Author |
Topic |
Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben
4639 Posts |
|
Hi Fi Consult
Member
2112 Posts |
Posted - 2009/02/03 : 17:57:31
|
Dan: Jag misstänker att ni hällde vanligt bryggmalet i evighetsfiltret och fick antingen stopp i processen (översvämning) eller att det gick igenom och hamnade flytande i kaffet (skall det va såhär, blä!)
Principen kräver alltså nästan egen kvarn...
Tjusig meny! |
www.hificonsult.se http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/ |
|
|
Dartman
Starting Member
39 Posts |
Posted - 2009/02/03 : 17:59:55
|
Det förvånar mig att ingen tidigare skrivit om det som i min smak ger det godaste kaffet, nämligen en Don Pedro. Var väl mest en sextiotalsgrej, men finns fortfarande att köpa, Bodum tillverkar.
Nuvarande kaffefavorit är Monsun Malabar, jag mal själv då jag gör kaffe så sällan.
Blir jättegott varje gång!
/Jonas |
The Gingerbreadman - psychopath, genius, convicted murder and biscuit. |
|
|
Tobbe_L
Klubbmästare i AÖ
9028 Posts |
Posted - 2009/02/03 : 18:15:00
|
Monsuned Malabar är inte fel
Hemma rostat så klart |
Jag är inte dum.... Jag har bara otur när jag tänker |
Edited by - Tobbe_L on 2009/02/03 18:15:25 |
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2009/02/03 : 23:21:43
|
quote: nämligen en Don Pedro.
Vi har två vakuumundertrycksbryggare Jag blir förtrollad och sitter och tittar från börjantill slut under bryggningen. De två vi har är franska, den ena eldas med spritbrännare, den är precis som bryggaren gjord helt i glas, inga tyg eller pappers filter Maler gör denna, http://badgerandblade.com/gallery/displayimage.php?imageid=14752
Gott blir det oxå
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
Edited by - mace on 2009/02/08 19:20:30 |
|
|
DIESEL
Member
953 Posts |
|
Burmäster
Fd. Dan
2853 Posts |
Posted - 2009/02/07 : 16:37:00
|
DISASTER!
Barnkalas i eftermiddag. Får en beställning av vuxna på 4 dubbla espresso och 6 Latte......inte helt lätt när man är nybörjare, men jag kämpar givetvis på.
När jag är inne på 6:e så slarvar jag (antagligen) med att spänna fast armen tillräckligt. Jag tittar bort och helt plötsligt så bara smäller det!!!!!! PAAANG och glas-skivor flyger omkring och varmt kaffe överallt. Shit. Armen har skruvat ut sig och smäller hårt i latteglaset jag håller i.
Som tur var så skar jag mig inte.
Lärdom. Spänn armen ordentligt!! |
Artphotography |
|
|
Pac
200.000-klubben
22005 Posts |
Posted - 2009/02/07 : 17:47:55
|
Aj, aj, aj! Du får öva in den lilla "knycken". Man drar försiktigt tills den inte går längre. Då gör man ett ryckande så att den vrider sig 10-15 grader till. Det brukar lösa både läckor och att den vill "skruva upp sig".
Kämpa på!
|
// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu // HiFiForum.nu's regler, Artikelregister
|
|
|
plind
Member
1378 Posts |
Posted - 2009/02/07 : 17:51:36
|
Dan, fick du nån nytta av skumningsguiden |
|
|
Orpheus
Member
970 Posts |
Posted - 2009/02/07 : 18:29:04
|
Monsun malabar och Diabolito är favoriterna. I våran setup finns en styck mockamaster som brygger i termos.
En BFC Pulseante som espressomaskin,en stabil och trevlig HX-maskin.
Kvarnen är en Ascaso som jag inte minns modellnamnet på.
Skummningen är ju ett kapitel för sig men jag gjorde mina första latteart i helgen:)
Det underlättar för exprimentlustan att ha en fru som jobbar i kaffebutik
Patrik |
Mitt System :http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21660 |
|
|
Swirve
Member
96 Posts |
Posted - 2009/02/08 : 18:05:30
|
Jag fick en espressomaskin (modell billigare) i julklapp av päronen. Har nu helt fastnat i detta med att få fin crema och mikroskum. Efter en månad och 2 kg bönor så börjar det gå hyfsat, men ser fram emot i veckan när den nya kaffekvarnen kommer (en rancilio rocky). Har tidigare haft en sån 300 kr kaffekvarn som snarare krossar än maler kaffet. Hitills är nog J&N La Bomba det bästa kaffet, har inte riktigt haft lust o köpa dyrare nu när det händer så ofta att det skiter sig och blir under- eller överextraherat. Det där med latteart är inget man lär sig på en pisskvart. I dagarna har jag börjat få till de första hjärtana och löven :) |
|
|
Burmäster
Fd. Dan
2853 Posts |
Posted - 2009/02/09 : 08:19:00
|
Plind: jag försöker följa guiden men det är inte lätt. Det som fungerar absolut bäst är om jag har exakt 1,5 dl mjölk i kannan och själv sätter rätt ordentlig fart på kannan i cirkel. |
Artphotography |
|
|
MatsT
100.000-klubben
2457 Posts |
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2009/02/09 : 11:45:08
|
Jodå Mats. Jag har en och använder den dagligen när jag är hemma. Har får flera i släkten att det ÄR skillnad på kaffe och kaffe. Ger riktigt gott smakrikt kaffe.
Favorit ihop med "Njutning" från Åre Kafferosteri.
|
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
Claes_Ireland
Member
2146 Posts |
Posted - 2009/02/10 : 17:15:56
|
Jag kör bryggare hemma, en moccamaster, och kvarn, en bodum något. På jobbet blir det malda bönor, malda på morgonen hemma, och pressokanna.
Vad gäller etiopien harrar longberry så tycker jag det var något av det äckligaste jag druckit, helt kass. Men, smak är smak. :) Favvona är klassikern Yirgacheffe och Rwanda Gatsinga. Gatsingan blir riktigt bra i presson och yirgan blir fin fin i bryggaren. :)
Mjölk i bryggkaffet är bara fel, då brygger ni äckligt kaffe. :) I en latte eller en knappe är det ok. :) |
Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back
|
|
|
Orpheus
Member
970 Posts |
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2009/02/16 : 11:42:38
|
Den kom en ny gäst hem till mig i helgen,, som ska stanna ett BRA tag. http://www.riktigtkaffe.se/showthread.php?t=7181 |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
Tobbe_L
Klubbmästare i AÖ
9028 Posts |
Posted - 2009/02/16 : 12:19:33
|
Blir ju riktigt bra det där Ta nu väl hand om den
Jag har lagt många timmar på att få den att fungera..... |
Jag är inte dum.... Jag har bara otur när jag tänker |
|
|
Rolf-san
Member
2137 Posts |
Posted - 2009/02/17 : 16:26:17
|
Om nu kaffe skall vara så gott och exotiskt att inte Gevalia eller Zoega duger, varför då kontaminera det med animala produkter såsom mjölk eller grädde? Testa med spenvarm getmjölk, det är grejer det. Tar bort varje uns av kaffesmak. Fårmjölk funkar också, men dock inte lika effektivt.
Skall kaffe spädas föredrar jag tvåstjärnig konjak. |
När elefanterna slåss, så trampas gräset ner. |
|
|
Micke Y
100.000-klubben
7712 Posts |
Posted - 2009/03/15 : 21:51:05
|
Jag var på vildmarksmässan idag och där visade de en finkaffe maskin för campingbruk. Du behöver aldrig vara utan riktigt gott kaffe när du är vandrar i Sarek.
Micke |
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her. "Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan. |
|
|
Burmäster
Fd. Dan
2853 Posts |
Posted - 2009/03/15 : 22:00:05
|
quote: Skall kaffe spädas föredrar jag tvåstjärnig konjak.
Spansk nationaldryck, kallas för "Carajillo". Spädningen är oftst en "Magno". Gott. |
Artphotography |
|
|
räven
Member
3653 Posts |
Posted - 2009/03/15 : 22:08:30
|
quote: Jag var på vildmarksmässan idag och där visade de en finkaffe maskin för campingbruk. Du behöver aldrig vara utan riktigt gott kaffe när du är vandrar i Sarek.
Kanske var det en "Handpresso" ?
Har jobbat på många Italienska resauranger och sprungit på olika espressobarer, visst är det möjligt att få RIKTIGT GOTT kaffe men tyvärr är det rätt sällsynt.
Hemma nöjer jag mig med en Nespresso då resultatet är jämnt och bra. |
ombud för Intelligent Sound |
|
|
Topic |
|