HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 vad går gränsen hifi----high end??
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2006/02/14 :  10:55:10  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Kontentan är med andra ord att high-end audio är ett subjektivt uttryck för att påvisa det som verkligen smakar guld i just dina egna öron?

Vi kanske ska göra skillnad på high-end utrustning och high-end upplevelse som kanske beror på en särdeles lyckad sammansättning av flera komponenter. I minsta beståndsdel så tror jag ändå på en produkt som kan klassas som individuellt high-end utan att behöva tänka på att den i kombination med andra olämpliga komponenter fortfarande kanske inte ger en upplevelse som kan klassas som high-end.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.

Edited by - EuphoniC on 2006/02/14 10:56:59
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2006/02/14 :  11:39:30  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Det är riktigt att det är helt subjektivt. För mig är high-end apparater i en prisklass som ligger på en nivå jag bara kan drömma om, medan för en handlare är high-end just den prisklassen produkten han demar befinner sig i, naturligtvis då bortsett från alla andra konkurrerande produkter i samma prisklass.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Bo Hansson
RAUNA/OPUS 3

417 Posts

Posted - 2006/02/14 :  12:03:35  Show Profile  Visit Bo Hansson's Homepage Send Bo Hansson a Private Message
Mapem nu börjar det utkristallisera sig. Andvänder vi anläggningen för att lyssna till musik eller använder vi musiken till att "driva" anläggnignen och lyssna på bytem mellan olika komponenter. På 70 talet sa vi att det kunde men se om kunden hade ett värde i programmateriel som var stort eller litet i relation till värdet på avspelningsutrustningen.

Den andra delen är vad är viktigt: Att UTRUSTNINGEN är High End eller att ÅTERGIVNINGEN är det?

Bo Hansson Rauna/Opus3

Bo
Go to Top of Page

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2006/02/14 :  12:26:08  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message
Bo,

Ditt svar är inte svar på min enkla fråga, - bara lätt snömos i någon slags Robin Hood anda. Tror iofs. att många kan ha nytta av dina kunskaper inom hifi, men då vore det befriande om du kunde stega ner från piedestalen du verkar ha ställt dig på. Att prova framstå som den enda som skådat ljuset, är inget annat än fånigt.

Du har själv skrivit en rätt så stötande definition av begreppen, där du idiotförklarar alla som köpt något lite dyrare, etc. - och där det som kan kallas high-end är fult, oseriöst mm. Att för dig förklara var du själv är i förhållande till din egen definition verkar svårt. Att du är musikälskare skiljer inte dig från någon annan av oss. I sammanhanget och som svar är det inget annat än flum.

Jag undrar därför verkligen om dina motiv för debatten. Att du gör det enbart för debatten tror jag inte på. Kanske är det för att du vill försvara ditt eget presterande och rikta fokus mot dina egna produkter, som enligt dig inte är high-end men hifi. Kanske är det för att du känner att du är för mer än andra och att andra enligt dig därför behöver din undervisning. Kanske är det annat.

All kunskap är viktig, likaså kunskapsöverföring. Där tror jag som sagt att du har något att bidra med, men det vore som sagt befriande om besserwissernivån sänktes lite, likaså hifi-profet attityden. För det är just när någon förklarar för andra att det bara finns en sanning att man skall springa så snabbt benen bär. När någon förmedlar kunskap och samtidig är öppen för att alla möjligheter, önskemål och lösningar är lika värdefulla, - enkla som komplicerade, rimliga som dyra, - då är det intressant att lyssna.

Alla produkter måste få finnas, vilket vi skall vara glada för, - precis som kundernas önskemål alltid är olika. Dina inlägg i den anda du initierade är vare sig nyskapande eller framåtriktad. De är tvärtemot begränsande och bakåtsträvande.


Mvh, Robert

mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev
Go to Top of Page

Bo Hansson
RAUNA/OPUS 3

417 Posts

Posted - 2006/02/14 :  13:42:22  Show Profile  Visit Bo Hansson's Homepage Send Bo Hansson a Private Message
Audio Concept, först vill jag beklaga om du fått intrycket att jag har någon Bessewisserattityd, min avsikt är att få igång en debatt, eftersom det kan ge mig information till inställningar och utveckling i branschen. Du har tidigare frågat om jag kategoriserar mina produkter till HiFi eller High End på det vill jag återigen svara att för mig är det väsentliga att dom förmedlar musikalisk kommunikation till lyssnaren, kategoriseringen får andra sköta, men ingen av de varor vi tillverkar når upp till vad som enligt tråden betecknas som High End, kanske inte ens HiFi om man tittar på vad de kostar till konsument.
Jag har gjort ett provokativt inlägg, där jag menar att relationen reproduktionskvaliten och pris, på vad som idag betecknas som High End kan ifrågasättas. Att mycket av de varor som säljs som High End säljs på andra kvaliteter och behov än musikreproduktion i boendemiljö, det har varit intressant att få detta bemött.
Slutligen skulle jag uppskatta om du kritiserar mina påståenden, istället för att ge mig kränkande epitet.

Bo Hansson Rauna/Opus3

Bo
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2006/02/14 :  13:54:36  Show Profile Send marens a Private Message
För mig betyder high-end bara att man inte sparat på krutet. Sedan om det blir något bra av det i slutändan är inte säkert, det ligger persolig bedömning i det bland annat. Ska man vara lite elak så kanske man kan tycka att krutet i större grad läggs på annat än det som är viktigt för ljudet i just det som i folkmun brukar benämnas high-end.

Viktigt att påpeka är nog att high-end aldrig varit något separat begrepp som hifi osv. Utan high-end är en underkategori som innefattas i begreppet hifi. Alltså är det high-end så är det i någon mån även hifi men inte nödvändigtvis tvärtom.

En önskedefinition på high-end skulle kunna vara helt enkelt "bland det bästa ljudåtergivningen man kan uppbringa". Så är det ju i praktiken inte eftersom i bedömningen av vad som i folkmun kallas high-end ingår andra värdegrunder som pris men även lite mer diffusa begrepp som byggkvalitet, finish, design, känsla, association osv.

Edited by - marens on 2006/02/14 13:56:26
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:05:41  Show Profile Send mayro a Private Message
befriande att en lite hårdare debatt får förekomma än den förlamande uppdämmning som sker vid för hård "styrning" av debatterna..... Samt skönt att se handlare som vågar ta en diskution så man vet var dom står i sin egen värld av uppfattningar...DVS för mig i paritet till MIN värld av uppfattande..

Att Audio Consept i min värld utkristaliserar sig såsom en mycket trevlig handlare står solklart.En handlare på väg mot att ge ord som highend betydelse igen.... Även hificonsult har tidigare påvisat rejält med kurage. Tyvärr deltar inte consulten mer aktivt....

Och Bo Hanson.

Jag anser du bör ta dig en fundering hurvida du deltar endast för att skapa en grogrund som mer "familjestereosäljare" eller faktiskt delta som en som sprider kunskapen om vad highend är..

Man skall minnas att i spåren av nermonteringen av begreppet så sker försämringen av skivorna vi spelar i skrämmande takt paralellt...

Så för ditt intresse Bo så torde även du hålla upp fanan betydande högre så dina alster får trivas ibland den nivå av utrustning dom förtjänar.. Inte via flummiga terapiinlägg som ter sig underliga att läsa av en fabrikör av väl inspelade produkter..

Att å ena sidan spela in välinspelad musik.. Och å andra sidan dra ner brallorna på välproduserad highend ter sig mycket underligt på grundval att folk blir lurade osv....

Du får förlåta mig att jag inte får ihop detta hur jag än försöker...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2006/02/14 14:09:49
Go to Top of Page

Cyber
Medlem i AÖ

2294 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:13:23  Show Profile Send Cyber a Private Message
Bo Hansson:

quote:
min avsikt är att få igång en debatt, eftersom det kan ge mig information till inställningar och utveckling i branschen.



Hej Bo!

Får hälsa dig varmt välkommen till HiFiForum. När jag läser ditt inlägg så skriver du enligt citat ovan att du vill få till en debatt..jag hoppas det är en felskrivning och du menar diskussion. Intressanta diskussioner är något vi eftersträvar och debatter får skötas på annat håll

Det som är intressant i sammanhanget för att återknyta till ämnet "vad går gränsen hifi----high end??" så kan man i princip ha vilken utrustning som helst från källa till högtalare men inte få till trovärdigt High End ljud så länge man inte lyfter in rummets betydelse i sammanhanget i annat fall är det nog svårt att nå upp till High End oavsett utrustning mao bör man se till helheten och inte fastna i delarna.

Mvh Cyber
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:29:34  Show Profile Send ztenlund a Private Message
Cyber:
Jag förstår precis vad du menar, men i ärlighetens namn så kan debatt och diskussion betyda samma sak.
Om vi tittar i t ex Norstedts "Ord för ord" är synonymer till "debatt":

ordnat meningsutbyte
överläggning

Vi kan sedan titta under "diskussion" och finner både meningsutbyte, överläggning och debatt som synonymer.

Ordnat meningsutbyte är väl det vi vill ha hoppas jag?

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

Bo Hansson
RAUNA/OPUS 3

417 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:40:13  Show Profile  Visit Bo Hansson's Homepage Send Bo Hansson a Private Message
Marens: Intessant med byggkvalitet, finish, känsla, association (till vad?) mm. De kan till en del förklara varför, jag kanske har en annan relation då "känsla, association" är individuella upplevelser.
Mayro, Det har aldrig varit min avsikt att "dra ner --" utan få vetskap i vad som är anledningen till att min musikupplevelse från s.k. High End inte varit i paritet med kostnaden för anläggingen. Jag har fått en hel del svar på det och till en del vad som räknas som High End, det har i allafall tillfört mig någonting.
Cyber - tack. O.K. det kan ha varit dåligt ordval, skulle kanske heta dialog istället. Den andra delen som du pekar på om "rummet" (miljön), jag har faktiskt nämnt det tidigare och ifrågasatt om High End är priset på varorna eller upplevelsen - det handlar om en helhet från dokumentationen till reproduktionen.

Bo Hansson Rauna/Opus3

Bo
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:55:20  Show Profile Send marens a Private Message
Med association menar jag sådant som gör att man associerar en produkt med high-end. tex att den har vissa drag som är ämnat att man ska associera apparaten eller vad det nu är till annat som betraktas vara high-end. Det kan tex vara guldpläterade stora kontaktdon eller en stor volymratt, guldutseende överhuvudtaget associeras ofta till high-end. En stor CD-släde (har ju inget som helst med ljudet att göra med det ser high-end ut) eller snirkliga logotyper. En stor kondensatorbank i en förstärkare eller en stor ringkärnetransformator osv. Tyngd är något man ofta associerar med high-end. Aluminium är också en sådan sak som man ofta förknippar med high-end. Hela apparater gjutna i aluminium tex (har ju givetvis ingenting med ljudet att göra).

Ett skolexempel borde ju vara de nya kinesiska märkena som har dykt upp. De har verkligen tagit fasta på vad vi som konsumenter associerar med high-end och erbjuder detta till chockerande låga priser. Vissa produkter ser nästan ut som rena karikatyrer på high-end-produkter.
Go to Top of Page

Cyber
Medlem i AÖ

2294 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:56:40  Show Profile Send Cyber a Private Message
Ztenlund: Förtydligade..jag återknyt till sidan två i denna tråd: men det framgick inte i mitt inlägg om man inte har läst hela tråden först då förstår man nog vad jag menade

Pac:
quote:
Och så var det det där med debatt igen. Jag hoppas verkligen att vi kan hålla oss på en trevligare nivå än "debatt". Det vi strävar efter här är en juste diskussion med ungefär samma stämning som runt kaffebordet hemma när man sitter mittemot varandra. Så, vi kör vidare med kaffet imaginärt doftande i näsborrarna


Så går vi vidare..

Mvh Cyber

Edited by - Cyber on 2006/02/14 14:58:46
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2006/02/14 :  14:58:16  Show Profile Send ztenlund a Private Message
Jag har läst hela tråden men min tröga hjärna kopplade inte tillbaka riktigt...
quote:
Så går vi vidare..

Självklart!

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler

Edited by - ztenlund on 2006/02/14 15:00:22
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:02:56  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Ett skolexempel borde ju vara de nya kinesiska märkena som har dykt upp. De har verkligen tagit fasta på vad vi som konsumenter associerar med high-end och erbjuder detta till chockerande låga priser. Vissa produkter ser nästan ut som rena karikatyrer på high-end-produkter.


Notera att då kineserna ger sig in på att göra mer topp-produkter är inte dom heller billiga. Då stiger priserna rejält för även dom.. Det kineserna sattsat på är massproduktion av lowfi / Midfi... Deras nuvarande highend sattsningar tenderar att typ i stärkarväg gå upp mot 100000 kr skalan.Och däröver. Så nogrannare tillverkade produkter är ÄVEN för kina dyrt att tillverka..


Men OBS!!!! lowfi och midfi är inte saker som låter illa oftast.. Midfi tex är oftast otroligt väl spelande grejor.. Så även lowfi segmentet...Det verkar som folk sätter in ord som lowfi/midfi att betyda dåligt ljud..

Så är det ju absolut inte.. Båda nivåerna kan ge känslor av "att va där".. Med ev begränsningar här o där.. Båda nivåerna kan ge otroligt med välljud...

Att det finns bättre bilar med finess gör ju inte att en VW passat blir obekväm att åka i.. Inte ens en gammal 745á är ju obekväm... Så förstår man kanske...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2006/02/14 15:07:33
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:12:08  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Low-fi för mig är inget annat än prylar som visst spelar ljud men gör inga anspråk till att göra det på ett sådant sätt som tillåter någon form av aktiv lyssning. Allmän konsumnetelektronik med andra ord.

Att jämföra Hi/mid/low med sterophiles A/B/C-rating är ju helt tokigt då det är en rangordning enbart (kunde lika gärna varit siffror) och inte en beskrivning i ord. Low fidelity betyder låg trogenhet och för mig kommer low-fi alltid att markera något som låter därefter.

Low-end kan kanske tänkas tolkas mer subjektivt eftersom man inte pekar på low end av exakt vad. Low-end av seriös hifi - okej då.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.

Edited by - EuphoniC on 2006/02/14 15:14:59
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:14:32  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
quote:
...ifrågasatt om High End är priset på varorna eller upplevelsen

Bo, nu börjar du upprepa dig...
Du behöver inte ifrågasätta. Om du läser det som skrivs i denna tråden så ser du att de allra flesta, dig och mig inkluderat, är översvallande överens om att High End handlar om ljudreproduktion snarare än kostnader för inköpt utrustning.

På frågan vad du vill med dina inlägg har du svarat ett par gånger att du "vill ha en debatt i ämnet". efter de upprepningarna du gör så känns det inte helt trovärdigt längre, det börjar kännas som att du har något i kikaren...

hehehe, vad är det du har i kikaren Bo?




// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:30:17  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Ahh! dessa bilmetaforer... Faktiskt inte så dumt. De har återkommit med jämna mellanrum på denna tråd.

Stephen Wright: "En metafor, det är som en liknelse"

High End. Bilar. Vad är det? Tror att de flesta skulle vara överens om att Bentley, Aston Martin, Ferrari, Hummer, Maybach osv är High End. Vad säger det? Ingenting om vad de behöver vara bra på, vilka argument köparen använder för när han köper dem. Det duger lika bra egentligen att åka WW Passat när man ska handla mjölk... Volvo 745 är bekvämare än en ferrari Enzo. Men Volvo o Passat är inte High End.

Frågan är inte vad är Hifi eller bra ljud/dåligt ljud, utan vad som kategoriseras som High End. Det enkla är att konstatera att det är motsvigheterna till ovan nämnda bilar inom ljudåtergivande utrustning. Det handlar om det segment av produkter som är toppen av isberget när du ska handla Stereo eller bil. Säger inget om vad du ska ha det till eller hur bra det är.

Det troliga är dock att det är bra grejer, bättre än det mesta man skulle kunna jämföra med inom sitt område, annars skulle inte folk lägga snuskigt mycket pengar på saker som i grunden är dåliga... Men det är en annan sak

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Audio Concept
Member

981 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:35:54  Show Profile  Visit Audio Concept's Homepage Send Audio Concept a Private Message
Bo,

Det mesta är väl sagt i ärendet nu. Dock är det intressant att notera att dialog, - som du vill skapa knappast bör inledas med en generell idiotförklaring. Risken är överhängande att den faller hårt tillbaka på avsändaren, - och blir kvar där.

Många av oss som arbetar i branschen måste dagligen ta ställning till vad som är rätt produkt i förhållande till den kund som just nu är framför en. Poängen är att ingen, vare sig du eller jag eller någon annan kan bestämma det. Resultatet kommer i dialogen med kunden. Alla har olika preferenser och möjligheter, och därav måste alla produkter få finnas, - både rimliga och dyrare. Om det sedan blir ett bra paket, bra ljud, - det avhänger av hur skickligt paketet sys ihop, med avseende på kundens specifika önskemål. Där har vi alla, som representanter för branschen ett ansvar, - att göra så bra arbete som möjligt. Underliggande är att alla produkter finns tillgängliga, i en, - tack och lov, obegränsad och fri marknad.

Mvh, Robert

mötesplatsen för verkligt musikintresserade... - sveriges största och ledande specialbutik för hifi och high-end

www: www.audioconcept.se butik: Södra Agnegatan 29, 112 29 Stockholm tel: 08 6507250 --- Följ oss på Twitter - Bli ett fan på Facebook - Få vårt Nyhetsbrev
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:36:11  Show Profile Send mayro a Private Message

Man kan ju låta bli att ha udda bilar såsom sk highendbilar.. Och i stället säga att volvos nya stora 4 hjulsdrivna med V8 är en highendbil.. och den billigaste utan kombi är lowfibilen.. Och mitt emellan finns midfibilen med vassare motor fäljar o däck osv..

Alla är dom trevliga att åka med. Men i neråtgående skala har dom kompromisser....

Då stämmer bilar mer i liknelser...

Sedan har man min Chrysler från 1957 som jag av subjektiva skäl anser slå alla uppräknande på fingrarna fast den i bedömmningen skulle anses som en klockradio

Så har metaforerna fått sitt skolexempel av utveklande...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2006/02/14 15:38:02
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:38:44  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Well done Mayro! Metaformeister fom nu.

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

guldfisk
Semesterfirare

899 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:56:32  Show Profile  Visit guldfisk's Homepage Send guldfisk a Private Message
Nä, vänta nu. Billigaste bilen är antagligen low-end, men inte nödvändigtvis low-fi om den gör sitt jobb och tar dig dit du ska på avsedd tid.

Fidelity/trohet är ett hyggligt lättfattligt begrepp som samtidigt kan tillämpas på flera saker. Att som mayro gruppera en vanlig stereoanläggning som low-fi tillsammans med en riktigt dålig klockradio (båda är ljudåtergivare) blir betydligt skevare än att gruppera den tillsammans med en Wilson-Krellanläggning. Skillnaderna mot klockradion lär ju vara avsevärt lättare att detektera än skillnaderna mot värstinganläggningen. Helhetsperspektiv, återigen.

...perspektiv...
.

Edited by - guldfisk on 2006/02/14 15:57:12
Go to Top of Page

UnholyRishna
Member

409 Posts

Posted - 2006/02/14 :  15:59:42  Show Profile Send UnholyRishna a Private Message
Vore nästan skönt om hela begreppet "High End" kunde försvinna, det saknar ju uppenbarligen en entydig betydelse i vilket fall som helst.

Och varför är det så viktigt att kunna intala sig själv att ens anläggning håller "High End"-klass? Ljudet är precis likadant oavsett.

Jag delar inte heller uppfattningen om klassificeringen av LoFi, MidFi och HiFi. Även ett system för totalt 30000:- tycker jag definitivt spelar HiFi. Visst finns det skillnader mot ett 10 ggr så dyrt system, ibland är dessa skillnader stora, ibland är de små. Tycker dock att dessa avvikelser verkar ha mer med konstruktionsfilosofin än prislappen att göra.

Och som någon nämnt, så har ju även lyssningsrummet en enorm betydelse. om man nu ska kunna uppnå trohet mot originalinspelningen av t.ex. en orkester så ska man ju ha ett lika stort lyssningsrum som orkestern spelades in i. Annars blir det ju inte en naturtrogen återgivning utan endast en förvrängd och rumsfärgad skugga av originalet.

Jag tycker att prisappen har betydelse, men i mycket större utsträckning gällande snygga apparater och hög effekt än gällande rent välljud i normala bostadsrum.

MvH / Martin

Vad vore livet utan musik, förmedlat på ett vettigt sätt ;-)
Go to Top of Page

Vee-Eight
Member

1015 Posts

Posted - 2006/02/14 :  16:01:41  Show Profile Send Vee-Eight a Private Message
Tycker det är vanskligt att skilja olika saker inom någorlunda seriös hifi som hiend och icke hiend. Jag vill dra gränsen såsom att hifi generellt är hiend. NRJ, mp3, klockradio och ringsignaler är det INTE. Hifiintresset har blivit så särpräglat sedan 70-talet att man inte längre talar om vanlig generell ljudåtergivning, utan nu så är det hifi och sedan sånt som vanliga svensson har råd med.

- Carlsson Illuminati -
"Frågetecknet är hur många det är som vet hur man njuter av livet." - Sista Ordet
Admin www.Faktiskt.se
Go to Top of Page

Bo Hansson
RAUNA/OPUS 3

417 Posts

Posted - 2006/02/14 :  16:05:20  Show Profile  Visit Bo Hansson's Homepage Send Bo Hansson a Private Message
Pac Nu skall jag berätta vad jag har i kikaren: Att få en mera seriös bransch med professionell inställning till utrustning för "reproduktion av akustiska signaler i boendemiljö". Forumet kommer på sikt att få större respekt om man tar tag i och kritiserer de värsta avarterna av "flum".

Bo Hansson Rauna/Opus3

P.S att jag upprepar mig berorpå att frågeställare inte läst/eller förstått mitt tidigare svar.

Bo
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2006/02/14 :  16:18:37  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Att som mayro gruppera en vanlig stereoanläggning som low-fi tillsammans med en riktigt dålig klockradio


detta har jag aldrig gjort eftersom jag anser klockradio o sibapaket 5000 inte ens finns på bedömbar skala helt enkelt.. Det är enbart ljudalstrare..

Däremot kan ju en låt va bra oavsett vad den förmedlas med..

Men guldfisk o andra som väljer att vrida och vända på mina inlägg tills dom inte är ens i närheten av vad jag säger... Jag kommer inte i fortsättningen besvara sådant beteende..
Inte för att vara otrevlig.. Utan för det är så förbålt trist att bemöta saker man varken säger eller menat att säga med inläggen.. Och vartåt mina inlägg går kan omöjligt missförstås på så sätt som tex guldfisk gör ...Inte utan att man medvetet VILL missa poängen vill säga...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.89 sekunder. Snitz Forums 2000