HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/11/28 :  23:13:54  Show Profile Send Bravo a Private Message  Reply
Välkommen i skaran!

Bravo
Go to Top of Page

Gonzo
Member

120 Posts

Posted - 2003/11/28 :  23:43:27  Show Profile Send Gonzo a Private Message  Reply
Tack

//Gonzo//
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2003/12/02 :  19:38:58  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
Upp

Edited by - arcam on 2003/12/09 21:06:55
Go to Top of Page

filikoster
Member

692 Posts

Posted - 2003/12/02 :  20:08:11  Show Profile  Visit filikoster's Homepage Send filikoster a Private Message  Reply
Hallå.

Kom på att jag missat att presentera mig. Jag bor i Gbg. Jag är musiker, alla mina pengar har fram tills några få år sedan gått till gamla Fender- och Gibsongitarrer, och gamla Marshallförstärkare. Jag spelar i ett band som heter Her Majesty som släppte debutplatta Happiness (som jag av en slump upptäckte var HDCD-kodad...)på S56 i våras. Kolla in www.hermajestymusic.com. Vi var bl a med på sommarens Kalasturné, Hultsfred och Emmaboda. Her Majesty är givetvis ett skitbra band. I januari 2004 kommer första singeln från nästa platta som kommer senare i vår.

Vad gäller hifi vad det en kompis uppe i Umeå som frälste mig på riktigt. Han hade ett par Audiotronic CM3 som jag köpte av honom när han uppgraderade till CM3 Pro. Han fick in mig på Luxmanspåret, jag köpte samma slutsteg som han, Luxman M-03 och tillhörande försteg C-03. Han kör nu Advantage cd-spelare, jag blev svårt sugen på en sådan när han breättade hur den lät.

Min setup i sin helhet finns att kika på på min profil.

Jag gillar neutralt och detaljerat ljud, men ändå varmt och engagerande (vem gör inte det?). Musiken måste alltid komma i första rummet, jag lyssnar inte på elektronik. Jag skiter högaktningsfullt om mätningsresultat visar på imperfektioner om det samtidigt ändå låter bra. Bara för att en inspelning inte är perfekt tycker jag inte att en "referensanläggning" skall vara optimerad i syfte att lyfta fram dess skönhetsfel, vilket en del tycks anse.

Jag försöker att inte ha några favoritmärken. Man blir bara låst i sitt tänkande. Det som låter bra låter bra, det som låter dåligt låter dåligt.

Jag lyssnar på mycket. Bland favoriter kan nämnas Frank Zappa.

Hälsningar

Filikoster

Never trust someone who claims to be God.
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2003/12/02 :  20:14:25  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
VÄLKOMMEN

Edited by - arcam on 2003/12/08 10:36:36
Go to Top of Page

jogi
Starting Member

7 Posts

Posted - 2003/12/06 :  11:09:36  Show Profile Send jogi a Private Message  Reply
Tjenare, Jörgen Engren här, bor i umeå och har varit HIFI intresserad sedan tidiga tonåren. Har inget eget sytem just nu så jag får nöja mig med att lyssna på tjejens bose lifestyle 25 system, blir väl att bygga ihop ett system när studierna är klara. Pluggar till lärare och pysslar lite med eget musikkompnerande, visor, det var jag det, hej på er alla kul att läsa allas presentationer förresten.

Att leva är som att borsta tänderna, man måste göra det varje dag, vare sig man vill eller inte.

Go to Top of Page

Jonas Nilsson
Semester på egen begäran

1032 Posts

Posted - 2003/12/06 :  13:30:38  Show Profile Send Jonas Nilsson a Private Message  Reply
Välkommen Jörgen.
Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2003/12/08 :  21:37:01  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message  Reply
Ny på forumet sedan ett par timmar, så det är hög tid att presentera sig.

Jag har inte hifi som något förstahandsintresse. Men om jag ska ha något som återger ljud så ska det vara bra under de förutsättningar som gäller. Rummets akustik, utrymme och budgeten får styra. Det kanske uppfattas som tråkigt av många men det ger rätt intressanta problem som skall lösas när det är dags att köpa något.

När det är dags att köpa något ja. De roliga inköpsrundorna har familjen och dess kompisar satt effektivt P för...

Hushållet innehar för närvarande två anläggningar för ljudåtergivning:

En Bose Lifestyle 8 som resten av familjen kom hem med efter ett besök i Växjö. OK för hemmabio men kass för att njuta av musik. Anläggningen klarar inte av ett av mina grundläggande krav: Att lyssna igenom Karajans klassiska inspelning av Ravels Bolero utan att behöva fibbla med volymen.

När min fru kommit underfund med ovanstående kom hon på att vi behövde något bättre. Hon nämnde något från sitt tidigare liv om att Carlssonhögtalare var bra och att ett par sådana ville hon ha igen. En av hennes teknikhistorieintresserade tidigare arbetskamrater råkade höra detta någon gång och plötsligt ringer telefonen en varm augustisöndag. Den före detta arbetskamaraten meddelar att han just köpt ett par Carlsson OA5 typ 1 (från sisådär 1965) på loppisen på Hötorget. Åt oss! Minst sagt chockad var det bara att acceptera. Hustrun hade ju sagt att hon ville ha ett par Carlsson... Nåväl insatsen var ju inte hisnande, 400 pix, och högtalarana såg rätt bra ut visade det sig när jag kommit ner på stan för att hämta hem dem. Väl hemma visade det sig att de såg riktigt bra ut. När dammet var avtorkat såg de till och med fräscha ut. Faneret var helt och det som kunde ses av högtalarelementen såg OK ut. Allt satt fast som det skulle och inga andra skador syntes heller.

Sen var det dags att provspela. Jag hade en kasserad gammal JVC-reciever nånstans nere i källaren och hoppades att den kunde prestera någon form av igenkännligt ljud. Jodå, det kunde den, radion fungerade. Högtalarna också. Alla elemnten var hela och alltihop lät helt enkelt förvånansvärt bra! Så bra att jag beslöt att komplettera mina "nya" högtalare med modernare elektronik, så att jag kunde spela CD. Efter en snabbkoll i stadens ljudbutiker föll valet på Denons minstingsystem D-MV30. Min närmaste HiFi-klubben-butik hade en sån på lagerrensning så det blev inte så dyrt heller. Kombinationen klarar av Bolero enligt ovan med bravur!

Eftersom Bose är installerad med TV:n i vardagsrummet står Carlsson & Denon för närvarande i sovrummet. Under vintern och våren är det meningen att vi ska bygga om lite och då får inte längre Carlsson & Co plats utan det gänget blir förvisat till sommarstugan nere i Småland. Bose ska flyttas till tredje rum och ett tomrum kommer att uppstå i vardagsrummet. Det är med mina tankar kring hur detta ljudåtegivningsmässiga tomrum skall fyllas som fört mig till HiFiForum. Det tarvar nämligen en hel del avvägningar mellan diverse olika aspekter har jag märkt. Och det tänkte jag mig att forumets medlemmar skulle få hjälpa mig med. Om intresse finnes frampå vårkanten förstås.

mvh/ Jörgen G

Edit:
UD-M30 hette visst Denon-apparaten. Och så kankse någon undrar varför det står UD-M31 i signaturen? Jo det var så att exemplaret jag köpte var behäftat med ett irriterande och irreparabelt fel, som inte märktes vid den snabba kollen inför köpet, utan först när man börjat använda den på allvar. Jag fick därför den utgående demoapparaten (UD-M30)som jag köpt till reapris utbytt mot efterföljaren (UD-M31) splirrans ny i kartong! Jag behöver väl knappast skriva något om hur jag ser på min närmaste HiFi-Klubbenbutiks service?


Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.

Edited by - Jörgen_G on 2003/12/10 20:39:38
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2003/12/08 :  21:58:18  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
Välkommen Jörgen G




Go to Top of Page

Jonas Nilsson
Semester på egen begäran

1032 Posts

Posted - 2003/12/08 :  22:00:07  Show Profile Send Jonas Nilsson a Private Message  Reply
Välkommen Jörgen Nr 2...
Finns en del Carlssonentusiaster på forumet som kan hjälpa dig med både det ena och andra.
Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2003/12/08 :  22:13:34  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message  Reply
Kan tro det. Hade för mig att jag skulle renovera upp mina fynd precis när jag köpt dem. Men efter lite övervägande avstår jag så länge högtalarna är hela och fungerar bra. Risken är större att jag fördärvar dem än att jag kan vinna något i bättre ljudåtervinning om jag hittar på nåt. Min tumme är nämligen placerad mitt i handen när det gäller finmekanik. Tror för övrigt inte att högtalarna spelats speciellt mycket, de låter för bra för det. De har snarare stått och samlat damm under idealiska temperatur- och fuktförhållanden de senaste trettio åren.

mvh/ Jörgen G

Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2003/12/08 :  22:48:33  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Jörgen G!

quote:
Det tarvar nämligen en hel del avvägningar mellan diverse olika aspekter har jag märkt. Och det tänkte jag mig att forumets medlemmar skulle få hjälpa mig med. Om intresse finnes frampå vårkanten förstås.


Det brukar bara vara att fråga så får man oftast väldigt bra svar.

Välkommen till HiFiforum.nu!

Vänligen, Pac

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Nikita
Starting Member

29 Posts

Posted - 2003/12/09 :  23:47:31  Show Profile Send Nikita a Private Message  Reply
Hejsan, tänkte passa på att presentera mig.

Nikita var namnet, kommer från Gävle och hittade hit på rekommendation av en vän (*blink*). Han tyckte att det var alldeles för få
tjejer här på forumet vilket jag nu tänkte råda lite bot på. Jag kan ju alltid dra mitt strå till stacken!

Mitt musikintresse föddes för inte särskilt länge sedan när jag kom över min första skivspelare, en Linn Axis. Nu har säkert 10 år
passerat och jag har lyckats samla på mig skivor från alla genrer och årtionden. Vill ni snacka åttiotalsdiscomusik ska ni komma
till mej! :)

Hoppas detta ska vara givande och att ni står ut med mina små filosofiska utlägg som snart kommer att regna in.

Hej hopp
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/12/10 :  00:02:39  Show Profile Send Rydberg a Private Message  Reply
Trevligt med en tjej till på forumet, välkommen Nikita

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/12/10 :  03:45:43  Show Profile Send Bravo a Private Message  Reply
Absolut trevligt med flera tjejer på Forumet, och lite mer filosofi skadar nog inte här på Forumet heller.

Varmt välkommen!

Bravo
Go to Top of Page

ésm
Member

256 Posts

Posted - 2003/12/10 :  16:48:06  Show Profile Send ésm a Private Message  Reply
Hej och välkommen Nikita, trevligt med en till här i Gävle som har musik och HiFi-intresse.
Go to Top of Page

Hepcat
Member

1103 Posts

Posted - 2003/12/10 :  18:00:50  Show Profile Send Hepcat a Private Message  Reply
Välkommen hit Nikita.
Gissar jag rätt på att du idag har en LP12a?

www.selleri.de
Go to Top of Page

Nikita
Starting Member

29 Posts

Posted - 2003/12/10 :  18:13:17  Show Profile Send Nikita a Private Message  Reply
Japp, med Rega-arm. Funderar på att låna hem en Ekos och testa. Får se!
Go to Top of Page

Hepcat
Member

1103 Posts

Posted - 2003/12/10 :  18:30:13  Show Profile Send Hepcat a Private Message  Reply
Vilken Rega RB??? om man får vara nyfiken själv kör jag bara med en akito 1 just nu på min. Har själv aldrig haft nöjet att lyssna på en Rega bestyckad 12a men det ska tydligen vara vädigt bra.

www.selleri.de
Go to Top of Page

Nikita
Starting Member

29 Posts

Posted - 2003/12/10 :  18:33:41  Show Profile Send Nikita a Private Message  Reply
Hepcat: Rega RB 600.
Go to Top of Page

magnan
Member

55 Posts

Posted - 2003/12/10 :  18:41:38  Show Profile Send magnan a Private Message  Reply
TA Model One = Tivoli Audio Model One

en fin liten radio

bara det låter bra!...eller bara det låter!?
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2003/12/12 :  11:02:30  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
upp





Edited by - arcam on 2003/12/16 18:51:21
Go to Top of Page

big-olle
Member

198 Posts

Posted - 2003/12/12 :  13:35:02  Show Profile Send big-olle a Private Message  Reply
Hej alla!
Ska försöka presentera mig själv också.

Jag heter Olle och är 25 år, jag jobbar som kiropraktor i Lund.
Har ett enormt hifi intresse och på min lediga tid lägger jag många tankar på vad nästa uppgraderingssteg ska va och hur mina nästa DIY högtalare ska byggas upp.

Spelar på:
Ett par 2 vägs DIY-hgt med dubbla 7" SS 8545K o fokal 120 diskant. Nad 541i CD spelare och en integrerad Densen beat 100.
Kablar: Argento Silver RCA och Supra ply3.4 till högtalarna.
(byter snart ut allt)

Äntligen upptäckt effekten av att dämpa resonanser i rummet och lever på den vågen än .

Ha det kaga.

BAT out of hell (and then back again).
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/12/12 :  14:05:25  Show Profile Send Bravo a Private Message  Reply
Hjärtligt välkommen "big-olle"!

Bravo
Go to Top of Page

MasterOfPuppetz
Member

786 Posts

Posted - 2003/12/12 :  15:18:45  Show Profile Send MasterOfPuppetz a Private Message  Reply
Hej allihopa!

Jag blev medlem för ett tag sen men har inte hunnit presentera mig ännu. Hursom helst heter jag Joel och är 22 år gammal. Jag pluggar till magister i datornätverk på Kungliga TokHospitalet även kallat KTH . Mina huvudsakliga intressen är datorer, styrketräning och HiFi/Hemmabio.

Min första ordentliga stereoanläggning köpte jag när jag var 17 och den bestod av en yamaha 2-kanalsreceiver, en cdväxlare av samma märke samt 2 JBL-högtalare i den LÄGRE prisklassen . Nu har kommmit en bit på väg mot ljudnirvana och sitter för tillfället på en Marantz surroundreceiver och en dvd av samma märke med samt ett par B&W CDM 7 NT på högtalarsidan. Dock har jag hamnat i det läget som chefredaktören för Hifi & Musik skrev om för ett tag sen i sin ledare, dvs att många kunder blir påprackade en surroundreceiver av försäljaren men inhandlar aldrig en center eller ett par bakre högtalare.

Nu har jag fått upp ögonen mer för 2-kanals hifi och vem vet vilka uppgraderingar som sker i framtiden . Ett nytt slutsteg är dock på väg införskaffas inom en snar framtid.

Ha de gött och Rock 'n' roll für alle!


Rock And Roll Ain't Noise Pollution!
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.92 sekunder. Snitz Forums 2000