HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hifitemperaturen?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2009/06/10 :  14:43:17  Show Profile Send Sundström a Private Message
Hi Fi Consult: Visst borde det vara bra för musikbolagen om jag kunde få min usb-sticka upptankad hos dej med senaste jazz-plattorna. Musikbolagen ser säkert situationen som piratkopiering...vi lever i en ful värld.

Wallraff: Jag kände mej tvungen att lyssna...stängde av efter någon minut. Vad ville du säga?

Edited by - Sundström on 2009/06/10 14:45:02
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2009/06/10 :  14:44:48  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
"Blir han tagen i örat för att han har fel musiksmak??"

Nej, men bemött med suckar och fnysningar samt ett snack som underförstått betyder något i stil med: "du kan ta dina skitskivor och gå till SIBA eller nått"

Kanske jag har besökt just de där butikerna som ingår i de resterande 10%... sådan otur som jag har, och de flesta jag känner som har en liknande musiksmak...


Edit: Rättstavning

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec

Edited by - opethic on 2009/06/10 22:19:55
Go to Top of Page

om.s
Avstängt på egen begäran

383 Posts

Posted - 2009/06/10 :  14:59:14  Show Profile Send om.s a Private Message
quote:
"Blir han tagen i örat för att han har fel musiksmak??"

Nej, men bemött med suckar och fnysningar samt ett snack som underförtått betyder något i stil med: "du kan ta dina skitskivor och gå till SIBA eller nått"

Kanske jag har besökt just de där butikerna som ingår i de resterande 10%... sådan otur som jag har, och de flesta jag känner som har en liknande musiksmak...



På meg virker det mer som du selv tolker inn den negative holdningen

...men som den alt eter/lytter jeg (nesten) er, så bør man jo også ha en viss forståelse at Trash Metal er en meget smal og kanskje ikke så veldig allmenn musikk vei, om man søker forståelse for sin musikk msak mener jeg ...

mvh

"Too many people of today know the price of everything and the value of nothing"...

Edited by - om.s on 2009/06/10 15:00:03
Go to Top of Page

wallraff
Member

1077 Posts

Posted - 2009/06/10 :  15:01:51  Show Profile Send wallraff a Private Message
Sundström: Att de som verkligen borde vara mediatränade och lite proffsiga inte är det.
Sjukt på ett sätt att det gäller politiker men samtidigt lite humant.

"I'm easy to forget, I'm just the leadsinger!"

Almost Famous
Go to Top of Page

Bland
Member

672 Posts

Posted - 2009/06/10 :  15:03:00  Show Profile Send Bland a Private Message
Ophetic. Som du skriver så bör det gå till! Men det gör inte det, tyvärr.....Och du har helt rätt, det handlar om att maximera musikupplevelsen. Däremot är det svårt att hitta nya musik för många. Har man gott om tid fungerar det. Men dem flesta av oss är tiden knapp. Det är då skönt att gå in i en butik och lyssna, få tips, jiddra lite. Men, om jag har förstått saken rätt, så finns det inga skivbutiker kvar i många städer!

Jag tycker consulten inte vill ta det hela på allvar, utan kör bunkermentaliteten ( defensiv ); "så där är det inte"!

Jo, när man undervisar folk i hifi petar man i musiksmaken. Om man dömer ut vissa inspelningar som usla, och bara demar med den musiken som passar anläggningen, så lär den människan inte komma tillbaka. Indirekt sågar man det folk gillar. Det handlar om att maxa det folk lyssnar på, inte få anläggningen att låta optimalt. Ophetic har en poäng! Det har alltid varit en konflikt mellan musikälskare och hifi folk. Den konflikten är gammal! Men låt oss överbygga den. Sälj hela kedjan; från cd till högtalare!

Om du vill sälja musik är det bara att starta. Det är inte svårare än andra produkter, men du måste ha passionen för musiken. Annars går det inte!

Även Brittney ska maxas! :-)

Go to Top of Page

-AG-
Member

238 Posts

Posted - 2009/06/10 :  15:21:22  Show Profile Send -AG- a Private Message
Jag vet inte, men jag känner inte igen mig i de beskrivningar Bland och opethic ger. Jag kanske har rätt musiksmak :) Sedan brukar jag tyvärr ofta glömma att ta med mig skivor, men den första frågan jag brukar få om jag glömt en egen skiva är vad jag vill lyssna på. Jag har inget problem med att utgångspunkten är att säljaren presentera något denne själv gillar, så måste det ju naturligen bli och är ett bra sätt att lyssna in sig på nya kombinationer, bara man kan hjälpa till att söka en annan kombination om kunden efterfrågar någonting annat.

Jag tror iaf att den stora svårigheten är att locka "Svenssons" till att handla hifi, hifi är kanske ett dåligt uttryck, iaf något som man har för att lyssna på musik med och som försöker att göra det så bra som möjligt under givna förutsättningar (pris, etc...). Jag tror att många lägger all typ av elektronik i en hög av "något man inte ska betala speciellt mycket för pga det är omodernt imorrn"... typ datorer, hemmabio, tv-spel, etc...

Edited by - -AG- on 2009/06/10 15:22:54
Go to Top of Page

Ingvar.Ahlberg
300.000-klubben, Semester på egen begäran

1969 Posts

Posted - 2009/06/10 :  16:02:25  Show Profile Send Ingvar.Ahlberg a Private Message
quote:
Det har alltid varit en konflikt mellan musikälskare och hifi folk.


Det känner jag inte igen, musiken är den enda orsaken till att jag har harvat runt i den här branschen i alla år, det gällde de flesta då jag startade och de flesta jag känner i branschen idag.

Apparaterna ser jag bara som en väg till musikupplevelser , inte som något självändamål. Efter dessa år som jag sysslat med detta och spenderat groteska mängder pengar på alltihop så är det fortfarande så att merparten av slantarna hamnat i skivhyllorna.

Eftersom jag aldrig blev någon gitarrist så fick det bli lyssningsverktygen som jag jag jobbat med.
( Å andra sidan kan jag byta mellan a och e och g ganska hyffsat och har ett par bra guror så om någon vill starta ett överårigt garageband så?)

Ingvar

Ansvarig för och Designer bakom H.A.D Halland Audio Design.
Driver också The Vacuumed Cat co.
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2009/06/10 :  16:13:32  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Å andra sidan kan jag byta mellan a och e och g ganska hyffsat och har ett par bra guror så om någon vill starta ett överårigt garageband så

Vi kompletterar varandra. Jag klarar D, C och F hyfsat. Har till och med tagit ett barré accord hyfsat en gång förra året...


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Bland
Member

672 Posts

Posted - 2009/06/10 :  16:56:29  Show Profile Send Bland a Private Message
Ahlberg! Problemet är att musikerfolket inte hänger i hifi butiken ( Och har aldrig gjort ). Om hifi ska ha en framtid måste musik folket börja hänga i butiken! Det är inte många som besöker Bengans/Pet Sounds mfl som också besöker high - end butiken!
Go to Top of Page

Sceptic
Member

746 Posts

Posted - 2009/06/10 :  17:27:41  Show Profile Send Sceptic a Private Message
Musikerfolket är väl helt enkelt inte intresserade av HiFi och man ska väl kanske inte tvinga dem till att bli det heller

Jag har aldrig haft problem med att få lyssna till det jag vill i HiFi butiker och jag tycker de butiker jag brukar besöka har ett hyfsat blandat utbud, saknar man det man vill höra får man väl ta med det hemifrån. Vill jag höra vad en anläggning har för potential vill jag höra något som ger anläggningen möjlighet att visa det. Om jag enbart skulle lyssna på sådant som äldre Iggy Pop, Pixies, etc (som jag alltså gillar) skulle jag nog inte satsa på några "high-end" prylar överhuvudtaget då dessa med fördel avnjutes i en något "enklare" rigg
Go to Top of Page

Eref
Member

1029 Posts

Posted - 2009/06/10 :  17:46:20  Show Profile Send Eref a Private Message
Jag är från början en riktig musiknörd. Kanske något av en skivnörd också.
Anledningen till mitt Hifiintresse är inte teknikintresse. Jag är inget vidare teknikintresserad och apparater imponerar på mig genom ljudet! Möjligen kan jag inte låta bli av att tjusas av utseendet och designen också.
Undrar om inte de flesta hifinördar trots allt är väldigt musikintresserade, medans det kanske inte är så stor del av de musikintresserade som är jättehifiintresserade.
Mina personliga erfarenheter av hifiaffärer är goda. Trevliga och hjälpsamma och kunniga på ett helt annat sätt än på stormarknader.
Sedan kan jag ibland känna mig rädd och bortkommen bland alla superdyra och fina apparater. Men den känslan kan jag få på Siba och Elgiganten också, sån är jag.

Project9+TorlaiDL103+VandenHulD502Hybrid+LehmannBlackCubeSE+SupraSword+Shanling stp80+OriginalLeonardo+GrundigAudiorama+AudioProB1.39
Go to Top of Page

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2009/06/10 :  18:07:18  Show Profile Send Sundström a Private Message
quote:
Om jag enbart skulle lyssna på sådant som äldre Iggy Pop, Pixies, etc (som jag alltså gillar) skulle jag nog inte satsa på några "high-end" prylar överhuvudtaget då dessa med fördel avnjutes i en något "enklare" rigg


Sceptic: Det är just det. Hur vet en nybörjare som vill höra Iggy Pop att det inte är hifi han egentligen är ute efter. Han kan komma att känna sej dum om han inte får rätt handledning.

Nu har jag inte dåliga erfarenheter av hifi-butiker. Jag tycker bara att utbudet är lite smalt ibland och att det är dumt att sälja på Iggy Pop-fantasten hifi och för den delen mid-fi bara för att få sälja någonting.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/06/10 :  18:15:59  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
Det har alltid varit en konflikt mellan musikälskare och hifi folk. Den konflikten är gammal!
Va? Finns det en konflikt mellan musikälskare och de som gillar återgivning? Intresant, det var nytt för mig. Det får du berätta mer om Bland.

quote:
Det är inte många som besöker Bengans/Pet Sounds mfl som också besöker high - end butiken!
Jasså är det inte det? När jag snackar med mina kompisar verkar det vara precis tvärt om. Det är nya skivor på ingång mest hela tiden. Är det inte begat är det via nätet eller butikshandlat.

Vi verkar ha precis motsatta erfarenheter, lustigt.




// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Bland
Member

672 Posts

Posted - 2009/06/10 :  18:39:09  Show Profile Send Bland a Private Message
Hur gammal är du PAC? :-) Det handlar om hifi och dess framtid inte vad vi gubbar gör! Det är det tråden handlar om! Om hifi ska ha en framtid och inte bli en gubbhylla så måste hifi världen förändra sig!

Eftersom du är äldre så leta fram dina gamla Grammophone, TAS osv så ser du konflikten mycket tydligt! Det är inget skumt påstående! Det är ju inte så att musikfolk ogillar bra ljud, men varför betala så mycket för det? Där i ligger konflikten.Eller; Anläggningen ska maxa musiken. Musiken ska inte maxa anläggningen! Och det är det senare som inte musikfolk begriper!

Go to Top of Page

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2009/06/10 :  19:01:39  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
Många trådar i tråden här, men för att svara på EN så tycker jag de flesta butiker sköter sig bra trots allt, man får ju ha i åtanke att det är väldigt svårt för en säljare att läsa av vilken kunskapsnivå en okänd kund har, därför blir det ju lätt att han börjar från grunden, vilket ibland kan uppfattas som ett förlöjligande, det är ju dock inte svårare än att spela med, efter ett tag brukar man ju ändå finna varandra i diskussionen, tror inte det är speciellt tacksamt att vara säljare heller, man har ju sett en del exempel på nervösa stackare med svettringar under armarna som verkligen ger 100% för kunden. Otrevliga säljare vänder man så klart ryggen direkt, raka spåret ut ur butiken bara, förlusten är helt och hållet säljarens. Att detta skulle vara ett allmänt problem har jag dock aldrig fått någon känsla av.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..
Go to Top of Page

Sceptic
Member

746 Posts

Posted - 2009/06/10 :  19:04:54  Show Profile Send Sceptic a Private Message
quote:
Undrar om inte de flesta hifinördar trots allt är väldigt musikintresserade, medans det kanske inte är så stor del av de musikintresserade som är jättehifiintresserade.



Fär nog tillstå att de genuint musikintresserade jag känner inte direkt har några high-end anläggningar. Det gick en serie i Stereophile tidigare där man kollade vad musiker/producenter hade hemma och det var väl en besvikelse för de som trodde att dessa, som kanske skulle ha råd, också skulle ha Alexandrior hemma

Om man läser olika forum för HiFi så verkar det som om att det för musikintresserade audiofiler ofta handlar om 180g pressningar/SACD versioner av äldre inspelningar snarare än nyutkommen musik när det talas om skivinköp. (Om man läser "Den moderna jazzens utveckling" på ett grannforum så inser man att man kanske inte ska generallisera)

quote:
Sceptic: Det är just det. Hur vet en nybörjare som vill höra Iggy Pop att det inte är hifi han egentligen är ute efter. Han kan komma att känna sej dum om han inte får rätt handledning.


Förhoppningsvis lyssnar han/hon inte enbart på Iggy
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/06/10 :  19:10:21  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
Hur gammal är du PAC? :-) Det handlar om hifi och dess framtid inte vad vi gubbar gör! Det är det tråden handlar om! Om hifi ska ha en framtid och inte bli en gubbhylla så måste hifi världen förändra sig!
Jag är en ung man i mina bästa år. Hur gammal är du själv? Av ditt konfiliktsökande skulle jag gissa att du är i trotsåldern och inte en dag äldre.

Vet du vad, jag tror att både HiFin och musiken klarar sig alldeles utmärkt utan både mig och dig. Det är nog snarare så att våra pretantiösa analyser motverkar det vi verkligen vill.

Hifins och musikens överlevnad handlar vare sig om HiFin eller musiken. Det handlar om livsglädje, uttryck och bejakande av nya ideér. Altså inte överpretantiösa analyser som min, din och alla förstå-sig-påares. Det är snarare så att allt vårt pretantiösa snack och "buller" motverkar det vi vill. Vi kväser nämligen skaparglädjen och livsglöden med alla ord och analyser.

Jag fick faktiskt en fantastisk idé! Vad händer om vi släpper tangentborden och njuter av hobbyn istället för att skriva om den? Borde inte det göra att vår hobby frodas?

EDIT: Quoten inlagd för att det skall synas vad jag pratar om...

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Bland
Member

672 Posts

Posted - 2009/06/10 :  19:16:46  Show Profile Send Bland a Private Message
PAC. Lägg av! Jag är 47! Om du blir provocerad av det jag skriver så ok! Men tråden handlar om hifi temperaturen och dess framtid. Den är kall! Det enda jag skriver är att hifi butiker bör sälja musik för att öka antalet unga människor i butikerna. Och sätta musiken i centrum inte anläggningen! Vad är det för provocerande med det?
Go to Top of Page

räven
Member

3653 Posts

Posted - 2009/06/10 :  19:25:37  Show Profile  Visit räven's Homepage Send räven a Private Message
Kan faktiskt hålla med Pac lite i det han säger om att det är mycket snack och liten verkstad.

Men håller också med Bland att hifi-temperaturen är låg.

ombud för Intelligent Sound
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2009/06/10 :  20:05:24  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
PAC. Lägg av!
Ojdå, det var inte så allvarligt menat. Ursäkta om det blev för mycket. Jag ville bara skämta lite.

quote:
Om du blir provocerad av det jag skriver så ok!
Nej, det du skriver är inte provocerande. Det är till vissa delar ganska bra men du faller för dina egna argument.

Du sitter och talar om för andra vad de skall göra. Det var väl precis det du inte ville skulle ske när du besökte butiken?

quote:
...tråden handlar om hifi temperaturen och dess framtid. Den är kall!
Nej det är den inte. Den ser bara annorlunda ut emot det som du och jag hade det när vi växte upp. Vi kan inte använda våra mått för att mäta. Gör vi det blir vi som de två gubbarna i logen i Mupparna. Vi slänger okvädningsord från läktaren om hur det var bättre förr.

Nu skall jag inte vara ett uns sarkastisk och försöka vara extremt tydlig: Att sitta på läktaren och tala om för andra vad de skall göra förändrar och bidrar absolut ingenting. Jag tycker att det vore riktigt bra om vi valde en annan taktik.

quote:
Det enda jag skriver är att hifi butiker bör sälja musik för att öka antalet unga människor i butikerna. Och sätta musiken i centrum inte anläggningen! Vad är det för provocerande med det?
Det är inte provocerande alls. Det är många butiker som gör precis det.

Vill man se en förändring så får man bidra. Man får helt enkelt ta det i egna händer.

Jag och en hel skara medlemmar gör så gott vi kan på våra bildforum och vi arrangerar träffar, går på konserter,... och... Det bidraget till vår hobby fanns inte över huvudtaget för 6-7 år sedan. Det tål att funderas på.

Det är nog helt enkelt så att skall vi göra något åt vår hobby så är det bara att kavla upp ärmarna och hjälpa till att dra. Det är tillsammans vi kan utforma, odla och bygga den hobbyn vi vill ha.



// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2009/06/10 :  20:11:04  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message
Hmmm...

Jag har följt den här tråden med mycket stort intresse och är övertygad om att den upplevda hifi-kylan inte alls är någon konflikt mellan musik och musikåtergivningsfaciliteter.

Jag tror att det i stället handlar om att det finns så mycket annat att lägga sina surt förvärvade pengar på. Några - vi som skriver här till exempel - tycker det är viktigt att lägga ner pengarna på att kunna njuta av musik hemma. Både skivor (eller nåt annat sätt att skaffa musiken) och utrustningen för att lyssna på den. Andra föredrar att lägga pengarna på kanoter, spela golf, resa, satsa på hemmabio, segelbåtar, cyklar, motorcyklar eller något helt annat. För ett par, tre deccennier sedan fanns så mycket mindre att hitta på.

Det är min övertygelse att hifi kommer att vara ett av många specialintressen som kommer att leva vidare. Förmodligen kommer det att innebära mindre bredd och mer spets i utbudet. Både vad avser antalet butiker och produkter.

/Jörgen G

Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.

Edited by - Jörgen_G on 2009/06/10 20:14:12
Go to Top of Page

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2009/06/10 :  20:41:29  Show Profile Send Sundström a Private Message
Jag tror inte heller hifi dör Öronen är ju 20% av våra sinnen.

Go to Top of Page

jonas_gbg
Member

336 Posts

Posted - 2009/06/10 :  20:51:57  Show Profile Send jonas_gbg a Private Message
quote:
tramsig fjantjazz
Roligaste kommentaren jag läst på länge i forumet

Jag känner inte alls igen mig i beskrivningen att hifihandlare INTE uppskattar att man har med egna skivor.
Det har hänt EN gång att jag fick en liten bister kommentar om ett spår jag valde (det hände för över 10 år sen, och inte på Hificonsult). Dock kom kommentaren efter att jag lyssnat på låten. Och det var inga försök att förhindra lyssnandet för handlaren själv la in skivan i spelaren och visste vad som skulle komma.
Kan ju avslöja att det var en låt från albumet Communiqué av Dire Straits.

Vad är det för skivor ni har haft med er som dömts ut?

Ett stort problem som jag ser är att skivbolagen slutat bry sig om kvalitet på sina produktioner. Det finns inte så mycket nytt som låter bra. Detta slår mot hifiintresset.

quote:
Apparaterna ser jag bara som en väg till musikupplevelser
HURRA! En bra beskrivning av hur hifi skall vara.

Go to Top of Page

Bland
Member

672 Posts

Posted - 2009/06/10 :  21:48:08  Show Profile Send Bland a Private Message
Pac!Det blev inte för mycket, jag är bara en intensiv människa - konstnär du vet! :-)

Det klart att jag talar om hur jag tycker att det borde vara. Det vore inte mycket till debatt om jag inte sa något. :-) För mig är det så att hifi branschen är mycket annorlunda idag jmf när jag var 20 - det fanns betydligt mer butiker på den tiden! Om det var bättre förr? Vet ej! Men antalet skivaffärer försvinner mycket fort. Och utan musik..ja vem behöver då en anläggning..osv. Så mitt bidrag lär aldrig bli att jag öppnar butik, men jag kanske kan få någon som har en butik att tänka! Att sälja tänk är också ett bidrag! :-) - och faktiskt ett arbete! Så Hifi butiker; börja sälja musik. Vanliga plattor, med uselt ljud! Visa passion för mjukvaran! Sätt kundens musiksmak i centrum och sluta undervisa!

Och det har väl stått klart nu, att jag tycker inte tillverkare, tidningar eller butiker sätter musiken i centrum utan det är anläggningen, som skall maximeras till varje pris! Där har vi olika meningar!


Mer Mojo och mindre ST
Mer Brittney mindre "kind of blue i 250gr"
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2009/06/10 :  21:48:13  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
Nu får jag inte igång citatfunktionen, så jag gör så här istället:

Om.s "På meg virker det mer som du selv tolker inn den negative holdningen
...men som den alt eter/lytter jeg (nesten) er, så bør man jo også ha en viss forståelse at Trash Metal er en meget smal og kanskje ikke så veldig allmenn musikk vei, om man søker forståelse for sin musikk msak mener jeg"


Hur sjutton ska man tolka det då?
"Ja, lyssnar man på sådan här musik som är så dåligt inspelad så blir det ju inte bättre än så här"
Det är absolut inte bara jag som känner så, de flesta av mina musikintresserade bekanta (som är i åldrarna 25-42 år och har liknande musiksmak som jag själv) upplever samma problem! Några av dom vägrar besöka hifi-butiker numera.
Och Thrash Metal var bara ett exempel, tror inte att jag skulle ta med mig "Ride The Lightning" för provlyssning...

-AG- "Jag vet inte, men jag känner inte igen mig i de beskrivningar Bland och opethic ger. Jag kanske har rätt musiksmak :) Sedan brukar jag tyvärr ofta glömma att ta med mig skivor, men den första frågan jag brukar få om jag glömt en egen skiva är vad jag vill lyssna på"

De skivor som handlarna spelar brukar få de flesta grejor att låta bra, spelar man sedan tex. en CD med Mustasch (eller något annan hårdare Rock som är någorlunda ny) så blir det stora skillnader mellan framför allt olika högtalare.

Goldfinger "man får ju ha i åtanke att det är väldigt svårt för en säljare att läsa av vilken kunskapsnivå en okänd kund har, därför blir det ju lätt att han börjar från grunden, vilket ibland kan uppfattas som ett förlöjligande, det är ju dock inte svårare än att spela med, efter ett tag brukar man ju ändå finna varandra i diskussionen, tror inte det är speciellt tacksamt att vara säljare heller, man har ju sett en del exempel på nervösa stackare med svettringar under armarna som verkligen ger 100% för kunden. Otrevliga säljare vänder man så klart ryggen direkt, raka spåret ut ur butiken bara, förlusten är helt och hållet säljarens"

Jag går absolut inte till en butik för att bli "undervisad" utan för att kolla om jag hittar några prylar som är lämpliga för mig (och min musiksmak och min ekonomi). I övrigt så håller jag med dig.

Jonas gbg "Vad är det för skivor ni har haft med er som dömts ut?"

Bla. Kamelot - "The Black Halo", Opeth - "Ghost Reveries", Extreme - "Saudades Da Rock", Therion - "Lemuria" mfl.
Dvs. skivor som jag gillar väldigt mycket och som låter skapligt hemma hos mig.
Undantaget är Therion-plattan som är lite skum, den har massor av instrument och körer (äkta vara inget data-trams) och borde låta stort och maffigt men den låter helt platt hemma (den låter nästan lika platt i andra anläggningar med, troligtvis handlar det om riktigt hård komprimering vid mastringen)

Edit: Jag komponerade inlägget i Word och klistrade sedan in, det såg helt galet ut - nu är det åtgärdat.

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec

Edited by - opethic on 2009/06/10 22:22:02
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.81 sekunder. Snitz Forums 2000