HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Är Proson ett exklusivt hifi märke eller?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

bobey
Member

118 Posts

Posted - 2003/07/18 :  13:30:06  Show Profile Send bobey a Private Message
Jag har ingen aning om Proson. Alldrig hört dem kommer förmodligen att att lyssna till dem heller, men en sak vet jag. Har man inte ett utökat intresse för någonting så köper man det som blir bäst kompromiss mellan prestanda, pris och "effort".

Min första "riktiga" stereo var en Kenwood med cd-växlare tuner etc. etc. Den hadde jätte stora högtalare med 18"'s slavbasar (varför!?). Den såg grymt cool ut och jag och alla polare som kom och lyssnade på den blev impad av hur den såg ut och lät. Det var tung bas som skakade hela byggnaden.

Nu vet jag bättre (har hört bättre) och den SÖG!!! Men då var den kung. Ångrar jag att jag köpte den även med vad jag vet (lyssnat på) idag. Nej. Hadde inte intresse av Hifi då. Tog det som såg bäst fräckast ut och frågade alldrig någon kunnig i området (to much effort ;) ). Nu har syrran den. Hon har hört mitt nya system som är c.a. 15-20ggr dyrare. Hon tycker fortfarande att Kenwooden duger åt henne. Hon har inte något intresse av Hifi.

Detta gäller allt. Jag är datanörd. Jag vet att vanlig PC arkitektur inte har mycket att ge i gemförelse mot t.ex. SPARC/ALPHA etc. platformerna. SPARC kostar för motsvarande PC prestanda c.a. 10ggr mer och är mycket bättre i många aspekter (stabilitet, skalbarhet t.ex.). Med denna vetskap kommer ni nu att köpa eran nästa dator från Sun eller kommer ni fortsätta med Dell/Compaq/HP/Noname etc? Jasså inte Sun så synd.

// bobey
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/07/18 :  13:51:48  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Sun är bra datorer, hänger sig knappast aldrig och om de gör det är det bra in och "killa" lite Problemet är ju att det inte finns så mycket program etc till unix, men annars är sun grymt bra.

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/07/18 :  14:11:42  Show Profile Send MartinH a Private Message
Men om vi ska avsluta denna tråd nu så kan vi väll i alla fall svara på den fråga som startade denna tråd.." Är Proson ett exklusivt hifi märke ??" Och på den frågan kan väll nog alla säag NEJ !! dom är en tillverkare i det lägre segmentet... Och sen kan man säga vad man vill om eventuell prisvärdhet och skumrask reklam..
Men att dom skulle tillverka exklusiva produkter..Nej inte direkt...

/Martin
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/07/18 :  14:55:03  Show Profile Send matså a Private Message
Nej det håller jag med om Martin. Tycker det är löjligt av Proson att köra med vilseledande reklam. Visa att det är bra saker i budget klassen.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000