HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Hur bra är en DENON DCD 625 egentligen?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Magnuz
Member

1572 Posts

Posted - 2003/06/09 :  12:47:12  Show Profile Send Magnuz a Private Message
"Wilson har följts av alla dessa vet-bäst-generaler i alla år. Är det någon som tror att det skulle vara speciellt svårt för dem att göra en högtalare som mätte perfekt"

Ja. Hittills har såvitt jag vet ingen lyckats göra en högtalare som mäter ens tillnärmelsevis perfekt. Inte ens om man bara räknar med de vanliga mätningar man brukar se i hifi-tidningar o.s.v.
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/09 :  12:56:39  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Sant, perfekt är ett ord som är helt fel i hifidomänerna.

"Mätte lika bra som andra högtalare med rakare fekvenskurvor" kan vi ju byta till.

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/10 :  13:29:06  Show Profile Send Knoppen a Private Message

God dag Sladd!

quote:
Alla högtalare har kompromisser. Oavsett vilken världsmästarkonstruktör du än sätter under luppen så kan alltid någon annan (världsmästare då såklart....) hitta dessa kompromisser och hävda deras förkastliga inverkan på ljudet. Eller att det är "slarvigt byggt" eller att det går emot det högst egna idealet om spikrak frekvensgång (som ju är det enda allenarådande...)

Porten är för liten, oval, röret är för kort, diskanten delar vid fel frekvens och får jobba för mycket, utformningen på membranen är konvexa ellre konkava, (båda varianterna ger sin karakteristik på ljudet) filten runt membranden är av fel material eller saknas helt, positionen på elementen är inte asymetrisk varför difraktionen blir gigantisk.....


Naturligtvis är alla högtalare kompromisser, liknande diskussioner kan man föra kring vilken högtalare som helst. Men det är väl inte otillåtet att diskutera? Detta är väl ett diskussionsforum trodde jag? Vem var det som började kräva en massa utredningar varför jag + Marens tycker som vi tycker? Vad vi som tyckare tyckte om Wilson är i sammanhanget en ytterst liten mängd av den stora mängd dagliga tyckande på detta forum. Du ville ha svar på varför vi tyckte som vi tyckte med varsin liten ironisk mening, och du fick det. Varsågod!

quote:
Wilson har följts av alla dessa vet-bäst-generaler i alla år. Är det någon som tror att det skulle vara speciellt svårt för dem att göra en högtalare som mätte perfekt

Jag tror att de skulle ha svårt med det, det har nämligen alla högtalarkonstruktörer. Den perfekta högtalaren finns inte, det skrev du själv ovan. Vet-bäst-generaler? Diskutera hifi istället Sladd! Mikael2-Micke, du har full poäng på mitt credit-konto!


quote:
I min värld så vet de vad de gör. De gör det i alla all på det sätt de själva tycker om och är ju dessutom ganska konsekventa i detta. Resultatet är välljudande. Inte allas likör men väldigt mångas.

Jag respekterar din åsikt.


quote:
Så har vi det där med pengar men det hoppar vi över. I mitt fall var en ny QRS Neptunus ett bättre val än en 7 år gammal Wilson Watt/Puppy 5.1 priset var ungefär detsamma. Neptunus var inte bäst på allt men som helhet. För mig alltså. För någon annan kan det vara tvärtom.

Se där, du gillade en annan högtalare bättre!


quote:
Så, småpojkar, tyck gärna och var gärna högljudda och samla lite poäng hos den inhemska byggeliten genom att ge sig på Wilson som "slarvbygge", men trovärdigheten haltar hos oss som inte har dogmerna under kudden.

Dogmer under kudden, högljudd, byggelit, småpojkar; du bredde på fint igår ser jag!


quote:
För att besvara din fråga Fred om Denonen är ett bra val: Hittade ett fint ex av den tysktillverkade i en container nämligen - ja, fjärren fanns med, låg tillsammans i en plastkasse.

Om det låg en CD-FIX i plastpåsen bredvid skulle jag hellre välja den.

Bra svar!


Helt objektivt (hej Roland!) har denna tråd klockan 11:19 idag lästs minst 7390 gånger och jag tycker själv den har varit väldigt rolig med sina sidospår. En hel del andra personer har på sannolika skäl läst den också och en subjektiv gissning är att de har åtminstone sett något som varit underhållande. Min alldeles egna subjektiva uppfattning är att det känns lite trist att bli kallad för "vet-bäst-general" och "småpojke". Jag tror inte att du själv skulle uppskatta att bli kallad för liknande saker.


Hälsningar Johan

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/10 :  15:23:03  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Att kolla på en mätning som är gjord på t.ex. en panel högtalare är ingen vacker syn. Om man istället mäter vid hörplatsen ser allt mycket bättre ut. I tidningen Steroplay gör det oftast båda mätningarna och de brukar se tämligen olika ut. Närfältsmätningen kan varierar väldeliga medans vid hörplatasen kan den mäta perfekt. Att bara kolla på en mätning och sen dra slutsatser är nog inte så smart

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/10 :  15:58:24  Show Profile Send Knoppen a Private Message
FAST, högtalare mäter aldrig perfekt på lyssningsplats oavsett princip, mycket beror på vald mätmetod och hur man presenterar mätningen. I t ex Stereophile så gör de en tersbandsfiltrerad mätning på lyssningsplats. I och med det så förvinner alla interferenser och kurvan ser slät och jämn ut. När de mäter på deras vis så tas alla reflexer med i mätningen, men jämnas ut på grund av mätmetoden. Meningen med Sterophiles mätning är inte att man ska se sådana interferenser, utan att man ska få ett grepp om högtalarens spridningsegenskaper. Man får också ett intryck av hur den låter i basregistret i deras lyssningsrum. Mätningarna gäller förstås bara deras eget lyssningsrum, på en annan plats blir resultatet annorlunda. Vet vilka mätmetoder som Stereoplay använder, dels på lyssningsplats, och närmre?

Angående panelhögtalare så är de ganska luriga att mäta på. Stora membranytor ger ofelbart konstiga interferenser på nära mätavstånd. Man ska nämligen aldrig stoppa en mätmik (eller att lyssna på dem) i deras närfält där dessa interferenser finns. Närfältets närgräns beror på högtalarmambranens storlek.


Du tror väl inte att jag är osmart och drar slutsatser av en mätning?


Finns Stereoplay bara som papperstidning? Skulle vara kul att se deras mätningar. Tyska tidningar brukar vara seriösa.


/Johan

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/06/10 :  18:05:29  Show Profile Send Rydberg a Private Message
De finns nog bara i pappaersform tyvärr, jag kan inte heller utläsa exakt hur de gjort mätningarna.

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

bjorn
senior advisor

390 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:23:05  Show Profile Send bjorn a Private Message
Hej,

Alla digitalt korrigerade system jag hört, inklusive TacT och Cantons Digital 1/1.1, har återgivit musik med en linjär frekvenskurva. Trots denna så viktiga egenskap har dom, enligt min mening, bara levererat en själsligt död och ointressant muzak. Inget liv, ingen illusion av att vara närvarande vid det musikaliska tillfälle som inspelningen återspeglat...

Kan det vara så att ett linjärt dynamiskt förlopp är viktigare för autenciteten vid återgivning av musik, än en jämn frekvenskurva? Bara en tanke...

Mvh
Björn


Verksam i HiFi-branchen sedan 1987.
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:35:30  Show Profile Send Thomas A a Private Message
En tanke slog mig faktiskt ang. framtida lyssningsträff. Jag tänkte simulera en frekvensgång från en känd högtalare med ± 3 dB frekvensgång med hjälp av mitt parametriska filter och i ett blindtest får man välja det man tycker låter bäst, subjektivt alltså (jämfört med min nuvarande frekvensgång på ca ± 1 dB mellan 500 Hz-10 kHz).

Låter väl kul? Samma högtalare fast med en annan frekvensgång alltså.

T

"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:42:13  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Heil Knoppen!

Kul att du också tycker att du vet bäst även när det gäller andras inlägg. Skall jag utdela vilka "credit-poäng" jag anser att de olika inblandade har också? (får man diplom om man samlar hos dig?)

jag har inte kallat dig Veta-bäst-general?

Mina åsikter är väl lika mycket värda som dina och småpojkarnas? (de jag kritiserade för att var ute och klampa i "slarvbyggenas värd")

Så där fick du mina åsikter. Är inte detta ett debattforum? Vem är du att döma och ge poäng? Du är inte på Molt nu.

Att kalla Wilson för slarvbygge och sedan i massor av inlägg motivera varför med ledning av kurvor och högtalarbyggets teoretiska abc är larvigt. Men gör som vanligt, ficklampan på att man kallade någon veta-bäst-general. För övrigt ett uttryck som ganska många läsare förstår....

jag säger som dig: diskutera hifi i stället för att gräva ned dig i all textmassa som skall imponera.

Så kul att du gläds över trådens utformning, framväxt och innehåll men så trist att du inte gillar att bli ifrågasatt själv. (även om du inte blivit kallad det du tror att du blivit kallad)

För då var du ju bara ironisk och tyckte saker på tyckforumet. Hur är det ställt egentligen?

Jag har blivit kallad det mesta på detta forum, i huvudsak av teknikhjärnor som blir frustrerade när de inte får lov att kunna bäst.

mvh

,


Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

MosFet
Member

57 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:46:40  Show Profile Send MosFet a Private Message
marens:
"Jag orkar verkligen inte diskutera längre med folk som inte har någon aning vad de pratar om."


Jag kan klara:
- slarvigt språk och fantastiska särskrivningar
- allmänt käbbel
- försvar av egna märken in i döden
- allmänna påhopp (med glimten i ögat)
- etc

...men att fälla en sådan kommentar som ovan tycker jag är extremt dålig stil.

Doh! Bara en ändring till...
Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:49:14  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message

Ja, men han tyckte ju bara på tyckarforumet, inte så farligt? Sedan att det regnar in genom näsan är en annan sak

,

Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page

hal
RödaTråden vinnare

4171 Posts

Posted - 2003/06/10 :  19:59:45  Show Profile Send hal a Private Message
citat: "heil knoppen" !


Veckans skiva, här !
Go to Top of Page

Magnuz
Member

1572 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:12:34  Show Profile Send Magnuz a Private Message
Hörni, sluta härskna till nu. Den här tråden har ju hållit sig så pass länge
Go to Top of Page

Xover
Member

122 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:18:52  Show Profile Send Xover a Private Message
Jag undrar just om den där cdspelaren verkligen kommer att hålla så mycket länge till lasermekanismerna i denna typa av HiFi industriprodukter lägger av efter ca 5 - 6 år, det är linsupphängningen som brakar ihop så glöm denna dinosaurie och blicka framåt finns det något billigt bra som man kan enas om och som är värt att skruva svepet av för att modifiera.

Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:23:33  Show Profile Send Timbre a Private Message



Ja, frågan blir ju då vilket som håller längst:
CD-spelaren eller den här tråden...
Go to Top of Page

Xover
Member

122 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:30:29  Show Profile Send Xover a Private Message
Gå vidare sök en ny partner att leva med det finns andra som vill ta platsen på din HiFi hylla.

Dr.Phil
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:30:31  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Tack Sladd, jag har inga kommentarer.

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:38:28  Show Profile Send marens a Private Message
MosFet. Förstår att meningen ryckt ur sitt sammanhang kan tyckas ha extremt dålig attityd men nu var det så att de jag debbaterade med uttryckligen sa att de inte hade så bra koll på det tekniska inom högtalardesign. Det jag blev lite småirriterad på var helt enkelt att argumenten blev helt ogiltigförklarade av vissa bara för att de inte förstod innebörden av dem. Menade alltså inte alls det som en förolämpning.

Ber såklart om ursäkt till Mikael eller om någon annan kännt sig förolämpad av mitt klumpiga uttryck.
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:41:27  Show Profile Send marens a Private Message
sladd, jag gillar teknik. Tycker det definitivt har med hifi att göra eftersom det till största delen består av teknik.
Go to Top of Page

jatttelite
Member

520 Posts

Posted - 2003/06/10 :  20:43:59  Show Profile Send jatttelite a Private Message
Längesean jag la näsan i blöt i denna tråd. Men jag har ju en fantastisk förmåga att få folk att sluta skriva i en tråd efter mina inlägg!

Knoppen: Jag tycker att du debaterar sansat och med för det mesta vettiga inlägg dvs utan massa löjliga påhopp.

Sladd: jag tycker att din attityd i fråga om ekonomi (i andra trådar) är vettig men pysslar du inte lite med personangrepp i andra trådar ibland?

Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2003/06/10 :  21:05:43  Show Profile Send Timbre a Private Message

(Mer än tjugo minuter och inget inlägg...)
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2003/06/10 :  21:12:11  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

hal
RödaTråden vinnare

4171 Posts

Posted - 2003/06/10 :  21:12:52  Show Profile Send hal a Private Message
Ja timbre, antingen har dom flytt slagfältet, eller så slickar de sina sår eller kanske t.om lagrar upp ammunition.
Vem vet...

Veckans skiva, här !
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2003/06/10 :  21:21:50  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
En sak som Björn sa som jag tycker är lite träffande.
Jag har själv ett par Digital 1.1 o jag kör inte med rak frekvensgång.

I mitt tycke blir det för snällt.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Xover
Member

122 Posts

Posted - 2003/06/10 :  21:24:31  Show Profile Send Xover a Private Message
De är stumma av beundran!
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.97 sekunder. Snitz Forums 2000