HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

flygarjanne
Member

91 Posts

Posted - 2008/06/16 :  21:18:21  Show Profile Send flygarjanne a Private Message  Reply
Hejsan!

Janne från västkusten här.
35 pannor gammal

intresserad mest av högtalare (och whisky :o)), fast det krävs ju mer än så för att få ljud :o)

Fastnade för ett tag sedan i byteskarusellen men efter några felaktiga beslut så sitter jag snart med ett par klonade oa51.3 :O) !!

saker jag är glad över:


att jag sålde mina ns-1000 (fick behålla sambon)

att jag torkade av mina oa51kloner efter att jag försökte sprutmåla dom, det rann !!!!!!!

Att jag rollade mina kloner (det blev bättre :o))



saker jag ångrar:

Mina Minos fick alldrig andas fullt ut då jag hade för "snäll" stärkare.

Att jag alldrig blir nöjd...
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/06/17 :  08:24:28  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Janne & GOING,
Välkomna till oss på HiFiForum.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Erik B
Starting Member

4 Posts

Posted - 2008/06/23 :  16:21:08  Show Profile Send Erik B a Private Message  Reply
Hej hej!

Jag heter Erik Broman och bor i Växjö. För närvarande pluggar jag sociologi på universitet där och trivs med det. Jag är en 2-kanalslyssnare som också spelar didgeridoo och lite gitarr, när andan faller på. Mina fritidsintressen är, förutom musicerande och musiklyssning, att träna judo, löpning, styrketräning och motionscykling.

Med en bra anläggningen låter musiken bäst hemma, men i många fall kan det vara roligare att se en artist live. Bästa konserten jag varit på måste ha varit Tool, den gången jag i stort sett var nykter :) Bra live-artister på årets Hultsfred var i mitt tycke Johnossi, Die mannequin, Raised fist och Ane Brun. Håll även ögonen öppna efter ett svenskt band som heter First aid kit, sångerskan är bara 15 år men har fantastisk röst!

För mycket musiklyssning på hög volym, både hemma och på konsert, har gett mig permanent tinnitus på ena örat. Eftersom det är på höger öra misstänker jag att mobiltelefonen också har ett finger med i spelet. Förut kunde jag spendera ensamma kvällar med Keith Jarretts Köln-skiva och höra hur det blev alldeles tyst mellan anslagen - det går inte längre. Jag är ingen profet, men utöver de vanliga hifi-diskussionerna hoppas jag kunna bidra till att fler musiklyssnare tar vara på den i särklass viktigaste komponenten i anläggningen: hörseln!

Nu till prylarna. Jag älskar ljudet av vinyl men lyssnar själv på digitala medier -->

- transport: Trichord Genesis (modifierad Pioneer där skivan läggs upp och ner) och en Macbook med programmen Vlc och iTunes för Flac respektive mp3.
- dac: Ontech monster dac, dual mono men körs obalanserad
- förstärkare: Cyrus 8vs + nätdelen psx-r
- tuner: Nad c422
- högtalare: Intelligent sound is6 pro mk2

- stativ: Atacama nexus 7 fyllda med s k fogsand från byggvaruhus, spikfötter från Hifiklubben för att skydda parkettgolvet
- rack: Svart Soundstyle på tre ben
- digitalkabel: "Petter Special" (R)
- signalkabel: Silk 050 rca (R)
- högtalarkablar: Silspeak master reference med Furutech rhodium i högtalaränden och BFA-bananer i förstärkaränden (pga knepig engelsk förstärkare)
- nätkablar: 1 st Audio agile (R) till dacen och 2 st Furutech g314Ag-18 till stärkaren

Det mesta är köpt begagnat, varför också en student kan ha råd med bra ljud. Jag använder en optisk/koax-omvandlare från Kjell & company för att få ljudet från datorn till dacen. Det låter bra för förhållandevis lite pengar! En vinylrippad flac kan i vissa fall låta bättre än motsvarande cd-skiva.

Tack för att ni behandlat min ansökan och gett mig medlemskap i forumet (admin Per). Vi ses i någon annan tråd =)
Go to Top of Page

Mc Square
Member

3723 Posts

Posted - 2008/06/23 :  16:45:27  Show Profile  Visit Mc Square's Homepage Send Mc Square a Private Message  Reply
Oh,en fellow Cyrus-ägare.Välkommen Erik.

Som audiofil får du inte dra dig för att göra sånt som kan vara livsfarligt...
-->Mitt system
EoJeud - A better snack!

"220 volt för att det kittlar så skönt"
Go to Top of Page

tian
200.000-klubben

1550 Posts

Posted - 2008/06/23 :  23:05:04  Show Profile Send tian a Private Message  Reply
GOING :) klipschorn 60 th, det låter nice,

Nu väntar jag på bilder.......... :)
Go to Top of Page

tobm
Starting Member

1 Posts

Posted - 2008/07/06 :  12:04:01  Show Profile Send tobm a Private Message  Reply
Hej!

Ytterligare en ny medlem som vill presentera sig:

Snart 39-årig kille boende i Stockholm med stort musikintresse som även håller på att utveckla ett allt större intresse för hur man kan få musiken att låta så bra som möjligt i sin anläggning.

Håller sakta på att uppgradera anläggningen och har fått många bra tips av att läsa på hififorum.nu. Till en början kommer jag nog ha fler frågor än svar att bidra med men förhoppningsvis kommer det att jämnas ut över tid.
En anledning till att uppgraderingen går sakta är att jag och sambon köpte hus förra året, så de mesta av slantarna går dit just nu.

Tänkte försöka mig på en del mindre DIY-projekt den närmaste tiden, det första lär bli en step-up transformer för MC-pickuper som kommer göras med hjälp av svenska Lundahltransformatorer (alternativt transformatorer från amerikanska Jensen).
En mindre hörlursförstärkare står också på projektlistan.

Lyssnar på ganska mycket olika slags musik. Min bakgrund finns i indiepopen men det finns även en hel del frijazz, soul, 60-talspop, franskt, brasilianskt, singer/songwritermusik i hyllan. Lyssnar i dagsläget mest på vinyl.

Högst upp på inköpslistan just nu (början av juli 2008) står "Intercommunal Music" av Fracois Tusques från 1971 på etiketten Shandar.


Önskesystem inom min möjliga budgetram (det mesta kommer köpas begagnat...):

Analogt: Michell Orbe SE skivspelare. Idag står där en gammal Dual 505-3.

Digitalt: Musikserver + Squeezebox + Dac (Benchmark DAC1, Bel Canto Dac3, Lavry DA10 eller kanske någon asiatisk från Stello, Zhaolu eller Citypulse.) Idag står där en gammal Marantz CD-50.

Försteg: Har nyligen köpt ett svenskt försteg från 80-talet, KEM100 från Svenska Electrodesign (SED). Har inte kopplat in det ännu men hoppas det ska låta bra. Idag spelas på en integrerad Rotel RA-1060 som annars kan funka som försteg.

Slutsteg: Rotel RB-1090 (Nyligen inköpt, men har inte kopplats in ännu, måste löda lite signalkablar först...)
Alternativ till försteg+slutsteg-kombo är Sentecs SC9 + två PA9. Skulle nog kunna leva även med en nyare Denonreceiver som försteg.

Högtalare: Ino Audio pi60. Eller kanske någon av Stig Carlssons modeller (t.ex. OA-6 typ 1, OA-116, OA-2212). Idag står där två stativare, Arcam Two Plus.

Mvh,
Tommy
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2008/07/06 :  12:10:14  Show Profile Send ohmega a Private Message  Reply
Välkommen hit till hififorum,Tommy

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

Porta
Member

354 Posts

Posted - 2008/07/06 :  12:20:41  Show Profile Send Porta a Private Message  Reply
Så, nu har jag lyckats passera nålsögat.

Stefan är mitt IRL-namn, nicket kommer sig av flitigt Sven Hassel-läsande en gång i tiden och att jag gillade att köra stridsvagn i BF 1942, är även med i spelklanen Old Gents, en klan för "mogen ungdom", är själv 49 för tillfället.

Men nu var det HiFi det gällde.

I tonåren och några år därefte var jag tämligen intresserad, bl a köpte jag mig en Accuphase E-203 på postorder någon gång i slutet av 70-talet tror jag det var, det lät en hel del med ett par Zachry EM-12 även om högtalarna kanske inte var det optimala ur HiFi-synpunkt. Så småningom blev det i stället ett par begagnade Dahlquist DQ-10 som ju onekligen hade en något annorlunda karaktär, akustiken i mitt korridorrum i Lund gav dem kanske inte möjlighet att visa hela potentialen dock.

Sedan inträdde drygt 20 år av mer eller mindre insomnat intresse, ett par smärre byten (Accuphasen byttes mot Sugden Optima då den krånglade)och inköp av en Netgear MP-101 nätverksspelare som jag aldrig trivdes så där riktigt med.

Men så, byte av Netgearen mot en Squeezebox 3 gjorde att det blev liv i luckan igen. Egentligen köpte jag den bara för att den verkade lite bättre och smidigare än Netgearen. Den var mycket bättre och mycket smidigare visade det sig.

Nu började jag fundera på om det inte var läge att pensionera mina kära Dahlquistar, sådär 10-15 kkr borde väl räcka tänkte jag.
Dags att börja läsa på igen och ut och lyssna, budgeten svällde lite efterhand och till sist fastnade jag för ett par Martin Logan Purity, där var ljudet jag sökte. Ett litet aber dock, jag kunde ju inte köra med min Sugden eftersom den inte hade pre-out, så en ny förförstärkare fick det bli. Nya rundor och sökningar på nätet.

Så hade HiFi-klubben demo på Lyngdorf med RoomPerfect och tänka sig, den kvällen gav man rabatt på försteget, DPA-1, ett sånt fick det bli.
Med inbyggd DAC blev det riktigt bra.

En strömburk från Harmony Design till boxen slank också med.

Nästa steg blev ett nätfilter,egentligen var jag något skeptisk, men en bekant med en Transparent PI-8 var väldigt övertygande så när ett sådant dök upp begagnat så slog jag till.

Vid det här laget hade budgeten spruckit rejält.

Men nu är jag väldigt nöjd, rumskorrigeringen gör ett väldigt bra jobb och jag skulle definitivt inte vilja vara utan den. Visst, ett akustikbehandling av rummet är kanske mer rättroget men det känns som att de domestiska förutsättningarna saknas för tillfället...

Så nu är alla CD-skivorna rippade till FLAC och Squeezeboxen gör ett mycket bra jobb. HSB krävde dock att CD-spelaren (en gammal trotjänare, en Philips CD 160) skulle stå kvar men den är i alla fall kopplad digitalt till Lyngdorfen.

Vinylrigg finns också, En Walker CJ-55 med Mission 774-arm och Ortofon OM-30 pick-up kopplad via ett Sugden Optima-RIAA, fast boxen är så bekväm att det sällan spelas vinyl tyvärr.

Musiksmaken är tämligen bred. Zappa är fortfarande nr 1, men jag lyssnar gärna på t ex Led Zep, Hendrix, Genesis, PFM, King Crimson, Davis, Coltrane, Beethoven, Mozart, Wagner, Bartok, Infected Mushroom, Kate Bush, Stan Getz, Diana Krall, Eva Cassidy, Pet Shop Boys (!) osv


I övrigt så finns jag med familj på Gamla Väster i Malmö.


Edited by - Porta on 2008/07/06 12:30:33
Go to Top of Page

Improved Audio
Member

316 Posts

Posted - 2008/07/06 :  16:58:20  Show Profile  Visit Improved Audio's Homepage Send Improved Audio a Private Message  Reply
Hej allihop!
Har efter en lång väntan just blivit antagen till detta forum och tänkte kortfattat delge Er min HiFi-historia. När jag var ca 8-10 år fick jag en bandspelare av min Mor och Far. jag minns at den hade en uteffekt på 1,8 W. Var naturligtvis stolt över min (ljudanläggning). Efter en tid upptäckte jag en kontakt på sidan av banspelaren där det stod Ext. spk. jag fick förklarat för mig att här kan man ansluta en extern högtalare. I slöjden på skolan sspikade jag ihop en sluten låda på kanske 10 liten och monterade ett bredbandselement som jag jag skruvat ur en kasserad gammal TV. Jösses vilket lyft det blev jämfört med den interna högtalaren. Ljudet fick en rymd och basen sträckte sig neråt på ett imponerande sätt. Här, just här blev jag tagen av det är med HiFi. Jag insåg naturligt inte vad detta skulle leda till med förstod att ljudet kan alltid förbättras på olika sätt. Min första stereo inköptes när jag var runt 16 bast, sålde moppen och köpte en Technics integrerad förstärkare med matchande tuner, en skivspelare samt ett par luxorhögtalare. Oj vad jag var stolt över denna anläggning men som många av Er känner till hittar man till slut något som saknas. I mitt fall var det effekt och "coola" funktioner. Sålde av stärkare och tuner och inköpte en JVC AX2. Den hade dubbelt så hög effekt, equalizer och heltuffa LED-mätare som visade effekten. Tiil denna inköptes även ett 3 tonshuvudskasettdäck från Alpage. Allt är frid och fröjd tills jag ser en tung Yamahaförstärkare i en butik. När väl HiFi-djävulen slagit klorna i en finns det ingen återvändo. Sålde av JVC-stärkaren och passade samtidigt på att sälja Luxorhögtalarna samt skivspelaren. I stället inköptes en Yamaha A 960 II som hade ett ambitiöst RIAA-steg med inställning för olika tyuper av pickuper. Den var även mycket strömstark och kunde avge effekter upp mot 250 W vid korta "peakar". Till denna inköptes det ett par JBL L 40 högtalare samt en riktig svarv. En Thorens med SME-arm. Efter ett par år med denna konfiguration börje det dyka upp småungar i lägenheten. Till slut blev det 3 st som effektivt bromsade mitt intresse för HiFi. Det saknades såväl tid som pengar till denna hobby. Som om det inte var illa nog så rasade slutsteget i stärkaren. Min bror lämnade över en liten integrerad Rotelstärkare så att jag kunde spela musik över huvud taget. Frun gnällde över dom stora JBL högtalarna så dom fick dessvärre säljas till förmån för en liten Brittisk stativare vid namn JPW Minimonitor. Jag höll emot många år innan jag till slut kapitulerade för det nya CD mediat. Fick syn på en mycket snygg CD spelare från Grundig ?. Nu var det kanske inte HiFi-nirvana jag ville uppnå utan snarare bekvämlighet och desig. CD spelaren från Grundig inköptes tillsammans med ny bandare, RDS tuner samt förstärkare. Thoren-svarevn behölls dock. Det coola med denna Grundig "Rigg" var att den sköttes med en systemfjärr, mycket bekvämt. Åren går och ungarna växer, för några år sedan kom HiFi-intresset tillbaka och jag började så sakta fundera över ny elektronik. Lyssnade bl a på Primare, Bladelis, Densen, Thule, Hegel m.m. det blev även en hel del surfande på nätet där jag snubblade på ett företag som heter Trigon Elektronik. Det visade sig att det är ett litet hängivet Tysk företag med all produktion in house. Vi fick sådant tycke för varandra att jag till slut blev erbjuden agenturen för detta märke i Sverige. Erbjudandet kom milt sagt överaskande men efter några dagars funderande tackade jag ja. Nu bäörjade ett intensivt arbete med registrering av företaget, starta egen hemsida. översätta datablad m m. Och allt detta vid sidan av mitt ordinarie arbete. Eftersom mitt yrke innebär en hel del resor skulle det utan större problem kunna kombineras med detta nya sidospår. Så nu resar jag runt i Sverige och demar läckert designad, högkvalitativ och mycket välspelande Tysk elektronik. I morgon skall jag t ex upp till Audio Exitements nya butik i centrala Örebro. Om Ni delar min passion kanske vi ses i någon HiFi butik i Sverige eller kanske på Arkenmässan i Höst där jag kommer att ställa ut.


Hälsningar

Improved Audio

Distributör


www.improvedaudio.se

IMPROVED XPO
Oberoende arrangör av hifi och musikevents
http://www.sweetspotevents.se
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/07/06 :  18:56:33  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Stefan/Porta & Improved Audio!

Välkomna till HiFiForum!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

primpa
Member

90 Posts

Posted - 2008/07/07 :  15:03:01  Show Profile Send primpa a Private Message  Reply
Hej alla!
Jag är 23 år gammal och studerar datavetenskap.
Mitt HiFi-intresse har legat lite "under ytan" redan sen tonåren,jag har alltid varit intresserad av högtalare och förstärkare.
Men det är inte förrens nu som jag har börjat intressera mig ordentligt. Det mesta av fritiden spenderas numera med att läsa
om HiFi. Jag skall bygga en förstärkare nu under sommaren, och hoppas att ha råd att bygga ett par nya högtalare till i höst.

För närvarande är min utrustning: Nad 3020, B&W DM303 och en gammal Philips CD850.

Vänliga hälsningar Primus

Go to Top of Page

DMGbg
Member

301 Posts

Posted - 2008/07/08 :  15:11:34  Show Profile Send DMGbg a Private Message  Reply
Hej
Detta är ett test för att se vart mitt inlägg hamnar. Alla är vi barn i början......

Två intressen är musik och ljud. Jag strävar mot att förena dem.
Go to Top of Page

DMGbg
Member

301 Posts

Posted - 2008/07/08 :  15:51:50  Show Profile Send DMGbg a Private Message  Reply
Hej alla glada.
Så har man då äntligen blivit godkänd att bli medlem på detta ärorika forum. Efter att ha läst och sökt information här då och då i flera år känns det kul att få kommentera och möjlighet att kommunicera.
Självklart har jag både ett stort musik och ljudintresse. Sedan jag började extrajobba som 11 åring har en stor del av mina pengar gått till skivor och på senare år även till hifi utrustning. Har härjat runt en del i affärer i Göteborg och tagit intryck än här och där. Killarna på radiolagret är några av de som gjort stort intryck. Har väldigt blanadade känslor inför den här "branschen" men det är bara att inse att man är fast. Det finns inget slut i sökandet efter det perfekta ljudet och tro att man är helt opåverkad av produktens pris är också nonsens. Likväl som många inlägg här har påverkat min hjärna att tro/höra saker jag annars inte hade upptäckt får man se som en berikande faktor. Det blir lite som med religion, det är min övertyglese som är viktig för mig. Hur jag får min övertygelse vette tusan alla gånger och någon religiös övertygelse har jag aldrig funnit. Så flummigt det här blev då.....

Påverkad av radiolagrets förmaningar att lyssna och söka efter en sann, opåverkad återgivning av skivan man spelar har jag just nu följande utrustning:

Cyrus 8vs förstärkare + PSX-R
Cyrus CD8x + PSX-R.
2 st InterM R500 Plus
Thiel CS 2.4

Hur det låter? tja detaljrikt är väl det mest beskrivande ordet. Ljudbeskrivningar återkommer i andra trådar.

Finns här andra med liknande utrustning så är Ni välkomna att höra av Er för fortsatt diskussion

Bästa hälsningar
DM

Två intressen är musik och ljud. Jag strävar mot att förena dem.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/07/08 :  17:42:37  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Primus & DM!

Välkomna hit!

Mvh, Per

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Wader
Member

460 Posts

Posted - 2008/07/08 :  23:14:47  Show Profile Send Wader a Private Message  Reply
Hej, heter anders och är precis ny här på forumet. Hoppas väl kanske mest på att få dra nytta av alla "hifigurus" erfarenhet vad det gäller hifi så ma kan skaffa sig den ultimata anläggningen själv.

Dancing in the shadows of my memories.
Go to Top of Page

sclalars
Starting Member

1 Posts

Posted - 2008/07/13 :  10:25:26  Show Profile Send sclalars a Private Message  Reply
Hei alle forummedlemmer!
Mitt navn er Lars, jeg er 48 år, kommer fra nabolandet i vest og bor i Oslo. Jeg har lest en hel del av trådene i dette forumet i det siste, og spesiellt de om DIY som jeg selv er en stor tilhenger av. Noen av dere har kanskje sett mine prosjekter på norske forum (kjenner igjen nicks), men for dere andre tenkte jeg at jeg skulle vise hva jeg har laget de siste årene.
Jeg har vært så heldig å ha mulighet til å anvende en CNC maskin i noen av mine prosjekter. Mange mener dette utelukker å kalle produktene for DIY, men jeg er totalt uenig. Man tar selvfølgelig i bruk de beste mulighetene/verktyg man har når man skal lage noe.
Jeg jobber for tiden med plastprodukter, men har tidligere jobbet mye med tre.
Det skal bli kul å få delta på forskjellige tråder i tiden fremover!


mvh
Lars
Go to Top of Page

iroise
Member

1753 Posts

Posted - 2008/07/13 :  10:45:58  Show Profile Send iroise a Private Message  Reply
Hälsar alla nya medlemmar välkomna till ett bra forum!
Go to Top of Page

Virevare
Starting Member

16 Posts

Posted - 2008/07/16 :  15:25:33  Show Profile Send Virevare a Private Message  Reply
Personligt intresse i hifi & DIY. Tycker även om mina syntar även om jag inte har har nåt musik-projekt på gång nu.
Sitter på Ett par Naim Ariva och ett NAP-150X med tappning från ett TC Konnekt 24D
Har alltid gillat musik & tillhörande utrustning av blandade slag.
Dock ganska misslyckad som musiker betraktad men kämpar på ändå.
Hifi njuter jag gärna av och känner att detta forum känns bra att ligga i.
Jobbar för övrigt på en ljudfirma om någon skulle få för sig att ha något emot om man inte säger det på förhand. Nu är det sagt på förhand. Ganska liten koppling till Hifi dock.

Tack för alla bra trådar jag läst än så länge sen kanske ett år tillbaka.
Go to Top of Page

Mc Square
Member

3723 Posts

Posted - 2008/07/16 :  15:31:09  Show Profile  Visit Mc Square's Homepage Send Mc Square a Private Message  Reply
Välkommen till HF Vire.

Som audiofil får du inte dra dig för att göra sånt som kan vara livsfarligt...
-->Mitt system
EoJeud - A better snack!

"220 volt för att det kittlar så skönt"
Go to Top of Page

hipstern
Starting Member

7 Posts

Posted - 2008/07/26 :  16:26:39  Show Profile Send hipstern a Private Message  Reply
jaha presentation.

jag är en simrishamnsbo som räknas som inventarie och kund och pausfågel på ljudupplevelser i ystad. dvs jag jobbar inte där men är där ofta ;)

min anläggning består i dag av
recriver Marantz 7001
cd Rega Apollo
dvd Marantz dv 4001
chord silver plus högtalar kabel
kimber kable pbj och silverstreak
isotek premium strömkablar
Acoustic Zen El nino strömkabel
musical fidelity X-PSUv3 Power Supply
musical fidelity X-10v3 Tube Output Buffer
proson stratego center
sonab b50 används som surround högtalare
Revel concerta F12 frontspekaren (biampade)
epson TW 700 projektor
15 meter chord hdmikabel
78 tum euroscreen manuell duk
telia digital tv
diverse ixos kablar
dual 505 skivspelare
project ria
chord chameleon silver plus

på väg in
Revel conserta B12 #8211; Subwoofer
Revel concerta C12 #8211; Center Channel Loudspeaker
well tempered classik skivspelare
musical fidelity ria
eventuellt ett par F12 till som surrounder

musik mässigt spelas mycket av det mesta utom opera och dansband.
fortsättning följer

nu har revel conserta B12 subwofern kommit. den är sjukt fet
welltempered blir det inte just nu uppgraderar till en Marantz SR8002 resriver i stället. sedan blir det en center.

ingen skall säga att en liten högtalare ger samma punch i magen som en stor.

Edited by - hipstern on 2008/08/13 12:41:27
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2008/07/26 :  17:06:24  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Välkommen hipstern!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2008/07/26 :  17:07:38  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej "Hipster"!

Välkommen till HiFiForum.nu.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

guranbanan
Starting Member

2 Posts

Posted - 2008/08/07 :  13:16:21  Show Profile Send guranbanan a Private Message  Reply
Jag får ju inte heller glömma att presentera mig.

Jag är en 20-årig yngling som i jakten på en CD-spelare att matcha min nuvarande anläggning med (ni kan lära er mer om denna jakt i ett alldeles färskt inlägg som jag alldeles nyss författat) har börjat intressera mig allt mer för "gamla" (allt är relativt) HiFi-prylar från 80-talet.

Jag lyssnar lika gärna på vinyl som cd, men vinylskivor är ju klart roligare att hålla i handen!
Go to Top of Page

biese
Starting Member

38 Posts

Posted - 2008/08/11 :  13:44:32  Show Profile Send biese a Private Message  Reply
Ja då har jag fastnat i klistret jag med.

Fredrik heter jag och bor i Trollhättan sen några år tillbaka. Inte så gammal men har hunnit med 25 händelserika och lärande år. Har varit intresserad av ljud länge men i lite andra miljöer, först och främst billjud. Smaken av välljud spred sig och varför skulle det inte låta bra hemma?

De gamla hembyggda högtalarna ska bytas ut till ett par stativare av bättre kvalitet men här ska inte köpas något färdigt.

En ny integrerad förstärkare är redan inhandlad, det vart en Nad c325bee. Men det är ju roligt att bygga själv så varför inte ta steget och bygga en Gainclone, tillverka egna kablar osv? (projekttråd kommer).

Som sagt gillar jag att tillverka saker själv, rita, mäta och bygga så förhoppningsvis syns vi i någon av alla byggtrådar som finns i forumet.

Mvh Fredrik
Go to Top of Page

hipstern
Starting Member

7 Posts

Posted - 2008/08/13 :  12:42:04  Show Profile Send hipstern a Private Message  Reply
välkommen Fredrik

ingen skall säga att en liten högtalare ger samma punch i magen som en stor.
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.56 sekunder. Snitz Forums 2000