HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Apropå slag under bältet.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Dahlberg
Mästar-Harry 2005

4211 Posts

Posted - 2006/09/14 :  01:10:20  Show Profile  Visit Dahlberg's Homepage Send Dahlberg a Private Message
Inte mig emot

Driver Dahlberg Audio Design. Återfinns som "DahlbergAudio" och på www.dahlbergaudiodesign.se
Go to Top of Page

svanbo
Member

1240 Posts

Posted - 2006/09/14 :  01:43:34  Show Profile Send svanbo a Private Message
Väl talat Snoddas
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2006/09/14 :  07:10:19  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Där kom den, den berömda begäran efter ett hänglås Varför låsa en sansad diskussion, och varför begär man om det?

I vilket fall, nu har vi förklaringen till den tråden men visst handlar detta om fenomenet som sådant, inte det individuella fallet.

Fenomenet finns och kommer att finnas kvar i allra högsta grad!

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

Pettersson
Member

441 Posts

Posted - 2006/09/14 :  07:11:03  Show Profile Send Pettersson a Private Message
Snoddas, du har helt rätt !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pipes, kan du skicka ett PM till mig om du inte vill svara mig i ett öppet forum, för jag vill ha svar på min fråga?

Morgan, när du kallade oss ett gäng glada amatörer så tog även jag lite illa upp, fast du inte kanske menade mig persoligen. Det är vidare svårt att se att i en text när man är ironisk, eller skojar, så använd smilies.


Marten svansen....mina åsikter är mina egna
Det är resan som är målet.......
Mina Spotify favoriter..pettersson
Gondul M + Audio Space KT-88 + keram-stativare

Edited by - Pettersson on 2006/09/14 07:57:46
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2006/09/14 :  07:53:44  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Nej, hänglås bara för att det är ett besvärligt ämne håller vi inte på med här. Så länge vi sköter diskussionen på ett respektfullt sätt emot varandra finns det ingen som helst anledning till att lägga på bromsen.

Hej "Morgan"!
Bra att du gav dig in i denna tråd. Det ger oss en möjlighet att snacka om det som skett öppet.

quote:
Men att kalla mitt inlägg för en brandfackla är löjligt. Det är stämningen på detta forum kring vissa frågor som är eldfängd så till den milda grad att minsta lilla gnista kan bli en jättebrasa.

Eftersom jag ogillar bråk vill jag helst egentligen inte ens skriva det här inlägget, för det kanske förlänger diskussionen och leder till ännu mer dålig stämning.


En av de fina sakerna med ett forum är att det går att söka på vad som skrivits av olika användare. När jag gör det på "Morgan" så faller orden ovan ganska platt. De stämmer inte alls med det som skrivits tidigare i år. Det som skrivits tidigare omges knappast av en vilja till kunskapsförmedling. Men, det kanske inte är din vilja att verka så hätsk?
Korspostning i form av samma inlägg i just "Swedish statement"-tråden på två skilda fora men med aningens skillnad i formuleringen tycker jag talar sitt tydliga språk om ditt syfte och om vad du verkligen tycker. Men det är kanske fel det också

quote:
Jag skall försöka uttrycka mig mjukare framöver. Det är ett högtidligt löfte från min sida. (Det kommer förstås inte påverka det sakliga innehållet)
Jättebra! Du bör nog fundera på ditt budskap också. Att gå ut med två skilda budskap på två skilda fora i samma fråga blir väldigt konstigt och man kan undra vad du egentligen tycker... Men som några nämt tidigare kanske det var syftet med hela den här övningen.

Reel2reel uttrycker väldigt tydligt hur tråkigt medlemmarna runt omkring uppfattar den intolerans och elakhet som snabbt tar fäste när man bjuder in den.

Vi skapar själva stämningen här. Vi är alla del av det som skapas och vi får kollektivt "skörda det som sås".


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

markih
LTS Göteborg

963 Posts

Posted - 2006/09/14 :  08:17:09  Show Profile Send markih a Private Message
Bra inlägg och förklaring av Morgan. Nu vet folk istället för att gissa och spekulera utifrån förutfattade meningar.



markih
Go to Top of Page

guldfisk
Semesterfirare

899 Posts

Posted - 2006/09/14 :  09:10:53  Show Profile  Visit guldfisk's Homepage Send guldfisk a Private Message
quote:
Korspostning i form av samma inlägg i just "Swedish statement"-tråden på två skilda fora men med aningens skillnad i formuleringen tycker jag talar sitt tydliga språk om ditt syfte och om vad du verkligen tycker. Men det är kanske fel det också
quote:
Jättebra! Du bör nog fundera på ditt budskap också. Att gå ut med två skilda budskap på två skilda fora i samma fråga blir väldigt konstigt och man kan undra vad du egentligen tycker... Men som några nämt tidigare kanske det var syftet med hela den här övningen.


Jag uppfattar det just som att Morgan har anpassat tonen och budskapet till de två forumens skilda karaktärer. Det ser jag som positivt.

...perspektiv...
.
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2006/09/14 :  09:21:47  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Guldfisk:
Om man anpassar budskapet efter forum... vad tyckte man då egentligen. blir det en trtedje variant hemma?


Ett frö till admin som handlar om teknikaliteter kanske mest; men jag är medlem på andra fora med sina entusiastmänniskor (hätsvärlden, Bukefalos). Där har man några minuter på sig att ändra sitt inlägg och sedan stängs det för alla utom moderatorerna. Det ger större respekt inför vad man själv postar. Dessutom försigår nu dygnet runt diverse "putsande" i efterhand och trådarna blir obegripliga att förstå när man läser den kanske dagen efter.

Ett mänskligt fora utan styrning och moderering ger - överallt på jorden och oavsett om man är ett gäng på en ö eller en grupp på internet - ett maktsamhälle med penalism och förtryck, påhopp, fjäskande och hela skalan av mänskligt beteende i full frihet.

Man kan också ha "fel" grundidé på moderering, minns hur det var i Hififorums begynnelse då vi hade snävare ramar.

Nu sköts detta med flerårig moderatorvana på ett mycket bättre sätt av Pac & Co. Men om man känner att man hittat nivån, dvs VAD det är man skall moderera så var tuffare boys att hålla den. Efter ett tag vid spakarna så lär man känna de som aldrig vill en väl, oavsett vad man försöker med, man har lite koll på vilka företagare som alltid måste in och smickra och smöra i varannan tråd, man vet vilka som efter en PM-diskussion ondgör sig över en på annat fora och bränner vilka förtroenden som helst... Det är ett träsk att styra kära medlemmar så skänk en tanke till Pac & Co för de mååånga timmar de lägger här.

Naturligtvis får de rikligt betalt, är det en 5-krona per inlägg? men i alla fall

Fikastämning ÄR viktigt, då får även de osäkra modet att ställa frågor och att kunna läsa bra och intelligenta frågor/svar utan en massa påhopp/hätska försvar i meningarna. Kallas kommunikation och som i alla områden kommer det alltid att finnas ett visst mått av elitism men en elitism som är kommunikativ och har fikastämningston är i mitt tycke vida överlägset den man hittar i de machofria ickemodererade landet.

Keep up the good work

Inför tidsgräns för ändringsmöjlighet

mvh

.

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Jamo
Member

724 Posts

Posted - 2006/09/14 :  10:10:07  Show Profile Send Jamo a Private Message
Pac skrev:
quote:
Jamo, du är på ett specialiserat entusiastfora. Om du tar dig en titt på andra entusiastfora för andra hobbies så skall du se att vår satsning på vår hobby inte är det minsta exceptionell. Vi är helt vanliga entusiaster.

Jag tolkar Pac:s svar som att jag skulle tycka att medlemmarna generellt är extrema med sin hobby. Jag ber om ursäkt om min formulering bär tankarna därhän. Min avsikt var att försöka bidra till förståelsen av att Hifi kan vara ett eldfängt ämne. Jag vidhåller att, som ett resultat av en mycket stor spridning i ambitionsnivå, från de som liksom jag lätt skrämda gluttar in i forumets värld, till de som på ett närmast religiöst sätt anammar vissa märken på elektronik eller högtalare (bäst att inte nämna vilka), så är det rimligt att det finns en grupp medlemmar, kanske inte speciellt stor, som identifierar sig så starkt med sin hobby att de inte kan se skillnad på sak och person, och då går det som det går.
Edit: Rättat stavfel

Hälsningar Jamo

Edited by - Jamo on 2006/09/14 10:27:22
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/09/14 :  10:24:10  Show Profile Send mayro a Private Message


Jag ser en del antyder "hårdare tag" metoder rätt...

Jag ber igen er alla tänka på att vi ALLA är olika personer.. ALLA!!. Och på ena kanten finns den alltid kontrolerade personen. I andra känslomäniskan..

Känslomäniskan trampar oftare över.. Känslomäniskan är oftare drivande och "på".. Vilken kan betyda generellt att han/hon skriver mer eller är oroligare i sitt "sätt".. VilketKAN uppfattas "illa" av den andra sidans personlighet..

Den mer kontrolerade personen är mer avspänd och kanske aningen "loj".. Och skriver mer generellt sett kontrolerat.. Vilket man kan uppfatta såsom mer "rätt" av större mängden läsare...

Detta är genrellt skrivet !!!!!!!!!!!!..

Bakom den känslomäniskan kan ofta det föreligga handikapp som ADHD. Eller personliga historier som gör IBLAND man kan dra iväg..

Bakom den mer kontrolerade personen kan det vara en kanon uppväxt o bra liv som ger lugn..


Så tänk INNAN man börjar ropa mer hårda tag.. En hel del här KAN råka illa ut samt bli helt utestängda PGA rent personliga saker.. Inte pga att personen är illvillig..

Vi är ALLA olika mäniskor. Och som i samhället måste alla acceptera alla.. Börjar man hårt kasta ut folk som mig och andra som kan dra iväg så kommer till slut forumet bli ytterst likriktat i sin utformning och innehåll..Varningar och sedemera utkastande skulle OMGÅENDE drabba mig.. Samt en hel del flera som är mer känslomäniskor.. Och en del har bevisligen handikapp som gör man ibland kan fara snett...

Så sansa er en aning med ropen av varningar och omgående tillämpande av avstängande osv.. Tänk efter VAD detta skulle innebära i förlängningen...

Jag tror faktiskt få här som ber om hårdare kontroll o efterlevnads straff förstår innebörden i detta då det skulle tillämpas.. En hel grupp av deltagare skulle leva farligt.. Även folk där olika personliga saker inverkar såsom ev problem eller handikapp osv...

Varför INTE bara tänka att vi ÄR mäniskor med fel och brister. Ibland gör vi alla fel.. En del oftare än andra.. Skall alla dom bort så slutar detta fora såsom en omvänd ytterlighet.. Jag bävar för allt sådant som begränsar bredd och att alla skall kunna delta oavsett form o färg om man säger så...

Nej grabbar.. Vi alla kan förbaske mig bättre än så här..Använd er medmänsklighet och förståelse för VARFÖR det kan bli si o så ibland..

Se det så här. Tar man bort olika kryddor i en supergod mat så smakar den nada till slut...--

Och den goda maten kan ju under själva tillagandet brännt vid eller bränt tillagaren kocken... Och ändå till slut är det en kanonmidda som serveras där ALLA kryddorna finns med. Och faktiskt det brända ingår i en supergod sås såsom smaksättare...Ja inte kockens brännskada då ..

Hoppas ni fattar VAD jag försöker säga här. Och ja! Jag talar lite även i egen sak här så alla vet..Detta döljer jag inte.. Men jag talar ÄVEN i andras sak.. I takt med folk avstängs så tas krydda efter krydda bort..Och här är det långt ifrån "överkryddat" så det behövs mildare "maträtt"...

Men fram för allt.. Tänk!!.. vi ÄR olika mäniskor MED olika fel o brister.. Såsom i hela samhället..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2006/09/14 :  10:31:49  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Bara för att det finns människor som beter sig som svin så jag gör detta faktum det inte OK att bete sig som ett svin, tyvärr! IMO!

Man ska kunna kräva att alla människor tänker innan de handlar.

Edit: Vem är det förresten som ropar efter varningar och avstängningar? Det som behövs är kontinuerlig och frekvent läsning av inlägg av moderatorer samt snabbt ingripande i form av verbal uppstyrning (behöver inte vara våldsam uppläxning!) för att råda bukt på dylika långgånga urspårningar. Men visst, har inte moderatorerna tid att kolla forumen förrän långt senare och med längre intervaller så kommer inte sådant att fångas upp förrän det är för sent.

Ps, jag är mycket medveten om att modereringen är ideell och att det är ett problem som inte är lättlöst!

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.

Edited by - EuphoniC on 2006/09/14 10:35:39
Go to Top of Page

Stickan
Member

1725 Posts

Posted - 2006/09/14 :  10:46:39  Show Profile Send Stickan a Private Message
Så har då Morgan förklarat vad han menade, vilket han enligt mig inte skulle ha behövt göra.

De som istället skulle förklarat sig är vissa medlemmar som MINST SAGT överreagerade på Morgans tråd!

Som tidigare sagts, det är mycket dåligt att "kritisera" någon för en åsikt, brandfackla eller inte.

Praktikant på "Radio TV Hörnan" i Malmö.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/09/14 :  10:57:10  Show Profile Send mayro a Private Message
Euphonic.

Det är verkligen YTTERS sällsynt i det stora hela att olika som deltar här beteer sig som "svin".. Det är detta jag försöker påvisa..

Dom flesta saker som "händer" är ändå relativt små övertramp..Eller "aningen för" tydligt utalade synsätt...

Rena svinerier ÄR faktiskt ytters sällsynta.. Och då dom kommer skall det självklart styras upp..

Men titta runt på detta forum. Det är verkligen mycket sällan det går till ytterligheter...

Men varje gång det ändå händer så blir det ord som "jag avslutar snart mitt medlemskap" osv osv..

Eller som i topc skrivet såsom det vore "ringhörnor" här... Så ÄR det ju faktiskt INTE till 99.999999 %...

Men sedan då trådar som denna dyker upp efter ett trist trådförlopp i annan numera stängd tråd så ser det ju ut såsom det vore ett megaproblem här. Vilket det verkligen INTE är ju...

tyvärr så blir efter en debatt som denna det ännu svårare att ens kunna säga en avikande åsikt eftersom man är "så rädd" att saker skall spåra ut igen...Även moderatorerna blir överalerta omgående ju.. Och även detta är ju helt normalt aggerande eftersom vi just är mäniskor allihopa..

Så vad jag försöker säga är att detta nu så tydliga "problem" är verkligen inte alls i dessa nivåer såsom "problem" som kan tyckas. Bara att då det händer så ser det UT så ..

Och trådar som denna utvidgar samt blåser upp saken till för stora propotioner.. Men det är min åsikt enbart...

Jag anser detta blir för stort fokus på.."Prblemet" är inte i paritet med uppståndelsen.. Och "problemet ÄR verkligen omhändertaget till fullo.. Och dina inlägg om egna ansvaret är sagda och jag anser dom helt rätt...

men sedan är det ju inte egentligen mer att orda om.. För detta är verkligen en ytterlighetshändelse ändå i det stora hela..

men som sagt. Detta är enbart min åsikt... Nä nu får detta va för mig. Jag har ändå sagt vad jag ville säga ju...

Nu skall hifi läsas om i stället.. Absolut mera skoj faktiskt...

Man måste ju försöka kolla alla trådarna ifrån Arken som växer ut här o där som små blommor på trådstjälkarna..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2006/09/14 :  11:29:02  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Jag uppfattar det just som att Morgan har anpassat tonen och budskapet till de två forumens skilda karaktärer. Det ser jag som positivt.
Snarare negativt i mina ögon.
quote:
Så har då Morgan förklarat vad han menade, vilket han enligt mig inte skulle ha behövt göra.

De som istället skulle förklarat sig är vissa medlemmar som MINST SAGT överreagerade på Morgans tråd!

Som tidigare sagts, det är mycket dåligt att "kritisera" någon för en åsikt, brandfackla eller inte

? Vilka medlemmar ska förklara sig, tycker att alla har skrivit varför de reagreade förutom Jorma då som har fått semester.
Sedan angående dåligt att kritisera någon för en åsikt, man kan kritisera på olika sätt glöm ej det. Och angående "brandfackla eller inte" om det ska vara bra stämning här som de allra flesta efterfrågar så är inte brandfacklor rätt väg att gå.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.

Edited by - FBK on 2006/09/14 11:29:59
Go to Top of Page

markih
LTS Göteborg

963 Posts

Posted - 2006/09/14 :  11:32:54  Show Profile Send markih a Private Message
Tycker att Mayro och Stickan har några poänger. Det är inte Morgan som är ensam ansvarig för reaktionerna. Varje person som svarar har även de ett ansvar. Man kan lika gärna se reaktionerna som ett utslag av diskussionsklimatet på forumet, som att svaren berodde på att Morgan spetsade till sitt inlägg.

Moderatorerna har inte en lätt uppgift, då folk inte bara har olika uppfattning, utan även olika tolerans gentemot andras uppfattningar. Men så länge det antingen är sakargumentation som pågår, eller delgivning av personliga uppfattningar vilka inte är personangrepp, ser jag inget skäl till moderering. I annat fall upplever jag det som ett övertramp.

markih
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2006/09/14 :  12:11:03  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message

quote:
Som tidigare sagts, det är mycket dåligt att "kritisera" någon för en åsikt, brandfackla eller inte.

Stickan, läs gärna igen det som skrivits i denna tråden. Åsikten kritiseras inte. Däremot riktas det kritik emot sättet att föra fram den.

Reglerna vi lever efter här säger ingenting om åsikterna. På HiFiForum handlar det om respekt för varandra på precis samma sätt som vid ett trevligt fika bord. Kritik funkar fint och alla åsikter är välkomna, men om man tror att man kan aggitera/snacka skit/sätta dit andra/ vara taskig/... så har man hamnat lika fel här hos oss som vid fikabordet. Är det en sådan miljö man vill leva och bidra till så får man helt enkelt byta fikabord.

quote:
Moderatorerna har inte en lätt uppgift, då folk inte bara har olika uppfattning, utan även olika tolerans gentemot andras uppfattningar. Men så länge det antingen är sakargumentation som pågår, eller delgivning av personliga uppfattningar vilka inte är personangrepp, ser jag inget skäl till moderering. I annat fall upplever jag det som ett övertramp.


Precis. Jag tror jag skriver det igen: Reglerna styr inte åsikter utan hur vi kommunicerar med varandra.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

guldfisk
Semesterfirare

899 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:03:50  Show Profile  Visit guldfisk's Homepage Send guldfisk a Private Message
Sladd och FBK: Ja, budskap och ton skiljer sig åt när jag skriver på olika forum och pratar med min sambo. Det är en grundläggande mekanism inom mänsklig kommunikation.

...perspektiv...
.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:06:38  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message

guldfisk, skiljer sig din åsikt också?


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:28:51  Show Profile Send mayro a Private Message


Pac.
Mycket bra inlägg.. Så bra så jag måste be dig om att göra oss en tjänst som medlemmar här.. Hoppas du har tid bara.
Jag tror spontant att "vi kanske" är få som egentligen riktigt förstår hur du/ni utolkar dessa begrepp i modererandet.

quote:
aggitera/snacka skit/sätta dit andra/ vara taskig/


Kan du ta varje sak och ge ett exempel på med egna ord hur det KAN se ut då man anses "gå över gränsen" på dom olika sätten i ovan citerade urdrag från ditt inlägg?

Genom att göra det kan du ju få "oss alla" att SE vad vi alla till och från gör fel enligt regeltolkandet.

Och jag menar INTE att du nu skall urskilja "oss" här genom att ta ev urdrag från någons text.. Utan bara göra egna exempel på sätt att skriva som utgör fel sätt vid "fikabordet"..

Därvid kan man ju lätt se via dina exempel hur vi bör förbättra oss. Eller helt byta sätt..

Alla vi har ju ändå säkert kunskapen att "läsa in oss" i dom olika exemplen du tar och därvid se var vi enskilt kanske ibland just går omedvetet över gränsen PGA vi faktiskt inte riktigt som tidigare skrivet förstår HUR ni vill ha det. Eller hur ni urskiljer dessa citerade saker ovan..

Och jag frågar i all välmening som du säkert förstår..för jag tror detta verkligen KAN föra diskutionen mer på "åtgärd mot ev problem" än kanske olika meningar man kan ha som åsikt om en enskild händelse.Som den tråkiga händelse som är anledning till denna tråd tex..
Mvh
Tobbe.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:35:30  Show Profile Send ohmega a Private Message
Jag är på samma linje som guldfisk...jag tror knappast någon uppför sig på samma vis då man umgås med olika vänner eller släktingar eller arbetskamrater mm - en individ anpassar sitt beteende medvetet och/eller omedvetet i sina olika umgängen. Olika uppförandekoder gäller i olika umgängeskretsar - inget konstigt med det...

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:42:54  Show Profile Send mayro a Private Message


Jag uppför mig alltid ungefär lika här som i vardagen.. "Jag" är ju "jag" aldeles oavsett var JAG befinner mig.. Jag slutar ju inte ha åsikter eller sätt att bemöta åsikter eller medmäniskor PGA sällskapet jag har runt omkring mig..

Sådant i "min värld" skulle aldrig någonsin accepteras ens..

Och hur i all världen skulle jag ens anses som en person man kan ha respekt för om jag bytte kappa vartefter jag bytte sällskap.

Nå nu tror jag INTE ni tänker "helt rätt" på frågeställningen om hur man "uppför" sig på olika ställen.. Jag tror ni menar nåt annat på nåt sätt grabbar...Eller så menar ni på annat sätt och det SER "konstigt" ut om man läser här vad ni skriver...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2006/09/14 :  13:47:46  Show Profile Send ohmega a Private Message
Jag tänkte inte på "åsikter" utan "sätt att uttrycka sig på"


Jag betvivlar att folk beter sig likadat i sitt umgänge med sin mormor som med grabbarna i fobollslaget...

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/09/14 :  14:00:34  Show Profile Send mayro a Private Message


quote:
Jag betvivlar att folk beter sig likadat i sitt umgänge med sin mormor som med grabbarna i fobollslaget...


Nu talar du väl om rena ytterligheter va


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2006/09/14 :  14:09:05  Show Profile Send ohmega a Private Message
Jo visst...men ändå

Jag menar bara att man som individ påverkas av sin omgivning och anpassar sig till den "förväntade samtalstonen". I vilken grad är ju olika från person till person. Men om jag skall vara ärlig så är det väl lite en "gradfråga".

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

shaft
Member

524 Posts

Posted - 2006/09/14 :  14:16:35  Show Profile Send shaft a Private Message
Hej!
Jag har följt de här trådarna nu och tycker som följer:

1. Man bör akta sig ( i detta fall Morgan) för att ironisera alltför otydligt. Kör smilisar om det inte är allvarligt ment. Även om det inte var menat som en "brandfackla" så tänk på att en liten "gnista" på rätt (eller fel) ställe kan få stora konsekvenser. Det är väl klart att ingen som är associerad med Swedish Statement vill jämföras med hobbysnickare etc.

2. Det var helt oacceptabelt att gå till personangrepp som tyvärr skedde ;-(

Alltså: Lite mer eftertanke FÖRE skulle inte skada från båda hållen.
Sen har många skrivit kloka saker.

Nu är det dags att låta tråden ebba ut så alla får säga sitt och börja skriva om det som vi gillar så mycket HIFI och MUSIK!

Shaft
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.64 sekunder. Snitz Forums 2000