HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kall onsdagskväll i Göteborg!!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/12/12 :  14:22:16  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Kallt var det ja... fick för mig att jag ändå skulle köra fel så det var lika bra att åka 1timme tidigare.. jag var där exakt i tid.. dvs en timme för tidigt då. Frös duktigt bra innan räddaren i sin röda bil (Timbre) kom för räddning.

Efter vår Halmstad drabbning så var jag självklart mycket intresserad av Timbres anläggning. Helgerna såg mörka ut (ur hifisynpunkt) så det fick bli en vardag istället.

Efter lite kaffe och en fantastiskt räkmacka (minns inte vad fiket hette som gjorde dessa) så började lyssningen. Vi började med hans Stax lurar. Dessa var kopplade med deras egna referens kablage till deras egna Rör-hörlursförstärkare. Signalen kom direkt från en Accuphase Da av tyngsta kaliber.. en DC-101.. transporten var av samma kaliber, DP-100. Kablaget var Kimbers reference silver XLR. Han började med en inspelning gjorda av Stax själva.

Timbre frågade mig om jag hörde några ljud i rummet..aka om det var tyst... 'jo' tyckte jag lite undrade.. 'Det är tyst här ja'. 'Fönstren är stängda?' sa han frågande till mig... Och jo fönstrena var stängda.. fattade inte riktigt vart han ville komma. Kanske var det låg volym i lurarna tänke jag. Han gick ner så länge och startade skivan.......

Jag hörde hur han kom upp för en annan trappa jämte mig och öppnade en dörr.. samtidigt så tittade jag ditåt.. !!?? .. Det stod ju ingen där!! Det kom från skivan... jag har nog aldrig blivit helt lurad på det sättet.. sen fortsatte det.. röster kom bakom mig.. nej.. de stod bakom mig.. jag tyckte mig tom känna deras närvaro.. jag var tvungen att kolla bakom mig flera gånger.. inte för att jag trodde någon stod där.. eller? Det var både fantastiskt och kusligt på en gång.

Ang fönstrena så öppnades fönstren i inspelningen... de ville vädra lite.. och fönstret var på exakt ett ställe där Timbre hade ett... gjorde bara allt mer kusligt. Det hade inte varit dumt om ett par högtalare kunde bli så bra att de kunde grundlura en så fullständigt att det faktiskt var folk i rummet och pratade.. det var alltså omöjligt att veta om någon stod bakom en och pratade eller om det kom från lurarna. Jag SKALL skaffa mig något sånt här i framtiden... det är måste att testa detta om ni har möjlighet!

Efter denna fantastiska start så gick vi över till det "vanliga" systemet..aka med "vanliga" högtalare!

Det bestod av Sonus Faber Amati (Nu är jag 100% på att dessa är de snyggaste högtalarna som existerar.. vilket bygge!). Accuphase kombo av absolut världsklass stod för CD/SACD ljudet, DP-100, DC-101 + DP-90. Försteg var ett Classé (vet inte modell). Kimbers tyngsta kablar transporterade runt ljudet och ett par Bryggade Classé steg (modell stora) körde 1600 Watt per kanal genom ett par Svarta tunga tjocka kimber kablar av modell Nolimit till som sagt ett par Sonus Faber Amati. Många välplacerade tweak fanns på plats också.. Black Diamond Racing puckar fanns under de flesta av prylarna och Shakti stenar såg till att fälten höll sig på plats!

Vi började att köra lite cd skivor från DP-90an till DC-101 med Accuphase egna digital link. Va jag först och främst la märke till var det enorma djupet i ljudbilden.. fanns ett ljud långt borta så var det långt borta. Musikerna stod där framme vid högtalarna och bakåt.. det andra som slog en snabbt var anläggningens superba musikalitet!! Min fot stampade med i takten för fulla muggar! Alla ljud/instrument låg på sin plats i ljudbilden... dynamiken var riktigt bra utan att bli hård och komprimerad. Klangen var också mycket bra och alla ljud var separerade från varandra.. luft runt varje instrument.. samt att de fick "klinga" ut ordenligt.

Vi testade nu att köra den nyare transporten istället (DP-100). Oj.. nu blev det tom ännu bättre på de flesta parametrarna!! Mer luft, större ljudbild, mer detaljer! Vi hoppade nu på att köra samma skiva som sist gick i Cd Spelaren i SACD format. DP-100 och DC-101 stod för SACD ljudet.

HOPPLA!!! Ermm... från att ha lyssnat på ett super ljud så gick vi till ett... ja va skall jag säga? Detta var så inåt helskotta bättre att jag fick gåshud. Snacka om ljudbild... "taket" på ljudbilden ökade kraftigt och vilken separation.. röster låg helt för sig och med sitt egna rum och instrumenten fanns runt omkring.. bakom, vid sidan.. på ett sätt som jag inte har hört innan. Skillnaden var så stor mellan cd inspelningen och SACD att man kunde tro att någon hade kopplat in en superförstärkare el att man lyssnade på en helt annan anläggning.

Något annat som var otroligt bra med just SACD var diskantområdet... du hörde allt som hände i inspelningsrummet.. och du hörde från vart alla små ljud kom.. aka knarr från gitarren låg på samma plats i ljudbilden där själva gitarren låg och det fanns luft runt varje litet ljud... och HELT tyst imellan instrumenten.. inget mystiskt brus här inte. Om SACD har något mystiskt brus så är det inte hörbart.. det vågar jag nog säga!!

Sent på kvällen... närmare natten så åkte jag hem igen med ett STORT smile på läpparna!! Om inte någon kastar något annat tungt på mig så blir det Accuphase för hela slanten i framtiden.. kombinationen Pansarvagns bygge med style och drömljud plus Buggfri (hatar vi inte buggar?) är klockren för mig!!

Timbre får mer än gärna lägga upp lite bilder!! Jag ser gärna lite nya bilder på skönheterna igen. Jag saknar dem redan.


Patrick



ayayay
Inredningsarkitekt

1278 Posts

Posted - 2002/12/12 :  14:31:48  Show Profile Send ayayay a Private Message
En sådan musikupplevelse skulle man vilja uppleva någon gång.
Låter dyrt

"difficulties mastered is opportunities won" - Winston Churchill
Go to Top of Page

Mattias
Member

1671 Posts

Posted - 2002/12/12 :  14:36:23  Show Profile Send Mattias a Private Message
Kul och härlig läsning!
Fasiken, man får villha begär

/Mattias
Go to Top of Page

kentkreitler
Member

654 Posts

Posted - 2002/12/12 :  14:39:46  Show Profile Send kentkreitler a Private Message
Jag blir så avundsjuk på dina upplevelser att jag vill gråta. Men det kanske är tur att jag inte hört ett sådant ljud. Då skulle väl mina egna prylar kännas väl torftiga.
//Henrik

Almost cut my hair
Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/12/12 :  14:46:36  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Ens egna anläggning känns lite sunkig i jämförelse ja... men man måste ju ha mål här i livet! Någon dag kanske man sitter med något liknande.. handlar ju bara om vilja!! Jag kommer ju att forsätta stampa takten på min anläggning också efter denna lyssning...

Jag skall iaf skaffa mig ett gäng nya skivor jag hörde hos Timbre! Han har en jäkla go samling skivor med... musiken är ju ändå det viktigaste!!

Go to Top of Page

Soulman
Member

441 Posts

Posted - 2002/12/12 :  15:59:04  Show Profile Send Soulman a Private Message
En nyfiken fråga; skillnader och likheter mellan den här lyssningssessionen och VR-8 lyssningen för ett tag sedan. Dvs vilket lät bäst? Skillnader? Likheter? En annan som inte har lyssnat på något så fint system blir ju nyfiken på hur de här två grymma låter i förhållande till varandra...

Kul att du tog dig tid att plita ner dina upplevelser. Alltid lika kul att läsa om provlyssningar. Speceillt när de framkallar den där berömda "jag-vill-ha-känslan".

/Stefan

-- Creativity is thinking up new things, innovation is doing new things --

Edited by - Soulman on 2002/12/12 16:00:29
Go to Top of Page

Mikael2
Member

1431 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:17:12  Show Profile  Visit Mikael2's Homepage Send Mikael2 a Private Message
Jag kan bara skriva under på den recensionen Neodynium

Timbre har ett fint program vid provlyssning Stax var en så pass omtumlande upplevelse med viskningar i örona och jag vände mig om vid flera tillfällen, det var kusligt bra rent ut sagt...
Det var så bra att jag knappt besiktade Accuphase-kombon som jag hade tänkt syna grundligt innan besöket

Jag hade bara stax...stax... gnagande i hjärnan

Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:23:55  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
Hejsan!

Kul med recensioner. Det måste vara extra kul för dig ioma hififorum-medlemmarna skriver svar på din recension.........

// Pär E, som får titta och lära...
Go to Top of Page

Nagra
Member

764 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:27:41  Show Profile Send Nagra a Private Message
UJUUJU....en Dp-100 in action....måste vara med nångång och lyssna!!

ACCUrate PHASE
Go to Top of Page

Nagra
Member

764 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:38:02  Show Profile Send Nagra a Private Message
Timbre måste vara bra rik...kombon kostar ju närmare 250000:-

ACCUrate PHASE
Go to Top of Page

wallraff
Member

1077 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:54:29  Show Profile Send wallraff a Private Message
Rättelse, Timbre VAR rik... :)

Den dagen man själv sitter där med en stereo av den kalibern... MUMMA!

"I'm easy to forget, I'm just the leadsinger!"

Almost Famous
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2002/12/12 :  16:58:50  Show Profile Send marbrink a Private Message
quote:
Timbre har ett fint program vid provlyssning Stax var en så pass omtumlande upplevelse med viskningar i örona och jag vände mig om vid flera tillfällen, det var kusligt bra rent ut sagt...
Det var så bra att jag knappt besiktade Accuphase-kombon som jag hade tänkt syna grundligt innan besöket

Jag hade bara stax...stax... gnagande i hjärnan



Lät staxsystemet bättre än sennheiser orpheus? OM nån hört dom...de gjorde säkert det prismässigt i alla fall...
lyssnade på dom snabbt på Arken...lät ganska hyfsat
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2002/12/12 :  17:08:22  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
Rena rama porno berättelsen !

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2002/12/12 :  17:17:48  Show Profile Send ekman a Private Message
av sdet jag har hört så är inte orpheus ens värd att nämnas i samma mening som timbres stax =) klasskillnad...
Go to Top of Page

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2002/12/12 :  18:25:13  Show Profile Send marbrink a Private Message
quote:
av sdet jag har hört så är inte orpheus ens värd att nämnas i samma mening som timbres stax =) klasskillnad...


Menar du att staxen e bättre eller?=)
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2002/12/12 :  19:02:58  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Jo,

timbre's prylar är verkligen fina och ger en underbar upplevelse.

När jag lämnade Timbre så var jag ganska omtumlad, mycket, mycket trevligt. Jag tackar för den kvällen som jag fick chansen att nästan.... få mitt lystmäte.

vänligen, P

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:04:22  Show Profile Send Neodynium a Private Message
quote:
Originally posted by Soulman

En nyfiken fråga; skillnader och likheter mellan den här lyssningssessionen och VR-8 lyssningen för ett tag sedan. Dvs vilket lät bäst? Skillnader? Likheter? En annan som inte har lyssnat på något så fint system blir ju nyfiken på hur de här två grymma låter i förhållande till varandra...

Kul att du tog dig tid att plita ner dina upplevelser. Alltid lika kul att läsa om provlyssningar. Speceillt när de framkallar den där berömda "jag-vill-ha-känslan".

/Stefan



Oj.. två väldigt olika system och rum måste ju sägas först. Bägge gav en riktigt omtumlande upplevelse dock. Vr-8 har dock en djupbas som inte Amatin hade vilket inte är konstigt om man kollar specarna. Bägge systemen var bra på att ta fram ljudbilden på ett fint sätt.. dock så skiljer det ju på hur de gör det. Dock är jag nog 100% säker att VR-8orna hade låtit Ännu bättre med Timbres elektronik/kablage än med min Krell Showcase/Sony/Accuphase anno 79 stegen. Combon med otrolig upplösning och fantastisk musikalitet var helt otrolig!

Det som var VR-8 combons fördel var stora.. nej gigantiska scener.. typ klassisk musik.. Kommer aldrig att glömma (hoppas jag) den otroliga scenen som byggdes fram.. med så många olika musiker överallt... Snacka om närvarokänsla! Var så det kröp i skinnet..

Amati combons fördelar var många... hittade inget som var dåligt direkt! Mindre band (3-4 musiker) var dock HELT otroligt! Du var inne i rummet där musikerna satt.. luft framför dig... luft bakom högtalarna.. runt dem etc.. och en närvarokänsla som slog det mesta (dock inte Stax lurarna.. ) När vi körde SACD på denna kombo så var det så bra att jag direkt började fundera hur jag skulle få ihop till en sån här kombo... Lotto vinst känns som ett bra sätt

Tror Timbre är iväg idag och lyssnar på något system.. han får lägga upp bilder och text själv.. det skall vara ett riktigt högklassiskt system iaf..

Patrick
Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:06:39  Show Profile Send Neodynium a Private Message
quote:
Originally posted by epkpeng

Hejsan!

Kul med recensioner. Det måste vara extra kul för dig ioma hififorum-medlemmarna skriver svar på din recension.........

// Pär E, som får titta och lära...



Det är kul med svar ja.. Jag själv älskar att läsa om folks hifi upplevelser och det är väl därför jag tar mig tid att plita ner lite text om mina egna..

Jäkla va kul det är gött med musik!!


Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:35:40  Show Profile Send Timbre a Private Message


Herrejösses, här kommer man hem mitt i natten efter en hifiutflykt som kommer att bli ett bildinlägg och vad får man se...
Ja, det var ju tur att Neodynium gillade ljudet efter en lång timme i kylan...
Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:46:18  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Jag hade gärna väntat 2 timmar också..=) Det var en upplevelse!

Tack för att jag fick komma! Jag hade skoj..

Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:55:03  Show Profile Send Timbre a Private Message

Tack själv!
Så fort det har lugnat ner sig blir det äkta pastahifi...
Plus ny kabeldrabbning, Kimber mot Kimber...
Vänta skall du få se...
Go to Top of Page

Nagra
Member

764 Posts

Posted - 2002/12/12 :  23:57:21  Show Profile Send Nagra a Private Message
Bara liten undran från en fattig student.
Vad är det som Timbre arbetar med? Måste ta ett sånt jobb jag med, så att jag kan köpa mig ett helset Accuphase.

ACCUrate PHASE
Go to Top of Page

Lovan
Member

3166 Posts

Posted - 2002/12/13 :  00:04:38  Show Profile Send Lovan a Private Message
Ett par stax kan nog inte vara fel att lyssna på =)
Har alltid funderat om dom verkligen klarar av att leva upp till sitt rykte
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/12/13 :  00:21:35  Show Profile Send Timbre a Private Message

Nagra, jag har pysslat med hifi i 30 år. Det är ingenting som är köpt över en natt. Har ett underbetalt jobb men sparar in på annat...
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2002/12/13 :  01:58:25  Show Profile Send nin a Private Message
Ja, det är ju som Timbre säger, man behöver inte vara rik för att köpa dessa saker. Skulle kunna tro att väldigt många audiofiler (alltså inte rika personer som ska ha det dyraste) har ganska normala inkomster men sparar in på annat och efter åratal får råd med sina dyrgriper. Jag själv är en vanlig fabriks arbetare med vanliga (nja lite mer kanske) svensson lön, men jag gör inte som arbetskompisarna och köper nya bilar varannat år, resor, båtar mm, jag lägger det på hifi och film.
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/12/13 :  08:57:34  Show Profile Send whiskyman a Private Message
quote:
Originally posted by nin

Ja, det är ju som Timbre säger, man behöver inte vara rik för att köpa dessa saker. Skulle kunna tro att väldigt många audiofiler (alltså inte rika personer som ska ha det dyraste) har ganska normala inkomster men sparar in på annat och efter åratal får råd med sina dyrgriper. Jag själv är en vanlig fabriks arbetare med vanliga (nja lite mer kanske) svensson lön, men jag gör inte som arbetskompisarna och köper nya bilar varannat år, resor, båtar mm, jag lägger det på hifi och film.



Samma här, har valt bort bil och körkort. Det gäller att prioritera.MvhKristofer
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.45 sekunder. Snitz Forums 2000