HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 KABELTRÅDEN !
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

marbrink
Member

2873 Posts

Posted - 2004/10/13 :  15:37:41  Show Profile Send marbrink a Private Message
Alla hifihandlare i Sverige säljer ju Supra...men det är få som säljer Kimber...man behöver inte åka till Hifiart för att köpa Supra...om man ska köpa Kimber finns det dock inte många ställen att välja på...

Hela din medverkan på hififorum verkar gå ut på att sälja! Jag är trött på det och jag vet att andra är det också. Tycker det är oerhört oseriöst att rekommendera egna produkter i varje "vad ska jag köpa tråd"...
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2004/10/13 :  16:22:55  Show Profile Send MartinH a Private Message
Marbrink, ja det är tråkigt att du uppfattar det så, men i mina kommentarer här så försöker jag begränsa säljsnacket men ibland talar man om det man känner till och det är till viss del sånt som självklart finns i butiken, men även annat som vi inte har och även sånt som finns i andra butiker i landet... Tråkigt att du tar åt dig så av mina åsikter, men tyvärr kan man inte tilgodose alla här i världen..


Att Kimber inte finns i så många affärer i landet kan jag inte göra så mycket åt, då det är inte vi som har ansvaret för märket utan Audioconnection, så du får fråga dom om vilka butiker i landet som för märket...

/Martin

Go to Top of Page

Claes_Ireland
Member

2146 Posts

Posted - 2004/10/13 :  16:38:27  Show Profile Send Claes_Ireland a Private Message
Blue, om du tänker till lite så ser du att i förstärkningsstegen i audio prylar så modulerar signalen den likriktade och stabiliserade nätspänningen. Så, för att dra till ordentligt så kan man säga att du lyssnar till nätspänningen. :)
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/10/13 :  17:46:50  Show Profile Send Blue a Private Message
"Blue, om du tänker till lite så ser du att i förstärkningsstegen i audio prylar så modulerar signalen den likriktade och stabiliserade nätspänningen. Så, för att dra till ordentligt så kan man säga att du lyssnar till nätspänningen. :)"

---

Could you explain that to me like I'm a three-year-old kid?

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

Cyber
Medlem i AÖ

2294 Posts

Posted - 2004/10/13 :  18:06:39  Show Profile Send Cyber a Private Message
V.v höj nivån på Era inlägg! Tack.
Go to Top of Page

lasselite
Semesterfirare

138 Posts

Posted - 2004/10/13 :  18:30:00  Show Profile Send lasselite a Private Message
EA skrev:
"Nej. Att man har en egen vilja, tycker om att få sitt eget sound, lyssnar sig öppet fram till hur man vill njuta av sina egna skivor är tydligen fel. Nästan dåligt. Iaf om man lyssnar på vissa herrar."

Nej. Att man utrycker en välgrundad åsikt; att det är korkat att betala en massa pengar för att introducera fel på ställen i ljudkedjan där fel nästan helt (i synnerhet jämfört med resten av kedjan) går att undvika. Det är tydligen fel. Väldigt dåligt. Iaf om man lyssnar på vissa herrar(Jag gör ingen sur gubbe. För det dom herrarna skriver här är bara deras tankar och åsikter som dom (lixom jag) förmedlar på ett öppet forum. Det dom (lixom jag) säger och tycker är på intet sätt tvingande för mig (dig).)
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2004/10/13 :  19:13:39  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Du vänder på det, lasselite. Om jag skriver det som en direkt fråga:
Tycker du, lasselite, att det är bra att lyssna sig fram till rätt kabel i ett system. Att alltså testa olika kabelmärken i olika prisklasser och i öppna tester bestämma sig för vilken kabel som passar bäst. Är det bra? Är det rätt sätt? Vad tycker du?

Svarar du att det är fel eller dåligt är mitt påstående ovan korrekt och du tillhör "herrarna".

Att lägga fram en välgrundad åsikter välkomnar jag. Sen, som flint brukar skriva, så krävs väl bevis för detta? Jag menar...välgrundad - men sen då? Om man som i HIFI+ kan komma fram till att subjektivt uppskattar en modell framför andra, vad säger det? Man bländas ju inte av marknadsföringen, färgen på kabeln eller vetskapen om materialet. Om man ändå väljer en kabel framför en annan? Vad gäller då? Papprets uträkning eller det blint testade resultatet? Skall jag iaf koppla in mina högtalare med EKK trots att jag BLINT subjektivt uppskattar en annan kabel (som jag antas ha råd med)?


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Mattias
Member

1671 Posts

Posted - 2004/10/13 :  19:32:40  Show Profile Send Mattias a Private Message

Har min väg väl utstakad redan. Skall unna mig riktigt fina kablar. Den dag jag har sparat ihop slantar till detta. Vet att det kommer göra underverk för mig! Jag kommer genomföra dett för att jag tycker mig vara värd detta samt lyssnar till den för mig viktiga musiken så pass mycket. Sen får alla tycka vad de vill om det

/Mattias
Go to Top of Page

krang
Member

434 Posts

Posted - 2004/10/13 :  19:51:27  Show Profile Send krang a Private Message
Delar lite åsikten att kablar ska betraktas ur sitt tekniska sammanhang. Man bör betrakta dess elektriska egenskaper kontra vad den är till för. Det kan kan verka mycket enkelt men det är det sannerligen inte. I en ledare finns många många egenskaper som inte står i produktblad eller i elfa-biblen. Kanske just för många av dem tillhör matematiska modeller som tar år att lära sig. Jag kan dem inte och skulle aldrig orka härledan en sådan heller, eller klara av det.

I ett EMC test kan man bevisa att partvinnad eller fyrtvinnad kabel kan ge mer än tillräkligt goda immunitets & emissions egenskaper så att förkasta oskärmat kablage är fel. Men vid tillräkligt höga frekvenser är det förkastligt, likaså punktjordningar typ BulletPlugs eller nya WBT 20khz är knapt hög frekvens så det bör inte leda till försämmring. Men det finns förmodligen goda anledningar till denna jordning i sammanhanget. Bara sånnahär detaljer kan man dividera om i årtionden. Men låt oss då förlita oss på dem som gör det proffesionellt. De ska beundras för sån kommer jag aldrig bli. Jag vill se världen från ett enklare perspektiv

Ber om ursäkt om jag upprör någon. Ni får såga mig lite om ni vill
Go to Top of Page

lasselite
Semesterfirare

138 Posts

Posted - 2004/10/13 :  20:12:48  Show Profile Send lasselite a Private Message
Jag delar upp din fråga lite för jag tycker den innehåller flera delar. Hoppas d e OK

"Tycker du, lasselite, att det är bra att lyssna sig fram till rätt kabel i ett system." Jag vill inte tala om för nån annan vad som är rätt och fel. Men att lyssna är givetvis viktigt, man vill ju inte pröjsa för något man inte gillar.
"Att alltså testa olika kabelmärken i olika prisklasser och i öppna tester bestämma sig för vilken kabel som passar bäst."
Även om man är medveten om problemen med öppna tester kan man bli lurad. Så om det (som det ibland gör) handlar om stor prisskillnad bör man nog försöka testa blint.
"Är det bra?" Med reservation, ja.
"Är det rätt sätt?" Med reservation, ja.
"Vad tycker du?" Jag tycker att man bör söka en kabel som inför så lite fel som möjligt. Är man sen inte nöjd skall man kanske vända blicken mot någon av dom riktiga felkällorna i ljudkedjan istället för att införa ännu fler fel.

När jag kollar in diverse system som ligger ute för beskådan på nätet så ser man allt som oftast apparater, högtalare och kablar i prisklasser som jag bara kan drömma om uppställda på dämpande rack och med diverse tweak runt om, i en kal j***a betongbunker. Den snubben har blivit lurad! Det är inte kabeln eller racket som är hans stora bekymmer! Bästa sättet att inte bli lurad är att ha mycket kunnskap. Det kan vi här förmedla, om vi vill. (Det finns så mycket skitsnack där ute. Som när high fidelity påstod att NO Valhalla kabel med 20 000:- stärkare skulle vinna på KO mot en 100 000:- stärkare och en 20 000:- kabel. Tror du på det EA (Å vrid inte till det med att man kan hitta en usel kombo)?)

(Å, snälla, kom inte med "dom som redan har..."´Nu snackar jag om dom som inte har.)

Är jag en av herrarna (med reservation) nu?
Go to Top of Page

VR-8
Member

420 Posts

Posted - 2004/10/13 :  20:26:50  Show Profile  Visit VR-8's Homepage Send VR-8 a Private Message
lasselite:
"Jag tycker att man bör söka en kabel som inför så lite fel som möjligt"

Om jag vill lyssna mig till vilken kabel som tillför minst fel, vilken prisklass eller kvalitét på anläggningen/rummet bör jag ha då?

Om jag skulle få för mig att ev prova i grabben's Philips mini-stereo skulle jag väl inse att nästan alla kablar inte tillför något fel/bra eftersom det låter lika dåligt hela tiden.

//Joakim

Numera stereolös och kommer så att vara en bra tid framöver.....tack och hejdå!

Edited by - VR-8 on 2004/10/13 20:27:12
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2004/10/13 :  21:17:56  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Now were getting somewhere...
quote:
som jag bara kan drömma om uppställda på dämpande rack och med diverse tweak runt om, i en kal j***a betongbunker. Den snubben har blivit lurad!
Tja. Lurad måhända är fel ord, men min gissning är att exempelvis Engelholm Audio's dämpvägg (finns beskrivning på min site) skulle givit mer "bang for the buck".

quote:
Som när high fidelity påstod att NO Valhalla kabel med 20 000:- stärkare skulle vinna på KO mot en 100 000:- stärkare och en 20 000:- kabel. Tror du på det EA
Har inte testat varken öppet eller blint så jag vet inte. Däremot tillåter jag mig vara lätt skeptisk. Och ja just det - man kan ju kombinera uselt också!

quote:
(Å vrid inte till det med att man kan hitta en usel kombo)?
E jag så hal?

Till sist - jag saknar tester i ordnade former där anläggningen inte heter "kalle anka". Nu har HIFI+ ordnat ett test och kommit fram till ett resultat (förresten ovan nämnda kabel till 20'000kr's förstärkaren ) och det är ETT steg mot ett mer pragmatiskt testande och tyckande. Formlernas tid har varit och det är dags att visa att dessa formler nu gäller i blinda test - tycker man subjektivt att det är bäst när elektriska ekvationerna går ihop sig eller är det nån annan kabel som upskattas mer?


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Gerhard46
Ej medlem längre

525 Posts

Posted - 2004/10/13 :  22:52:46  Show Profile Send Gerhard46 a Private Message
Det är lite synd att ingen kabelförespråkare törs påstå att jag använder denna kabel för att jag tror den är bra, den får mig att må bra när jag lyssnar på musik. Betvivlar dock på om den defacto har någon egentlig betydelse för den elektriska signalen

I stil med:
Jag skiter blanka fan i vad alla ni skeptiker säger, jag mår bra när musiken förmedlas m.h.a. mina dyrsnokar.
Det skulle jag respektera fullt ut.

Men att ihärdigt propagera för att dyrkablar (i princip alltid) påverkar ljudåtergivningen till det bättre tycker jag är synd. Det är inte sällan man ser medlemmar med h-kablar till 50% av högtalar-kostnaden. Det är väldigt tragiskt enligt mig.

EDIT
En sakfråga:
När uppmärksammades dyrkablar? Dvs, när grundades Transperent, Kimper, Jorma, etc?


Edited by - Gerhard46 on 2004/10/13 22:56:10
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2004/10/13 :  23:06:45  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message
quote:
Jag tycker att man bör söka en kabel som inför så lite fel som möjligt. Är man sen inte nöjd skall man kanske vända blicken mot någon av dom riktiga felkällorna i ljudkedjan istället för att införa ännu fler fel.


Vill bara säga att det var nog ett de vettigaste inläggen i hela tråden, mycket bra skrivet Lasselite!

quote:
Skall jag iaf koppla in mina högtalare med EKK trots att jag BLINT subjektivt uppskattar en annan kabel (som jag antas ha råd med)?


Problemet är väl att om skillnaden är så pass hörbar, måste det gå att finna en fysiologisk förklaring tar varför den ena kabeln "låter bättre". Eftersom jag inte tror det är omöjligt finna en fysikalisk förklaring (med den medel som står till buds idag) till varför det "låter bättre" ställer jag mig frågan varför alla dyrkabelförespråkare aldrig eller ytterst sällan är intresserade av att verkligen försöka ta reda på varför det kan vara en hörbar skillnad. Oftast nöjer man sig man att konstatera att den ena kabeln låter bättre än den andra kabeln, punkt slut.
Sändare (CD, försteg och effektsteg) och mottagare (försteg, effektsteg och högtalare) kan också ha stor inverkan på hörbar skillnad mellan kablar, -olika apparater visa upp olika stora skillnader hos kablar. Om ett försteg är känsligt för kabelbelastning, blir betydelsen av en kabel som ger en lätt belastning desto större.

Den bästa ljudåtergivning jag upplevt (hittills) var med en ytterst kompetent anläggning, men högtalare och elektronik var sammankopplade med allt annat än dyrkablage, vanliga billiga skärmade signalkablar och EKK (tror jag det var som högtalarkablage). Det ger vissa indikationer på vad det är som verkligen är som påverkar ljudet i en anläggning (i alla fall i den anläggningen).....

Eller är det bara så att korrekt återgivning av signalen inte nödvändigtvis alltid låter särskilt trevligt, det beror helt enkelt på programmaterialet.

Edited by - hifirocker on 2004/10/14 10:54:00
Go to Top of Page

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2004/10/13 :  23:12:41  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Gerhard46; jag använder FADEL ART kabel för att jag tror den är bra, den får mig att må bra när jag lyssnar på musik. Stämmer så långt!! Och inte nog med det nu gick jag och köpte mig 3 nätkablar oxå för 16.000:-/st. Och signalkablar som jag inte talar om vad dom kostar, = och allt låter d.......t bra, det är jag nöjd med. Vem har sagt att kablar bara får kosta 10 - 25% av anläggningens pris ??? Näää göbbar fortsätt och expedimentera, jag sitter nöjd (Det gjorde jag förut oxå då hade jag Wireworld Gold Eclipce III+ genomgående, men dessa "tycker jag" är snäppet bättre).


++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se

Edited by - Creative Audio on 2004/10/13 23:14:35
Go to Top of Page

Gerhard46
Ej medlem längre

525 Posts

Posted - 2004/10/13 :  23:20:15  Show Profile Send Gerhard46 a Private Message
Wolfgang: Kul att dina kablar får dig att må bra. Det är ju bara blinda test som kan påvisa hurvida kabeln faktiskt gör något för ljudet. Vill man inte genomföra blindtest så är det ju helt OK, det innebär en del arbete och det är inte alla som har tid för det.

3x16.000kr=48.000kr (wow) hoppas det gav ett stort subjektivt ljudlyft. Vad kostade respektive apparat?

Det är ingen som säger att kablar får lov att kostar xx% av anläggningens pris. Men ser man till internkablaget i alla apparater, mäter längden och jämför med s- & h-kablar så kanske det är något ogenomtänkt att lägga allt för mycket på kablar?

Go to Top of Page

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2004/10/13 :  23:23:25  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Internkablage kan oxå bytas inga problem. Jag lånar ut kablar för blindtest !! Har bara inga inspelade för utlånging just nu (Nu kan vi starta en tråd om inspelning av kablar oxå) det kommer nya nästa vecka och så fort dessa är inspelade går det bra !! (Att låna)

++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se

Edited by - Creative Audio on 2004/10/13 23:31:04
Go to Top of Page

lasselite
Semesterfirare

138 Posts

Posted - 2004/10/13 :  23:44:28  Show Profile Send lasselite a Private Message
"E jag så hal?"

Nä d e DU inte Det var klantig av mig att skriva så att det uppfattas så. Sorry!

"Tja. Lurad måhända är fel ord, men min gissning är att exempelvis Engelholm Audio's dämpvägg (finns beskrivning på min site) skulle givit mer "bang for the buck"."

You don´t say

Tack hifirocker. Även en blind (döv) höna...
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/10/14 :  05:20:38  Show Profile Send Bravo a Private Message
Käns som en repris på reprisen av reprisen.......
Antingen anser man att kablar har betydelse eller så inte, och aldrig mötas de två.

Bravo
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2004/10/14 :  05:43:27  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
Gerard:

Kimber Kable -1979
Transparent - 1980
Jorma hittade jag inget om, men det kan väl Jorma själv svara på.

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Rob
Member

242 Posts

Posted - 2004/10/14 :  07:59:53  Show Profile Send Rob a Private Message
Ett litet inlägg så här på morgonen...

Hur mäter en korrekt kabel ?? En som inte tillför eller tar bort något av informationen ??? Kan ni tala om vilka det finns på marknaden som kan kallas för en korrekt kabel...

En fundering... Skulle det kanske inte vara bättre att försöka att utbilda hela hifi Sverige hur man optimerar våra lyssningsrum istället för att militant angripa våra kablar... Kablar och rumsoptimering har väl inte så mycket med varandra att göra, eller ??? Problemet är att det viktiga buskapet om rumsoptimering försvinner i allt tjöt om kablar... Kabelfantasterna lyssnar inte på en som förnekar att kablar har betydelse helt enkelt och tvärt om misstänker jag...

Hoppas att ni förstår vad jag menar...

Pelle
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2004/10/14 :  10:16:49  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Problemet är väl att om skillnaden är så pass hörbar, måste det gå att finna en fysiologisk förklaring tar varför den ena kabeln "låter bättre". Eftersom jag inte tror det är omöjligt finna en fysikalisk förklaring (med den medel som står till buds idag) till varför det "låter bättre" ställer jag mig frågan varför alla dyrkabelförespråkare aldrig eller ytterst sällan är intresserade av att verkligen försöka ta reda på varför det kan vara en hörbar skillnad. Oftast nöjer man sig man att konstatera att den ena kabeln låter bättre än den andra kabeln, punkt slut.
Att vissa inte delar din vilja att söka teknisk förklaring får du nog leva med. Däremot kan du själv jobba mot att få göra dessa tester och söka lite hårda fakta.

quote:
Nä d e DU inte Det var klantig av mig att skriva så att det uppfattas så. Sorry!
Oh nej! Det är ingen fara. Jag skulle klämt in en smily efter mitt frågetecken. "Non taken" som man säger! Men du lasselite:
quote:
Till sist - jag saknar tester i ordnade former där anläggningen inte heter "kalle anka". Nu har HIFI+ ordnat ett test och kommit fram till ett resultat (förresten ovan nämnda kabel till 20'000kr's förstärkaren ) och det är ETT steg mot ett mer pragmatiskt testande och tyckande. Formlernas tid har varit och det är dags att visa att dessa formler nu gäller i blinda test - tycker man subjektivt att det är bäst när elektriska ekvationerna går ihop sig eller är det nån annan kabel som upskattas mer?
...skrev jag själv som en liten fråga till dig. Är detta nått du kan tänka dig jobba med?



Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/10/14 :  10:31:37  Show Profile Send Blue a Private Message
Gäsp... samma meningslösa sandkastning som vanligt. Kan ingen svara på min fråga hur en NÄTkabel skulle kunna ge "ljust" eller "mörkt" ljud istället? DET är intressant!

Wolfgang: 50 lök på kablar utan vidare... vad ska man säga? En del har gott om cash helt enkelt! Hoppas åtminstone att du köpt dom i Sverige så att du gynnar den svenska ekonomin. Vi behöver ju fler arbetstillfällen.

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

VR-8
Member

420 Posts

Posted - 2004/10/14 :  11:29:38  Show Profile  Visit VR-8's Homepage Send VR-8 a Private Message
Gerhard46:

Jag använder MIT Oracle V1.1 för det är den absolut bästa kabel jag provat i polarens Stax hörlurar med dCS som cd-källa. Jag har jämfört med PAD Venustas, Valhalla, Acustic Zen Silver Ref II, Jorma No:1 och många andra billigare kablar. Ingen har visat samma upplösning,3D osv.

Om jag inte får ut samma hemma i anläggningen så VET jag att det inte är kabeln det är fel på utan något annat. Bara vetskapen att det finns en massa info att hämta får mig att hela tiden förbättra det andra i min anläggning och rum. Hade jag inte haft möjligheten att prova den i Stax så skulle jag inte veta vad som ev väntar "bakom hörnet". Jag har även provat "dyrkablar" i en billig (5000 för allt) stereo och då hade inte det någon betydelse vilken kabel som användes.

Varför ska jag lita mer på en kabelskeptiker som kommer fram till sina slutsatser genom en billig anläggning och "valda sanningar" när mina öron säger annorlunda?

//Joakim

Numera stereolös och kommer så att vara en bra tid framöver.....tack och hejdå!

Edited by - VR-8 on 2004/10/14 11:42:58
Go to Top of Page

Joav
Member

233 Posts

Posted - 2004/10/14 :  11:33:55  Show Profile Send Joav a Private Message
Blue: Jag kan ge dig ett halft svar på din fråga!
Jag TROR inte att kabeln kan göra en sån skillnad. Däremot så är ström inte bara ström: strömen från kontakten ska komma i en fin sinus-våg med 230 volt mellan polerna. Sanningen är att det ligger massor av störningar i strömen och volten kan skilja mellan 220-240 i bästa fall.
T.ex När du startar dammsugaren så blinkar lamporna till.
Mer om ämnet kan jag inte...

Jag lär mig av att ställa dumma frågor
Gör din Streo glad spela "Riltons vänner" www.riltonsvanner.com
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.8 sekunder. Snitz Forums 2000