HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Vår utmaning
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/05/02 :  09:43:18  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
Ett fåtal av oss lever ensamma, ännu färre kommer leva ensama större delen av livet.
Förr eller senare kommer någon in i våra liv och börjar påverka vår omgivning, oftast till det bättre, gudarna skall veta att vi många gånger behöver just detta.

Iden till denna tråd fick jag genom denna :
http://www2.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39405
Där trådskaparen indirekt ställer en mkt vesäntlig fråga och det är det jag tänkt att vi skulle behandla här.

Vi som sitter inne med en stort tekniskt kunnande borde kunna knäcka nöten, hur skall vi göra HIFI attraktivt ?

De flesta exempel man stöter på ute på marknaden med endast ett fåtal undantag får våra bättre hälfter att genast intressera sig för något annat, vårat intresse kan även ställa husfriden på kant vilket jag tror att en del av oss upplevt.


vår utmaning är denna : hur skall vi göra hifi attraktivt


Vad tycker / tror / vet / påstår ni ? förhoppningsvis kan vi dra några slutsatser.

Undvik gärna att gå in på att ställa fabrikat mot varandra, det är inte avsikten, ej heller att slå ner på fabrikat som försöker åstakomma vad vi här försöker med.

Bra ideér, snygga lösningar, tekiska möjligheter och form utan att för grovt kompromissa prestandan, det däremot är mycket välkommet.

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/

Edited by - martinsson on 2005/05/02 09:45:16

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2005/05/02 :  10:42:53  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message
Jag kan inte låta bli att berätta en alldeles sann historia som hände mig för en vecka sedan angående detta med fruar och HiFi.

Först ska sägas att frugan inte på något sätt är fientligt inställd till nödvändigheten av god musikåtergivning. Snarare tvärt om - i en del avseenden är hon mer kräsen än jag. Men grejorna ska liksom bara finnas och hon engagerar sig föga i nyinköp. Så länge man håller sig till grundförutsättningarna att grejorna ska kunna integreras i hushållet i övrigt avseende storlek, utseende och ekonomi överlämnar hon detaljerna åt mig. Ska väl tilläggas att hon med åren också kommit underfund med att jag är säkrare på inredning i stort, t ex tapet- och färgval, än vad hon är.

För en vecka sedan besökte frugan Robban på Audio Concept för första gången i syfte att köpa min födelsedagspresent - en Tivoli-radio. Efter besöket konstaterade hon att Robban var en väldigt trevlig kille men framför allt att de hade så snygga tavlor! Hon kunde också berätta att några av dem var till salu! Det var tavlorna hon lade märke till och diskuterade när besöket i butiken avhandlades. Inte det som är butikens primära affärsverksamhet!

För att anknyta till martinssons frågeställning i trådens första inlägg:
Börja att sälja konst och inredning i samma lokaler som HiFi!
Tänk att frugan kan gå runt och titta på snygga tavlor medan hon provlyssnar de nya högtalarna. Eller kolla in nytt sängövekast. Eller nytt kök. Eller...

mvh/ Jörgen G

PS
Oj - missade en tanke. Om man säljer till exempel möbler ooch HiFi i samma butik kan man visa utställningsexempel på hur man integrerar HiFi:n i heminredningen. /DS

Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.

Edited by - Jörgen_G on 2005/05/02 10:50:07
Go to Top of Page

orthanc
Member

627 Posts

Posted - 2005/05/02 :  10:46:24  Show Profile Send orthanc a Private Message
Det jag själv tittar efter idag är designen genom i genusperspektiv (http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39405).
Vad är det som tilltalar kvinnor när det kommer till utformningen av exempelvis högtalare i detta fall. Vad skiljer sig mellan den kvinnlig och manliga uppfattningen för vad som ser bra ut.
Om man sedan sen ändra på utseendet för just högtalare ökas köplusten av kvinnor då eller om man vänder lite på resultatet. Tycker kvinnor att det skulle kunna vara mer rätt att köpa en högtalare som ett prydnadsföremål men som har funktionen som högtalare.

Vore bestämt roligare om flera kvinnor var intresserade av att handla och äga hifi utrustning. Idag finns det några, men de är svår att hitta.
Sedan har vi den typ av kvinnor som accepterar det bara för att deras sambo har intresse osv. Jag tror bestämt att bättre design av högtalare skulle ge resultatet av att flera kvinnor kan tänka sig att själv införskaffa högtalare. Sedan finns det nog några enkla saker som jag NU tror att man skulle kunna göra för att få det mera uppskattat är. Mera enkelhet. Man skall inte behöva trycka på 10 knappar för att få ljud 3 st räcker och sedan skall resten fixas automatiskt, inga långa kablar liggandes och nått estetiskt att titta på.

Mvh

Undersöker för tillfälle.
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/05/02 :  11:57:22  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
Intressant, men vad säger att en högtalare inte kan inneha fördelaktiga hifi-parametrar och samtidigt vara en snygg och vacker del av ett rums inredning.

Tydligen en hel del om man skall se till dagens utud, då det nära nog alltid är en tråkig "låda" i träfaner med ett svart fronttyg, jag menar detta kan väl ändå inte vara det ända sättet att komma fram till bra ljud.

Detta skulle jag vilja ändra på, använda lite andra material och annan utformning, göra det hela lite roligare för ögat, utan att för den skull kompromissa för mkt, helst inte alls, med prestandan.

Vem vet, kanske vi kan finna en lösning som gör det hela bättre i vissa avseenden.

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

LeoArietis
Member

1953 Posts

Posted - 2005/05/02 :  12:07:15  Show Profile  Visit LeoArietis's Homepage Send LeoArietis a Private Message
Jag tror mycket av "skulden" skall läggas på heminredningsmagazinens asketiska ideal med närmast kloster-cells-inredda rum och toma ytor i vitt. Låt vara att enstaka avbrott av konstföremål eller tavlor bryter monotonin.

Jörgen pekar på något viktigt; Nästan alla hifi-butiker är överbelamrade med högtalare och utrustning längs väggarna och folk i gemen har svårt att "tänka in" hur en viss pryl skulle smälta in hemma. I stället blir man överväldigad (positivt men för många kvinnor ofta negativt) av mängden apparater och prylar. Miljön är ju långtifrån hemlik. Talande att hon såg tavlorna snarare än produkterna. Hifi-handlare må vara kunniga om tekniken, men sällan är marknadsföringen och den visuella presentationen lika bra.

En majoritet av folket har vid tex hus eller lägenhetsvisning svårt att tänka om utan utgår och värderar lägenheten utifrån de tapeter, gardiner och möbler och FRAMFÖR ALLT det sätt man möblerat och inrett på. Varför tror ni att det finns en växande marknad av försäljningsdesigners som hjälper till att piffa upp lägenheten så att priset blir 10-15% högre...?

Kort sagt, de flesta har alltså begränsad möjlighet att själva inse hur något passar ihop i en hemmiljö när produkten presenteras i en annan färdig miljö. Sedan finns det en minioritet som skulle kunna välja en estetisk stereolösning i seriös butik men dessa är i minioritet och oftast kommer dessa människor inte heller gå in i seriösa butiker utan nöjer sig med första bästa lilla designsystem och om det sedan är Bose, B&O eller någon annan kan vi lämna därhän, då personen tyvärr missar att ta del av hela utbuded pga okunskap och dålig marknadsföring.

Fräckt designade högtalare är bristvara. HIFI-branschens oförmåga att komma fram i inredningspressen är ett annat problem, var finns annonserna hos "övriga" tillverkare, eller är det så att man ger slaget förlorat till B&O och Bose redan innan matchen kommer igång?

Vill man sälja hifi-produkter till "Svensson och af Silfverhielm" så behövs (bättre) marknadsföring. I dag riktar sig marknadsföringen mot de redan frälsta.

B&W's skulpturala nautilus-snäcka är mig veterligt den enda högtalare som jag har sett i inredningsmagasin jämte bose eller B&O och någon enstaka gång mini/micro-pods.

Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30125

Edited by - LeoArietis on 2005/05/02 12:25:13
Go to Top of Page

LeoArietis
Member

1953 Posts

Posted - 2005/05/02 :  12:24:10  Show Profile  Visit LeoArietis's Homepage Send LeoArietis a Private Message
Angående marknadsföring så fanns ju en (1) designtillverkare representerad på Hem & villamässan i Malmö förra året, MEN VAR FANNS ALLA ANDRA??? Kanske dags att försöka tänka i lite vidare banor än att bara synas i hifipressen...

Samarbete med möbelvaruhus, tidskrifter och liknande är ju en självklar väg.

Se på t.ex Kloss-radion som säljs inte bara av hifi-handeln utan i butiker förknippade med inredning och god design. Jag tror inte bara det beror på den nätta storleken.

För något år ville flickvännen ha en ny och bra mediabänk, hon hittade inga som riktigt passade smaken... Det är tydligen bara IKEA som överhuvud taget har såna, och butiker på "fina gatan" saknar dem. Resultat blev en specialbeställd bänk.

Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30125
Go to Top of Page

Micke Y
100.000-klubben

7709 Posts

Posted - 2005/05/02 :  12:58:26  Show Profile Send Micke Y a Private Message
Jag ägde ett par högtalare en gång som var så stora att ingen trodde de var just det. Alla tog för givet att de var ett par byråer och som sådana så var det helt OK att de stod i vardagsrummet.
Det får mig snarare att tro att musiken är den primära drivkraften till om vi skall få dela vardagsrummet med familjen. Tycker din partner att musk är värt något accepterar hon ganska mycket. Är musik bara ett bakgrundsljud så spelar det ingen roll hur snygga prylarna är.

Därför säger jag alltid till grannar och kompisar som vill lyssna att ta med sig egen musik. Resten löser sig själv efter det.

Micke


When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.
"Se inte ner på 3 ackord låtar, tänk hur många bra vi har gjort med bara 2" Billy Gibbons ZZ Top
Pälsar skall sitta på djur i skogen, inte på människor i stan.
Go to Top of Page

Gustaf
Member

398 Posts

Posted - 2005/05/02 :  12:59:25  Show Profile Send Gustaf a Private Message
Håller med Leo i det han skriver. Två intressanta aspekter framförallt:

Designad hifi måste våga visa upp sig!

Hifihandlarna måste bli mer affärstänkande! Stapla inte högtalarna på varandra utan inred butikerna mer smakfullt!
Go to Top of Page

Labbe
Medlem, HiFi Norr

2052 Posts

Posted - 2005/05/02 :  14:03:53  Show Profile  Visit Labbe's Homepage Send Labbe a Private Message
Gustaf:
quote:
Hifihandlarna måste bli mer affärstänkande! Stapla inte högtalarna på varandra utan inred butikerna mer smakfullt!


Problemet är väl att handlarna vill visa upp hela sortimentet. Vilket får till följd att "medel svensson" inte kommer så långt som till butikens ev lyssningsrum.

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.

Ansvarig för EleganZe Project

Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  14:17:34  Show Profile Send mayro a Private Message



Om vi förutsätter att vår hälft eller inkommande hälft VET om vår hobby och "batteriladdningsagregats" utformning behöver en plats så är hälften vunnet...

Som många fruars ointresse för bilens prestanda. Dom gillar den om färgen är "rätt"...

Sen accepterar dom ju bilen...

Så OM man förklarar att det man vill ha kräver en viss form av att resten av förutsättningarna får anpassa sig till stereon och inte stereon till allt annat.. DVS omvänd problemlösning. Ja då får man tillstånd till mer fra tyglar..

Så vänd frågeställningen lite åt tvärt om. Samt ta diskutionen såsom att man ber om EN del av hemmet för sitt intresse...

För tänk efter. I livet i övrigt så får man hela tiden i sitt förhållande ge varann plats samt utrymme för sin personliga intressesvär. Varför ska denna del då det kommer till stereon helt ske på fruarnas vilkor.. Be om EN liten del av egenplats i hemmets utformande. Och ge fria tyglar för övrigt.. Mitt sätt att se kompromissen stereo / Hem / Hem...fru eller inkommande sådan fru...

För att stereon ska anpassas till enbart ens godtycket är ett av dom sakerna som gör att stereon blir mindre o mindre tror jag...

Detta är en manlighetsfråga kanske för oss. Jämlighet?????
(Se humorn här nu, inte kvinnoförtryck!!!. Humor med underton av en del ev sanning kanske?)

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/05/02 :  14:50:10  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
Mkt intressanta synpunkter, men jag vill styra tillbaka tråden till sitt ursprung.

Vad kan vi göra genom att tillämpa teknik och estetik för att slippa behöva möbera om ett helt rum ?

Tanken att anpassa rummet till högtalarna är precis vad som får igång problemet jag här försöker finna en lösning på, att förutsätta att våra livspartners kan övertalas att acceptera rumsanpassning är inte vad jag tänkt vi skall ta upp här, även om detta i sig är intressant.

Jag försöker med ett generaliserat påstående för att förklara vad jag menar.

Alla "normala" hifi högtalare är tråkiga trälådor med svart fronttyg, alla ser ju likadana ut på det stora hela taget, och nästa alla förutsätter att man tar i tu med rummet också, får inte placeras i hörn etc...

Vad tror ni era bättre hälfter tycker om detta, låt oss försöka oss på en anpassning, släng bort dessa trissta utrymmesätare och tänk om, hitta nya vägar, går det att lösa det bättre ?

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  15:03:52  Show Profile Send mayro a Private Message
Men i takt med designen blivit mer "anpassad" har ju det tyvärr skett en backande rörelse ochså av intresse... Så det verkar finnas en stor kopplig där..

Förut var ju just högtalarens storlek. en lite bra sak. Idag ska dom trollas bort. varvid dom blir mindre o mindre och lagen om ljud per storlek går ju inte att trolla bort helt oavsett allt annat..

Man måste ju ha en högis stående där. Och man har ju inte råd med dom vackra natilus tyvärr

tur man är uppfödd då tiden sa att "ju större högisar desto bättre"....smile.....tror det är svårare med en fru som är yngre.

Modernare fruar verkar mycket hårdare att "övertala" lite till mans...

Förlåt om jag inte kanske förstår tråden så mina inlägg blir OT. Ska läsa ett tag vad ni andra skriver så är man "på banan sen igen"...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/05/02 :  15:05:43  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Mycket rätt Mayro. Häri ligger en del av problematiken som jag tar upp i min tråd ang branch/intresseorganisation. Den dåliga trend på sämre och sämre, mindre och mindre, anläggningar tillsammans med sämre och sämre inspelningar. Allt degraderar.

Bra tråd i övrigt Martinsson!


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

mayday
350.000-klubben

8338 Posts

Posted - 2005/05/02 :  15:19:52  Show Profile  Visit mayday's Homepage Send mayday a Private Message
Jag har tur. Min sambo älskar bra ljud, litar helt på mitt omdömme (vad gäller stereo iaf lol), och låter faktisk välljud gå före estetik. MEN om jag börjar prata detaljer om olika prylar så börjar hon i princip att gäspa =)

DIY:are som håller på att dras ned i rör-träsket
Mayday DIY Blogg
http://maydaydiy.wordpress.com/

Go to Top of Page

varvet
Starting Member

41 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:20:22  Show Profile Send varvet a Private Message
Min fru säger
SÄLJ INGA JBL.
Go to Top of Page

Labbe
Medlem, HiFi Norr

2052 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:25:04  Show Profile  Visit Labbe's Homepage Send Labbe a Private Message
Martinsson:
Det kanske vore en ide att låta kvinnorna vara med från början? Jag menar (om vi kollar på det stora hela) från de första skisserna på t.ex en högtalare fram till färdig produkt.

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.

Ansvarig för EleganZe Project

Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/05/02 :  19:36:09  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
Där har vi det Labbe !

Precis vad jag var ute efter, likt Volvo och deras YCC, ingen dum ide alls, verkligen inte.
Se det som en utmaning, jag tycker vi har trampat runt här i träsket förlänge utan kanot, varför inte börja där, lite nya infallsvinklar och värderingar (läs kvinnliga) är nog inte fel alls.

Missförstå mig inte, jag menar inte att traditionella "lådhögtalare" är en dålig lösning, men det börjar bli väl trisst, det är bristen på utveckling som retar mig, men jag förstår varför de ser ut som de gör, det är enkelt, billigt etc...

Jag tror personligen att lite designtänkande i utvecklingsprocessen bara är positivt, att göra något lite anorlunda, att lösa de eviga problemen med placering, uttrymme och estetik + tänk om de slår de tråkiga vanliga högtalarna på fingrarna ljudmässigt, då ni...

Men hur kommer vi då dit med avseende på teknik och estetik, jag tror labbe svarade delvis på det senaste?

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

Labbe
Medlem, HiFi Norr

2052 Posts

Posted - 2005/05/02 :  19:52:17  Show Profile  Visit Labbe's Homepage Send Labbe a Private Message
Martinsson:
Förstod jag inte reportaget från Vienna acoustics fabrik (high fidelity) helt fel så drivs det företaget av kvinnor.
Skulle tro att våra partners oftast får höra en massa tekniska termer och liknande vilket gör dem rätt ointresserade och de viftar bort det med motiveringen "boys with toys" eller liknande.

Låt dem följa med på lyssningsrundorna, när det blir dags för uppgradering eller liknande, och fråga Vad de tycker om ljudet och designen. Och det viktigaste lyssna på vad de tycker.

In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.

Ansvarig för EleganZe Project

Go to Top of Page

geldis
fd. klubbmästare i ASO

1266 Posts

Posted - 2005/05/02 :  21:06:12  Show Profile Send geldis a Private Message
Jag håller med Mayro i hans of topic. När kanterna slipats ner i tillräcklig grad måste vi acceptera varandras intresse. Det måste gå att kompromissa i hemmet.
Om vi inte får utlopp för vårt intresse dödas hobbyn. Jag kan inte köpa högtalare som är "snygga" eller möblera efter vad som är snyggt. Är det inte optimalt under de förutsättningar som finns kommer HiFi-nörden, man eller kvinna, hela tiden funera på; tänk om...

Problemet är att marknaden i nuläget inte kan erbjuda sådana produkter som alla blir nöjda med. Det gäller att lämna utrymme för varandra och inte hamna i ett läge så vi målar in oss i ett hörn.

Sedan...minimalt intresse för HiFi har jag mött många gånger men klostermiljöer syns väl mest i tidningar?
"Vanligt" folk har en j-kla förmåga att samla på sig tavlor, mattor böcker och ärvda möbler?
mvh

geldis
Go to Top of Page

Fisksmisk ola
Member

1763 Posts

Posted - 2005/05/02 :  22:33:39  Show Profile  Visit Fisksmisk ola's Homepage Send Fisksmisk ola a Private Message
Finns många högtalare jag inte skulle vilja ställa i mitt vardagsrum...särskillt inte om jag ville att det skulle vara snyggt! Har inte vi män någon smakkänsla? Det vi behöver göra är att verkligen ifrågasätta vad som egentligen är snyggt och inte bara porr..

Euroline - T-Amp - DIY
Go to Top of Page

krellmaster
Member

886 Posts

Posted - 2005/05/02 :  22:39:26  Show Profile  Visit krellmaster's Homepage Send krellmaster a Private Message

Fler kvinnor i alla led, från konstruktion/design till detaljister där prylarna ska krängas skulle förmodligen göra fler kvinnor intresserade av hifi & musik.


nyfiken skeptiker
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  22:47:11  Show Profile Send mayro a Private Message
krellmaster..

Där skulle det första problemet uppstå. Tänk dig en stereo butik med en kanonsnygg kvinna som säljer... Tro mig många kvinnor skulle säga vi ville köpa JUST där pga detta och inte PGA produktens kvalitet...
Jag skojar LITE. men menar också alvar LITE...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2005/05/02 22:47:45
Go to Top of Page

geldis
fd. klubbmästare i ASO

1266 Posts

Posted - 2005/05/02 :  23:25:38  Show Profile Send geldis a Private Message
Snygga högtalare, smakänsla, porr. Fattar ingeting!?
mvh

geldis
Go to Top of Page

Fisksmisk ola
Member

1763 Posts

Posted - 2005/05/02 :  23:37:24  Show Profile  Visit Fisksmisk ola's Homepage Send Fisksmisk ola a Private Message
Jo jag menar ungefär att saker vi ibland dreglar över inte är snygga.

Typ fint träarbete är inte snyggt, det är porr. Snygga trädetaljer däremot...

Euroline - T-Amp - DIY

Edited by - Fisksmisk ola on 2005/05/02 23:38:19
Go to Top of Page

silvervarg
Member

652 Posts

Posted - 2005/05/03 :  00:39:07  Show Profile Send silvervarg a Private Message
Rumsanpassning är ett stort problem och problemet är att basljud är väldigt känsligt fär dåliga rum. Dagens hus byggs ofta på billigas tänkbara sätt som ser hyfsat ut. Det betyder gipsskivor med mycket hålrum bakom och lite reglar för att hålla ihop bråten. Utan anpassning av ett sådant rum så blir basljudet inte bra.
Problemet kan minskas genom att inte spela mycket djup bas, vilket lätt ordnas med små stativare eller väldigt smala och grunda golvare. Dessutom kan problemet minskas genom avancerade prossessorer i förstärkaren med automatisk inmätning och kompensering för rummet.
Ständigt dessa kompromisser.
Bästa lösningen är ett gediget byggt rum som kan möbleras för enbart musiklyssning. Det kanske går att få till om man bor i stort hus längt ut på landet där ytan inte är så dyrt. Då kan man dedikera ett rum till detta.
För de flesta av oss så finns inte den möjligheten. Antingen så kompromissar vi massor eller så blir det estetiskt fult eller så satsar vi på en högkvalitativ hörlursanläggning.

Högtalarna i sig har ofta basreflex port på baksidan vilket inte direkt underlättar placeringen.
Att sätta en stor basreflex port på framsidan är inte speciellt snyggt.
Några enstaka nyare högtalare har en slits-port på framsidan, och detta är ett tydligt steg i rätt riktning. Dvs bra ljud med mindre problem med rummet.
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/05/03 :  05:12:28  Show Profile Send Bravo a Private Message
Snyggt, litet och nätt är nog ledorden för att den bättre hälften skall bli nöjd. Skall t.ex. högtalarna vara lite större måste de vara extremt snygga för att falla henne på läppen.
Dock är ingen emot bra ljud, oftast handlar om en kollision mot det rent okulärt estetiska.
Frågan är ju om bra ljud kan bli så fullt så osynligt/tilltalande så att även damer med högt ställda krav på en estetisk omgivning kan bli nöjd.

Bravo
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.77 sekunder. Snitz Forums 2000