HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Suck... Ännu en tvivelaktig Hifi-produkt
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

jos
Member

815 Posts

Posted - 2007/06/20 :  08:05:54  Show Profile Send jos a Private Message
Njord: Då har jag en fråga till dig: Tror du det är lika obegripligt att köpa dessa för personer med en förstärkare för 200k, högtalare för 250k etc... För folk med anläggningar upp emot en halv mille och över?

Denna produkt är givetvis inte riktad till dig, mig eller "åtskilliga" andra med mer normala anläggningar. För hur många har prylar för flera hundra tusen i detta land egentligen..?

Edited by - jos on 2007/06/20 08:07:09
Go to Top of Page

Njord
Member

298 Posts

Posted - 2007/06/20 :  08:37:03  Show Profile Send Njord a Private Message
Jos: Det är inte alls obegripligt. Det finns många skäl att vilja köpa exklusiva apparatfötter om man har pengar att göra det. Det kan vara att man uppsöker en hifihandlare och ber honom att plocka ihop ett fint paket eller så lånar man hem fötterna, lyssnar och tycker sig uppfatta en förbättring. Om man blir eld och lågor över förbättringen så är ju saken klar. Är man inte säker så köper man väl ändå, just för att vara på säkra sidan. Sedan kan man ju säga att fötterna har en snygg design och av det skälet skulle då jag gärna köpa dem om jag hade råd.

Vad jag reagerar över är den tillspetsade marknadsföringen. Reklam påverkar oss alla. Jag tror att det faktiskt finns de med normala inkomster som hellre lever på havregrynsgröt ett par månader för att kunna spara ihop pengarna som fötterna kostar. Tyvärr verkar vår hobby, för ett fåtal, snarare framkalla en perfektionsångest än glädje över det man har.

Jag önskar att alla de som verkar inom branchen ville ta ett större ansvar. Kanske att hifibutiker skulle sälja tjocka mattor och diffuserande krukväxter?
Go to Top of Page

svejk
NA addikt

3505 Posts

Posted - 2007/06/20 :  08:39:38  Show Profile Send svejk a Private Message
Ja det finns ett antal "JuniorSverker" i denna hobby, deras mission är att tala om för idioterna som köper dyra prylar/ tveaks sk ormolja att de är ute och cyklar. När jag annonserade att jag ville köpa nätsladd, fick mail Köp inte sådant skit köp sladd på ELFA.



pryttlar http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27255
Sugen på att lyssna? Skicka PM
Svejk
Go to Top of Page

fripps
Member

652 Posts

Posted - 2007/06/20 :  08:46:40  Show Profile Send fripps a Private Message
Jos: Antalet personer som har prylar för flera hundratusen är nog fler än man spontant skulle gissa, speciellt en bit in i den högkonjunktur vi befinner oss i.

Rävsaxen är att man ibland fokuserar för mycket på priset. Tycker jag någonting funkar och ger ett bra lyft så måste jag själv värdera om det är värt pengarna, oavsett prislapp. Ibland är det värt pengarna för mig och ibland inte. Detta kan vara helt motsatt mot vad en annan person tycker.

På ett sätt tycker jag att det är ett sundhetstecken att det finns smala och extremt dyra produkter. Om man har ett positivt synsätt så tyder detta på att branschen har en positiv syn på marknaden och därför vill utveckla produkter. Vissa kommer alltid att tycka att dyra extrema produkter som inte man kan bevisa nyttan av rent vetenskapligt är oseriöst, så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara.

Jag brukar alltid trycka på att man skall lyssna själv och avgöra om produkter är bra eller dåliga. Därefter får man värdera om produkten är värd pengarna.

Fredrik

Advantage S1 -> Transparent Plus -> Bladelius Idun -> Transparent Plus -> Bladelius Grendel med kondensatorbank -> Transparent Plus -> Burmester B50

Medlem i ASO
Go to Top of Page

Passerati
Member

3449 Posts

Posted - 2007/06/20 :  08:57:36  Show Profile Send Passerati a Private Message
quote:
Per-G Jeppsson
Jag kan tyvärr inte få in i min skalle varför det ska vara så mycket värre att vissa sakar kostar pengar i hifivärlden, än i andra hobbyverksamheter.

Titta på vilken hobby som helst, ytterligheter kostar......

Sportfiske, segling, bilar, fotografering............... saker för de oinvigda kan anses onödiga, men livsuppehållande för de som är inne i geggan
Tyvärr förstår jag dig inte riktigt hur jag än vill och försöker, ditt exempel båtar är aningen missplacerat i mitt tycke nämligen.
Till båtar kostar väldigt mycket för att inte säga nästan allt typ 3ggr mer bara för att det är för båthobbyn, hur kan sånt vara ok

Det har förklarats att pengarna räcker till både fina bilar och fina älskarinnor, dessa snikna människor torde skämmas vid sådana överpriser.
Jag är inte den som är den, marknaden dvs tillgång och efterfrågan ger sitt pris, men bara för att det stämplats Hi-Fi eller båtar på produkten så tycker inte jag det ger firman skäl att ta ut mesta möjliga tänkbara.
Att peta mer russin ur kakan än det nästan finns.

Var finns solidaritet.

Själv har jag faktiskt ett rätt odramatiskt sätt gentemot pengar, vet inte om det skiljer sig mycket mot er. Men jag brusar ändå upp och erkänner det villigt om jag anser att girighet gått före som i exemplet med båtdelarna.

För när man kan får en rem till en båtmotor av mer än motsvarande kvalite för en 1/3 hos en expert på remmar och o-ringar, detta mot att gå till återförsäljaren av originaldelen, ja då blir jag en smula arg.

Men det får kosta ifall nu någon trodde annat, menar bara att det inte borde se ut som Grand Canyon vid prisjämförelser på marknaden. Någon rim och reson bör det vara, även fast vi är passionerade hobbyister.

Mvh
Passerati

Edited by - Passerati on 2007/06/20 09:03:24
Go to Top of Page

Njord
Member

298 Posts

Posted - 2007/06/20 :  09:10:06  Show Profile Send Njord a Private Message
Jag tror inte att hifihandlare har råd med så många älskarinnnor och fina bilar. Om det vore så skulle butiker växa upp som svampar ur jorden.

Antagligen är det en svår balansakt att hämta sin försörjning inom hifi. Då är det nog lätt hänt att tänja en smula på etiken för att få debet och kredit att gå ihop. Påslagen på vissa produkter är förmodligen astronomiska därför att det är möjligt. Kanske att påslagen måste vara astromomiska för att kunna täcka upp för de magra vinster som den lilla hifikonsumenten ger.
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2007/06/20 :  09:34:47  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
När jag startade detta resonemang menade jag TILLVERKARNA inte enskilda HI-Fi butiker och det är två helt skilda saker. Att driva butik i Sverige är inte det lättaste med tanka på vårt tokiga skattesystem bla. Det vet jag om någon.

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com

Go to Top of Page

Njord
Member

298 Posts

Posted - 2007/06/20 :  09:50:14  Show Profile Send Njord a Private Message
Tror du att det är vanligt Erik? Jag är inte insatt i tillverkarnas sitution.

Nog är det väl många som har gjort konkurs. Men jag läste i något amerikanskt forum där någon med insikt i branchen beskrev att chefsgarnityret brände stora pengar på många och dyrbara resor till Kina. Det är inte bara besparingar när man flyttar tillverkningen.
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2007/06/20 :  10:19:20  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
Det här tråden börjar glida iväg nu. Men vad gäller amerikanare är min uppfattning att de flesta bara är intresserade av pengar,pengar
och inget annat än pengar.

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com

Go to Top of Page

hsivp
Gissa vad min förkortning betyder!

623 Posts

Posted - 2007/06/20 :  10:38:49  Show Profile  Visit hsivp's Homepage Send hsivp a Private Message
styr efterfrågan priset?
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2007/06/20 :  10:46:26  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Det här tråden börjar glida iväg nu. Men vad gäller amerikanare är min uppfattning att de flesta bara är intresserade av pengar,pengar
och inget annat än pengar.

Gäller bara inte Hifi, utan på de flesta områden...

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:09:33  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
Man SKAPAR en efterfrågan med högt pris. Då fås intrycket att det är en fantatisk produkt. Jämför med fötterna här! Det finna alltid folk med pengar här i världen (även om jag tyvärr inte tillhör den gruppen).

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com

Go to Top of Page

hsivp
Gissa vad min förkortning betyder!

623 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:18:36  Show Profile  Visit hsivp's Homepage Send hsivp a Private Message
Erik Andersson> kan man hålla ett högt pris om det inte finns en efterfrågan?
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:45:41  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
Det är då det BLIR efterfrågan, och Hi-Fi magasinen höjer produkten till skyarna. De måste hela tiden ha något nytt att skriva om för att hålla upplagan. Detta gäller inte minst de amerikanska magasinen.

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com


Edited by - Erik Andersson on 2007/06/20 11:47:45
Go to Top of Page

hsivp
Gissa vad min förkortning betyder!

623 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:46:36  Show Profile  Visit hsivp's Homepage Send hsivp a Private Message
Erik> hehe.. ok.
Go to Top of Page

rannagarden
Reportage-Harry 2006

4161 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:47:12  Show Profile  Visit rannagarden's Homepage Send rannagarden a Private Message
Njord:
quote:
Tyvärr verkar vår hobby, för ett fåtal, snarare framkalla en perfektionsångest än glädje över det man har.
Tyvärr verkar vår hobby, för ett fåtal, framkalla en korstågsångest där man måste "rena" hobbyn från vad korsfararna anser är tvivelaktiga saker vid varje givet tillfälle, hellre än att unna andra den glädje dessa saker kan skänka dem.

Alltså ungefär som svejk sa ett stycke upp.

/M
Go to Top of Page

Njord
Member

298 Posts

Posted - 2007/06/20 :  11:57:24  Show Profile Send Njord a Private Message
Rannagarden och svejk har rätt. Alla har rätt på sitt sätt. Till och med jag.

Det är lätt att det blir polariserat. När ens egen åsikt attackeras så blir man ofta ännu mer orubblig. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra åt det.

Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2007/06/20 :  12:09:31  Show Profile Send Jamo a Private Message
quote:
Tyvärr verkar vår hobby, för ett fåtal, framkalla en korstågsångest där man måste "rena" hobbyn från vad korsfararna anser är tvivelaktiga saker vid varje givet tillfälle, hellre än att unna andra den glädje dessa saker kan skänka dem.


Helt lysande formulering, tack!!!

Hälsningar Jamo
Go to Top of Page

StefanL
Member

1020 Posts

Posted - 2007/06/20 :  12:11:25  Show Profile Send StefanL a Private Message
Strunta i vilket och låta var man/kvinna bestämma själv?


Medlem i eoJeud, HiFi-Skånes stolthet
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2007/06/20 :  12:17:54  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
Överallt i vår värld förekommer skojeri i olika former. I media av olika slag varnas för dåliga eller verkningslösa produkter. Varför skall Hi-Fi branschen undantas?

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com

Go to Top of Page

Balthazar
Member

157 Posts

Posted - 2007/06/20 :  12:54:10  Show Profile Send Balthazar a Private Message
Håller med Erik. Vill man förhålla sig naivt och okritiskt finns det gott om reklamblad att läsa. Och det är väl ingen större vits med ett forum som bara återger vad som redan finns där.

Edited by - Balthazar on 2007/06/20 12:57:04
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2007/06/20 :  15:23:11  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message

quote:
Håller med Erik. Vill man förhålla sig naivt och okritiskt finns det gott om reklamblad att läsa. Och det är väl ingen större vits med ett forum som bara återger vad som redan finns där.


Nej, nu blir jag frustrerad över att det på åtskilliga ställen i denna tråden och på andra forum riktas orättfärdig kritik emot HiFiForum.nu.
Sluta upp med dumheterna att försöka utmåla HiFiForum som om vi inte tillåter kritik!!!

Självklart gör vi det!!! Kritik förs fram dagarna i ända via HiFiForum.nu. Skampålar/smutskastning/mobbing/förtal gör vi allt vi kan för att förhindra/bromsa och som sista utväg stoppa.

Vill man använda skampålar, smutskastning/mobbing/förtal och andra "elaka metoder" i sin argumentation så får man söka sig någon annanstans.
Vi accepterar INTE sådana metoder oavsett hur mycket smutskastning vi utsätts för.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Balthazar
Member

157 Posts

Posted - 2007/06/20 :  15:49:45  Show Profile Send Balthazar a Private Message
Oj då! Man får verkligen tänka på hur man uttrycker sig!
Vad jag menade med det jag skrev var att det vore ointressant ...om det var så att ett forum bara återgav reklambroschyrers innehåll.
Så är det ju inte på hififorum tack och lov.
Inlägget var tänkt att understryka värdet av en av forumets "funktioner"- att man kan ta del av en mer kritisk granskning av produkter som går utöver vad som står i reklamblad.
När jag skall köpa bil vill jag gärna ha någon med som är kunnigare än jag själv. Som kan se igenom försäljningssnack och förklara olika funktioner osv, byggt på erfarenhet och kunskap. Men väljer bil gör jag naturligtvis själv, kanske baserat på saker han skulle tycka vara ovidkommande. Likväl vill jag först höra vad han har att säga snarare än att vara utelämnad till försäljaren
(kanske också kan tillägga att jag änvände ordet "naivt" inte som ett starkt värdeladdat "barnsligt" utan snarare som "oreflekterat" eller liknande)

Edited by - Balthazar on 2007/06/20 16:15:17
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2007/06/20 :  16:15:43  Show Profile Send nin a Private Message
quote:
MEN, det innebär inte att de som inte har samma uppfattning som du, eller jag, är helt ute och cycklar, de kanske bara har en annan utgångspunkt eller, tanken svindlar, en annan uppfattning, DET måste respekteras, sedan om du gör det är upp till dig.....



Fysiken lagar handlar faktiskt inte om olika utgångspunkter. Om hifin kunde vara mer som andra exclusiva saker som klockor mm. Där är det ingen som påstår att en Rolex visar tiden bättre, utan den är snyggare, mer prestige, märke mm. Men inom hifin så ska man försöka på något sätt påstå att något påverkar också, utan fysikens lagar. Då blir det bråk för oss som fortfarande tror på fysiken.


quote:
Jag tror att det faktiskt finns de med normala inkomster som hellre lever på havregrynsgröt ett par månader för att kunna spara ihop pengarna som fötterna kostar. Tyvärr verkar vår hobby, för ett fåtal, snarare framkalla en perfektionsångest än glädje över det man har.



Oj, det är MÅNGA! Träffat många som slitit och sparat för köpa den senaste saker för ljudligt nirvana, för att tidningar och försäljare säger det är så. Jag har SJÄLV seriöst funderat hur jag skulle spara och ta lån för förstärkare för 350 papp, bara dom skulle vara nirvana.


quote:
Ja det finns ett antal "JuniorSverker" i denna hobby, deras mission är att tala om för idioterna som köper dyra prylar/ tveaks sk ormolja att de är ute och cyklar. När jag annonserade att jag ville köpa nätsladd, fick mail Köp inte sådant skit köp sladd på ELFA.



Juniorsverker eller inte, det flesta säger nog mer att det finns ingen fysik förklaring varför dom ska påverkar ljudet. Sen kan folk köpa dom öfr dom är fina eller vad som helst. Sedan så är jag tveksam om du klagar på Sverker när han sätter dit andra företag som lurar kunder?


Sedan så tycker jag Erik Andersson's inlägg i denna tråden varit väldigt bra!
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/06/20 :  17:02:57  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
Det är fråga om inriktning tycker jag, och den är olika hos alla personer. På ett forum lika väl som i livs levande verkliga livet.

Vill man koncentrera sin energi på negativa saker; att hela tiden ta fram vad som är fel? Vill man lyfta fram alla avarter till varje pris? Tycker man att de här sakerna är så hemska så visst, man kan lyfta fram dom och skriva vad man tycker. Vad man kanske inte tänker på alla gånger är att man samtidigt lägger sin energi på det man ogillar. Och då bidrar man till det, man förbrukar sin energi på det som man anser är dåligt, ger det uppmärksamhet. Och uppmärksamhet är reklam.

En annan individ med en annan inriktning i livet lyfter fram det han tycker är positivt och bra och lägger därigenom sin energi på det.

Enligt min åsikt ger det senare förhållningssättet en mer positiv stämning än de som bara skriver inlägg när det finns något att såga.

Ibland har folk tyckt att det är för djävligt att vi mods och admins på Hififorum aldrig skriver recensioner om saker vi inte själv gillar. Att vi håller den linjen stör en del personer oerhört vad jag förstår. De skulle vilja se recensioner där vi sågar hejvilt.

Jag håller inte med, det är fråga om vad man vill lägga sin energi på när man inte hinner göra allt.

Här kommer ett citat från ett annat forum, Faktiskt, det som Ingvar Öhman skriver här om LTS tester tycker jag stämmer väldigt väl med även vår inriktning i detta:
quote:
1. Information om brister hos en produkt kan inte användas för att ta ställning för en annan produkt. Därför känns det som om de positiva rapporterna är de värdefullare, som konsumentinformation.

2. Det är jobbigt att skriva, och då känns det rimligt att prioritera de värdefullare rapporterna framför de mindre värdefulla. Det handlar ju inte bara om tid att skriva, utan om lust - och om att tid att skriva om saker att inte rekommendera kan bytas mot tid att TESTA nya apparater så är mycket vunnet när det gäller att hitta så många bra apparater som vi kan.

3. LTS, som inte är en kommersiell tidskrift, stöter sig tillräckligt med delar av branschen som det är. Att berätta att dåliga produkter är dåliga skulle inte göra situationen bättre med avseende på möjligheter att kunna testa nya apparater i framtiden. Att inte skriva om dem är fullt tillräckligt tycker jag, och helt relevant. Vi vill ju ta ansvar för att rekommendera dem, lika lite som vi vill det för de apparater som vi inte har testat alls. Att inte säga något om det vi inte vill rekommendera blir således konsekvent, i synnerhet när vi gjort det känt att vi gör så.

4. Jag personligen tycker att jag får på skallen tilräckligt, och att jag slösar bort tillräckligt med tid på att försvara "negativa synpunkter", som det är. Att skriva att något är dåligt kostar inte bara tid och är trist att göra - det får ofta efterräkningar som kan bli oöverskådligt stora dessutom. Jag kan dessutom tycka att det är fel att skriva ned saker man gillar, för det kan ju bero på att man bara inte "förstår deras värde". Då är det kanske bättre att den som gillar apparaten får bekriva den, och läsarna får ta ställning till vilken skribent/testare de känner igen sina egna upplevelser bäst genom. (Så gör även Stereophile)

Själv väljer också jag att avstå från att skriva om det jag inte gillar - det är slöseri med min tid tycker jag.

Sen har vi detta med förtroende.

Litar vi på andras omdöme? Ska de få lov att bestämma själva vad de vill göra med sina pengar och sitt liv? Eller tror vi att folk är så korkade att de inte kan fatta sina egna beslut? Måste man predika för folk vad de ska tycka och på vilket sätt de ska tänka? Måste man hindra folk att fatta (från ens egen synvinkel) felaktiga beslut?

Min egen inställning är att folk är intelligenta nog att göra en utvärdering för sig själva och ta beslut därefter. Jag kan inte se att någon predikan från mig om hur usla saker och ting är skulle tillföra något. Hellre säger jag vad jag själv tycker är bra och föreslår kanske det som ett alternativ.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.56 sekunder. Snitz Forums 2000