HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kopiering = Förlust ?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

qsecofr
Member

615 Posts

Posted - 2004/04/02 :  08:33:50  Show Profile Send qsecofr a Private Message
Gemini följer du med i mitt resonemang? Att om det är samma innehåll på skivorna (verifierat i den binära domänen matematiskt, så länge signalen är digital är det siffror och inget annat) så är skillnaden i ljud genererat av just den maskinens känslighet för den skivan. Svårare en så är det inte.

När man kopierar via dator så läser man inte in i realtid utan mycket snabbare, blir det fel går det att läsa igen osv. framför allt går det att verifiera matematiskt om en skiva blir en perfekt kopia eller ej. Programmet som gör kopian kan göra detta tack vare det felkorrigeringssystemet som finns i cd standarden. Ett bra exempel på detta är EAC. Du får reda på om din kopia är bra eller inte och om den har samma checksumma dvs är en perfekt kopia.

Blanda inte ihop detta med avläsningen i respektive maskin.

Att man får dåliga kopior om man använder kassa kopieringsprogram är så självklart så det tycker jag man inte behöver blanda in. Jag förutsätter alltid en välgjord kopia i sådana här diskussioner allt annat är av karaktären ”stating the obvious”




Edited by - qsecofr on 2004/04/02 08:40:35
Go to Top of Page

Magnuz
Member

1572 Posts

Posted - 2004/04/03 :  10:05:47  Show Profile Send Magnuz a Private Message
"Bra spelare är ofta mycket känsligare för små fel på skivorna."

Det där håller jag inte alls med om. En spelare som är känslig för småfel på skivorna är per definition en dålig spelare, åtminstone om man enbart ser till läsförmågan. Om den sedan är dyr och kallas för high-end har ju kanske inte så stor betydelse. I det här sammanhanget bör man nog inte börja prata om upplösning och säga att det är den "höga upplösningen" hos high-end-spelaren som "avslöjar" bristerna hos skivan. Digital avläsning fungerar helt enkelt inte på det sättet.
Go to Top of Page

masur
Member

159 Posts

Posted - 2004/04/03 :  10:49:31  Show Profile Send masur a Private Message
Lyssnade för några år sedan på en Mark Levinson/Revel demo där distributören spelade musik från en CD-R skiva. Det var en imponerande demo och ingen anade att det var musik från en CD-R skiva. Sanningen avsläjades först efteråt inför en mindre grupp som stannat kvar lite längre. Vilken utrustning skivan var bränd med framkom inte men bra lät det.

Edited by - masur on 2004/04/03 10:51:45
Go to Top of Page

larson
Starting Member

25 Posts

Posted - 2004/04/05 :  09:01:17  Show Profile Send larson a Private Message
En undran, kan jag bränna på något bättre sätt på datorn. Idag har jag Clone CD kopieringsprogram. Är det ett dåligt program? Det är i alla fall bättre än Easy CD Creator som följde med datorn. När jag bränner lägger jag bara en skiva i CD - spelaren och en tom skiva i brännaren, det innebär väl att jag inte laddar ner det på hårddisken utan kopierar direkt? Hur gör man om man skall lägga på hårddisken först?

Jag har som sagt tillgång till en audiobrännare men det kan hända att jag behöver bränna något på datorn ibland, det är därför jag undrar.

larson
Go to Top of Page

Jax
Member

667 Posts

Posted - 2004/04/05 :  11:02:21  Show Profile  Visit Jax's Homepage Send Jax a Private Message
Se http://www.exactaudiocopy.de

EAC kan inte bara läsa av en audio-cd så felfritt som möjligt, den kan bränna oxå.

Du bör helst ha en ASPI-drivrutin oxå, man kan hitta en sån lite här och var, jag knyckte min ur Nero. Windows native funkar inte klockrent. Du bör ha en läsare som klarar C2-korrigering, EAC kan testa om du har en.

Jag testade Memorex svarta CD-R i helgen, jag måste säga att jag är imponerad av dem. Testet var bränt i 4x, strategi var typ 6 (gold) per automatik. Jag ska testa högre hastighet senare.

/Janne

Rörfreak och snål smålänning i blodet.
Go to Top of Page

Snoop
Medlem, HiFi Norr

4184 Posts

Posted - 2004/05/07 :  02:34:26  Show Profile Send Snoop a Private Message
Någon som kan hjälpa mig med vilka inställningar som det ska vara i EAC för att få bästa möjliga kopia

[Squeezebox 3][Onkyo TX-SR876][Phonar Veritas P5][Kef KHT 2005.2]
Moderator på Minhembio

Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2004/05/07 :  22:03:38  Show Profile Send gcs a Private Message
frean undrar vad det är för siffror. "När man bränner en skiva i datorn så har jag märkt att man också föröver alla dolda sifferkoder."

Varje skiva har sin specifika kod där man kan läsa vad det är för skiva och skivbolag å jag tror också vem som har pressat skivan. Det finns speciell utrustning som kan läsa koden och jag vet att Marantz har en brännare som heter Marantz 620 som också läser och dessutom kan man skriva sin egen kod på en CDR. Jag kollade någon gång hur vanligt det var med dold kod. Dom flesta utländska bolagen hade kod men nästan inga svenska bolag.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.45 sekunder. Snitz Forums 2000