HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Förvara rödvin?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2005/02/14 :  02:24:04  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message
Jorma, jag ska ta med ett par burkar till dig nästa gång jag är i Gbg.

Nu i North Carolina, USA.
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2005/02/14 :  08:19:51  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Du är välkommen hit LarsTokyo

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2005/02/14 :  09:44:53  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
Aton: Nejnej, jag menade inte servera ett BRA vin 24h senare, jag menade billiga viner som inte är någon höjdare rakt från öppnad butelj. Skarpa eftersmaker, syra och andra otrevligheter försvinner delvis genom min 24h metod - på "skitviner" alltså.

Artphotography
Go to Top of Page

JonasV
Member

595 Posts

Posted - 2005/02/14 :  14:53:28  Show Profile Send JonasV a Private Message
Jorma: Har du provat Kirin, också Japanskt öl?
Drack det kallt som det skall vara på en Sushirestaurang i Sthlm med Lumparkompisen från Solna!

Mycket var Bättre förr-Tur att Vi inte har det som Förut.
Se inte tillbaka så slipper du lära dig av Misstagen:O
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2005/02/14 :  21:52:44  Show Profile Send Aton a Private Message
quote:
jag menade billiga viner som inte är någon höjdare rakt från öppnad butelj.
Aha, då fattar jag.

Go to Top of Page

molsson
Member

1646 Posts

Posted - 2005/02/14 :  22:57:02  Show Profile Send molsson a Private Message
Larsho: Om man köper annat än Diamant, Parador eller allmänna Bib'ar, kan man med fördel lagra dem

No hay banda!!

Edited by - molsson on 2005/02/14 22:57:31
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2005/02/15 :  17:23:33  Show Profile Send Aton a Private Message
molsson: Jag tror du glömde nämna Vino Tinto.
Go to Top of Page

nalle
Member

686 Posts

Posted - 2005/02/15 :  18:23:26  Show Profile Send nalle a Private Message
Själv föredrar jag T-blå framförallt till fisk den lite torra tonen passar perfekt till exempelvis en burk sardiner medan T-röd har en lite större kropp och en tyngd som gör den mer lämpad för kötträtter som Vov och liknande. Självklart finns inom denna värld inga fasta regler utan man får gärna prova sig fram själv.

Har det verkligen hänt nåt sen Edison-rullarna?
Go to Top of Page

Aton
Member

2048 Posts

Posted - 2005/02/15 :  23:19:47  Show Profile Send Aton a Private Message
nalle: Jag noterar avundsjukt att din meny är 100% hifi-anpassad. D v s mat- och dryckeskontot snittar nånstans på cirka 1% av totalbudgeten. Allt för att kunna fortsätta lägga 80-85% på inköp av hifi.
Leverskador eller synproblem? Allt får accepteras. Bara inte hörseln påverkas.

Edited by - Aton on 2005/02/15 23:20:37
Go to Top of Page

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2005/02/16 :  11:23:12  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message
Aton har en klar syn på hur livet ska vara!

Nu i North Carolina, USA.
Go to Top of Page

BigBird
Starting Member

14 Posts

Posted - 2005/02/16 :  22:26:41  Show Profile Send BigBird a Private Message
Återgår till orginalfrågan:

Mörkt 12-14 grader Celsius, 60-80% luftfuktighet och stabilt. Det viktigast med temperaturen är att den är jämn snarare än exakt rätt. Högre temp. ger snabbare mognad.

//BB
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/02/17 :  03:40:46  Show Profile Send Bravo a Private Message
Rätt uppfattat "BigBird"!
Det kan väl tilläggas att de flesta normala viner klarar ett halvår i en garderob utan större problem. Vita viner är förvisso känsligare än röda så häftiga sommartemperaturer kan undvikas, men normal rumstemperatur javisst.

Bravo
Go to Top of Page

BigBird
Starting Member

14 Posts

Posted - 2005/02/17 :  10:09:19  Show Profile Send BigBird a Private Message
Jag har uppfattat det som att temperaturskillnader som kommer av årstidsväxlingar kan vara OK. Men om temperaturen varierar kraftigt under t ex ett enstaka dygn kan det bli katastrof.

Allt det där kan man ju dock strunta i om man t ex köper något av följande http://www.mainstreetwineracks.com/wine_cellars.htm

Det gäller ju att matcha musikanläggningen med motsvarande vinanläggning? Eller?

//BB
Go to Top of Page

JonasV
Member

595 Posts

Posted - 2005/02/17 :  13:18:48  Show Profile Send JonasV a Private Message
En Jordkällare skulle duga då om jag förstår rätt

Mycket var Bättre förr-Tur att Vi inte har det som Förut.
Se inte tillbaka så slipper du lära dig av Misstagen:O
Go to Top of Page

EAR
Rörfreak, QUADfan, ESL-fantast

3863 Posts

Posted - 2005/02/19 :  15:22:39  Show Profile Send EAR a Private Message
Har man ett gammalt hus med källare och lite utrymme över kan man göra såhär
Rummet när allt det gamla är bortplockat
Efter renovering blev det såhär istället.Rummet ligger i norr
Lite data10 cm frigolit plus 10cm vanlig isolering mot bjälklag uppåt.Väggarna är dubbla tegelväggar med luftspalt mellan.
Två friskluftsventiler med reglerbart luftflöde.
Temp ca 10 till 12 grader på vintern och som mest 17 grader på sommaren.
Bild efter ombyggnad

Ett bra sätt att använda ett dött utrymme på tycker jag

Nostalgi är kul och rören glöder
Och en vevis är aldrig fel
Go to Top of Page

Matrixen
Member

807 Posts

Posted - 2005/02/19 :  16:22:51  Show Profile Send Matrixen a Private Message
Enklare, fruktiga viner med låg syra och lite taniner kan lätt falla ihop med för lång luftning.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000