HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 INO Audio- lyssna och köpa-vart?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Stigge
Member

102 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:33:20  Show Profile Send Stigge a Private Message
Hoppsan, här var de full fart!
Ville bara veta hur man får kontakt med Öhman och den informationen
har jag fått via PM. Då jag har fått mitt svar så tycker jag att tråden kan stängas så vi slipper fler Ino trådar som spårar ur.
Lyssna på dessa burkar är ju de enda sättet att skapa sig en uppfattning om hur de låter. Inte genom att läsa fler trådar ang Ino.
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:33:58  Show Profile Send Baltazar a Private Message
FBK-> Åk till Öhman och lyssna istället, du kommer inte rövas bort eller påtvingas meldlemsskap i någon sekt. Jag klarade mig iaf och jag vet många andra som klarat sig. Eller, det vet ju kanske inte jag. Jag menar, sektmedlemmar brukar väl sällan vara medvetna om dess medlemsskap?

Nåväl, kanske bara är bra att inte fler här inne vågar tro på att dessa högtalare är väldigt bra och att alla ägare/köpare av dessa produkter är indoktrinerade av sektledaren Öhman. Då får jag känna mig ännu mer speciell och känna en sådan enorm tillhörighet till denna lilla skara, begåvade och insiktsfukka männsikor som har köpt världens bästa högtalare

Standard -> Ber så hemskt mycket om ursäkt. Om vi tar bort ett s kanske det blir lite mer rätt

Mvh / Christian



Edited by - Baltazar on 2004/11/17 22:36:17
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:39:11  Show Profile Send Mahler a Private Message
Ja man kan konstatera en sak såhär "utanför" som man är och förhoppningsvis lite mindre insnöad och lite mer objektiv än de riktiga entusiasterna att det UTAN TVIVEL måste vara en sjuhelsikes motivation och tro och övertygelse för att vänta +12 månader på en högtalar leverans!!

Någon sa smart marknadsföring.. Håller med!! Eller smart anti-marknadsföring kanske man skall säga.. Eller vad vet jag... Hursomhelst så finns det en skara som dyrkar/tillber Inos udda ideologi och det skulle inte förvåna mig om de ochså har ett ino altare hemma som man tillber var dag!!

Men på samma sätt som en kabelskeptiker hävdar att Nordost stjärn säljare "manipulerar" testsituationen för att kablarna skall låta bättre (höjda och sänkta volym nivåer etc etc) tror jag att mycket av kulten kring Ino handlar om ett sätt att manipulera fram en myt/kult kring högtalarna som gör att det blir "speciellt" och annorlunda från allt annat som finns under solen. Och i båda läger finns det anhängare som skriker "KVACKSALVERIIII"!!!

- En alldeles exceptionellt komplicerad och "omöjlig" låda att snickra ihop.. Såå extrem och udda i sin form och fanér och finish att det knappt finns en snickare på denna jord som mäktar bygga ihop dem i större serier.

- En så extrem efterfrågan att det tar +12 månader att leverera!!

- En grundare som endast har två bara händer och inte kan göra mer än två händer klarar av att göra. Eller förresten som inte ens VILL göra mer än så.

- En selektering av köpare som innebär att man MÅSTE provlyssna en högtalare innan köp och som jag förstått det sedan godkännas som köpare.. Antar att det innebär att man ställer sig i skaran av dedikerade anhängare då. Förresten så har Ferrari samma ideologi!! För att få lov att köpa en Ferrari måste du bli godkännd av Ferrari!! Antar att det då handlar om en plånbok som måste vara x-decimeter tjock!! Men i Ferraris fall har det inte alltid varit så vill jag tro!! Och Ferrari är faktiskt en FERRARI!!!!

Tyvärr tvivlar jag på att att Ino har "ferrari status" i hifi-leden idag som rättfärdigar en sån sälj ideologi.


Var det förresten någon som sa nått om ljudet??? Just ja... Ino låter ju MKT bättre än högtalare som kostar 16 gånger mer än en Ino Pi60!! Det är ju konstaterat på Faktiskt.se!! Inte konstigt när det blir en kult kring det!! Men hur det kan låta bättre är det svårt att få svar på!! I kabeldiskussioner kan man iallafall trösta sig med olika tekniska förklaringar, materialval etc etc som förklarar det man faktiskt hör!!

För egen del har jag "lärt mig" att dyrare oftast iallafall brukar bli bättre och har än sålänge inte hittat en billigare cd-spelare, förstärkare, hifi-kabel etc etc som är väsentligt bättre än en dyrare dito.

Nå, inget av detta är fel så länge det skapar glädje i köparnas själ och balsam i deras öron. Själv försöker jag, trots att jag är inbiten kabeltroende hifi-tok, behålla ett visst mått av skepticism för visst är det alltid så att det finns bättre doningar än vad jag har eller annorlunda ljudkaraktärer i utrustningar. Och visst kan jag hålla med om att skillnader ljudmässigt inte alltid är NATT OCH DAG stora!!

Nå, jag finner i allt virrvarr en hel del frågetecken i resonemangen kring Ino.. Och mina frågor idag har rört framförallt den väldigt underliga snickeri logiken vilket jag reagerade på.. Ge en amatör en ino byggsats så bygger han ihop det själv. Men det behövs RÄTT verktyg.. En tunga som kan vrickas rätt i mun, en STOR portion tålamod och noggranhet etc etc. Hmmm!!! Ja jag vet inte vilka verktyg vi pratar om? Tålamod har jag tror jag men betyder det att jag kan bygga en Ino Pi60 med den kvalitet som krävs av Öhman själv?? Eller är det bäst att låta Öhmans snickeri (som faktiskt finns men inte klarar av större serier) göra det åt mig. Men då får man vänta i +12 månader. Det orkar inte jag göra vill jag lova.

Men en snickare klarar inte trots stora resurser i maskiner, bemanning, material leverantörer etc etc att bygga säg 10 lådor i veckan.

Nå, man börjar hursomhelst känna igen en Ino tråd nu!! Och jag känner nog att jag lagt alla mina tankar på bordet nu!! Så det blir nog inte mer Mahler i Ino trådar nu!!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:44:12  Show Profile Send Pjotre a Private Message
Mahler, jag kunde inte sagt det bättre själv!
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:49:22  Show Profile Send FBK a Private Message
Huvudet på spiken Mahler

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

esl
Upptäckare! Mästar-Harry 2007, 200.000-klubben

2578 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:50:47  Show Profile Send esl a Private Message
Jag känner en som har en kusin vars klasskompis flickvän förolyckades i ett badkar hemma hos en högtalarkostruktör... kan förstås ha hört fel men jag är ganska säker...

Allvarligt
Öhman är en vanlig människa, trevlig, sympatisk och mycket kunnig.
På 70 talet när de flesta här på forumet lyssnade på batteridrivna plastgrammofoner eller inte ens var födda, då höll redan Ingvar på med ljudåtergivning. Klart att man hinner skaffa sig en massa erfarenhet. Om man sedan sysslar med grejjerna proffisionellt när vi andra dödliga har det som en hobby, så blir i alla fall min hållning att jag lyssnar och begrundar det Invar har att förtälja.
Jag tycker det är kul att han kanske är på gång och kanske får lite ruljans på piparna.

Det handlar inte om mystik, det handlar om FYSIK

/esl (elektrostatdiggare)
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:57:29  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Kolla in euphonia, där är det hokus pokus dagarna i ända
Och ändå så håller du till där ibland Rydberg! Och du Rydberg, jag är läskunningmen man kan ju missa någon rad ibland, men det gör ju aldrig du, perfekta Rydberg
quote:
Snacka om kraftigt vinklad tolkning av saker och ting!


Snarare fakta, hifirocker!

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.

Edited by - FBK on 2004/11/17 23:02:44
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:57:45  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Hej,

på HiFiforum.nu försöker vi hålla oss borta från påhopp både på person, företag och föreningar. I denna tråden har det visats att vad det gäller INO-produkterna så svallar känslorna.

"Stigge" fick sitt svar och därmed drar vi ett streck i denna upphettade fråga för denna gången.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

akktustakki
MJW Musik hemma

1098 Posts

Posted - 2004/11/17 :  22:57:53  Show Profile  Visit akktustakki's Homepage Send akktustakki a Private Message
Ja, med reservation för mina egna uttalanden så är du rätt ute, Mahler.

Å så vill jag att alla anhängare och icke dito skall veta att det är en bra högtalare han ritat IÖ, men det är inte någon anledning till kultförklaring.

Mina låter bättre.

www.musikhemma.se

nu schlappnaru av... DIY. Monacor
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:03:02  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Mahler skriver:
quote:
"Men hur det kan låta bättre är det svårt att få svar på!! I kabeldiskussioner kan man iallafall trösta sig med olika tekniska förklaringar, materialval etc etc som förklarar det man faktiskt hör!!"

"- En selektering av köpare som innebär att man MÅSTE provlyssna en högtalare innan köp och som jag förstått det sedan godkännas som köpare.. Antar att det innebär att man ställer sig i skaran av dedikerade anhängare då. Förresten så har Ferrari samma ideologi!! För att få lov att köpa en Ferrari måste du bli godkännd av Ferrari!! Antar att det då handlar om en plånbok som måste vara x-decimeter tjock!! Men i Ferraris fall har det inte alltid varit så vill jag tro!! Och Ferrari är faktiskt en FERRARI!!!!"



Finns det inga tekniska förklaringar? Det finns ett faktablad(snarare bok) på 60 sidor som redogör för de olika modellerna och en hel del div. konstrukionsfilosofier för hans alster.

Sen är det ju väldigt märkligt att jag fick köpa ett par piP utan att lyssna på dom först? Jag köpte till och med ett par till innan jag fått min första demo hos Öhman. Verkligen jättekonstigt måste jag säga...


Husomehelst ville jag ha ett par ersättare till mina Quad 12L och köpte, utan direkt skyhöga föräntningar, ett par piP i byggsats för ett helt enkelt själv få ta reda på om hans högtalare är bra. Hade fått dom rekomenderade av en god vän som jag delar ljudideal med.
Var själv mycket skeptiskt till att de skulle vara så väldigt mycket bättre än vilken burk som helst för runt 6-7k/par men jag tänkte att de inte skulle vara så svårsålda vid ev. missnöje med tanke på efterfrågan.
Jag upplevde iaf klivet uppåt i ljudåtergiving som minst sagt signifikant mot mina tidigare Quadar vilka är de enda jag kan jämföra med.
Jag tycker iaf att jag var hyffsat objektiv och lagom skeptisk när jag köpte dom och blev ju som tur var nöjd ändå



Edited by - Baltazar on 2004/11/17 23:04:52
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:06:35  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Ja jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt ditt inlägg Mahler. En sak du kanske inte visste är att Öhman har en starka band till bland annat Vifa och Scanspeak (som sitter i dina burkar). De har fått hjälp av Öhman med vissa element, den kändaste är väl scanspeaks ringradiator som Öhman enligt uppgift har hjälpt dem att modifierat.



Tänk Mahler om han varit med på något av elementen som sitter i dina burkar, hemsk tanke va?

Dessutom, verkar jag vara en LTS-snubbe? Jag har ägt/äger, Gryphon, Pass, Gamut, BAT, Meridian, MF, Audio Aero mm. Verkar det vara LTS-märken? Verkar jag ingå i en sekt? Varför är jag inte trovärdig?

Att Ino-högtalare generellt låter bättre än högtalare i samma prisklass är inte så konstigt. Elementen är väldigt bra, konstruktionen är makalös och de är inga fördyrande mellanhänder. Ett par piP (från 3950:-) spelar skjortan av Dynaudio 1.3mkII/SE och spelar t.o.m. bättre än JmLab Mini Utopia.

pi60s är bland det bästa jag hört (40000) och elementeten i är otroligt bra. Som en liten parantes så kan jag säga att bara kantupphängningen till baselementet i pi60s kostade en miljon att ta fram. pi60s går betydligt djupare än en B&W 801 Nautlius och har rakare frekvensgång.

Att man måste vänta 12+ månader för ett par högtalare är naturligtvis surt men man har det igen!! Om man inte orkar vänta så får man väl köpa nått sämre

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Bosco
Member

444 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:11:31  Show Profile Send Bosco a Private Message
Mahler: Jag har precis gått från Dynaudio till Ino piP. Om du vill får du gärna komma och lyssna, vi är ju "grannar".
Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:12:35  Show Profile Send mag a Private Message
Om man träffar Ingvar IRL ¨så faller i stort sett alla pussel bitar på plats........han är inte direkt vanlig......utan väldigt speciell.

Ingvar har förövrigt ett heltidsjobb utöver Inoaudio

Åk till Lahäll (Täby, sth) och lyssna samt prata med honom....sen kan ni ju skriva hur mycket ni vill......innan bör man kanske ge lite mer tanke till det man skriver än vad många i den här tråden gjort.

Människor är olika....kanske nått man bör acceptera ?


//Magnus

Born to lose -Live to win
Foto: www.geocities.com/fatalpath
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:17:56  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Såhär ser förresten killen ni dissar ut! (GT-älskare)


I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Mr Ekan
Member

825 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:28:45  Show Profile Send Mr Ekan a Private Message
quote:
man kan inte göra annat än att skratta åt det.


Riktigt. Men du skrattar åt fel sak. Det komiska är nämligen den eminenta ljudåtergivningen till det försvinnande låga priset. Inte det dösnack som du ironiserar över.

quote:
I kabeldiskussioner kan man iallafall trösta sig med olika tekniska förklaringar, materialval etc etc som förklarar det man faktiskt hör!!


Dina pinsamheter vet inga gränser Mahler. Kontakta Ingvar och du skola kvävas med tekniska förklaringar som du i bästa fall förstår en försumbar del av.

quote:
Huvudet på spiken Mahler


Möjligen en spik med skallen nedåt isf.

Ekan


Erik Andersson for president!
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/11/17 :  23:29:33  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Streck i debatten var det.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.72 sekunder. Snitz Forums 2000