HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Mycket distorsion på äldre vinyler
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

lennartj
Member

1273 Posts

Posted - 2012/07/22 :  18:46:24  Show Profile Send lennartj a Private Message
Det var åratal sedan jag spelade någon DBX-kodad vinyl.
Senast (i vintras?) någon besökande audiofil ville lyssna på det hade jag någon glappkonakt som jag inte lyckades åtgärda på rimlig tid under besöket, så vi lade ner det. Sedan dess har jag glömt att göra något åt det.

Sedan jag bytt upp mig till Mac-förförstärkaren degraderades ljudet så mycket, troligen på grund av den långa extra signalvägen
C2300 tape out ==> "lakritssnöre" ==> DBX200 ==> "lakritssnöre" ==> DBX128 ==> "lakritssnöre" ==> DBX200 ==> "lakritssnöre" ==> C2300 tape monitor, att det var helt ointressant att lyssna på även om skivbrus etc. var fullständigt obefintligt. Damm eller annat skräp på skivan kunde däremot orsaka knäppar som expanderades, det var INTE kul.

I höst kommer jag att riva mitt stora hyllsystem för att såga upp rymligare kabelgenomföringar i gavlarna mot väggen och sedan bygga upp allt igen.
Då får jag möjlighet att ansluta DBX128 med två bättre kabelpar direkt från C2300 och bedöma om grundkvaliteten på DBX-enkodningen före gravering och dekodningen i min DBX128 är bra nog jämfört med de normala "rakare rören" (jag tvivlar).

/lennartj
"Friskt kopplat, hälften brunnet"
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2012/07/22 :  19:01:57  Show Profile Send gcs a Private Message
Ja du kan ju tvivla på det men jag jämförde Blood Sweat and Tears med en normal CBS utgåva. Jag tycker inte att jag fick någon skillnad. Det kan ofta vara så att små knäppar blir mindre störande hos en dBx skiva, men jag har en enkodad skiva som är en ren katastrof. Det kan bero på att skadorna möjligen är större där. Jag tycker att det här med enkodade skivor numera är kuriosa. CBS utvecklade vid samma tid ett eget system(CX)som liknade Dolby. Jag har tyvärr aldrig sett några CX-skivor men det lär ändå ha funnits på marknaden i USA.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000