HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

classe
Member

1625 Posts

Posted - 2004/06/05 :  21:27:17  Show Profile Send classe a Private Message  Reply
hej på er clas-göran sundh heter jag bor i älvkarleby har glömt
denna tråd. hifi intresse för ljud o musik har funnits i 20år
är möbelsnickare men jobbar med glas o plast.
har byggt otal med högtalare,stereon består av sony dvd
akai reciver denon kassetdeck,allt ska upp graderas
rörförsteg, rörslutsteg, cd, högalare är under byggnad.
bygger även gitarer dom låter ju hej från mig classe.

18 ska de va.
Go to Top of Page

patst577
Member

409 Posts

Posted - 2004/06/05 :  22:02:01  Show Profile Send patst577 a Private Message  Reply
Hej på er alla!

Har inte presenterat mig här än så kanske dax att göra det till 160 post jubileet

Jag heter Patrik och bor och pluggar i Linköping, jag pluggar civilingenjör i maskinteknik och har just klarat av första året! Kommer ursprungligen från Västerås.

När det gäller ljud så har jag haft ett intresse som ökat successivt och just nu håller jag på att knåpa ihop ett par HFLS-1, fick element och filter i fredags och i veckan ska resten köpas.

Musiksmaken är varierat från Norah Jones via Metallica (bra spelning förresten) till Pink Floyd och kent.

Med vänlig Hälsning/
Patrik

/Patrik

Edited by - patst577 on 2010/10/07 20:32:55
Go to Top of Page

zekewolf
Member

97 Posts

Posted - 2004/06/07 :  08:39:57  Show Profile Send zekewolf a Private Message  Reply
Hallå!
Dags att presentera sig: Jag heter Zeke Ekholm (jag heter faktiskt Zeke!). Bor i Köping och jobbar med kvalitetsfrågor på AerotechTelub i Arboga. Förutom den karriären så frilansar jag som livetekniker på diverse spelningar.
Jag har väl börjat intressera mig mer och mer för Hifi på senare år. Musikintresset har däremot funnits mycket länge. Musiksmaken är mycket bred, men powerpop, New wave och reggae spelas ofta hemma, både i form av vinyl och CD.
Anläggningen just nu består av: Skivspelare Ariston RD-40 DC, CD-spelare Rotel RCD-975, Försteg Rotel RC-980 BX, Slutsteg 2st Dynaco Mk III monoblock samt ett Sony TA-N80ES (Biampar med Sonysteget till basarna) samt högtalare TDL RTL3. Jag ska försöka få in lite bilder så småningom.
Mvh
Zeke
Go to Top of Page

Lt Andersson
Member

600 Posts

Posted - 2004/06/10 :  22:35:00  Show Profile Send Lt Andersson a Private Message  Reply
Tjenare!

Jag heter Tommy Andersson, 30 år och bor i Södertälje där jag jobbar med industrirobotar i analysapplikationer på känt fd svenskt läkemedelsbolag. Jag är totalt galen i musik och kan tillbringa en hel dag eller mer på att lyssna Just nu håller jag på för fullt att uppgradera min anläggning från en anläggning på ca 10.000 sek till lite roligare prylar Så här långt har jag införskaffat en beg Mark Levinson 383 och en ny Pioneer DVD668 samt att jag har nyligen beställt ett par BC-Acoustique A4 och en Pro-Ject RPM9. Jag kommer att fixa lite bilder på prylarna så fort jag har allt här hemma.

Musiclover!
Go to Top of Page

JohnA
Member

556 Posts

Posted - 2004/06/11 :  02:05:12  Show Profile  Visit JohnA's Homepage Send JohnA a Private Message  Reply
Halloj, John Ahlberg här!
36 årig Uppsalabo, f.d. självlärd elektronikkonstruktör på digitalsidan med massor av kunskapsluckor. Har arbetat mycket med finmekanik och elektronik på en liten utvecklingsavdelning i elva år. Tekniktok sedan krypåldern, morsan slängde till mig en liten rörbestyckad Dux resegrammofon när jag som obstinat treåring inte kunde hålla mig lugn, och på den vägen är det...
När jag växte upp på 70-talet var rörapparaterna något de flesta kastade allt världens väg, och som barn var det ofta sådant skrot man fick gå loss på.
Inledde min första samlarvåg i tioårsåldern då jag upptäckte FFV Överskott i Solna.
Massor av rörbestyckade märkligheter för en spottstyver fyllde snart en garderob
i pojkrummet. Fick en mental hjärnblödning när jag flyttade hemifrån och kastade i stort sett alla mina unika mätinstrument... Med den ångesten som drivkraft har jag nu sedan några år tillbaka gått in i en ny samlarfas där gamla radioapparater är det i särklass lättaste att komma över. -Har f.n. ett trettiotal rörradios, ett tiotal rullbandare, stykjärn, elelement m.m. Älskar att läsa gamla elektronikböcker och tidningar. Har scannat massor ur Radio & Television mellan 1955 och -72 som nu finns
på min websajt tillsammans med en del gamla böcker.
Senaste häftigaste läsningen är svågerns NTI-kurs från 1980 som visade sig innehålla
huvuddelen material från 1960-talet. Bland det mest pedagogiska och grundläggande jag sett om rörteknik. Kanske kommer en del att dyka upp på sajten i framtiden.

"Det stora ljudet" upptäckte jag för kanske 12 år sedan då förra flickvännen skulle köpa anläggning. Ett par små B&W Matrix från en Copland rörstärkare skickade mig till himmelriket. Hemkommen lät inget sig likt...
Kring 2000 fick jag fatt på en Dynaco SCA-35 för en tusenlapp som förutom stundtals visset morgonhumör med knaster, pip och knorr låter mycket fint på mina gamla annonsfyndade Marantz HD700 12" basreflex, trevägs. En Philips 212 Electronic vinylsnurra från 1972 med Marantz-pickup låter schysst i mina öron, men den säkert 15-20 år gamla Sony CD:n är en riktig sophög.
Så sent som igår hittade jag en gratis Sansui AU-9500 på sopstationen och kunde idag konstatera att den kära Dynacon är slagen.

Helst är det rörteknik lag pysslar med och har som första seriösa projekt modifierat en enkel radiogrammofonförstärkare med EL84 till Ultralinjär single-ended.
Har räddat några kraftiga slutrör xL5xx från TV som jag hoppas kunna bygga något kul av i framtiden. Alternativt kan det bli bygge av kortvågsmottagare för amatörbanden, och då naturligtvis med rör på recept från gamla hobbyböcker.

Förutom elektrohysterin gillar jag konstiga små bilar, gamla hus, familjen, hundarna, fotografering och så naturligtvis musik, gärna högt och mycket.
Sväljer med stor bredd sådant som inte tillhör radions skvalmusik för det ger mig öroninflammation.

Vore kul att få kontakt med andra rörentusiaster i Uppsalaområdet!

Oj, en presentation skulle kanske inte vara en roman... (f'låt!)

Elektronostalgist? -Javisst! http://elektroarkivet.se Skype: elektroarkivet.se
Min anläggning, uppdaterad 2006-06-11: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30783

Edited by - JohnA on 2004/06/13 20:54:48
Go to Top of Page

Hasse
Member

831 Posts

Posted - 2004/06/12 :  21:28:16  Show Profile Send Hasse a Private Message  Reply
Jag bor i Jönköping och är 18år. Jag har precis slutat ett teknisk program på gymnasiet. Jag är mycket intresserad av väljlud samt tekniken bakom detta. Jag tycket också det är kul med form givning. Jag har inte så värst mycket pengar att lägga ut men jag bygger järna saker själv. Även om jag inte har dom teoretiska kunskaperna och instrumenten att kunna konstruera bra audiokomponenter själv men jag är järna med på DIY projekt.
Jag skulle järna bygga ett par HFLS-1:or i betong men jag tror inte min förstärkare har effekt så det räcker för att driva dom.
Jag lyssnar mycket på mp3 även om inte kvaliten är den bästa så är det en kommpromis. Precis som mycket annat inom hifi branchen.

Ljudnörd med rötterna i Jönköping men pluggar nu akustik i Göteborg.
Go to Top of Page

Hasse
Member

831 Posts

Posted - 2004/06/12 :  21:43:31  Show Profile Send Hasse a Private Message  Reply
jag är en nybörjare helt enkelt.

Ljudnörd med rötterna i Jönköping men pluggar nu akustik i Göteborg.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/06/13 :  07:33:36  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
classe, patst577, zekewolf, Lt Andersson, JohnA och Hasse Ni är alla hjärtligt välkomna!

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Gaffa
fd. Mabuse

1455 Posts

Posted - 2004/06/28 :  02:05:09  Show Profile  Visit Gaffa's Homepage Send Gaffa a Private Message  Reply
Hej!

Jag heter Mikael J.

Född -69, och uppvuxen i Mariestad. Läste 4a-årig Teknisk på gymnasiet, och flyttade till Skövde för att läsa tele sista året. Spelade elbas några år i ett rockband, och det var nog där jag fick lite bullerskador...

Lite grovjobb på Volvo i Skövde, och lumpen som teletekniker i flygvapnet (mark-bunden elektronik).
Sedan lite pluggande på högskolan: IT, data och engelska, och extraknäckade som data-lärare.
Under högskoletiden blev det mycket plockande med PC-datorer, och det förblir ett av mina stora intressen.

Under den tid jag bodde i Mariestad och Skövde var ekonomin skral, och jag var mest intresserad av att få något som lät över huvudtaget. Lite mekande blev det för att få en gammal radio-grammofon att samsas med bandspelare, och högtalare som jag korpade från pappas garage.

1995 flyttade jag till Kumla för att jobba som tekniker på Ericsson. Jag skaffade en "riktig" hemma stereo, och fick hjälp av en arbetskamrat att bygga lite hifi till min nyinskaffade bil, en Peugeot 605. Det går att göra underverk i en sån bil... En Panasonic rakt igenom (Bandare, CD-växlare och slutsteg), förutom en SONY EQ. och två 10" Altec basar i en baslåda som tog upp nästan halva bagageutrymmet...
Den är nu såld, och det är med vemod jag ibland drömmer mig tillbaka till den tiden.

Ungefär ett år efter att ha flyttat till Kumla fick jag en flickvän, och det visade sig att hennes far var en gammal biker. Detta gav mig ett utmärkt tillfälle att ta MC-kort.
MC och speciellt min nuvarande båge, en Suzuki GSF 1200, är ett av mina större intressen. Tyvärr blir det stora hål i plånboken av att hålla den rullande, och mitt hi-fi/musik/film-intresse blir delvis lidande av det.

På Ericsson jobbar jag i skrivande stund på samma avdelning som Zalve. Många samtal med honom på rasterna (och under jobb-tid också ) om musik och hifi har åter väckt mitt intresse för hifi.
När jag bytte dator och högtalare samtidigt, från ett par gamla combo-stereohögtalare till ett Logitech 680-system och upptäckte vilken skillnad i kvalitet det blev, fick mig att inse att det finns mycket att göra hemma hos mig för att förbättra ljudet.

Jag har en del elektronikkunskaper, dock inte specialiserat på audio.
Vad gäller HiFi så startar jag mitt första inlägg i hififorum.nu här, med en lekmans/novis kunskaps-nivå.
Min anläggning som kommer att presenteras i lämplig tråd kommer också att reflektera detta.

//Mikael

PS. Mitt gamla nick., Mabuse har jag använt på nätet sedan -99, men eftersom det finns en DrMabuse har jag fått mitt nick. här ändrat till Gaffa, för att undvika missförstånd.

Skeptic Friends Network
"When the going gets tough, the tough get duct-tape..."

"När Höginkomsttagarna kallar sig arbetarparti måste även sagoboksförfattarna ana nya läskretsar..." - Arne Anka

Edited by - Gaffa on 2004/07/05 01:47:51
Go to Top of Page

gongken
Member

539 Posts

Posted - 2004/07/01 :  23:45:34  Show Profile Send gongken a Private Message  Reply
Hej!

Jag heter Andreas och är ny på forumet. Jag är hobbyentusiast och anslöt mig till detta forum för att få del av den enorma kunskap som finns samlad här.

Jag är 26 år och har köpt hifi i drygt tio år. Det har än så länge blivit Denons prylar och just nu lyssnar jag på en DCD 755-AR cd-spelare igenom en AVR-3801 surroundstärkare. Jag har ett par egenhändigt ihopsnickrade Zerobox 107 som är bestyckade med de tyska böjvågsomvandlarna från Manger kompletterat med scanspeak i botten.

Är mitt uppe i ett förstärkarbygge baserat på B&O:s ICE-Power moduler, ett bygge jag aldrig skulle klarat av utan hjälp från Acme genom detta forum. Stort Tack!

Mvh
Andreas

En vit Volvo svänger in på Ringvägen.
Go to Top of Page

per_tissen
Starting Member

4 Posts

Posted - 2004/07/09 :  11:24:48  Show Profile Send per_tissen a Private Message  Reply
Per heter jag och är helt ny på det här med hifi. Det blev lite pengar över i vintras och efter en del funderingar föll jag för en H/K surroundreciver då jag ville ha något som spelade både musik och filmljud. Vilken lycka när mina gammla Infinity-högtalare levde upp
Hit hittade jag av en ren slump och har fått massvis med idéer och uppslag, stackars plånboken...

Det är bättre att ha och inte behöva än tvärt om!
Go to Top of Page

witzel
Starting Member

13 Posts

Posted - 2004/07/18 :  01:13:42  Show Profile  Visit witzel's Homepage Send witzel a Private Message  Reply
Hej med jer.

Jeg hedder Morten Witzel og er ny i de svenske fora.. og som I sikkert allerede har regnet ud, så er jeg dansk. nydeligt forum i har jer her.. det vil jeg følge med stor fornøjelse
Go to Top of Page

Loopen
Member

621 Posts

Posted - 2004/07/20 :  15:11:28  Show Profile Send Loopen a Private Message  Reply
Även jag får väl passa på att presentera mig.

Jag är 40 år ung och har haft hifi som intresse i 17 år. Pga. stora renoveringar av mitt hus så har jag inte haft tid att engagera mig på forumet men under hösten skall det nog bli en del och även försöka visa mitt system i bild.
Jag började min hifi bana med en Pioneer A8, Philips cd och ett par Jamo högtalare.
Efter otaliga byten har jag idag Electrocompaniet, Thule, ProJect och Dynaudio i mitt system.
1991 startade jag en firma för att sälja hifi på fritiden och har under två perioder fram till för ett par år sedan sålt hifi lokalt och till viss del på internet. Då min kollega tröttnade så lade vi firman på is och numera så är det bara som intresserad musiklyssnare jag ägnar mig åt hifi.
Är ingen teknik freak och har inga större erfarenheter av DIY. Jag har renoverat ett par Opus 3 Credo och moddat en riia men där går gränsen för mitt kunnande.
Jobbar med kvalitet och miljö på det företag jag varit trogen i snart 17 år.

/Kim
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2004/07/20 :  15:55:23  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
gongken, per_tissen, witzel & Loopen Varmt välkomna till Hififorum.nu

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

gnutten
Member

71 Posts

Posted - 2004/07/27 :  11:17:06  Show Profile Send gnutten a Private Message  Reply
Hejsan
en liten presentation. Tobias Svensson heter jag kommer från blekinge och har ett stor intresse i de där med ljud och de runt om kring detta. har hållt koll på er ett tag nu de verkar vara helt okej, så de ska nog kunna bli trevligt detta...mvh Tobias Svensson
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2004/07/27 :  11:35:49  Show Profile Send Pjotre a Private Message  Reply
Tråden som VÄGRAR dö....
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2004/07/27 :  12:13:01  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message  Reply
Pjotre - läckert va? Ca 88500 views...och det var jag som startade tråden!

Pac - får man nått pris om man passerar 100'000 views?


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2004/07/27 :  15:26:25  Show Profile Send Pjotre a Private Message  Reply
quote:
Pac - får man nått pris om man passerar 100'000 views?


Klart du får!!!
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/07/27 :  21:32:27  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Tobias/"gonken",
Välkommen till oss på HiFiforum.nu!



Engelholm audio, nu skall du inte ta åt dig äran för något som EPKPENG har gjort!

Ja något får vi ju hitta på

Vänligen, Per

P.S. EPKPENG och Engelhom Audio är samma användare (allt helt i enlighet med våra företagsregler)

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2004/07/30 :  03:35:53  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message  Reply
Lars Karlsson heter jag och kommer från Ystad ursprungligen. Bor i Tokyo sen 5 år ungefär. Innan dess studerade jag i Usa på college, där jag träffade kvinnan som nu är min fru. Därav anledningen till att jag bor i Tokyo. Tillsammans har vi en son som är 5 år.

Frugan delar inte mitt intresse av bra bild och bra ljud. Hon tycker pengarna ska sitta på banken till 0% ränta.


Nu i North Carolina, USA.
Go to Top of Page

HJ
Member

799 Posts

Posted - 2004/07/30 :  21:42:42  Show Profile Send HJ a Private Message  Reply
Hej på er!

Jag heter Hans Jakobsson och bor i Dalby utanför Lund i Skåne. Har hittills mest läst och begrundat men tyckte det var dags att säga hej, om inte annat för att hjälpa till med att uppnå 100000 tittar. Spelar just nu på:

CD: Denon DCD1450
Stärkare: Thule IA350B
Högtalare: Dali Evidence 870

Senaste uppgraderingen var stärkare från en Denon PMA1500 vilken jag i och för sig var nöjd med men kunde inte låta bli att låna hem Thulen när jag såg den i butiken och den fick stanna. Ett ganska stort lyft. Nästa steg är en vettig DVD-spelare som kan spela såväl CD som SACD/DVD-A på ett övertygande sätt. Gärna med balanserade utgångar i 2-kanaler... Och sedan givetvis fler högtalare och en bra projekter och och och

Allt för nu

Ha det gott /HJ

"So here I am once more..."

Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2004/07/30 :  22:51:59  Show Profile Send Pjotre a Private Message  Reply
quote:
Hon tycker pengarna ska sitta på banken till 0% ränta.



Ja i Japan lär du ju inte bli så rik på bankränta..... Jag tror det är bättre att investera pengarna i kvalitetshifi! Tror man också på en dollarförstärkning kan ju amerikansk kvalitetshifi vara en god placering... Kimber eller Transparent kablar kanske..??
Go to Top of Page

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2004/07/31 :  00:53:01  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message  Reply
Kan du inte ringa min fru och diskutera detta med henne? Vi har samma åsikter du och jag vart pengarna ska spenderas.

Nu i North Carolina, USA.
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2004/07/31 :  00:56:44  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
Men om man tror på att den svenska kronan förstärks så finns det bättre placeringar i svenska kablar.
PM,a din frus telefonnummer LarsTokyo så kanske jág kan övertyga henne om pengarnas bästa placering

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

jonas_gbg
Member

336 Posts

Posted - 2004/08/02 :  18:57:37  Show Profile Send jonas_gbg a Private Message  Reply
Hej på er! En ny medlem som heter Jonas, är årsmodell 1969 och boende i Göteborg.

Skall försöka sammanfatta mina Hifi-år här och hur anläggningen växt fram stegvis...

Det startade med ett besök på Arkenmässan -94. Det var första gången jag hörde ett par elektrostater. Tappade hakan när jag hörde "High Hopes" med Pink Floyd.
Allt verkade rätt på den anläggningen, utom priset. Men jag hade fått upp öronen för musik och bra ljud.

1995:
Köpte ett par lurar på Ågrens Hifi. Sennheiser HD545.

1996:
Köpte CD-spelare på Radiolagret. Alchemist Nexus.

1997:
Försteg från Hifi-Consult. McCormack Micro Integrated Drive.
Högtalare och slutsteg från Radiolagret. Det blev
QLN Signature Splitfield och Densen B-300.
Äntligen var jag inte låst till enbart hörlurar.

1998:
Satte in en Clock-2 modul från LC Audio i CD'n.
Började att driva anläggningen via störskyddstrafos.

1999:
Bytte all spänningsreglering i CD-spelarens analogdel.
Köpte regulatorer från Harmony Design.
Under -98 och -99 blev det helt klart roligare att lyssna, och skivsamlingen började att växa.

2000:
Hittade till Golden Age Music, köpte P1A och P3A (DSP+DAC) av märket
Perpetual Technologies. Från denna stund förpassades CD'n till att enbart
vara transport.

2002:
Laserdioden i spelaren tackar för sig. En DVD-spelare inhandlas hos NetOnNet.

2004:
Det har hänt mycket i år.
Det började med nytt slutsteg från LC Audio. Zapsolute Mk 4, 2x50W klass A.
Sedan hittade jag en intressant sak på Musikbörsen, en digital EQ.
Skaffade en Behringer DEQ2496 och en mätmikrofon.
Mycket intressant att kunna jämna ut rummets (och högtalarnas) frekvensegenskaper med EQ'n.
Men samtidigt finns tanken i bakhuvudet: Är det verkligen rätt att korrigera fel genom att introducera ett fel till i signalkedjan?
Nyligen var jag på jakt efter ett nytt försteg också.
Tog en tur till Ågrens men istället för nytt försteg så skaffade jag ett par lurar, Sennheiser HD650.
(De gamla lurarna hade numera glappkontakt och var ändå i behov av att bytas ut)
Förstegsjakten gick vidare och jag hittade ett begagnat på Hifi-Stället.
Det blev ett Pass Labs Aleph P v1.7, min plånbok hatar mig fortfarande för det inköpet :)


Skivsamlingen har under åren växt till över 650 CD-album.
Lyssnar mestadels på pop, rock. Ibland även lite blues och klassiskt.
Musik som jag definitivt inte lyssnar på är jazz, opera, dansband och hip-hop.


Mvh
Jonas

Note: Editerade mitt inlägg. Zapsoluten lämnar 2x50W, råkade först skriva 2x80 men det är fel.

Edited by - jonas_gbg on 2004/08/02 19:14:33
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.89 sekunder. Snitz Forums 2000