HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 undvik glashyllor till hifi?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Dr.Nope
Member

631 Posts

Posted - 2005/03/01 :  16:06:09  Show Profile Send Dr.Nope a Private Message
Conan, nä, menade inte det. Men tror att det oftast går att hitta en teknisk förklaring på det man hör. Äh, kan ju lika gärna ta i och säga att jo, kan du inte hitta en teknisk föklaring till att det är olika så är det ingen skillnad. Om man så skall vara tvungen att ta till kvantfysik för att föklara att saker och ting låter som de gör.;-)

Fått ordning på förstärkaren än? Jajamensan, den står där borta och svänger för sig själv!

You can kalla mig James, eller Jimmy för de svenska
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2005/03/01 :  16:13:29  Show Profile Send CC a Private Message
Det lustiga e inte att The Leafs test bevisade för honom att han inte kunde höra skillnad, för det kan ingen klandra honom för!
Det lustiga e att The Leafs test är ett bevis för Er kritiker att skillnaden inte finns, TROTS att det finns andra som kan höra skillnader med lätthet!
På vilket sätt är The Leafs test utav sin anläggning mer trovärdig än andras?

OBS! Jag ifrågasätter inte dig, The Leafs, eftersom du faktiskt försökte! Varför inte du upplevde massageapparaten som negativt påverkande, det vet jag däremot inte...

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Conan
Member

525 Posts

Posted - 2005/03/01 :  17:00:39  Show Profile Send Conan a Private Message
Dr.Nope, jag vill bara exemplifiera det ganska fruktlösa i att försöka med tekniska förklaringar "förklara" något som med största sannolikhet har en förklaring i psyklologisk fenomen.

Det blir som att försöka finna tekniska förklaringar till varför inte jultomten kom nerdimpandes denna julen heller. Möjliga tekniska/fysikaliska/medicinska förklaringar kan vara att det är för trångt i skorstenen, för halt på taket för att renarna ska kunna landa eller att tomten är allergisk mot din katt, men det hela känns liksom lite meningslöst eftersom de allra flesta av oss anser nog att tomtens frånvaro beror på att han helt enkelt inte finns.

Nästan lika osannolikt som tomtens existens känns att kunna höra skillnad på om förstärkaren står på en glasskiva eller en träbänk, och då känns spekulationer om vad det är inne i apparaten som *skulle* kunna hända också ganska meningslösa. Som sagt, fenomenet med hörbara effekter av vibrationsdämpning har troligen psykologiska orsaker, och därför finns det inga tekniska förklaringar att tillgå heller.

Militant Ljudrättsaktivist
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2005/03/01 :  17:10:59  Show Profile Send Blue a Private Message
The Leafs och Mats 31: Vansinnigt roliga tester ni har gjort, beundransvärt! Jag undrar: Hände det någon gång under processen då ni var igång att ni nöp er själva i armen och tänkte "håller en normalt sund människa verkligen på med sånt här?"

; )

Nåväl, åtminstone jag tycker att slutsatserna låter någorlunda trovärdiga.

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2005/03/01 :  17:21:49  Show Profile Send mats31 a Private Message
Blue skrev:

"håller en normalt sund människa verkligen på med sånt här?"

Mycket bra fråga, vi är väl i olika stadier av lätt galenskap.


Edited by - mats31 on 2005/03/01 17:30:05
Go to Top of Page

JD
Member

177 Posts

Posted - 2005/03/01 :  17:26:08  Show Profile Send JD a Private Message
SUCK!!!!!!!!!

Vi tänker sällan på vad vi har men ständigt på vad vi inte har....

Go to Top of Page

bliss
Member

681 Posts

Posted - 2005/03/01 :  17:40:58  Show Profile Send bliss a Private Message
The Leafs bevisade att vi Rega-ägare har mycket långa lyssningssessioner =)

Oh by the way, which one's Pink?
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:00:23  Show Profile Send mayro a Private Message
Min fråga blir till er alla superkillar på teknik samt allt annat inom forskning osv om ni kan ta kontakt med tillverkare och ta en diskution angående vibbrationernas betydelse eller inte. Jag tror ni hela bunten får ordentligt på nyllet i båda kunskapsnivå samt mycket annat min vänner...I alla fall runt förstärkarteknologi och vibbar osv...

Jag tror faktiskt dessa duktiga stärkarbyggare har betydande större kunskaper än någon av er skeptiker eller oss andra. Så att sitta här med mätningar i mikroskop osv blir nog snabbt helt södertrasade argument med seriösa tillverkare då dom lär upp oss lite i dessa frågor. OCH då tror dom inte. Dom VET..

Och jag drar en slutsatts att dom också DÄRFÖR gör allt inom rimliga kostnader för att få så bra utdämpade lådor samt kylflänsar mm i sina alster... sedan får enskilda "storheter" här o där säga vad dom vill.. Jag bedömmer dom som sagt såsom klart kunnigare än någon av oss..

Jag kan också som vanligt återse samma personer med exakt lika argument återkomma. Om ni skulle ha rätt så finns det endast en stärkare. en högtalare. en låt. en av allt.. DVS den ni har själva...

Sist jag var inne i en diskution med en "mycket kunnig" så visade det sig personen inte ens KUNDE plugga in en nätsladd i sin anläggning.. Samt att anläggningen förmodligen inte ens skulle svara på om strömmen gick. Ändå kunde personen i fråga ge argument för allt möjligt runt om ljud o test osv.. Tycker mig alltid se dessa typer bakom inlägg där man tar upp rent nonsens..

Rätt tröttsamt faktiskt.... Om vi alla skulle vara SÅÅÅ negativa så skulle inte ens ett forum som detta leva en enda dag till. samt inte ett enda tips skulle man kunna få.....

Så ta nu kontakt med Krell. Mark levinson. Ayre.. Muse.. Advantage.. Jeff rowland. Classe mm mm mm mm. och fråga om vibbrationer har inverkan på deras stärkare så blir det slut på detta en gång för alla.
Dom alla har nog djupare kunskaper än vi här efter alla år med tung hifi. Det finns massor med fler också...Så sänd ett gruppmail och fråga om tvivel finns.

Denna gång är FAKTA väldigt lätt för tvivlaren att få..... INTE tro utan FAKTA som säkert också av flera kan förklaras vetenskapligt om ni frågar dessa samt andra tillverkare...

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:18:41  Show Profile Send Blue a Private Message
mayro: Oj, plötsligt denna tillit till hiend-tillverkarna! Tycker du inte att det är bättre att man kollar upp dessa frågor med Denver?

; )

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:33:06  Show Profile Send mayro a Private Message
Blue..
Anledningen till min denvertråd var och är fortfarande efter jag tjatat säkert nu tjugo ggr att jag fann det KONSTIGT att den spelar så bra för dom usla KR den kostar. Samt att den då den spelat hos andra HAR gjort så flera har sålt sina dyrare som borde LÄTT spela bättre. INTE att Denver är en highendprodukt.. Dessutom så INGICK att dämpa ut lådan.. komponenterna. samt få dit nätbrunn osv i Denverns "modd" INNAN den lät så bra som den gör. Så ironisera visar mest trista vibbar. Inte seriositet...

Att få bort vibbar i Denver var säkert 50% om man skulle drista sig till att sätta % på vad som gjorde vad med den....

Men som en del. dom fattade inte fast man skrev massor med ggr att min maskin gjort det den gjort MED en nätsladd samt modd.. Dom köpte en helt annan och krävde den skulle oginal spela som en 10000kr spelare vilket JAG aldrig påstått... Och av dömma på ditt inlägg så verkar du gått samma väg helt plötsligt....Eller fattar jag fel här.. Hoppas det. För jag är rätt less på detta ämne numera kan jag säga....

Men den som tvivlar men ändå har intresse av att inte tro osv. Och vill ha FAKTA så måste detta angående vibbar vara en av hifivärldens lättaste sak att kolla upp via fråga sänd till olika tillverkare. Dom kan nog BÅDE ljudmässigt förklara samt säkert också vetenskapligt belägga sina kunskaper... Och detta tror jag i stort sätt alla etablerade tillverkare kan... ÄVEN denvers konstruktörer..


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

JD
Member

177 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:39:36  Show Profile Send JD a Private Message
Jag testade det här med olika underlag på min klockradio, och kunde inte uppfatta någon skillnad alls...Har dock inte prövat att banka skiten ur den med en skruvmejsel än...Det här med glas kontra andra material är efter detta test ren placebo-effekt.....

Vi tänker sällan på vad vi har men ständigt på vad vi inte har....

Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:45:13  Show Profile Send CC a Private Message
Du vet la att du måste göra ett riktigt blindtest för att vara säker?

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:56:23  Show Profile Send Ayn a Private Message
Jag tycker inte det låter hälsosamt med en sådan enorm tilltro till hifitillverkare enbart på grunden att de är just tillverkare och har varit det ett bra tag. Uppdelningen med tillverkarna som något slags gudar som är upplysta långt bortom vad vi "vanliga dödliga" skulle kunna drömma om leder till att man slutar ifrågasätta. Det är inte bra!

Det har hänt flera gånger tidigare på HF.nu att någon frågat tillverkare direkt och sen publicerat svaret. Om man ska försöka se något mönster så är det att många tillverkare som kommer med tveksamma påståenden har ganska svårt att förklara dem när de ställs mot väggen. Däremot har de varit ganska skickliga på att linda in det.
Man kan ju också bli skeptisk när åsikterna skiljer sig tydligt mellan tillverkare.

Därmed inte sagt att det är en dum idé att skicka mail till tillverkare och fråga! Tvärtom, det skulle vara intressant att läsa vad de har att säga. Det kanske skulle kunna tillföra diskussionen något nytt?

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/01 :  18:59:05  Show Profile Send mayro a Private Message

Tack JD..

Nu slutar jag med stero då INGET gör något.
Inte underlägg.
Inte kablar..
inte vilken stärkare man har.
Inte nätströmen in i grejorna. (ifrån skåpet i källaren.)
inte högtalarna snudd på.. Jo om man har nåt som kallas pip eller nått. Då är man tydligen i himelen...
Inte säkringar
inte dämpning av lådor. jo bara på cd
inte signalkablar
inte nätkablar
Ja inte en enda grej gör skillnader..

Helskotta vilka puckon vi är..Som inte fattar detta. INGET GÖR NÅGOT.

Tack JD för du öppnade MINA ögon...... Äntligen kan jag numera platsa i en gurustödd förening där absolut inte något gör något.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:03:57  Show Profile Send mayro a Private Message
AYN.
Ditt slut var bra... Verkligen bra.. Hoppas någon har tekninska kunskaper som tyvär jag INTE har att ställa frågorna..

Och dom är inte uphöjda till gudar.
Men jag tvivlar starkt på att vi här skulle kunna lära typ rwland eller krellfolket nåt nytt.. Ayre mm är heller inte duvungar.. Så dom har nog koll på det mesta dessa killar o tjejer som konstruerar..
Bladdan kan nog en hel del han också...oavsett vad man tycker om hans stärkare..

Alla har dom samma problematik.. VIBBAR:: Oavsett teknologi osv.. VIBBAR luft och golvsända vibbar...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:05:18  Show Profile Send CC a Private Message
Huvudet på spiken grabben

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:07:16  Show Profile Send Ayn a Private Message
mayro, det är självklart helt okej att joxa med tweaks och glädjas åt de effekter man får fram (oavsett vad de beror på), det är väl ingen som hindrat dig eller andra från det? Att det finns folk som är skeptiska ändrar väl inte på DIN upplevelse?
Det här är ju ett diskussionsforum, där vi alltså förväntas diskutera saker. Utan åsikter som går isär vore det inte särskilt lätt och inte särskilt kul heller!

Själv tycker jag mig inte höra någon som helst skillnad om jag ställer mitt försteg eller mina slutsteg på golvet istället för i racket, men jag tar nog och slänger iväg ett mail och frågar vad tillverkarens åsikt om det hela är hursomhelst. Kul att ta reda på om inte annat.

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:08:09  Show Profile Send CC a Private Message
quote:
Nu slutar jag med stero då INGET gör något.
Inte underlägg.
Inte kablar..
inte vilken stärkare man har.
Inte nätströmen in i grejorna. (ifrån skåpet i källaren.)
inte högtalarna snudd på.. Jo om man har nåt som kallas pip eller nått. Då är man tydligen i himelen...
Inte säkringar
inte dämpning av lådor. jo bara på cd
inte signalkablar
inte nätkablar
Ja inte en enda grej gör skillnader..

Helskotta vilka puckon vi är..Som inte fattar detta. INGET GÖR NÅGOT.



Detta va det bästa jag läst på länge!

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

JD
Member

177 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:14:58  Show Profile Send JD a Private Message
Pip till folket.....De ger inga dåliga vibbar Då går det med vilket underlag som helst.....

Vi tänker sällan på vad vi har men ständigt på vad vi inte har....

Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:15:00  Show Profile Send mats31 a Private Message
mayro, inte meningen och ta bort din hifi-glädje..

Här vad andra tyckte "gör något" för ljudet (från en februaritråd här på HF)

Ursprungsfrågan var hur mycket varje del bidrar med/betyder för välljudet(inte vad varje del kostar) men det verkar ändå som ganska många ligger inom min-max gränserna som kom fram tidigt i tråden.

Del........min......max......medel
Högt.......20%......40%.......29%
Rum.........3%......40%.......20%
Slutsteg...12%......25%.......20%
Försteg.....8%......20%.......12%
CD.........10%......20%.......12%
Kablar......2%......15%........7%

Så visst finns det 100% som "gör något" för välljudet...
Tweak on!!!

/M
Go to Top of Page

JD
Member

177 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:17:12  Show Profile Send JD a Private Message
Mayro underbart inlägg.....

Vi tänker sällan på vad vi har men ständigt på vad vi inte har....

Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:46:49  Show Profile Send Ayn a Private Message
Sådär,

nu har jag skickat mail till:

  • Mark Levinson

  • Jeff Rowland

  • Krell

  • Classé

  • Bladelius

  • Bryston

  • Linn

  • Naim

  • ...och såklart Lavardin.



Ayre verkar inte ha någon mailadress som går att använda för frågeställningen (man hänvisas till sin lokala distributör).

Antar att de flesta kommer dröja några dagar med respons av något slag, återkommer när (om?) jag fått några svar.

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2005/03/01 :  19:58:19  Show Profile Send CC a Private Message
Vad skrev du?

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Haakan
Member

2630 Posts

Posted - 2005/03/01 :  20:00:14  Show Profile Send Haakan a Private Message
klockrent ayn lova publicera alla här när du får svar

"även jag hör skillnad på inbrända och innebrända kablar" (c) _jax =)
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/03/01 :  20:02:33  Show Profile Send mayro a Private Message
Förlåt mig nu en lite OT fråga. Men den har faktiskt betydelse i OM man kan ens få vibbar osv...

En Sk pip. Kan den ens skapa problem??? Jag har personligen 4 st Watkins 12" basar som sätter fart på rätt MYCKET luft... Dom spelar ner rätt lågt också.. 24 Hz och sedan ner en bit till. Och dom driver till just nu 312 Hz. Mellanreg tar vid i 200hz.lite överlappande som blir bäst i mitt rum. Stälbart självklart..... Dom får det mesta att skaka ordentligt... Jag har tillsammand med basarna tjogo element som arbetar loss då volymen hoppar upp en del... Och dessa drivs av 72 kg slutsteg om 1 på 300w som bas samt 1 på 200w på topparna.

Min fråga är till dom som INTE hör. Eller dom som förordar sådana produkter som PIP osv.. Kan verkligen dessa återge samma vibbar som mina högtalare gör??. Eller som CC´s högtalar. Respons.. Som är rätt bitiga saker som skapar MYCKET ljud... Och drivs av stärkare som bara den är en best... Så vilka referenser har dessa som INTE kan få skillnader?? Kan detta BERO på att det helt enkelt fysiskt INTE går att få dessa ljudtryck ur dom högtalare dom har?? Jag tror mig veta genom rykten även JD spelar med rätt bitiga högisar o slutsteg.. Så hur är det med typ PIP osv... Frågan ÄR befogad. För som tidigare visat sig då man kollar upp förutsättningarna för att ENS kunna göra test eller så.. Ja då har det ju inte ens funnits underlag för att utala sig ens genom att man faktiskt ( Och jag menar INGET illa. Bara konstaterar) inte ens spelar med saker som KAN ge resultat...

det är ju självklart ett krav att man också HAR utrustning som KAN ge utslag om man ska kunna göra sina underlag till åsikter...

Jag betvivlar STARKT att en Pip. ( Om det är den jag sett bild på) Kan ens nå till min ena bas nivå. Även om jag slog på min lilla transistor till den i mono... Och att rå upp till det ljudtryck o vibb som mina högtalare ger tror jag är en önskedröm av klass...

Sedan kan den säkert i moderata volymer spela mycket bra. Det är absolut inte det jag är ute efter. Men att den skulle KUNNA fabrisera saker till nivåer som tex mina gör. Med dom problem som också uppstår med mina såsom NACKDEL tror jag kan vara EN möjlig förklaring till att vissa saker bara inte KAN bli fel i dessa system...

Varför detta tas upp är ett fenomen att det verkar vara oftast relativt små saker som spelar hos tvivlaren... Menar INTE illa. Men tittar man på oss som ofta har mera för att få våra saker att spela OK så är det genomgående lite större saker...rätt ofta i alla fall...

Självklart inte ALLTID. men ofta...... Kan våra olika resultat vara grundat på dessa saker???

ATT en högtalare spelar ner till säg 30 Hz med ett litet putte element betyder ändå INTE att den flyttar lika mycket luft som tex mina 20 element gör spritt över 160 höjd och 66 bredd per st......

Det är mycket vibbar i min luft som ni säkert förstår. Inte en liten massageapparats vibb kan jag garantera... Golvet går i böljor då det drar på.. Med bra och SJÄLVKLART dåliga saker....

Så om en GLASHYLLA är dåligt i vanliga fall så kan det kanske bli katastrof hos en som mig.. OM sådant inverkar med JUST glas...


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.73 sekunder. Snitz Forums 2000