HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Blindtest nätkablar
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/12/13 :  15:07:31  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Hej!

detta inlägget är OT och handlar mer om diskussionsklimatet på HiFiforum.nu och hur jag önskar att det skall vara än om kablar. Så äår det ett kabeldiskussionsinlägg du vill läsa kan du sluta läsa här. MVH, Per

P.S. Jag känner, som många uttrycker i denna tråden, att det är tråkigt så som de flesta kabeltrådarna brukar utveckla sig hos oss. Jag vill sträva efter ett öppet klimat med högt i taket och stort informationsutbyte.
Men, det finns medlemmar som sätter i system att gå in i just denna typen av trådar och predika så att det öppna klimatet och framför allt det fria informationsutbytet havererar. Kort sagt, de "mobbar" de som uttalar sig...

Det är inte bra för HiFiforum.nu när detta sker. Vi som modererar och jobbar på HiFiForum.nu jobbar kontinuerligt med att driva på och få tillstånd en förändring. Vi har uppdaterat våra regler några gånger, men de är nu helt stabila och har inte rörts på ca ett halvt år. Reglerna beskriver precis det som eftersträvas i åtskilliga inlägg ovan.
När jag läser vad "Leafs" skriver blir jag nästan rörd. Leaf, jag hade inte kunna uttrycka det hälften så bra som du gjorde så jag quotar...

quote:
Att kunna ta till sig andras oliktänkandes åsikter handlar väl typ noll om HiFi och desto mer om respekt


Mycket sanna ord som är ett rättesnöre för all moderering och regelskrivning som sker här på HiFiForum.nu. Vi strävar vidare emot ett bättre och bättre HiFiForum.nu.


Vänligen, Per

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

filikoster
Member

692 Posts

Posted - 2004/12/13 :  21:07:05  Show Profile  Visit filikoster's Homepage Send filikoster a Private Message
Tillägg till mitt inlägg nyss: Jag tar inte sida i diskussionen, man får tro och tycka vad man vill. Men det här hätska ältandet som följer EXAKT samma mönster från kabeltråd till kabeltråd, det är så trött.

Never trust someone who claims to be God.
Go to Top of Page

LarsTokyo
100.000-klubben

776 Posts

Posted - 2004/12/14 :  01:52:04  Show Profile Send LarsTokyo a Private Message
Tog bort!

Nu i North Carolina, USA.

Edited by - LarsTokyo on 2004/12/14 03:07:15
Go to Top of Page

dali
Member

322 Posts

Posted - 2004/12/14 :  13:23:17  Show Profile Send dali a Private Message
Jag har hängt på Hififorum.nu i ett par år och det kommer med jämna mellanrum upp diskussioner om Shakti, kablar och dylikt, oftast slutar det med "diskussioner" (pajkastning) om blindtester.

Visst kan det vara tröttsamt i längden när man vet att de som ger sig in i dessa diskussioner ofta är samma personer (från båda sidor) och att de aldrig lär komma överens, inte ens om det framkom trovärdiga bevis åt ena eller andra hållet. Det finns sannolikt folk på detta forum som hellre skulle sluta med hifi helt & hållet än att erkänna att de har fel om kablar ... på båda sidor i debatten.

När en ny (naiv) medlem på HF.nu ställer en allvarligt menad fråga om blindtester, kablar eller dylikt så hamnar de förr eller senare i korselden mellan mätnissarna och kabelromantikerna, med stor sannolikhet slutar det i att den nye/naive slutar ställa frågor och kanske till och med slutar att besöka HF.nu.

Det finns säkert också folk som helt enkelt tycker att det är kul att bråka, förbjuds diskussioner om kablar lär de hitta något annat att bråka om. Det har tidigare framförts förslag om att man ska flytta dessa trådar till en separat del av forumet, jag föreslog då att den skulle heta "Sandlådan" , med ett mer seriöst namn ("Tweaking"?) så kanske det skulle fungera.

För närvarande finns bara ett alternativ om man vill slippa tjafsandet: låt bli att läsa trådarna som behandlar "voodoo" och/eller blindtester. Det finns inget som tvingar en att delta i dessa eviga kabeldebatter, men de skapar trots allt en ganska dålig stämning.

--- Den som jämför med något billigare kan ibland känna sig riktigt jävla rålurad ---
--- Har absolut ingen koppling till Dali högtalare ---
Go to Top of Page

rejvgudrun
Member

562 Posts

Posted - 2004/12/14 :  15:02:06  Show Profile Send rejvgudrun a Private Message
Är det bara jag som tycker att dessa trådar är skoj som fan. Upplägget är precis som i en såpa. Alltid samma konflikter, karakärer och argument...om och om igen. Pajkastning och personangrepp i en aldrig sinande ström. Det som skulle fullända detta vore otrohet. Visst skulle det vara smaskigt om sladd blev ertappad med DiAna.
Nån borde verkligen filmatisera detta...

________________________
PRAGA MATER URBIUM
Go to Top of Page

PeterL
Semesterfirare

371 Posts

Posted - 2004/12/14 :  16:07:30  Show Profile Send PeterL a Private Message
quote:
När en ny (naiv) medlem på HF.nu ställer en allvarligt menad fråga om blindtester, kablar eller dylikt så hamnar de förr eller senare i korselden mellan mätnissarna och kabelromantikerna, med stor sannolikhet slutar det i att den nye/naive slutar ställa frågor och kanske till och med slutar att besöka HF.nu.



Vad dramatiska ni är, det gör väl inte så mycket om det hettar till lite. Vi uttrycker oss allihop på olika sätt och vi har olika uppfattningar kring en del frågor, men jag har bara svårt att tro att någon skulle sluta besöka forumet pga någon tråd där det diskuteras kablar. Det är ju trots allt bara kablar vi diskuterar, de spelar ju inte så stor roll när allt kommer omkring
Skämt åsido, men nog har man väl lite dålig distans till det här om det känns så jobbigt, tröttsamt och hätskt? Visst vore det trevligt om folk kunde undvika personangrepp och om sökandet efter kunskap var det som främst präglade inläggen, men när det gäller forum av detta slag så kommer alltid folks skilda bakgrunder, språkliga utveckling, självförtroende, respekt för andra människor, etc att sätta prägel på debatten. Istället för att försöka förändra folk mha pekpinnar och regler, vilket sällan brukar fungera, kanske man skulle starta några trådar i stil med "Vad innebär det för dig att respektera andra människors åsikter?", "Att vara nyanserad - vad innebär det?". Om man så bara skulle lyckas få några få individer att verkligen fundera ett tag på frågor av detta slag så kanske man kan ta några små steg åt rätt håll. Mer än så tror jag inte är rimligt att hoppas på vad gäller sådana här forum.

PeterL

Edited by - PeterL on 2004/12/14 16:11:46
Go to Top of Page

Mahler
Member

1782 Posts

Posted - 2004/12/14 :  16:41:33  Show Profile Send Mahler a Private Message
quote:
men jag har bara svårt att tro att någon skulle sluta besöka forumet pga någon tråd där det diskuteras kablar. Det är ju trots allt bara kablar vi diskuterar, de spelar ju inte så stor roll när allt kommer omkring



JAG tycker du är liite väl naiv nu tyvärr!! Det är inte därför man lämnar forumet till att börja med.

Naturligtvis ser man inte det som särskilt roligt som ny medlem på ett forum när en fråga man ställer angånde kabeltips och istället får veta hur bombad bortom Bagdad man är som ens funderar på att lägga x tusen kronor på en kabel. Jag har själv varit där och mina första trevande steg på forumet handlade just om kablar vill jag minnas.. Och hur dum planeten är man som köper en Meridian G07 när en Panasonic DVD för 995 på SIBA låter lika bra juuu!!!!

Sågad vid fotknölarna, dumförklarad och både det ena och det andra blir man. Av folk som njuter av att förstöra för andra som hör och njuter av skillnaderna i ljudet. För vad är det annars?? Vad spelar det för roll för Gurra G om Sverre S tycker han hör en enorm skillnad genom sitt byte av nätkabel??? Och tvärtom för den delen!!

Som Pac med flera uttryckt med underbar precision redan handlar det om en ömsesidig respekt!! Jag både bör och får infinna mig i att vissa inte alls tror på kablars positiva inverkan och samtidigt begär jag att de som betvivlar mina örons faktiska uppfattning om skillnaderna accepterar det utan tråkiga och meningslösa kommentarer som "låt dom sväva runt i dimman" etc etc.

Tyvärr gäller detta sällan bara kabeltrådar. Och därför har jag själv tagit ett liitet steg tillbaka i aktiviteten på forumet.

Jag håller inte med om att man skall tåla det "hårda" klimat som råder i många trådar!! Det skall inte behövas om alla har ömsesidig respekt!!

Tack för mig!

-----------------------
Tabula Rasa!
Go to Top of Page

dali
Member

322 Posts

Posted - 2004/12/14 :  16:41:37  Show Profile Send dali a Private Message
PeterL, jag vet inte hur länge du har frekventerat HF.nu, men det finns gott om folk som slutat besöka forumet ... en del frivilligt, andra påtvingat. Tyvärr har mycket kunskap och erfarenhet försvunnit, såväl som entusiasm och passion. Jag vet av minst två forum som startats av tidigare (och nuvarande) besökare, www.euphonia-audioforum.se och www.faktiskt.se, med lite olika inriktningar.

När du har läst den 500:e tråden om blindtester så tror jag du förstår vad jag menar med "tröttsamt" ...

Att tro att man kan förändra folks karaktär med några trådar om vett & etikett är välment men tämligen naivt, det har ett bra tag funnits en sticky-tråd om att man ska visa ödmjukhet i diskussionerna. Bra initiativ, men jag tror tyvärr inte att det räcker så långt i skyttegravskriget.

De som hänger på det här forumet har förmodligen en snittålder runt 25-30, med många som passerat 40. Har man inte lärt sig hur man för en civiliserad diskussion i den åldern lär det nog aldrig inträffa.

--- Den som jämför med något billigare kan ibland känna sig riktigt jävla rålurad ---
--- Har absolut ingen koppling till Dali högtalare ---
Go to Top of Page

PeterL
Semesterfirare

371 Posts

Posted - 2004/12/14 :  17:51:54  Show Profile Send PeterL a Private Message
quote:
Det skall inte behövas om alla har ömsesidig respekt!!
Håller med dig Mahler, man borde inte behöva tåla det, men man kan samtidigt ställa sig frågan om man ska vänta tills man hittar ett forum där alla respekterar varandra innan man blir aktiv igen? Det kommer alltid finnas folk som uttrycker sig på mindre trevliga sätt, i alla sammanhang, på arbetet, i studiecirklar, i bostadsrättsföreningen, etc. Kan ibland vara lättare att bara ignorera de "dåliga" inläggen. Alla kanske inte kan det, det förstår jag. Tråkigt i alla fall att du tagit ett kliv tillbaka. Kom gärna tillbaka!

PeterL
Go to Top of Page

PeterL
Semesterfirare

371 Posts

Posted - 2004/12/14 :  18:02:53  Show Profile Send PeterL a Private Message
quote:
När du har läst den 500:e tråden om blindtester så tror jag du förstår vad jag menar med "tröttsamt" ...


Lätt att sovra när man surfar runt på diverse forum, man struntar helt enkelt i att läsa en del trådar.

Ja, ideen om vett & etikett-trådar kanske är lite naiv, men jag ser inte många andra sätt att komma vidare. Kan vara värt att prova. "Snälla visa ödmjukhet i diskussionerna" borde kanske utformats som en fråga där man uppmanas ge sin syn på ödmjukhet eller vad det nu kan röra sig om i det aktuella fallet. Bara det faktum att man funderar kring något och sedan skriver något själv kan göra att man utvecklas. Ingen lätt uppgift, det förstår jag

PeterL

Edited by - PeterL on 2004/12/14 18:10:26
Go to Top of Page

JM
Member

533 Posts

Posted - 2004/12/14 :  18:28:18  Show Profile Send JM a Private Message
Det som är lite lustigt med dyrkablar och många tweaks. Är ju att det oftast är förespråkarna av, och dom som har ekonomiskt intresse av exvis dyrkabel och vissa tweakprodukter som hårdast motsätter sig blindtester !

Exvis: "Min fru hörde skillnad på dom här kablarna när hon stod och diskade i köket"... "Men själv vägrar jag ställa upp på blindtest, för jag anser att det är ett dålig sätt att utvärdera produkter på" Suck !

Mvh/Janne

Att mäta är att veta !
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/12/14 :  19:17:58  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Adagio slog huvudet på spiken redan på sidan 3.

quote:
När det blir "prov" där man måste prestera ökar nervositeten och musik kräver inte anspänning och koncentration utan avslappning och lugn, först då kan jag höra musiken.


Kloka ord...

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

mats31
Member

319 Posts

Posted - 2004/12/14 :  20:52:47  Show Profile Send mats31 a Private Message
Och kanske även JM slog huvudet på spiken i sitt inlägg

Tror som flera andra tidigare att vi aldrig kommer till en gemensam bild (vilket är lite frustrerande eftersom förstärkare, högtalare, etc. verkar gå att diskutera sakligt. När ord som "dyrkablar", "bybees" och "shakti" kommer in i bilden brakar helvetet löst....

Tråkigt. Trots allt så kanske några här (inkl. undertecknad) vill förstå hur man får det ultimata välljudet till en given kostnad (utan onödiga felinvesteringar).

Vad är "mätnissarna" och "kableromantikerna" ense om kanske är en utgångspunkt.
1) Det behövs kabel mellan slutsteg och högtalare!
2) det behövs nätkablar
2) Kortare kablar är bättre än långa?
3) Färg på kabeln spelar ingen roll.
4)??? ...och sen kanske inget mer...

/M
Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  21:16:19  Show Profile Send TBA a Private Message
Ni som inte tror på kablar kan väl låta bli att lägga er i när vi som anser att kablar påverkar ljudet snackar om det. Men några av er måste alltid komma med något spydigt inlägg bara för att inflammera debatten. Jag struntar i vad ni tycker och jag önskar att ni kunde göra detsamma när det gäller mig. Har ni inget vettigt att skriva så låt bli. Någon moderator kan lägga in en sticky som heter "vi anser att kablar är blaj" så kan ni skriva era namn där. Skulle någon undra vilka som anser att kablar är blaj kan de titta där så behöver ni inte poppa upp varenda gång det står ordet kabel i rubriken.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/12/14 :  21:48:48  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Ni som inte tror på kablar kan väl låta bli att lägga er i när vi som anser att kablar påverkar ljudet snackar om det. Men några av er måste alltid komma med något spydigt inlägg bara för att inflammera debatten. Jag struntar i vad ni tycker och jag önskar att ni kunde göra detsamma när det gäller mig. Har ni inget vettigt att skriva så låt bli. Någon moderator kan lägga in en sticky som heter "vi anser att kablar är blaj" så kan ni skriva era namn där. Skulle någon undra vilka som anser att kablar är blaj kan de titta där så behöver ni inte poppa upp varenda gång det står ordet kabel i rubriken.

Detta är nog att hoppas på för mycket TBA Kablar är blaj maffian kan inte låta bli att förstöra kabeltrådar om de får chansen. Fråga Mahler han har väll fått några trådar saboterade.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/12/14 :  21:50:22  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Ni som tror på kablar kan väl låta bli att lägga er i när vi som anser att kablar inte påverkar ljudet snackar om det. Men några av er måste alltid komma med något spydigt inlägg bara för att inflammera debatten. Jag struntar i vad ni tycker och jag önskar att ni kunde göra detsamma när det gäller mig. Har ni inget vettigt att skriva så låt bli. Någon moderator kan lägga in en sticky som heter "vi anser att kablar inte är blaj" så kan ni skriva era namn där. Skulle någon undra vilka som anser att kablar inte är blaj kan de titta där så behöver ni inte poppa upp varenda gång det står ordet kabel i rubriken.


Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  21:54:20  Show Profile Send TBA a Private Message
Baltazar:
Har du någon gång sett en sådan tråd? Nytt rekord för Hififorum?
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/12/14 :  21:59:04  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Vad för sorts tråd?

Fö. kan man fråga sig vem/vilka som lägger sig i denna tråd?


Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:02:10  Show Profile Send TBA a Private Message
Baltazar:
Varför skrev du då varianten på mitt inlägg om du aldrig sett ett sådant inlägg. Utveckla gärna? Eller ville du bara visa hur rätt jag hade.
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:04:06  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Jaha, du menar så. Jo, jag tycker det är lika illa från båda sidor, därav modifierade jag ditt inlägg.



Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:05:54  Show Profile Send TBA a Private Message
Baltazar:

Det börjar med att någon skriver ett inlägg om kablar. Några inlägg ned kommer någon från din grupp och kallar oss för idioter. Det börjar alltid på det sättet, inget annat. Det är alltid din sida som börjar.
Go to Top of Page

JD
Member

177 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:08:36  Show Profile Send JD a Private Message
ZZZZZzzzzzz.....
Gäsp.....
Ehe? Nått nytt?

Nähä....

ZZZZZZZZzzzzzz....

Vi tänker sällan på vad vi har men ständigt på vad vi inte har....

Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:10:51  Show Profile Send TBA a Private Message
JD:
Utråkad efter 20 inlägg? Om inte det här löses så kan man ju aldrig snacka kablar med likasinnade. Ett separat forum för kablar. Den som idiotförklarar någon där slängs ut omedelbart. Mitt förslag.
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:13:11  Show Profile Send Baltazar a Private Message
Oj, "din sida"?
Jag har väl inte påstått att det inte skiljer mellan sladdar? Vissa är bra andra dåliga antar jag. Precis som det gäller de flesta produkter...


Go to Top of Page

TBA
Member

290 Posts

Posted - 2004/12/14 :  22:15:27  Show Profile Send TBA a Private Message
Baltazar:
Eh? Varför första inlägget över huvud taget?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000