HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Ståpäls på toppen - JBL Everest
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2007/10/21 :  00:05:47  Show Profile Send Harry_up a Private Message  Reply
"Men var det inga andra än vi fyra som var där samtidigt som tyckte att det lät horn? Framför allt röster låter som någon satt en tratt framför Eller är det underförstått när man lyssnar på hornkonstruktioner?"

Nja, så behöver det inte vara. Däremot så tyckte jag att mellanregistret lät rent men lite väl ljust. Skulle gärna testat med en McIntosh på högtalarna istället vilket även en av Harmankillarna tyckte.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

gcs
Member

5272 Posts

Posted - 2007/10/21 :  01:10:46  Show Profile Send gcs a Private Message  Reply
Jag är säker på att om Everest´en gick lite djupare i frekvens så skulle det uppväga intrycket av att det eventuellt skulle låta för ljust.
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/10/21 :  11:35:28  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
Info om filtret
quote:
The crossover network is designed to allow the woofers to operate in different frequency ranges, a configuration that provides optimum directivity and high output. The crossover network employs a DC battery bias system that keeps the capacitors operating in Class A mode, yielding maximum sonic purity.


>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Harry_up
Member

1593 Posts

Posted - 2007/10/21 :  23:57:18  Show Profile Send Harry_up a Private Message  Reply
Fast lite rör på toppen eller att testa en Mac skulle kunna göra göra nytta. Med lite normalt rumsbidrag så är säkert inte Everest så klena i basen heller. Och förstås lite beroende på musikval också.

Inget är så bra så att det inte borde bytas ut.
Go to Top of Page

CH
Member

1474 Posts

Posted - 2007/10/22 :  21:30:58  Show Profile  Visit CH's Homepage Send CH a Private Message  Reply
quote:
Batterierna ger spänning av kondingarna i delningsfiltret men varför de sitter där vet inte jag. Vi fick ingen förklaring till deras existens men någon kanske vet bättre och kan posta en förklaring.



Batterier satt även i ett annat flaggskepp från Harman..Infinity Epsilon..
Go to Top of Page

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2007/10/25 :  13:11:50  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message  Reply
Ett stort tack till JBL/Harman och Lars-Olof Wehlin för demo och engagemang i förbindelse med visningen av Project Everest. Så också till de många som har varit här för att lyssna till vad som får anses vara en av de bästa konstruktionerna på marknaden idag.

I går rullade högtalarna vidare för att beundras av ögon och öron i Belgien, - om vi inte är helt felinformerade. Riktigt kul har det varit att ha dem här. Enda nackdelen som vi ser det är några ömma muskler efter att ha lyft in dem i respektive flightcases. Everest är den absolut tyngsta högtalare vi har haft inne och att lyfta dem var ingen enkel match. Utöver det var det som sagt en upplevelse att ha dem här. Generellt har också kommentarerna varit mycket positiva. Inte så konstigt eftersom Everest är kulmen på JBL#8217;s 60-åriga mycket framgångsrika historia.
Som alltid finns det ett oändligt antal variationer vad gäller matchande elektronik, rum och placeringar i rummet mm som tillsammans kommer att ge den specifika upplevelse användaren söker. En så stor högtalare som Everest kräver dock bra kontroll och de är kapabla att på bästa sätt hantera en mycket välupplöst insignal #8211; en anledning att tillsammans med högtalarna använda mycket kompetent elektronik.

JBL kommer att finnas hos oss även framöver. Det finns många intressanta produkter på programmet, t.ex rekommenderar vi intresserade att lyssna till nya serien som skall visas under helgens mässa i Malmö. Hos oss finns för närvarande Project Array 1400 som också är en mycket intressant högtalare.

Mvh, Audio Concept

mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev
Go to Top of Page

filkingian
Member

716 Posts

Posted - 2007/10/26 :  14:02:06  Show Profile Send filkingian a Private Message  Reply
Efter att ha lyssnat de stora MBL'arna utanför lyssningsrummet och sen på de mindre MBL-högtalarna i lyssningsrummet, där de demade Everest, kan jag direkt säga att Everest inte hade fungerat i det rummet. Det är alldeles för basfattigt för en sådan högtalare. Faktum är att de flesta som inte är vana vid ett riktigt behandlat rum, tycker att det blir basfattigt där inne, MÅNGA tycker att det låter konstigt.

Jag har inte hört Everest'arna i det rummet, men jag lyssnade på dem på Malmsjös demo. De har definitivt samma ljudkarraktär som lillebrorsan K2 9800. K2'orna låter jäkligt bra i vanliga rum och de mäter visst bra med (exempel: http://www.stereophile.com/loudspeakerreviews/921/index4.html ).

Everest/K2 har inte den djupaste basen, men korrekt uppställda, är de långt ifrån basfattiga och hissade i övre register.

This space intentionally left blank.™
Go to Top of Page

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2007/10/26 :  18:16:41  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message  Reply
fil..,

debatten om akustikreglerade lyssningsrum har vandrat runt om på forumen en tid. Det mesta verkar vara sagt i den förbindelse. Det som dock är viktigt att notera är att akutstikbehandlade rum (som vårt) kan justeras i basområdet för att passa olika högtalare. Därmed kan man åstadkomma den basnivå som användaren tycker passar honom/henne bäst - för vilken högtalare som helst.


Mvh, Audio Concept

mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7702 Posts

Posted - 2007/10/27 :  14:59:48  Show Profile Send Micke Y a Private Message  Reply
Jag håller med om att många blir förvirrade när basen inte studsar runt i rummet under flera sekunder eftersom vi blivit så vana vid det. Många tror att det är så det skall vara men tyvärr så stämmer inte det. När man har kort efterklang vid alla frekvenser blir basen också kort, torr och detaljerad. Precis som den är i Audio Consept rummet.
Sådana rum blir också verkligt neutrala i det att de lyfter högtalarna som de verkligen låter. Rummet lägger inte till resonanser och annat konstigt som ett vanligt vardagsrum gör.

Men vi som sagt lite ovana vid det.

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.19 sekunder. Snitz Forums 2000