HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Första blindtest av kablar publicerats!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Totem
Member

223 Posts

Posted - 2002/08/30 :  09:16:04  Show Profile Send Totem a Private Message
Ja, det kanske är dags att avsluta den här tråden, i varje fall för min del. Jag märker att det är lätt att man pratar om olika saker och missförstår varandra. En mening fel och allt blir pannkaka liksom.. :-)

Matson: Vad jag menade var alltså att det hade behövts ett antal personer för att kunna dra några statistiska slutsatser om kablarna i sig, och inte om två personer sinsemellan kan höra skillnader. Men så har vi ju det här med "ovidkommande variabler". Som jag själv skriver om (otydligt förstås - min vana trogen :-)) och som Anders47 tar upp.

Svår nöt att knäcka det här. Frågan är om vi blir så mycket klokare?
Verkligen kul att utbyta olika tankegångar dock!

/T

Go to Top of Page

n/a
deleted

185 Posts

Posted - 2002/08/31 :  13:47:05  Show Profile Send n/a a Private Message
Snöre mot snöre, snubbla inte ....
Bästa ..
Lech



Go to Top of Page

John Stalberg
mångordig stringens

844 Posts

Posted - 2002/09/01 :  21:26:21  Show Profile Send John Stalberg a Private Message
Totem. Jag är inne på din linje. Dock skulle det för enkelhetens räcka med att statistiskt säkerställa att skillnader mellan kablarna överhuvudtaget hördes. Annars är ju subjektiva värderingar värdelösa. Detta är inte så väldans svårt och jobbigt om man har lite tid på sig. Inte i jämförelse med det jobb dom har lagt på detta test i alla fall.

Jag vet dock inte hur testet har gått till i detalj och om dom faktiskt har kollat detta så är min kommentar överflödig.

Markku. Det handlar inte om att vara självändamålsenligt kritisk. Om testet till ytan ser ut att vara bra men i själva verket är intetsägande är det inte hårdnackat kritiskt att nämna det om det är uppenbart. Det är inte heller meningen att såga testarna utan snarare handlar det om att försöka lägga fakta på bordet. Fakta skadar inte i detta fall. Inte oss på forumet i alla fall. Det är snudd på en klassiker att ett blindtest utförs med massvis med jobb nedlagt men där den där lilla detaljen som är avgörande för hela testet missats. Till exempel i sladds test skulle den hemmatame lyssnaren få testa en omgång ensam och om han hörde skillnad skulle saken vara biff. Det kan vara bra att göra ett antal blindtester för man lär sig oerhört mycket av det och felen blir med erfarenheten färre och färre. Det är i alla fall min erfarenhet.

John

Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2002/09/03 :  13:16:17  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Enligt mig så finns det bara ett bra test.... att testa själv.. på sin egna anläggning. Absolut bästa sättet är inte att switcha fram och tillbaka heller har jag märkt (för egen del).. bäst är att koppla in den nya kablen.. låta den gå några timmar.. sen ha den inkopplad i några dagar och bara spela musik.. skillnaden kommer du att höra när du kopplar in din gamla kabel igen.

Jag tycker det är riktigt skoj att testa utrustning.. dock blir man ju lite knäckt ibland.. när man märker vilket ljud man har missat och att plånboken ser lite tunn ut...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000