HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Musik på mässor
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2007/02/10 :  09:17:12  Show Profile Send huzze a Private Message
quote:
Slutligen har jag svårt att förstå resonemanget att det måste vara bra inspelningar. Jag som spelar det mesta från jazz, typ vissångare, till punk och ett gäng olika metallgenres vill ju självklart??? höra hur grejorna låter med all den musik man i regel lyssnar på, och viss musik sägs ju konstant vara uselt inspelad, skall man då aldrig kunna lyssna på nämnda genres? Var stil har sin tid, men tänker bara ha en aläggning.
Sant, det är då man tar med sig något man "vet" hur det låter, även om det är en dålig inspelning
quote:
har man inte en anläggning med en knapp där det står "megabass" så låter det "fel".
oxå sant
Go to Top of Page

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2007/02/10 :  15:11:11  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Jo FBK, vi försökte att "variera" utbudet!

//W

++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se
Go to Top of Page

Morgan
Dr. Akustikus... ikus... ikus

415 Posts

Posted - 2007/02/10 :  23:12:57  Show Profile Send Morgan a Private Message
Jag skulle vilja komma med denna enkla input: Heders åt de handlare som har mod och is i magen nog att låta publiken själv spela sina medhavda låtar! Mycket få anläggningar/rum låter riktigt genomuselt dåligt då man lirar "Chris Jones" Roadhouses & Automobiles-platta. Men när man slänger på Infected Mushroom "Converting Vegetarians" eller Yello "The Eye" och vrider på lite volym så börjar man kunna sålla agnarna från vetet och höra missljud från de flesta kassa anläggningar/uppställningar.

Personligen älskar jag hifi-mässor just för all den underbara nya musik man brukar kunna få tips om. Det var på det viset jag fick mina första verkliga erfarenheter av:
The King's Singers
Pink Floyd
Chris Jones
Dire Straits
Eagles
Sara K

-För att nu bara nämna några artister/grupper som jag numera gillar mycket. Jag delar alltså inte trådskaparens musiksmak, men det kanske vi överlever ;)

Jag tycker att huvudpoängen med att gå på mässor är att träffa polare och att få bra musiktips. Jag har bara undantagsvis hört nåon anläggning/upptällning låta särskilt bra på en mässa. Det brukar vara en eller två anläggningar per stor mässa som låter skapligt roligt att lyssna på. Jag är en kräsen typ med extrema krav på renhet och artikulation på höga volymer, nämligen, och då brukar rummen och de galna uppställningarna vara alldeles för begränsande.

Hursomhelst: Heder åt de modiga handlare som låter kunderna spela sin egen medhavda musik. Jag och NNord satt och lyssnade på Yello: The Eye på en anläggning på Arken senast, och handlaren verkade inte vare det minsta generad över att det alldeles tydligt lät apskit om främst rummet. Bra att inte bara försöka dölja problem genom att spela anpassas musik på låg volum!

MVH
/Morgan

*Men kanske är det inte sällan snarare precis tvärtom!

Edited by - Morgan on 2007/02/10 23:15:50
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.62 sekunder. Snitz Forums 2000