HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kräver marknaden sämre hifiutrustning?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/10/25 :  12:00:09  Show Profile Send mayro a Private Message


Förstår inte varför det inte blev gemensamt drag mellan alla forumen då EA hade en tråd om inspelningar igång.. Då snackades ämnet bort tyvärr både här och på faktiskt..

Detta ämne är bland dom få som borde kunna drivas globalt med våldsam kraft mot skivindustrin...

Heja EA... Ta upp tråden på nytt i en ny tråd... Jag anmäler mig omgående samt betalar min 20 lapp till kostnadstäckning för tel osv..
Borde få ihop större delen av alla forum om du kör igång igen.

LTS torde med sitt synsätt ju stödja samt backa upp dom med. Där ligger väl en 1000 medlemmar också med varsin 20 lapp..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Patrik
Aston Martin

613 Posts

Posted - 2005/10/25 :  12:35:25  Show Profile Send Patrik a Private Message
Tycker det är mycket snack om döda format hit och dit. Någon som har fakta gällande försäljning i Sverige?

I USA bestod 1,7% av all musikförsäljning 2004 av DVD-Audio. Långt ifrån stendött mao. För jämförelse stod SACD för 0,8% och vinyl 0,9%.

[green]It's all about the music![/green]
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/10/25 :  12:38:13  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Ja denna tråd gör att min ide aktualiseras igen; iden om den organisation som skulle främja väl-ljud och öka ljudkvalitetsmedvetandeheten hos alla människor.

Sladds inlägg i debatten är intet annat än klockrent. Jämför och lyssna själv!

Jag funderar på om det inte ligger en strategi bakom det hela. Sämre ljud på cdskivor legaliserar dom (sämre) MP3 formaten. Sämre ljud med bland annat starkt komprimerad dynamik legaliserar sämre, mindre, billigare, klenare stereosystem. Få hör skillnad mellan cd/mp3 eller kompetent 2-kanalare vs 499kr bärbar cdradio - när skiten på lagringsmediat är som det är.

Det hela hänger ihop i en fruktansvärd illaluktande röra!

Min tråd på Studioforumet pekade på ett antal tråkiga faktum. Bland annat: Dom mest initierade och större gubbarna pratade om att "beställarna" oftast satt med och krävde "fetare ljud" eller "mer av detdär" o dylika kommentarer. Och eftersom dom betalar får dom oftast igenom sin vilja...

Förresten - vad skulle Sverker på PLUS säga om han fick reda på att cdmediat inte utnyttjas mer än till vaddå? 15%?

Tack för stödet Mayro!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/10/25 :  12:39:16  Show Profile Send matte76 a Private Message
Patrik: Det är bara till att kolla det minst sagt klena utbudet av SACD- och DVD-audio. Formaten har funnits i flera år nu och är trots detta totalt underlägset cd-skivor i försäljning. De har grovt talat redan passerat sina bäst-före-datum. Siffror på försäljningen har jag inte, men jag kan tänka mig att de är mycket låga.

Jag är övertygad om att om inte ett helt nytt format kommer som ljudmässigt slår ut allt tidigare så ligger framtiden i nerladdning från internet.

quote:
Förresten - vad skulle Sverker på PLUS säga om han fick reda på att cdmediat inte utnyttjas mer än till vaddå? 15%?


EA: Han skulle nog använt sin berömda soptunna till att slänga cd-skivor i...vi kanske skulle kontakta Plus angående detta med dåligt ljud?

Du har mitt stöd också, till 100 %, jämte mayros.

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/

Edited by - matte76 on 2005/10/25 12:42:27
Go to Top of Page

edison
N.A.udiophile

2529 Posts

Posted - 2005/10/25 :  14:24:29  Show Profile Send edison a Private Message
Verkar som dynamikbrist pga komprimering är det stora hatobjektet när det egentliga problemet (enligt min mening) är att man 'skitar ner' inspelningarna och inte gör dom så högupplösta som det lätt(!) går att göra oavsett musiktyp.
Typ vissa rockband vill få ett lite "sluskigt" ljud:
istället för att spela på instrument med lämpligt sound och se till att inspelningslokalens akustik/mikuppställning lämpar sej för att åstadkomma önskat "sound" så 'ställer man till det' (= förstör) EFTER inspelningen och skiter i att det då låter skräck ÄVEN om man nu gillar musiken...
Ett vanligt trumset tex kan ju låta på tusen sätt genom musikerns prestation i 'rätt' lokal/studio, dvs det är DÄR soundet bör skapas.
Som nu ofta sker är det ett rent larv man producerar i nån missriktad vilja att skapa ett "fett" "häftigt" sound eller vad det nu ska kallas...och resultatet kan inte glädja någon...

Har en gammal (nåja, 1981) Dylanplatta (Shot of Love) där det iaf låter som ett stort gäng inkl. körsångerskor står i en rätt så stor lokal och spelar på för fullt, rakt av.Ja, lite skitigt sound MEN iaf med aningen klarhet och precision i tex cymbaler och gitarrer, alltså i närheten av "äkta" rockslusk-sound, skapat mer i lokalen än i mixbordet.

Spelade den plattan idag, följd av Dream Theaters "Images and Words" som jag gillar mkt
MEN på DT-plattan låter trumsetet som några kaffeburkar och cymbalerna låter svagt och mkt oklart.Riktigt trist, och så där matt och klent låter cymbaler OFTA, på massor av plattor.Visst är nämnda plattan en 'stor' produktion med lite mer av ska vi säga konstnärliga exesser (tex stark konstgjord 'efterklang') så den är nog inte tänkt att låta "naturligt" eller "live" men det är tråkigt ändå...

Viss begränsad dynamik har de flesta inspelningar även sk "audiofila" sådana, men det tycker jag inte är ett stort problem.
Värst i mina ögon (ja, öron!) är när detaljer och klangfärger är "borta" eller som oftast är fallet, starkt återhållna och utsuddade, samt verklig akustik är mer eller mindra borta.
Lätt 'uppsnyggat' ljud kan jag tycka om (typ lite tajtare än in real life), likaså lite skramligt ljud om det är så det faktiskt lät/skulle låta, men när man med avsikt förstör det då blir jag "sur" hehe.

Skulle säga att trumsetet är det som alla kategorier misshandlas mest av alla instrument, och då menar jag vid mix/inspelning, inte vad trummisen gör ;-)

Detta är lite svårt att beskriva men jag tror denna analogi KAN säga något:
Mycket av det TV producerar görs med nån ny lite simplare digital inspelningsteknik, oftast i diverse små "magasin" används denna.Tex i "Design" eller vad det nu heter, och i "Sverige!"*** men även i många av övriga TV-bolagens produktioner.
Dålig, lite lagom gryning bild, samt ett svintorrt och trist MKT platt ljud.Det kombinerat med att man använder färre bilder/sekund så bilden liksom upplevs bortkopplad från ljudet; det låter nästan som att man snackar in talet i efterhand, som om man gjort stumfilm som sedan ljudsatts.
ELÄNDIGT även den 'avsiktliga' 'skit'-produktionen av TV-mediet, som ju med digital teknik borde kunna bli BÄTTRE än förr...men icke!

SÅ tycker jag man(i överförd mening) kan uppleva att många musikproduktioner låter idag, man tycks köra allt genom nån "box" som 'tristar till' och 'mattar av' alla detaljer så det låter "papp" av alltihop.


***23.20 (på SVT1) går tex "Sverige!" från måndagen i repris, det räcker att kolla några minuter så tror jag innebörden i min beskrivning går fram.





SACD/DVD-Audio: Pioneer DV-575A / CD: Sony CDP-X3000ES / LP: H/K T60 & Ortofon OM40 > Vincent RIAA > ACURUS Line Pre L10 > slutsteg ACURUS A100 > > Högtalare: 'Projektbygge' "The Pretender", en stativare m Seas Excel 5" & SS 2905/9300
(Vilande: en fn trasig Edison60, samt högt.bygge med Seas Excel 8" (pappkon) & Scanspeak D9300) Nystartat bygge: SEAS 25F-EW bas + Scanspeak D2905/9300 diskant. Sluten låda på 33 liter, vilken skall bli aperiodiskt dämpad.
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/10/25 :  14:35:37  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
quote:
Tycker det är mycket snack om döda format hit och dit. Någon som har fakta gällande försäljning i Sverige?

I USA bestod 1,7% av all musikförsäljning 2004 av DVD-Audio. Långt ifrån stendött mao. För jämförelse stod SACD för 0,8% och vinyl 0,9%.


Jag vet inte var du har dessa siffror ifrån Patrik, men vad det gäller utbud så finns det ca. 3 x så många titlar att välja på av SACD än DVD-audio. Det kan ju vara musik dvd-videos som finns med i statistiken och det är inte DVD-Audio.

Vinyl ges idag ut med fler titlar än SACD och DVD-Audio tillsammans och vinyl ökar. Sony har lagt ned SACD, så det formatet kommer inte att framöver ges ut av dom stora bolagen, men dom sk. audiofilbolagen kommer att forstätta att ge ut så länge det finns efterfrågan.
Men både DVD-audio och SACD kommer att försvinna i framtiden.
Det är nya formatkrig på g och det är 2 PCMbaserade format som kommer i form av Blue-ray och hddvd, med ett tredje pcm-baserat på gång från kineserna. Men om det hinner bli något av detta är frågan då nya internetbaserade system är på gång också och då handlar det inte om att ha musiken hemma utan man betalar för antalet nedladdade spelningar.
Cd kommer att finnas och ges ut ett bra tag till.

Allt detta enligt chefredaktören Robert Harley som hade ett seminarium om detta ämne om den digitala framtiden på Rocky Mountain Audio Fest-05 i Denver för några veckor sedan.
Jag fick snackat lite med honom om detta efter seminariet också och han hade den åsikten att om man ville slippa bry sig om formatkrig, uselt gjorda cd-skivor mm. så var det till att köra med vinyl.
Att vinyl växer ser man på mässorna där det blir alltfler rum som spelar vinyl och på CESmässan som har en stor hall med mycket stort utbud av musik på alla format har vinylavdelningen vuxit kraftigt under dom 3 år som jag har varit där. SACD finns det också ett bra utbud av, men DVD-audio får man leta efter för att hitta något.

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/

Edited by - Jorma on 2005/10/25 14:39:07
Go to Top of Page

Patrik
Aston Martin

613 Posts

Posted - 2005/10/25 :  14:49:11  Show Profile Send Patrik a Private Message
Mina siffror är de officiella försäljningssifforna för USA som presenteras varje år av RIAA. Lätt att hitta för den som söker. Och nej, DVD-Video är ej med i sifforna för DVD-Audio (DVD-Video stod för 1.0% 2004). Det skall bli intressant att se hur utfallet blir 2005. Det är lätt att tro att vinyl ökar då det alltid poängteras ordenligt på forumen så fort en stackars gammal spelare råkar finnas med i ett rum...

Om någon vet var man hittar försäljningsstatestik för ww, EU eller Sverige från ni gärna göra er till känna.

Intressant det där om SACD. Jag frågade Sony nu på mässan och där dementerade man någon som helst nedläggning eller nerprioritering.

[green]It's all about the music![/green]
Go to Top of Page

ivanhoe
Starting Member

15 Posts

Posted - 2005/10/25 :  14:57:33  Show Profile Send ivanhoe a Private Message
Sony verkar defintivt satsa på SACD. http://www.superaudio-cd.com/news/newsitem.php?id=76
Sonys flaggskepp PS3 kommer tydligen att ha stöd för just SACD

Är man alltid säker på sin sak så misstar man sig i regel.
Go to Top of Page

tobiasl
Member

95 Posts

Posted - 2005/10/25 :  15:00:56  Show Profile Send tobiasl a Private Message
Patrik:

Kolla denna länk
http://www.ifpi.se/01.site/02.statistik/statistik.htm

Tobiasl
Mitt system:
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34036
Go to Top of Page

MikaF
Member

146 Posts

Posted - 2005/10/25 :  15:06:34  Show Profile Send MikaF a Private Message
Mycket intressant och viktig tråd!

Numera kan man få en högpresterande anläggning för relativt billiga pengar men Svensson är omedveten om de skillnader som finns, media har en stor del i detta när de utropar nyheter med "cd kvalitet" när det gäller t.ex mp3 spelare. Ytterst är det en pedagogisk uppgift för branschen att förmedla att skillnaderna är hårresande och att RIKTIGT välljud finns till bra priser. Ett stort steg vore att få dagspressen att i sina helgbilagor med musikrecensioner ge getingar eller + för såväl musikalisk kvalitet som ljudkvalitet. Snart skulle nog skivbolagen skärpa sig efter några överkorsade getingar för storartister beträffande ljudkvalitet.

MVH/Mika

Driver Top HiFi

Edited by - MikaF on 2005/10/25 15:51:23
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/10/25 :  15:16:27  Show Profile Send matte76 a Private Message
quote:
Jag frågade Sony nu på mässan och där dementerade man någon som helst nedläggning eller nerprioritering


Klart de säger så när du frågar, de vill ju att du ska köpa SACD-spelare och SACD-skivor. De får ju en del av kakan.

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/10/25 :  15:32:17  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Sonys nedläggning av SACD är inget som jag har läst på nätet eller hört i förbifarten av någon. Detta är sagt av Robert Harley som är chefredaktör för The Absolute Sound under ett seminarium där han talade inför ett stort antal åhörare. Jag har fått detta bekräftat även av andra journalister från både TAS och Stereophile som jag träffade på mässan i Denver

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:02:49  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
Patrik,

såvitt jag kan se på RIAAs statistik stämmer inte det du skriver.

http://www.riaa.com/news/newsletter/pdf/2004yearEndStats.pdf

Kan du presentera var du fått dina siffror?

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:16:27  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message
Mycket bra har skrivits i denna tråd, särskilt EA, Markih och Conan tycker jag sätter fingret på det mest angelägna i problematiken med den ofta undermåliga ljudkvaliteten på dagens cdutgivningar.

Dialog med skivbolag, masteringsstudios och musiker är nog vad som krävs. De behöver uppmärksammas på att loudnessracet och den allmänt halvtaskiga inspelningskvaliteten är något som kan förändras om bara viljan, medvetenheten och kunskapen att göra något verkligt ljudkvalitativt fanns där!
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:25:13  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Vi får alltså sätta igång och mejl-bomba skivbolagen.
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:27:48  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
Intressanta siffror där i skivstatistiken från RIAA. Man kan konstatera att totala marknaden ökade 2004 medan DVD Audio, SACD och vinyl minskar i volym. Vinyl har dock betydligt större volymer än DVD Audio och SACD tillsammans.

Total marknad 11,44 miljarder dollar, DVD Audio 6,4 miljoner dollar, SACD 16,6 miljoner dollar, LP/EP 19,2 miljoner dollar och vinylsinglar 19,8 miljoner dollar.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:29:04  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Här är årets statistik för dom första 6 månaderna och vad man kan utläsa är att SACD som sålde 0,79 miljoner enheter förra året har backat 18% och såldes i 300 000 ex första halvåret. DVD-Audio som såldes i 0,35 miljoner enheter har backat med 63% i år och sålde bara i 100 000 ex !! Detta i USA.
CD såldes i 766 miljoner ex förra året och har backat några %, men SACD och DVD-Audio är en droppe i havet gentemot CD. Vinyl har också backat men samtidigt vilket man inte kan se på RIIA;s statistik har antalet titlar ökat vad jag kan se hos näthandlarna.
Jag har 60 SACD titlar hemma idag och kommer att köpa så länge det formatet finns kvar.

http://www.riaa.com/news/newsletter/pdf/2005midYrStats.pdf

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/

Edited by - Jorma on 2005/10/25 16:31:58
Go to Top of Page

krang
Member

434 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:38:36  Show Profile Send krang a Private Message
Det mesta är redan sagt här men en intressant synvinkel är ju som sådan att, Musik är till för alla, alla kan gilla musik, även om musik teoretiskt och teknisk både i i själva utövandet eller inspelande är långt bortom de flestas förstånd. Samma sak gäller med återgivningen av musik. Alla har något som kan det men har smal grepp om vilka möjligheter det egentligen finns beträffande kvalitet etc. Så är det med det mesta här i världen. För en producent, av elektronik, högtalare eller musik, gäller det att fånga sin målgrupp. Eftersom dom flesta inte vill bry sig om musikalitet eller återgivnig finst det naturligt färre producenter som bryr sig om dett. När mp3-åldern bröt ut började människor som normalt sett inte köper skivor, eller bryr sig om musik akkumulera alla de alster som kommit deras väg genom åren via radio etc. Nu är de en större målgrupp än musiklyssnarna som köpte skivorna från början. Den enes död, den andres levebröd. Jag tycker att det inte är mer än att i så stor utstäckning dissa alla skivor som inte upfyller våra krav. Musik finns i så stor utsträckning att allt som man gillar har sitt utryck bland artister och producenter som fortfarande satsar på det vi vill ha. Klart att det finns några namn som man gillar och dem ska man köpa. Men samma konstform i samma utryck finns även på t.ex. Stockfish och andra liknande. Men vi måste leta. Förutom det finns alltid skivmässor. Köp beggade skivor på cd som är som dom ska istället för dumma remördade versioner från 2000talet. Jag gjorde t.ex. misstaget att jag köpte en M.Jackson Platta "BAD" Spceial edition, ny utgåva. Den låter mycket konstigt jämfört med samma titel i första cd-utgåva. Saker som att man gasat refrängrna med en påtaglig nivåskillnad som inte fanns på orginalet. Varpå jag köpt den rätta i efterhand. Den andra kan jag vara utan.

Finns ingen anledning att gynna musikmorden.
Go to Top of Page

krang
Member

434 Posts

Posted - 2005/10/25 :  16:41:47  Show Profile Send krang a Private Message
Vill man inte ha en bra återgivning, tillika inte förstår sig på en, förtjänar man ingen och kan sitta hemma med sin tyska andravärldskrigsradio och lyssna på Radio Match.
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2005/10/25 :  18:22:38  Show Profile Send nin a Private Message
Som sagt, vinyl säljer mer än SACD och DVD-A ihop. Men saken är den att långt ifrån all vinyl är med i RIAA's siffor, något som Michael Fremer tog upp i Stereophile för något år sedan. Så det säljs mer vinyl är det som står i RIAA's siffor.
Go to Top of Page

Jax
Member

667 Posts

Posted - 2005/10/25 :  18:35:22  Show Profile  Visit Jax's Homepage Send Jax a Private Message
"Varför satsa på ett nytt medium? Audiofilerna köper ändå bara vinyl"

Jag tycker vi skjuter oss i foten på detta sättet. Varför inte tala om för mediaindustrin vad vi egentligen vill ha?

/Janne

Rörfreak och snål smålänning i blodet.
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2005/10/25 :  18:54:58  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message


Jax:
"Skjuta sig i foten"???? Menar du att vi inte vill ha vinyl???


Nej, jag skall inte skoja i onödan. Jag håller helt med Jax, fram för Engelholms ljudrättsaktivister.


// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/10/25 :  19:32:46  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
quote:
Förresten - vad skulle Sverker på PLUS säga om han fick reda på att cdmediat inte utnyttjas mer än till vaddå? 15%?


Inte ens såpass som 15% på många cdskivor.
Robert Harley var på seminariet inne just på hur lite av Cd-mediat som faktiskt utnyttjades och alltför många cdskivor låg långt ifrån dom 16 bitar som fanns att ta av. Nedåt 12 till 13 bitars upplösning ligger en mycket stor andel av dom nyutgivna cdskivorna enligt honom.
Varje bit ger en fördubbling av upplösningen.
12 bitar blir alltså 1/16 del av möjlig upplösning och i % ger det drygt 6% utnyttjande.
13 bitar blir 12,5%.

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2005/10/25 :  19:38:50  Show Profile Send nin a Private Message
Jax, jo, men varför inte snacka om världsfred och andra saker vi inte kommer få. Eller så kan vi snacka om det bästa i sitiutionen.
Go to Top of Page

Jax
Member

667 Posts

Posted - 2005/10/25 :  19:45:42  Show Profile  Visit Jax's Homepage Send Jax a Private Message
Förvisso nin, men jag tycker inte man gör det bästa av situationen genom att sända fel signaler till mediaindustrin eller förbli passiv.

/Janne

Rörfreak och snål smålänning i blodet.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.66 sekunder. Snitz Forums 2000