HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Är Proson ett exklusivt hifi märke eller?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

molsson
Member

1646 Posts

Posted - 2003/07/17 :  17:24:01  Show Profile Send molsson a Private Message
Men HALLÅÅÅ!!!

Detta är enligt proson "förmodligen marknadens bästa 10 tums bas"


För futtiga 495, surt förvärvade och hårt skattade riksdaler.

No hay banda!!
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/17 :  17:28:37  Show Profile Send MartinH a Private Message
Det kan det väl visst göra..Du säger att man ska låta folk göra hur stora misstag som helst och man ska aldrig säga åt dom att dom gör fel ?!?! Hur stor del av dom som köpt tex ett par proson kommer efter två veckor att säga nä nu när jag har lyssnat på dom här så kan jag säga att dom låter sämre än den där högtalaren som jag aldrig lyssnat på !! Dom tror ju att dom gjort ett bra köp, varför skulle dom börja tvivla på sig själva ?? Och att jämföra oss med finniga faschister som bara vill bråka och skiter fullständigt i att ha nått budskap överhuvudtaget är nog lite att ta i.. Varför ska inte vi som har lyssnat på en massa produkter och vet mer än gemeneman upplysa andra hur lätt det kan vara att få ett bättre ljud hemma ?!?!
Musik skapar glädje hos människor, och om jag då kan få upp ögonen ( och öronen ) på en medmänniska, så denne kan få njuta av musik på ett trevligare sätt så ser jag det som min insatts för socialhälsan i detta land !!!

Knoppen: Jo det kan nog vara så som du säger, jag tänkte att det var nog ytterligare ett skriv fel i deras underbara marknadsföring.. Men man kan ju undra ändå ?!?! Och allt detta för 1995:- ??
Go to Top of Page

molsson
Member

1646 Posts

Posted - 2003/07/17 :  17:32:10  Show Profile Send molsson a Private Message
Om ni nu betäller proson på www.factory-outlet.nu så glöm inte att komplettera er stereo med följande vara från samma leverantör.

http://www.factory-outlet.nu/show_kat.php3?katid=77


No hay banda!!
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/17 :  17:43:10  Show Profile Send MartinH a Private Message
Så man kan skölja av sig alla smutsiga ljudvågor...
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/07/17 :  17:51:32  Show Profile Send Knoppen a Private Message
MartinH, de kostar väl 3995:- för ett par? (Proson Stratego Top 10 SA).
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:19:17  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
MartinH: Majoriteten vill endå aldrig lägga pengar på en riktigt bra anläggning. Dom flesta bryr sig helt enkelt inte om hur det låtar, utan bara att det låter. Och gör man det ska man väl bara lycklig, då slipper man ju spendera pengar på en dyr anläggning och kan istället lägga allt krut på bra skivor istället.

Jag tror inte att någon som inte är intresserad av HIFI kommer att springa omkring att lyssna på olika högtalare, jämföra etc. Dom tar nog hellre något som ser snyggt ut, är lagom dyrt etc.

Eftersom dom inte orkar lyssna på olika högtalare själva vem ska då säga vad som är bra och inte? Någon skribent på HIFI & Musik? Det hela kanske slutar med att dom inte alls blir nöjda med högtalarna som fick så bra betyg och kostade ett par tusen mer än dom där billiga, stora Proson högtalarna.

Och sedan att säga "hur stora misstag som helst" tycker jag är lite överdrivet, det är ju endå apparater vi pratar om och för det andra så är det ju inte säkert att dom "gör fel". Jag menar, dom kanske hellre vill ha en nätt snygg liten sak från JVC än någon dyrt, mindre snyggt men kanske mera välljudande.

Jaja, det här blev lite långt.

Edited by - yahriel on 2003/07/17 19:29:45
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:29:00  Show Profile Send MartinH a Private Message
Men varför inte lägga sina pengar på nått som låter bra då istället ??? Varför lägga pengar på nått som är dåligt när man för samma pengar kan få nått som kan ge en betydligt större upplevelse.. Men det är det som är problemet att det finns för många dåliga butiker och idioter till säljare som instället för att sälja bra grejer så säljer man nått som ser ut att vara bra men som inte är det...

Knoppen: Jo det är möjligt att det var 3995:-, men det kan vara en annan som kostade 1995:-.Men då är du ju ännu värre !!! För fyra tusen kan man få en riktigt bra högtalare..
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:33:03  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
MartinH: Mina föräldrar har en billig liten anläggning från Technics som kostade kanske 4.000kr inkl. högtalare och allt. Men dom märker ingen skillnad mellan deras lilla fina anläggning och min. Så varför ska dom då spendera pengar på en bättre stereo?
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:45:01  Show Profile Send MartinH a Private Message
Äldre brukar inte ha så bra hörsel..eller så vill dom helt enkelt inte höra skillnader. Eller så kan det vara så att ni inte har så stora skillnader mellan era anläggningar ?!?!

Visst är det så att många ska inte lägga ner mer pengar än dom tycker verkar vettigt..Men om nån går och köper en stor Proson högtalare för 3995:- som ser ut som ett mindre kylskåp så tror jag dom gör det för att dom tror att dom får en väldigt bra högtalare. Och förmodligen är dom ganska intresserade, för annars så skulle dom köpt nån minianläggning istället..
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:53:46  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
Dom är ju inte så fruktansvärt gammla, runt 50 år. Och jo, det är skillnad mellan våra anläggningar.

Det kanske stämmer. Eller så är det bara så att dom vill ha ett par stora högtalare för att skryta lite med.
Go to Top of Page

Xover
Member

122 Posts

Posted - 2003/07/17 :  19:57:06  Show Profile Send Xover a Private Message
Jaha kan denna bas verkligen funka jag menar priset 495:-.
Go to Top of Page

cittroman
Member

2471 Posts

Posted - 2003/07/17 :  21:26:22  Show Profile Send cittroman a Private Message
Köpte ett par Proson reality 5 b-sortering för 700:- till hembion, går utmärkt att lyssna på musik med dom också.
En beggad sony strd-435 surround reciever med 5.1 ingång köpt för 1200:- driver dom.
Nämda 495:- 10" bas sitter i en liten sluten sub med 2 st scan speak flowresistance ventiler drivet av ett Rila SW-5000 steg köpt för en tusing beggat (nätdelen något moddad) helt okej budget anläggning.

Inget fel på Proson.

En man skall under sin livstid: Kört sin Citroen genom garageväggen, Mätt bilbatterispänningen med A området på sitt instrument. Kopplat in ölburkslytar felvända, fundera varför spänningen förvann så snabbt vid avslag att man provar att slå på igen :-)

PS.Horn hör hemma på Älgar och
glas är gjort av grus DS ;-)


Ju mindre desto bättre gränsen går vid 4"
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/07/17 :  21:35:56  Show Profile Send Bravo a Private Message
"yarhiel" påstod [quote]Dom flesta bryr sig helt enkelt inte om hur det låtar[/quote , det är möjligt att det är sant tyvärr.
Men i så fall är det det vi ljud- och musikentusiaster försöker få folk att ändra på, att man för samma pengar kan få en betydligt större musikupplevelse annat än större högtalare för samma pengar.

Ljudtryck är inte allt.

Bravo
Go to Top of Page

TLovskog
Starting Member

47 Posts

Posted - 2003/07/17 :  22:16:15  Show Profile Send TLovskog a Private Message
Jag kan nog tänka mig att folk köper enkla (billigare) anläggningar för att de inte är mer intresserade. Vad det gäller att man kan få bättre saker för samma pengar om man springer runt och lyssnar har nog, som en del har påpekat, helt enkelt att göra med lättja. Folk bryr sig inte riktigt hur det låter. Att ljudbilden kan vara aningens aningen bredare med dittan från feppes ljudbyrå, eller basen blir mer bestämd om man tar bort plasten runt elektrolyt kondensatorer för att bekämpa DA, tar de med stor ro och skakar på huvudet. Skall man bara ha skval musik i köket spelar det nog för de flesta nada roll.

Ungefär på samma sätt som att jag själv går till ICA MAXI och köper deras köttfärs, deras Beotoni halvfärdiga spaghetti, lite andra ingredienser och gör min "spagetti med köttfärssås". Har kompisar (som då är matintresserade, skiter i stereon). De köper köttfärsen "färskpressad" från slaktaren, gör spaghettin av mjöl, ägg etc. och kokar ihop samma måltid. Den kostar mindre, smakar bättre, tog något mer tid att göra (har ju fått springa runt och utvärdera slaktare). DE kan för allt i världen inte begripa varför man köper halvfabrikat, när man för lika pengar får riktiga grejor.

Själv köper jag fortfarande min mat som mer eller mindre halvfabrikat. Hur gör ni?

De är dessutom helnöjda med sin JVC kompaktstereo för 2995 inklusive allt. De skulle förvisso inte köpa en stor högtalare för imponansfaktorn ... lika lite som de skulle köpa Monster Cables Audio/Video kabel till deras GameCube trots att det skrivs så här fint ...

"It also cleans up “dot crawl”–that annoying flickering along object edges. GameLink 300 uses advanced technologies like injected nitrogen gas to ensure the best S-Video signal possible."

"With GameLink 300 GC’s patented electronic technologies like Bandwidth Balanced® multiple-gauge wire networks and DoubleHelix® construction, you always enjoy the fuller, richer audio effects that the GAMECUBE can deliver."

För dem låter de nog ännu mer sales pitch än proson och som mannen i huset skulle säga .. amen jävla lurendrejeri, s-video har ett i systemet inbyggt skydd mot dot-crawl ... och det märker jag ändå inte när jag smätter iväg alla bad guys i Metroid Prime.


/Thomas Lövskog
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2003/07/17 :  23:41:59  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
Jag tycker TLovskog har en mycket bra poäng här. Behöver inte säga mycket mer egentligen. Hur mycket min matintresserade kompis än försöker få mig att köpa den där dyra jätte bra köttfärsen kommer jag aldrig göra det :-)

bravo: Jag tror inte man får någe vidare välljud för 4.000kr om allt ska ingå då tyvärrr.
Go to Top of Page

Kevin Mitnick
Member

570 Posts

Posted - 2003/07/17 :  23:57:20  Show Profile Send Kevin Mitnick a Private Message
Låt Proson vara en högtalare för pöbeln, det förstår inte bättre. Jag menar, har man hittat guld i en flod så berättar man inte för alla andra.
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/07/18 :  01:32:21  Show Profile Send Bravo a Private Message
"yahriel" vi pratar väl högtalarpriser, de som köpt Proson eller motsvarande måste ju ha någon elektronik också.

Vad det handlar om är att inte bli lurad, blir man inte lurad utan man får för priset bra grejor så kan ett slummrande, men omedvetet, intresse vakna.

Bravo
Go to Top of Page

Wintermute
Member

281 Posts

Posted - 2003/07/18 :  08:42:55  Show Profile Send Wintermute a Private Message
Prisa Cittroman!

Den första (vad jag har kunnat se) i den här tråden som
verkligen har provlyssnat på Proson. I övrigt skyddar vi
oss mot mardrömmen att ha köpt produkter som inte är
privärda, genom att hacka så mycket vi orkar på hotet.

Tills motsatsen bevisas, tänker jag hävda att Proson skulle
kunna vara ett prisvärt alternativ, för den som har rätt
kravbild.

What can be said at all can be said clearly;
and whereof one cannot speak,
thereof one must be silent.
Go to Top of Page

m.athias
Starting Member

20 Posts

Posted - 2003/07/18 :  10:34:13  Show Profile Send m.athias a Private Message
HA ha ha,

Fy faan vad patetiska ni är tex. MartinH, Bravo, Rydberg.

Läs både mitt och Tlovskog's inlägg en gång till och tänk sen efter innan ni låter era freakiga Hifi fingrar nudda tangenterna för erat åter igen försvarande inlägg.

Kan inte ni få in i eran skalle att det finns folk som nöjer sig med Proson och högt ljudtryck.

Tänk om alla skulle klanka ner på precis som Tlovskog sa, era matvanor,dryckesvanor,kläder etc.

Folk har olika intressen punkt slut !!!!!!!!!!!!
Go to Top of Page

Belker
Member

504 Posts

Posted - 2003/07/18 :  10:46:00  Show Profile Send Belker a Private Message
Ja nu räcker det, va? Innan nån blir utkastad för en sån pseudodebatt.
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2003/07/18 :  10:55:16  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
Hehe... jo det kanske är dags att lägga ned nu. Vi verkar inte komma fram till något endå.
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/07/18 :  11:14:00  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Patetisk: högstämd, högtidlig, (djupt) gripande, känslo stark, känslorik, lidelsefull, patosfylld, patosmättad, (alltför) högtravande, sentimental, svulstig, salvelsefull, melodramatisk, 'överdriven'

m.athias> Vilken översättning menar du?

I'm not a complete idiot, some parts are missing

Edited by - Rydberg on 2003/07/18 11:14:24
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/18 :  11:26:21  Show Profile Send matså a Private Message
Jag har aldrig lyssnat på Proson, men vissa på hembio(som tyvärr börjar sina ut, det var världens bästa forum innan), har testat och köpt dessa. Dessa personer tycker om att ha bra ljud, men har inte råd med dyrare saker. Kommentarerna där var oftast att Proson Conqest högtalarna var lika bra som Audio pros Black diamond. Så kanske har Proson lyckas med någon högtalare.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

neriks
Harry-vinnare 2004

1782 Posts

Posted - 2003/07/18 :  11:35:58  Show Profile  Visit neriks's Homepage Send neriks a Private Message
Jag provlyssnade faktisk på ett par Proson Reality Pro 66 för några veckor sedan. För ett pris på runt 2.300 kr så tycker jag att högtalarna faktiskt lät riktigt bra ...

Driver företagen NEriks Audio och NEriks Air
Auktoriserad återförsäljare av Moog

Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/07/18 :  12:44:50  Show Profile Send Bravo a Private Message
Hej "m.athias"!

Du har missat en detalj, i övrigt var allting rätt på ett ungefär fast tvärtom.
Jag struntar i att det är lofi produkter, vill man ha sådana och är lycklig med det så är det OK.

Det handlar om att produkterna köps av inte ont anande människor i tron att det är något annat än vad det är. Därmed riskerar de att gå miste om en upplevelse de kunnat få annars, ett närmande till musiken och inte bara ljudtrycket. Men som sagt, vill man ha ljudtryck och inget annat är det iofs OK, då blir man inte lurad i tron att de presterar något mera.

I övrigt kan jag inte se vad mina matvaror mm. skulle ha med saken att göra.

MVH

Bravo
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000