utrustning som jag lyssnar till ibland: Tuner = NAD Tuner Silverline S400 (blir inte så ofta eftersom P2-signalen är usel)
Lyssningsmiljö: Anläggningen är hörnplacerad - en inte helt lyckad lösning men det fungerar rätt bra i alla fall. Jag gör gärna den kompromissen eftersom jag sätter stort värde på den mer inredningsfokuserade personen i familjen.

Kommer troligen att: Engagera mig i frågor som känns viktiga och meningsfulla för mig samt informera om de produkter som jag själv uppskattar och jobbar med.
IT's-a-Deal AB: Ett dotterbolag till vårt redovisningsföretag där jag får roa mig med min hobby; nämligen Hi-Fi. Tycker själv att jag har haft tur och hittat två olika produkter som både jag och andra gillar.

Ni lär säkert känna mig mer efterhand ju mer vi umgås i detta forum och jag ser fram emot ert goda sällskap; även om jag kanske får "på skallen"; någon gång då ni tycker att jag har blivit galen. Kan i så fall trösta er med att det är inte något som jag "blivit"; det är ett konstant tillstånd som kanske märks mer ibland och mindre vid andra tillfällen!

Spela ALDRIG MP3 - inte ens för dina värsta ovänner!!
Elnätet är alltid fel - batteri och likström är bättre!
Äger IT's-a-Deal AB

Edited by - Its-a-Deal on 2008/01/03 20:09:17
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2008/01/03 :  18:03:11  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Välkommen Tim

Du var ju med på senaste mässan i Malmö, klart intressanta produkter

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

HiFiHåkan
Member

73 Posts

Posted - 2008/01/07 :  13:51:41  Show Profile Send HiFiHåkan a Private Message  Reply
Äntligen har man hittat hit och fått bli medlem och allt :)

Nu ska jag försöka presentera mig också:

Jag heter alltså Håkan, är 24 år och bor i Örebro sen ett halvår tillbaka. Jag pluggar i Linköping till civilingenjör och veckopendlar. Som tur är så är jag förhoppningsvis klar om ungefär ett år om allt går som planerat. Jag har tidigare skrivit lite grand på andra forum men under de år som jag varit aktiv kommit fram till att det nog är detta forum som passar mig och mitt hifiintresse bäst.

Mitt hifiintresse var det ja. Allt började någon gång på det glada 90-talet då jag upptäckte tjusningen med musik på ett seglarläger på västkusten. Där fick jag nys om gruppen Dream Theater. Jag hade aldrig hört talats om dom innan, men å andra sidan så hade jag inte haft något särskilt musikintresse heller. Lyssnade lite grand på roxette och queen men inget passionerat. Jag inhandlade i alla fall en skiva med Dream Theater, A change of seasons heter den, och spelade hemma. Först förstod jag inte riktigt vad det var, men varje gång jag spelade skivan så var det något i mig som kändes starkare och starkare. Jag kunde inte få nog helt enkelt.
Den anläggning som fanns att tillgå på denna tiden var ett minisystem från panasonic av billigare sort eller min brors technicsminianläggning (som man egentligen inte fick röra men jag "lånade" den när han inte var hemma :) ) I och med att jag nu hade väckt ett musikintresse så dök genast tanken upp på en egen stereo, speciellt eftersom jag delade panasonicen med min lillasyster som då tyckte att spicegirls var något av det bästa som fanns.
Jag började botanisera i de stora elektronikladorna, siba, elgiganten och onoff. Ganska direkt upptäckte jag att det var jättekul att gå runt och vrida, pilla och provlyssna på stereoutrustning. Min budget på denna tiden var något begränsad (tyvärr är den det fortfarande men inte lika mycket som då :) ) så jag höll mig till ladorna, där fick man även vara mest ifred från personal. Dom tittar så konstigt på en när man spatserar in som femtonåring hos en hifihandlare och vrider och pillar på apparater i en halvtimme innan man går ut utan att ha sagt ett ord till någon i personalen eftersom allt ändå var för dyrt.

Efter idogt letande så fattade jag tycke för ett jvc-midisystem med stativhögtalare med dubbla 8-tumsbasar som såg ut som en mindre rymdstation. När jag drog med pappa till butiken för att få lite finansieringshjälp (egentligen för att han skulle betala med mina sparpengar som inte jag kom åt själv på den tiden) så tog det tvärstopp. Både han och min mor tyckte att den var hemskt ful och alldeles för stor. jag blev lite småsur och letade lite till i hyllorna, men snart så blev jag glad igen då jag upptäckte Philips MZ7, ett minisystem med samma ljud som jvcn men mycket snyggare. Stilren huvudenhet i silver och trähögtalare med blåa fronttyg. Denna apparat inhandlades samma dag och jag var jättenöjd...i säkert flera månader...sen kom den så beryktade uppgraderingsdjävulen hem till mig. Under dessa månader så hanns det dock med att upptäckas ännu bättre musik än Dream Theater, nämligen Transatlantic, The Flower Kings och Marillion. Speciellt Flower Kings har en stor plats i mitt musikhjärta.
Tillbaks till uppgraderingsdjävulen. Precis som alla andra i den åldern jag var i då så ville jag ha mer bas. Så en julrea så kompletterades min philips med en audio pro sub evidence, denna makalösa lilla låda som för sitt pris och sin storlek presterar fantastisk bas. Nu var jag verkligen nöjd, och det höll säkert i sig i nästan två år. Sen kom tanken: Hemmabio?
Först lyckades jag övertyga min far om att vi skulle ha en 32tums widescreentv, (den gamla hade precis gått sönder) och sen var jakten igång igen. Tillbaks till ladorna!
På ett fyndutförsäljningsbord så fann jag en philips dvdreciever med tillhörande satellithögtalare och en liten aktiv sub. Detta inhandlades och kopplades upp hemma, dock så brusade recievern något förskräckligt så den byttes ut mot recievern Yamaha RXV530 och dvd-spelaren Yamaha DV530 eller vad den hette. Satelliterna och den aktiva subben fick jag behålla, vilket var mycket vänligt av butiken.

Alla vet ju att man inte kan ha något annat än golvhögtalare i sin huvudanläggning. Så självklart var jag inte sen med att byta ut philipssatelliterna mot ett par golvare. Först kom Jamo E350 hem, en liten budgetgolvare med dubbla 6,5 tums basar som låter som en gammal transistorradio. jag insåg ganska fort att detta inte skulle funka i längden så dom byttes ut mot ett par Proson 2010SA med tillhörande center och surround. Nu var det liv i vardagsrummet. Oj vilket ljudtryck man kunde åstadkomma, inte speciellt high fidelity men det lät häftigt. Sen kom lumpen, och med det en ny syn på livet. Mer musik upptäcktes, jag fattade tycke för Kent, Jethro Tull, Neal Morse, Håkan Hellström och en del annat. En fördel med lumpen, förutom tid för eftertanke, är att man får pengar som man aldrig har tid att göra av med, så under julledigheten från det militära så investerade jag i en Yamaha YST-SW1500. Monstersub på 1000 watt. Nu vart det ännu häftigare. Grannarna i radhuset var ovanligt förstående och sa att "visst hörs det in till oss men det gör inget".

Efter lumpen kom sommarjobb och studier. jag hade turen att få lastbilskörkort i lumpen så sommarjobb är inga problem längre. Sen flyttade jag till Linköping och började plugga Teknisk Fysik och Elektroteknik. Under hösten införskaffades en till stereo (vad man nu skulle med två till i ett korridorsrum :) ), Denna stereo bestod av Rotel RC960 försteg och två st RB960 slutsteg. Dessa kopplade till mina proson var väldigt kul. Under julen samma år så införskaffades ett par Jamo D590 och voila så hade ljudkvaliten höjts otroligt mycket. I samma veva hittade även en begagnad Pioneer VSX859 THX reciever hem och en flytt till ett kollektiv genomfördes. Vistelsen där blev dock kortvarig då jag träffade min fästmö samma vår. Vi flyttade ihop under sommaren och efter det blev det en paus i uppgraderingsspiralen (förutom byte av surroundhögtalare till jamo D5 SUR).
Under denna period så kom jag i kontakt med det omtalade märket Ino Audio. Till en början blev jag hänförd av dessa högtalare. En kompis skaffade piP och yello och infected mushroom lät jättetufft på dessa. jag har även varit i en viss källare i Täby en gång och provlyssnat, och visst, det låter väldigt bra, men dessa högtalare uppfyller inte mina krav på helhetsupplevelsen då jag tycker de är otroligt fula :) Dom passar verkligen bäst i nersläckta rum. Ett tag var jag dock inne på att försöka sälja allt annat och skaffa ett par pi60 men efter lite mer lyssnaden på piP och jämförande med andra högtalare, speciellt med den musik som jag gillar så har jag kommit fram till att det inte riktigt är det ljudet jag är ute efter och absolut inte den designen. Jag har även upptäckt att jag lyssnar delvis med ögonen ibland. Ser det bra ut så låter det bättre :)
En annan nackdel som jag märkt på alla jag känner som skaffat ino är att dom slutar med den delen av hifi som är näst roligast efter att lyssna på sin anläggning, nämligen leta och testa nya apparater och högtalare. Det är en mycket rolig sysselsättning som jag kan bränna bort många eftermiddagar på, och sitter man nöjd med sin anläggning så kan man ju inte göra det på samma sätt. Därför tänker inte jag bli nöjd än på många år :)

Min fästmö blev färdig med sina studier för ungefär ett år sedan och i somras så flyttade vi till hennes hemstad Örebro. Här har den senaste uppgraderingen skett då jamo D590 har fått ge plats för Jamo D870, D590 är en mycket bra högtalare men D870 är så mycket bättre på allt. Även D8 surround har införskaffats. Så nu står jag här på inkörsporten till high end som någon kallade D870 i en recension. Näst på tur står lite akustikfix i vardagsrummet. Nuförtiden har min musiksmak även inkluderat artister som: Christian Kjellvander, Sophie Zelmani, Katie Melua och andra singer/songwriter artister, dock är det fortfarande den progressiva delen som är störst.

Det var lite om min hifikarriär. Min förhoppning på detta forumet är att deltaga i många givande diskussioner om och kring hifi och jag hoppas även kunna bidra med lite egna erfarenheter, kanske till och med vara med på någon träff eller dylikt. jag har även DIY-at lite grand, bland annat deltog jag i högtalartävlingen på faktiskt.se med ett ganska amatörmässigt bygge om jag får säga det själv .

Mvh Håkan
Go to Top of Page

Revoxarn
Klubbmästare, Nerikes Audiofiler

806 Posts

Posted - 2008/01/07 :  19:53:10  Show Profile Send Revoxarn a Private Message  Reply
Välkommen Håkan. Du har PM.
Revoxarn.

Revoxarn
Klubbmästare för N.A - skicka PM för mer info/medlemskap.
Go to Top of Page

Daniel_S
Semester på egen begäran

308 Posts

Posted - 2008/01/11 :  22:13:02  Show Profile Send Daniel_S a Private Message  Reply
Halloj!

Föredetta Sundsvalls kille här, bor nu i Nynäshamn sen 8år tillbaks. Har ett namn också, lite norskt men ändå Danielh Stormo!
Har haft ett glapp i mitt HiFi intresse men nu åter så kör vi så det ryker, i plånboken iaf
Inte så dyra grejor jag har med det är inte meningen heller.

Vincent SV-233, AA MCD-203 med ECC83 Telefunken rör, Opera Consonance Eric Linear, HARMONIC TECH - Pro-9 Plus och HARMONIC TECH - Truth-Link.

Meningen är att rummet ska bli så bra det kan enlligt min mening och spela skjortan av lite dyrare anläggninar

Om jag stavar fel beror det på mitt andra intresse, Single Malt....

Flyttar i månadsskifftet till en ny lägenhet och ska då bygga ett dedikerat rum så gott det går om inte min son river allt innan allt hammnar på plats

Ska försöka införskaffa mig en Digitalkamera då det underlättar en hel del och köra bilder allt eftersom uppgradering av rummet fortskrider!
Rummet kommer att bli baserat på absorbenter i förstareflexer och lite alldagliga diffusioner som bokhyllor tills jag känner att Svanå eller annan förmåga måste snygga till mitt rum. Tråden kommer nog bli lång o utdragen men ska gör allt för att underhålla. Plånboken har ju sina gränser tyvärr......

Hoppas på mycket komentarer o ideer om hur det perfekta rummet ska se ut, smaken spelar ingen roll, har du nått på hjärtat så Speak upp Boy men var inte säker på svar eller medhåll...

Gärna också om det äe nån som provat nån av mina komponenter och vet av ordentligt mycket bättre pryl för en likvärdig peng är det av största intresse Tack På Förhand

Nú lockar en Lagavulin 16år mer än detta så vi slår på Manolo Yglesias Destino Flamenco av Opus3 o myser lite i det nuvarande rummet som inte duger till mycket men har dock lite absorbemter monterade så det går att leva med.

Trevlig helg o sköt om er...

//Danielh

Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/11 :  22:21:49  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Välkommen till vår lilla HiFi-oas Daniel!

Det skall bli intressant att följa ditt bygge.



// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

iroise
Member

1753 Posts

Posted - 2008/01/11 :  22:31:02  Show Profile Send iroise a Private Message  Reply
<pac undrade om det var dags för en klubbstuga. Detta kan jag rekommendera då jag tycker det berikar. Man lär känna trevliga snubbar, lyssna på fin hifi och kan lyssna på de egna prylarna med friskare öron samt får lite tips på musik! Välkomna alla nya medlemmar!
Go to Top of Page

JHS
Starting Member

24 Posts

Posted - 2008/01/11 :  22:32:55  Show Profile Send JHS a Private Message  Reply
Hejsan.
Okay et par ord om mig selv.
Jeg er Dansk, født i det år berlinmuren blev bygget, og arbejder til
dagligt med samfundets "vanskelige" børn og unge.

Har så længe jeg kan huske tilbage, haft en fantastisk glæde ved at
lytte til musik, hvilket absolut er det bærende og ikke så meget udskiftningen af
anlægets enkeltdele. Faktisk er det mig en stor plage, når noget går itu og
skal erstattes. :-D

Mit første "hifi anlæg" bestod af en Micro seiki pladespiller,
2stk.Quad 405 og en 34 pre. og et par grimme Tannoy højtalere, et system som spredte vellyd og glæde i hjemmet i rigtigt mange år.
Mit nuværende system består af: Michell gyro se, Mantra sound ph10 riaa, Sunfire pre
& effekt, Amphion xennon højtalere, Kenwwood L-01 tuner samt en gammel Nakamishi cdafspiller, med den gode DAC TDA 1541A, som i øjeblikket ligger på bænken, for at blive "lampizator" moddet inspireret af den gode Polak Lukasz.

Ser frem til mange gode timer & muligheden at få lære lidt Svenska, på jeres fine forum ;)

Venligst
Jess

Edited by - JHS on 2008/01/11 22:33:46
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2008/01/11 :  23:27:35  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Välkommen Jess

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Crille_f
Starting Member

15 Posts

Posted - 2008/01/12 :  12:10:47  Show Profile Send Crille_f a Private Message  Reply
Hej alla ljudintresserade!

Jag heter Christopher och är ny medlem här på hififorum! Det ska bli mycket spännande att ta del av allas erfarenheter.
Själv har jag inte hållt på med hifi alls, förutom att spela musik för jämnan. Dock har Petter Persson på detta forum (far till luvan och beatrice) påverkat mig till att bli mer av en hifinörd än förut. I skrivande stund håller jag på med ett par kompakthorn (plyfa material) med fostex fe 206e element, som jag hoppas skall bli klara snart... Har inte byggt så mycket och fort som jag borde :). När de är klara får vi se vad det blir, men planerna är många. Det är kul att bygga!!!

Mvh Christopher

Mvh Christopher
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2008/01/12 :  12:46:43  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
fler horn galningar ?
Hur ska det här sluta

Välkommen Christopher

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

JHS
Starting Member

24 Posts

Posted - 2008/01/12 :  13:15:22  Show Profile Send JHS a Private Message  Reply
quote:
Välkommen Jess
.

Tak for det - Johan.
Go to Top of Page

j3n5
Member

58 Posts

Posted - 2008/01/13 :  15:45:19  Show Profile Send j3n5 a Private Message  Reply
Hej allihopa!

Kan börja med att berätta lite om mig själv. Jag är en 34-årig gift tvåbarnsfar född i Gävle, Stockholmare i åtta år, bosatt i Söderhamn, tillika medielärare i gymnasiesärskolan, fotoantusiast (Nikon D200/70-200VR dvs. lite prylfixerad) och numer också HiFi-intresserad. Har alltid varit sugen på en riktig stereoanläggning, men då jag alltid bott i lägenhet så har det fått stryka på foten till förmån för dataljud (mac) och div. olika cd/md/mp3-spelare samt hörlurar. Min musiksmak och subkultur-tillhörighet har varierat från hårdrock som 12 år vidare till Hip-hop, punk, manchesterrock, brit-pop, 60-70-tal för att nu som något äldre vara något av en musikalisk allätare. De flesta gernrer har något bra att erbjuda.

Min första AHA-upplevelse inom ljud var när jag som 15 år gick och köpte en stereo på en stormarknad, den lät OK. Jag köpte också Sonys då dyraste Walkman med metallband och för den tiden svindyra Fontopialurar för ca 600:- Det lär ju SÅ mycket bättre än min Kenwoodstereo... Därför fortsatte mitt letande efter hörlurar. Först Porta-Pro som gav mig min andra AHA-upplevelse, för att tillslut fastna för Sennheiser men sitt fina neutrala ljud. Använder för tillfäller att par HD600 när min familj inte vill bli störd.

När jag flyttade till en villa i söderhamnstrakten ville jag självklart förverkliga min dröm om en riktig stereo. Eftersom jag är en faktasökare av stora mått så började jag leta på internet. Hittade Ert forum ganska snabbt och lärde mig en hel del. Blev då också sugen på att bygga egna högtalare eftersom det verkar vara riktigt roligt och ge mycket ljud för pengarna. Kände dock att jag behövde en relativt billig anläggning för att skaffa mig någon sorts referens. Det enda stället där det gick att diskutera och ställa frågor var minhembio.se. Iof. rätt OK men alla diskusioner har en förmåga att spåra ur och bli tävlingar i märkesfanatism. Därför var det bara att fortsätta och läsa på samt chansa in en relativt överkomlig anläggning.

Jag köpte då en Panasonic A-A9-J förstärkare samt en PD-D6-J CD. Till detta köpte jag ett par Swans M1 stativare samt Hi-Vi:s kablage. Känns som om jag fått relativt mycket välljud för mina pengar då mitt vardagsrum är ganska litet.

Framtidsplaner är för närvarande högtalarbygge, skivspelare, kanske en hörlursförstärkare samt uppgraderingsprat. Hoppas på många goda råd från detta kunniga forum...

Aurum Cantus M-102, Nuprime, Audeze.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/13 :  15:59:50  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

j3n5, välkommen!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Crille_f
Starting Member

15 Posts

Posted - 2008/01/13 :  18:49:38  Show Profile Send Crille_f a Private Message  Reply
Tack för det Johan!
Ja, horn är kul!

Mvh Christopher
Go to Top of Page

Its-a-Deal
Starting Member

46 Posts

Posted - 2008/01/15 :  18:43:45  Show Profile  Visit Its-a-Deal's Homepage Send Its-a-Deal a Private Message  Reply
quote:
Nu lockar en Lagavulin 16 år

Det står alltmera klart för mig att Hi-Fi entusiaster har en väl utvecklad förmåga att njuta av livet! En Laphroaig Cask Strength med tillsats av lite vatten - inte för mycket - tillsammans med rökig musik. Inte heller helt fel!

Spela ALDRIG MP3 - inte ens för dina värsta ovänner!!
Elnätet är alltid fel - batteri och likström är bättre!
Äger IT's-a-Deal AB

Edited by - Its-a-Deal on 2008/01/15 18:44:24
Go to Top of Page

DZac
Starting Member

1 Posts

Posted - 2008/01/19 :  08:34:10  Show Profile Send DZac a Private Message  Reply
Hej.. jag är ny på forumet och då antar jag att man pressenterar sig lite kort här.
Jag har inte mycket till anläggning att skryta med men farsineras oerhört av tekniken. Jag har ett gediget intresse för HiFi och tycker om att frossa i mätvärden och parametrar... framför allt är jag interesserad av att bygga och labba, bråka lite med naturlagarna och se vad man kan få fram.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/01/19 :  08:35:42  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

DZac, välkommen till HiFiForum.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

JuiceHiFi
Starting Member

21 Posts

Posted - 2008/01/20 :  17:30:09  Show Profile Send JuiceHiFi a Private Message  Reply
Hei,

Jeg heter Bernt Rønningsbakk.

Jeg fattet interessen for musikk på 70-tallet, og hifi har vært hobby en del år nå. Jeg har besøkt hififorum.nu jevnlig de siste årene. Særlig har jeg satt pris på de mange gode selvbyggertrådene. Vi er mange på HFS i Norge som misunner dere disse

Det siste året har jeg tatt skrittet over i bransjeaktørenes rekker.

Jeg står bak en softwareløsning for PC-basert lydkorreksjon og digital XO som heter Audiolense og eier nettbutikken Juice Hifi.

I Norge er det mye fokus på aktive systemer, digitale delefiltre og digital lydkorreksjon for tiden. Jeg synes det har vært litt stille rundt dette i Sverige. Og nå håper å bidra til å piske opp stemingen litt her på hififorum.no også.

mvh,
Bernt

www.juicehifi.com
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000