HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

LEE Cordon Bleu
Starting Member

8 Posts

Posted - 2007/06/07 :  00:57:52  Show Profile Send LEE Cordon Bleu a Private Message  Reply
Tack Per "Pac" för din vänlighet.

Hälsningar LEE Cordon Bleu - *Välljud* Audio Matiere Sculpture Eguilibre. Unison Resarch Mystery One.
Rotel Michi RHB-10. Rotel Michi RHC-10. Rotel Michi RHT-10.
Luxman M-6000
Dynamic Precision DPA 4000
Adudio Tronic Mega-Trend Marc 2.
LEE Woodoo Version 3
2 x LEE Dual 12" Tonegen SUBs
LEE Dual 15" SubWoofers Bandpass
Go to Top of Page

peterbrorsson
Member

228 Posts

Posted - 2007/06/07 :  19:33:20  Show Profile Send peterbrorsson a Private Message  Reply
Tack Per!!!
Go to Top of Page

ahultin
Member

240 Posts

Posted - 2007/06/24 :  20:47:19  Show Profile Send ahultin a Private Message  Reply
Hej alla!

Som nyregistrerad medlem kanske en presentation är på sin plats?
Andreas heter jag, är 33 år gammal och bosatt i Västerås. Har familj som tar den mesta tiden i anspråk men man hittar ju stunder att smita undan med datorn i knät framför stereon.....

Mitt intresse för (väl-)ljud skyller jag delvis på mina äldre bröder - de lurade in mig i att mixa möten/konserter osv så där grundlades en önskan om att det ska ju låta så bra som det gör (efter ens resurser givetvis).

Min första egna anläggning bestod av föräldrarnas gamla högtalare (anno 1970...), min lilla kasettbandspelare (med line-out!) och ett bilslutsteg på 2*20W eller nåt liknande.
1989 inköptes en hel technicsrigg på BIG i Luleå (valet mellan språkresa och stereo var enkelt...) och sedan började önskan om att det skulle låta ännu bättre - Takt&Ton i Luleå fick många besök under det år jag bodde i Luleå (och även efter det...)
Sedan byttes en del delar ut, en Linn Basik inhandlades, en Rotel-cd bytte ut den gamla technicsspelaren (sedan kompletterad med en AA DAC), ett Nakamichidäck och Klipschhögtalare inköptes -93 på Radiocentralen i Umeå.
Sedan kom studierna i Uppsala i vägen - på studielån och med flickvän/fästmö/fru så fanns det andra intressen. Efter studierna kom barn (märkligt hur ALLA pengar bara försvinner till annat...).
Sedan blev det hemmabio under några år men förra hösten hände det äntligen nåt - TV/Bio flyttades upp och äntligen kunde vardagsrummet bli ett rum med 2-kanalsmusik igen....
Ett Rotel för/effektsteg inköptes i stan och nu blev det kul att lyssna igen (saknar inte riktigt subben från hemmabion!). Ännu bättre blev det för några veckor sedan när ommöbleringen i vardagsrummet gjorde att fokus inte blev soffornas placering utan att högtalarna och fåtöljen fick styra det övriga.

Just nu ligger fokus på att jobba med akustiken på ett praktiskt sätt (ej dyrt, eller iögonfallande) och ev. byta klocka i cd:n... Eller kanske bygga ett par HFLS1?

Jag ser fram emot många intressanta diskussioner på forumet (jag har hängt här under ett år eller så och tagit del av många debatter - men utan att vara en del av dom).

Edit - Ny klocka i Cd:n (STOOR skillnad), sedan såldes dacen för att ge lite mer utrymme till nya högtalare...Dynaudio 72..Lyftet från Klipsch KG 2.2 var ENORMT.... Nu är musiken mer behaglig, detaljerna kommer fram m.m. Frågan är bara om man ska ge sig på Cd:n ännu mer eller byta ut den helt och hållet....

Massa Linnprylar...

Edited by - ahultin on 2007/12/03 18:55:30
Go to Top of Page

Swedish Meat
Starting Member

44 Posts

Posted - 2007/06/25 :  12:09:43  Show Profile Send Swedish Meat a Private Message  Reply
Hej allihopa!

Äntligen fick man en plats i detta sällskap. Jag heter Micke och bor i Uppsala. 27 år gammal och jobbar för ett stort energibolag, så kom igen nu, skaffa er riktigt strömkrävande apparater.
Mitt hifi- och musik-intresse har växt mer och mer de senaste 10 åren. Började med en enkel surroundanläggning som senare byttes ut och byggdes på tills det ser ut som det gör idag, alltså ingen pinal kvar från dag 1. Nackdelen har alltid varit platsbrist då jag har velat ha en tvåkanals musikanläggning. Jag insåg att begränsningarna är rätt stora när det gäller hembioanläggningen som musikanläggning om man inte skulle lägga ner ofantligt mycket pengar för att få det bästa av två världar. Så nu när jag och tjejen flyttade till en 3:a kunde (fick) jag äntligen viga ett rum till att bygga anläggning i. Antar att det kommer att uppgraderas med tiden det med. Men till en början fick det bli lite budgetlösningar. En integrerad förstärkare i form av en Denon PMA-700AE med tillhörande CD. Högtalare fick bli ett par begagnade B&W DM602s2 som får jobba tillsammans med en AudioPro Sub Level 110. I mina öron blev det ett stort kliv uppåt när det gäller musiken jämfört med min yamaha-reciever och Jamoburkarna som står runtomkring mig i vardagsrummet.

Skivinköpen har ökat enormt nu då jag insett att det faktiskt är trevligare att ha fodral och en riktig fysisk skiva istället för att låta datorn göra hela jobbet från införskaffning till uppspelning. Det som spelas mest just nu är de mesta typer av rock och hårdrock i alla möjliga former. Jag är även svag för akustisk gitarr då jag äger en själv.

En bonus på det hela är att tjejen också tycker att det är kul och att hon dessutom säger sig höra stor skillnad mellan anläggningarna.

MVH /Micke

Go to Top of Page

barpet
Starting Member

3 Posts

Posted - 2007/06/25 :  13:11:50  Show Profile Send barpet a Private Message  Reply
En kortfattad presentation

Mitt hifi-intresse föddes först och främst genom mitt breda
musikintresse, som blommade ut i tonåren. Sedan var min pappa alltid
noga med att sköta om hans stereo när vi fick lov att använda den, och
ett par år sen när han köpte ett nytt system hörde jag för första
gången att det är skillnad på ljud och "ljud". Sedan dess har jag i
liten skala uppgraderat efter mina egna förutsättningar, från hörlurar
till skivspelare till förstärkare till...

Jag har följt forumet under det senaste halvåret, och det kommer att bli
roligt att få bidra med egna intryck samt be om andras åsikter. Mitt eget system är under förändring, vilket jag återkommer till i framtida trådar.

mvh Barpet

<><><>
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2007/07/02 :  00:24:41  Show Profile Send nin a Private Message  Reply
Hej!

Mitt namn är Mattias och jag är snart...hmmm...ja 33 år står det på leget. . Bor 1 mil utanför karlstad och bott där större delen av mitt liv. Jobbar skift inom pappersindustrien på lab. Så det blir massa tester och mätningar varje dag

Min två stora intressen är musik och film. Det är vad jag lever för. Började vid 8 år ålder när farsan kom hem med en beg VHS video för 4000 kr. Jag blev helt förtrollad av alla filmer och tvinga mina föräldrar att hyra ofta. När jag blev 9 år så köpte jag min första "riktiga" skiva, Mötley Crue - Shout at the devil och var sen fast i musikträsket också.
Det dröjde dock till sommaren 89 innan jag verkligen fastna för hifi. Innan hade jag en hel anläggning från Ellos men när en polare köpte en komplett Onkyo anläggning som jag fatta suget. Började lyssna i hifi affärer och köpa tidningar och efter sommarjobbet så köpte jag själv en komplett Onkyo anläggning med förstärkare, CD, skivspelare, kassettdäck och högtalare. Sen började en liten upgraderingskarusell. Ut åkte högtalarna och ett par usla Sonab kom in en kortis. dom åkte sen ut och ett par Infinity Kappa 8,2i kom in och jag hade dom i runt 10 år! Vid köpet av infinity högtalarna så blev det för och slutsteg, av onkyo det med. Skivspelare byttes också ut till en Systemdeck.
Denna uppsättningen hade jag ett par år tills jag sålde Systemdecken och köpte en Denon DH-47 (?), DD spelare. Dessa hade jag tills slutet av 90-talet då jag köpte min nyvarande förstärkare, Tube Technology Synergy. Skivspelaren åkte också ut och en beg VPI HW-19mk4 kom in istället. Körde med denna uppsättningen några år tills jag ville ha bättre högtalare och fanna Sony SS-M9. Och det är vad jag har nu. Samtidigt under åren så blev det massa olika pickuper, ofta MC från Ortofon (MC-30, MC-20, MC-10) och Denon. Nu har jag en Ortofon OM-40 och är supernöjd. Onkyo förstärkaren hade riaa steg men när jag köpte min Tube Technology så var jag tvungen köpa en separat riaa. Blev först en Music Fidelity X-LP för sen 2004 bli en Sutherland Ph.D. Denna sålde jag för ett par veckor sedan och jag väntar på en ny riaa.

Skivspelare: VPI HW-19 Mk4
Arm: Rega RB-250 (moddad)
Pickup: Ortofon OM-40
Riaa: På väg
Förstärkare: Tube Technology Synergy
Kassettdeck: onkyo TA-207
CD/DVD: Panasonic RP-82 (ny CD/DVD till hösten, till 95% Pioneer 668)
Högtalare: Sony SS-M9

Annars så är väl det största som hänt att jag successivt gått från vara en "subjektivist" till en "objektivist". Knappast så konstigt med tanke på mitt jobb och att jag alltid haft en förkärlek till logik och vetenskap.

Annars köper jag så mycket skivor och filmer jag kan och går på spelningar så ofta jag kan också.

En bild på mig från förra sommaren (har längre hår nu):
Go to Top of Page

Revoxarn
Klubbmästare, Nerikes Audiofiler

806 Posts

Posted - 2007/07/02 :  10:09:41  Show Profile Send Revoxarn a Private Message  Reply
Välkomna till Forumet alla nya.
MVH Revoxarn.

Revoxarn
Klubbmästare för N.A - skicka PM för mer info/medlemskap.
Go to Top of Page

Mindless
Member

198 Posts

Posted - 2007/07/02 :  19:40:06  Show Profile Send Mindless a Private Message  Reply
Har varit reggad rätt länge på forumet men aldrig presenterat mig fullt ut.

Viktor Larsson heter jag, fyller 19 år i Oktober och är bosatt i Piteå. Jobbar för närvarande som instrument / systemtekniker på Smurfit Kappa (pappersindustri) här i Piteå.

Musik har jag väl alltid varit mer eller mindre intresserad av men det har nu på senare år (om man kan kalla det senare år) blivit mer aktuellt eftersom man börjat tjäna lite pengar. Håller i huvudsak på med hörlurar och inte stereoanläggningar. Varför kan man ju fråga sig, tja... har glömt bort faktiskt hur det började men jag tycker det är något som är lite mer intimt och nära med lurlyssning och det är därför jag fortfarande håller på med det.

Vad lyssnar jag på i huvudsak då? Tja... allt som låter bra i princip. Kan vara allt från Jimi Hendrix till In Flames.

Edited by - Mindless on 2007/07/02 19:41:46
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/08/02 :  23:59:59  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Viktor, "välkommen" är ju lite malplacerat men det är roligt att du är med och gör HiFiForum till ett hemtrevligt och gemytligt ställe.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

PsYcHoGUN
Member

124 Posts

Posted - 2007/08/20 :  13:07:22  Show Profile Send PsYcHoGUN a Private Message  Reply
Tjena!

Sebastian heter jag och har precis fyllt 29år. Sanningen är att jag för ett par år sedan satt på en helt ok stereo med rörförstärkeri (Yoshino E.A.R V20 by Tim de Paravicini), men jag hade alldeles för "dåliga" högtalare och intresset försvann sakta men säkert. Musik i sig har alltid vart en mycket viktig del i mitt liv och idag är jag fast beslutsam om att handla en nytt system. Jag minns att jag lyssnade mycket på Sim Audio hos Kent Melin på HiFi Art och kommer se mig för om jag inte kan köpa ngt. utav dem som förstärkare.


S.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/08/20 :  14:54:30  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej Sebastian!

Välkommen!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

PsYcHoGUN
Member

124 Posts

Posted - 2007/08/20 :  15:09:53  Show Profile Send PsYcHoGUN a Private Message  Reply
Tack och bock! :) Jag har precis talat med Kent på HiFi-Art och det känns bra att komma tillbaks!

S.
Go to Top of Page

matta
Member

627 Posts

Posted - 2007/09/01 :  13:55:09  Show Profile Send matta a Private Message  Reply
Hallå,
nu har jag tittat, läst och dreglat (som gäst) en tid på forumet och tycker det är på sin plats att presentera mig. Jag heter Mats, är 35 och bor i Pershyttan utanför Nora. Har två kottar, fru, villa, volvo och katter. Dock ingen husvagn. Hifi och musik-intresse har jag haft länge, och tycker det är kul att dela detta intresse med likasinnade. Dock är det lite svårt när man bor ute i skogen. Men då kommer ju detta forum väl till pass. Bilder kommer vad det lider...
vänligen Mats

Marantz -> Leben RS-100 + Leben CS660P <- EAR834P <- ZYX R-1000 Airy3 <- Continuo+Cantus =>Tannoy Kensington se (ihopsnörat med auditorium 23)
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2007/09/01 :  16:08:39  Show Profile Send ohmega a Private Message  Reply
Välkommen till forumet

Viktor, Sebastian & Mats

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

hultan47
Starting Member

14 Posts

Posted - 2007/09/12 :  10:41:44  Show Profile Send hultan47 a Private Message  Reply
Hej på er, jag gör en kortare presentation av mej jag oxå, jag heter Stefan, bor utanför Trollhättan och har tyckt om ljud sedan länge, typ 10 års åldern(är idag 36!).
Har idag en enklare stereo men söker ju möjligheter att byta ut och bygga om.

MVH
Stefan
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/09/12 :  11:06:23  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Välkommen Stefan.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Wing Zero
400.000-klubben

1097 Posts

Posted - 2007/09/16 :  19:11:48  Show Profile Send Wing Zero a Private Message  Reply
Då e det väl dax för mig att presentera mig på detta forumet trots att jag har varit medlem nu ett tag på detta forumet.
Mitt namn e Kristofer, 26 år gammal och jag e ljudnarkoman och audiot .
Född och uppväxt i Furulund, Skåne men jag emigrerade till Eskilstuna för ett par månader sen pga kärleken . Mitt ljud och musikintresse började väldigt tidigt. Runt 4 års åldern vart det nog och då så började jag med att skruva isär allt som jag fick, videospelare, kassettspelare mm. Mina första hemmabygge inom högtalare byggde jag när jag var runt 10 - 11 år gammal och dom bestod av högtalare som jag hade slitit ut från tv:n och satte i en låda av Byggplyfa. Redan då tyckte jag att det vart kul och insåg att det lät mycket bättre med separata lådor än OA montering i tv apparater och på den vägen fortsatte det. Mitt första hyfsade hemmabygge för ca 7 år sen vart med gamla MDS högtalare köpte referens kit med 5.25" baselement och diskant (har dom kvar än). Byggde en låda till dom på ca 15 liter med en 3" basport. dom spelar faktiskt rätt bra än i dag trots att det är bilelement. Sen så började jag spela som DJ ute på privata fester under ca 5 års tid och då införskaffade jag mig en liten PA rigg som bestod av 4 st JBL toppar med ett JBL E 130 15" mid element i varje och en 1.4" driver och dom drevs av ett Labgruppen LAB 1000 steg. Det spelade starkt och väldigt snyggt. Fanns ingen direkt övre gräns på dom. man kunde nästan spela hur högt som helst med dom lådorna tack vare den höga känsligheten ( ca 105 dB per topp).
Mitt DIY intersse e stort men det har tyvärr alltid varit pengar som har saknats. Idag så består min stereo med Xindak, Velodyne och Jamo produkter.
Förstärkaren är från Xindak och heter XA-6950. Mycket nöjd med den e jag. Cd:n e Xindak Muse 1.0. Det jag gillar med den är att man kan välja att köra mellan transistor eller rör på signalutgångarna. Själv så kör jag rör för det låter lite "varmare", mer lättlyssnat tycker jag. Signal kabel mellan förstärkare och cd e Xindak AC-03. Högtalarkabel e Xindak FS-1. Högtalarna e Jamo D 590. Dom står härnäst på listan att bytas ut för dom ger mig inte riktigt det ljudet jag e ute efter (vill ha mer dynamik och attack i ljudet). Subbasen e Velodyne SPL 800i "minivee". Sjukt bra subb för lite pengar.
Ser fram emot att få skapa kontakter på detta forumet och att få vara med på träffar och annat skoj.


MVH: kristofer

Musik är livet

Edited by - Wing Zero on 2007/09/16 19:20:07
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2007/09/16 :  19:14:49  Show Profile Send ohmega a Private Message  Reply
Välkommen till Hifi-forum Kristofer

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/09/17 :  00:04:01  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Och välkommen till Sméstan Kristofer!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Wing Zero
400.000-klubben

1097 Posts

Posted - 2007/09/17 :  13:43:27  Show Profile Send Wing Zero a Private Message  Reply
tackar :)

Musik är livet
Go to Top of Page

KennethH
Starting Member

43 Posts

Posted - 2007/10/04 :  18:06:26  Show Profile Send KennethH a Private Message  Reply
Hej,
Jag har också varit medlem ett tag, men varit pinsamt lite aktiv. Bl.a. p.g.a. av husköp m.m.
Jag är 27 år, jobbar som utvecklingsingenjör i Stockholm och är nybliven villaägare i samma stad.
Jag har varit ljudintresserad sedan barn... Det är faktiskt sant!
Har gjort en del fina högtalarbyggen tillsammans med två andra killar som inte är med på detta forum. Jag har firma för detta ändamål och vi har drömmar om att lansera skapelser som kommer att förvåna och förföra. Vi har dock inte hunnit lika långt som exempelvis ängelholm audio, men vi siktar åt samma håll.
Just nu bygger jag lyssningsrum i vår nya villa och har lite problem med att få mitt snedtak att "försvinna ur ljudet". Det blir i alla fall ett renodlat hifi-rum med en två-kanals anläggning, två fåtöljer, diffusorer, dämpade väggar och tak, samt heltäckningsmatta. Har även gjort en del enklare ljuddämpning utåt, som gav bra resultat. Hörs inte mycket i resten av huset eller utanför.
Min anläggning består av:
-Esoteric DV-50s (flerformats-spelare)
-Musical Fidelity kW550 (integrerad förstärkare, rörhybrid, extern nätdel, monouppdelad och för-/slutstegsuppdelad trots samma låda)
-MonitorUnlimited 2.8SE (2-vägs stativare av större modell, med en 8" bas/mellan och silkes-dome).
-Atacama Reference stativ (100% bly- och sandfyllda = svintunga)
-Superspikes
-Shroers & Shroers bänk (med bling-bling belysning i glashyllorna )
-Kimber Select signalkabel
-Kimber dubbel 8TC, bi-wire, högtalarkabel
-Supra LoRad nätkablar (egentillverkade)
-Nätfilter av industriell high-end standard, 3x40A (har man en förstärkare med 200A strömkapacitet vill man inte chansa på att få flaskhalsar i en grendosa med inbyggt filter).

Ser fram emot att träffa många nya likasinnade vänner här!

.::MF kW550::Esoteric DV-50s::MonitorUnlimited 2.8SE::Kimber Select::Schroers&Schroers::Atacama Reference::.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/10/17 :  07:11:26  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply

Hej KennetH,
tack för presentationen.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

rhr9
Starting Member

7 Posts

Posted - 2007/10/20 :  21:56:02  Show Profile Send rhr9 a Private Message  Reply
Hi there in Sweden on the HIFIForum ,


May I introduce myself :
my name is Philippe and I live in France .

I discovered the HFLS1 box in the "Bilreportage - Teknik & DIY" section and I would like to build it too .
Before I have built a backhorn using the Fostex FE208 fullrange driver .
I realy love DIY and there are lots of photographs and reports on the HIFIForum in the DIY section that

I would like to understand better by asking some questions .
On this link you can see the realisation of my 15 W class A Amp :

http://perso.orange.fr/jm.plantefeve/Rohmer.html , ( figuring my previous email ) .

Best wishes ,

@ + Philippe.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/10/20 :  22:06:15  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply


Hi Philippe!

Welcome to HiFiForum.nu!


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/10/21 :  01:01:57  Show Profile Send guy gadbois a Private Message  Reply
Bonjour Phillipe et bienvenue ā le Forum Haute-Fidélité!

Min anläggningstråd
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000