HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Pix - Projekt Pukor & Trumpeter. Dagboken
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 76

nisseW
Member

531 Posts

Posted - 2019/01/02 :  15:26:39  Show Profile Send nisseW a Private Message  Reply
Ebenholts lär ha fina akustiska egenskaper, här ett mellanregisterhorn i massiv ebenholts
från italienska Desis Audio. De lät i alla fall jättefint
Själv har jag bara provat det i knivskaft, och det är mycket svårarbetat, stenhårt.

Blufföretag är ingen bluff, de finns i verkligheten!
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2019/01/02 :  17:41:53  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:
Jag tror tom Shun mook pucken tom hävdas vara gjord av en speciell rot av ebenholtz, och inte bara vilken ebenholtz-bräda som helst


Då förstår jag att det är magiskt man undrar om roten skall växa till höger eller vänster för att vara bra .

Jo det är de små detaljerna som gör att man kommer framåt även om de kan vara obetydliga.


Ebenholts är snyggt och jag har gjort lite arbete med det det är kompakt med täta fiber men jag har jobbat med andra träslag som är värre men man får ta den tid det tar för att det skall bli bra.

Knivskaft sa du man kanske skall göra ett, den svarta nyans som ebenholts har är vacker utan någon ytbehandling.

Men jag kan förstå att det finns de som får övertro på vissa saker särskilt när man inte vet hur det fungerar eller vad. Sedan är det så att alla är inte nyfikna på att experimentera heller som vi gör.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/03 :  07:55:47  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
quote:
Jo det är de små detaljerna som gör att man kommer framåt även om de kan vara obetydliga


Tanken svindlar när man betänker nålens minimala rörelse i skivspåret och hur denne kan innehålla så mycket information. När denna signal förstärkts 1000 ggr (linjenivå) så har jag svårare att acceptera hokus-pokus-prylars påverkan.

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.
Go to Top of Page

Kaktus
Member

545 Posts

Posted - 2019/01/03 :  08:42:31  Show Profile Send Kaktus a Private Message  Reply
Finns det nåt dyrare trä än ebenholz? :)
Själv blev jag väldigt sugen på maglevtekniken när jag kollade Gravelsens site, http://www.troelsgravesen.dk/maglev.htm
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/03 :  09:33:23  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Magnetlager är häftigt
JC Verdier sålde fantastiskt fina verk redan på 80-90 talet med repelerande magnetlager (dräggel).

Jag tror inte man nödvändigtvis måste skapa en horisontellt "svävande" tallrik för att dra nytta av detta. Bara det faktum att man sänker det horisontella trycket på kulan kommer att minska lager-ljud. Runda neo-magneter kostar inte en förmögenhet, och principen skulle säkert gå att anamma på ett befintligt lager




"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/03 09:36:33
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2019/01/03 :  21:10:29  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:
Finns det nåt dyrare trä än ebenholz? :)

Oja det finns ett par men de som är vanligast att köpa finns i länken jag har här.
https://lazypenguins.com/worlds-most-expensive-wood-in-the-world/

Det finns andra som är dyrare men de får man inte använda krävs papper på när det är avverkat eller huggas ned.


anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/04 :  09:51:04  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
I Japanska hi-end kretsar så har trä och hantverket en större plats än här i väst. Jag är lite nyfiken på att svarva till en mellantallrik av bok.
Boken är väldigt formstabil, och om man limmar två lager av stavlimmad bok, i tvärgående fiber riktning så torde den inte kunna slå sig.

Det krävs ju en frigång av minst 16 cm för att svarva till en 12" talrik, vilket betyder att jag nog måste modifiera svarven en bit. Syftet är dels att utgöra en energi-shunt av vibrationer från skivan, men också att utgöra en isolator mellan tallriks-lagret och skivan.

Här några Garrard 301 med trätallrik



"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/04 09:59:25
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2019/01/04 :  11:36:25  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:
Jag är lite nyfiken på att svarva till en mellantallrik av bok.


Stopp och belägg ! När jag jobbade som möbelsnickare så fick man ta i beräkning av bokens rörelse vid tillverkning och årstider.

Men det gäller visserligen de flesta träslag vissa mer och andra mindre.

Om du nu vill göra tallriken i bok så tycker jag att du skall göra dem 10-15 mm tjocka med stående årsringar sedan limma dem som kryssfaner för att ta ut de olika rörelserna. Om du skall göra mellantallriken tunnare så blir de olika lagren också tunnare.

Att trä har effekt på audioapparater har jag bevis för senast i veckan jag hade med mig min lilla röda EL84 SE med hem till en kamrat den är uppbyggd på ett trächassi likt Yamamoto medan hans 300B fick en översyn lyssnade han på min. När vi sedan kopplade in 300B så upplevde han ett bakgrundsljud som inte fanns i min, 300B förstärkaren är byggt på ett alu-chassi.

Ibland kan man inte undvika metallchassi men annars så försöker jag i mesta möjliga bygga med största delen trä det agerar som ett vibrationsfilter har jag upptäckt vilket japanerna också har gjort, men en skivtallrik i trä har jag inte gjort förutom en i mdf som test om det gick.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.

Edited by - Bubbel on 2019/01/04 11:40:06
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/07 :  08:06:03  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Mina egna "Eichman Bullets"
I hifi-sammanhang pratas det mycket entusiastiskt om "silverlod". Ofta med den prislapp som får en att tro att lodet är av homogent silver eller tom guld... Som vanligt är detta bara humbojumbo eftersom silver allena inte går att löda med. I praktiken är dock silver endast en mycket liten beståndsdel i sk. "blyfritt" (ROHS) tenn. Något som används till all kommersiell elektronik sedan något årtionde tillbaka. Som vanligt har branschen vänt en restriktion till något "underbart" som skall ge välljud. Hmm har vi hört detta trick förut..
Ännu en dissekerad myt alltså

Blyfritt tenn är dock mer krävande att löda med, då detta är grynigare än blyat tenn. Så frågan är om denna lilla mängd silver är av godo på bekostnad av en grynigare konsistens i ljudsammanhang? Jag valde dock blyfritt tenn till dessa kablar eftersom jag ville löpa linan ut.


Teorin bakom Eichman bullets är att minimera stor volym i de signalbärande delarna i RCA-kontakten. De ofta hävdade fördelarna med en ökad induktans är jag mer tveksam till, men att en större ledar-volym leder till en motsvarande sänkt ström-koncentration torde ju vara odiskutabelt. Lek med tanken att man leder in signalen i ett 1" spett och plockar ut densamma i andra änden. I teorin kan ingen ström försvinna, men vilka olika vägar tar signalen genom spettet och vilka "halvledande" material möter den på sin väg? Ju lägre ström-koncentration desto mer brus och brum torde ju även vara ett faktum vid dessa låga signalnivåer.

Ytterligare saker som jag försökt anamma här är att använda silver som kontaktledande material. Detta för att silver-oxid, till skillnad mot kopparoxid, har låg resistans. Oxider som är omöjligt att frångå eftersom dessa omedelbart skapas i kontakt med syre. Guldplätering (sk. flashguld) är ett sätt att kringgå detta problem, då ytskiktet i guld är så mjukt att kontrakteringen "skär ner" i guldet och bildar en syrefri kontraktering. Detta är anledningen till att militär- och proffs-kontakter alltid har en specad guldtjocklek, och därmed ett förutbestämt antal omkontrakteringar. Kommersiella audiokontakter har alltid ett minimalt guldskickt (oavsett prislapp) och är egentligen bara bra vid en (!) kontraktering sedan börjar de stagnera, även om detta inte syns för ögat.
En teori jag har är även att hålla ledardiametern minimal (0,2mm i dessa), där signalnivån är mycket låg från pickup till grammofon-steg. Jag vill inte ge mig in i "skinn-effekt" debatten, men bara tanken på en signalnivå på 0,00024 V och en försumbar ström i en grov ledare får mig att må illa. Ju tunnare ledare från puppa till grammofonsteg, ju bättre!

Ett vikt papper i lödklämman är ett perfekt sätt att fästa ömtålig (0,2mm) tråd utan att skada den


Några små (30x12x12 mm) ek block


8 mm diameter i öppningen, 3 mm genomgående. Sedan en 0,8 mm i det stora hålets periferi (syns på den nedre blocket i nedre högra hörnet. Jag borrade sedan ut motsvarande på andra sidan blocket för att få en "gryta" att sedan limma i.


Plaströret från en bläckpenna (3mm) monteras med utstick på ca 8 mm åt bägge håll


Löder nu ca 50mm längder av solid ren (99,990%) silvertråd i ändarna på 0,2mm koppartråd. Klipper småbitar av smältlim vilka pillas ner i hålrummet kring trådarna i blockets bakkant
Pillar även ner smältlim i plaströret


Värmer sedan försiktigt med varmluftblås så smältlimmet lägger sig snyggt tillrätta. Överflödet av smältlim i röret bildar en krage, vilket senare används när kabelstrumpan skall fästas


Tvinnar kablarna försiktigt (ca 20 varv/m kabel) och kläs med en textil strumpa. Strumpan är ett rep köpt billigt på Clas Ohlson eller Biltema där corden dras ut). Änden säkras med ett kabel-naj-snöre runt det utsickande röret.


Proceduren upprepas i andra änden


Utskutande delar av silvertråden viks tillbaka över kanten på rör och träblock. Dessa silverändar har en betydligt mindre kontaktyta än traditionella kontakter, vilket ger ett högt kontakttryck


Signalkablar för kaffe-pengar som kan konkurrera ut vilken 1000Kr kabel som helst.

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/07 09:57:16
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/09 :  08:22:16  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Tonarmsinställning (Cantus)















Ett tips som besparat mig många skivor. En liten gummitutt på änden av glasröret som skyddar skivan från repor

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2019/01/09 :  11:09:37  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:
Blyfritt tenn är dock mer krävande att löda med,


Jag har använt blyfritt länge när jag fixade ett gammalt försteg från 70-talet så använde jag blyat tenn men jag hade ett helvete att få till det, så blir det när man har vant sig.

Ryssarna använde silver på alla sina kontakter istället för guld som vi i väst gör, därför köper jag oftast produkter där ifrån som t.ex rörsocklar.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

Kaktus
Member

545 Posts

Posted - 2019/01/09 :  17:05:31  Show Profile Send Kaktus a Private Message  Reply
"Magnetlager är häftigt
JC Verdier sålde fantastiskt fina verk redan på 80-90 talet med repelerande magnetlager (dräggel)."

Jag kunde kolla in en Verdier en gång på Veteran Hifi i Sthlm. Den var helt underbart byggd. Coolaste jag sett utan konkurrens.
Ja tanken är väl att få ner belastningen på lagret till bara något kilo. Cantus verka ju väldigt fin också och väldigt billig. En sån tallrik med repellerande magneter med en Cantus-arm verkar extremt coolt. Jag antar Cantus bör sitta på en stum konstruktion, alltså inte flytande?
Go to Top of Page

Kaktus
Member

545 Posts

Posted - 2019/01/09 :  17:12:18  Show Profile Send Kaktus a Private Message  Reply
Snygga kablar. Jag håller på testa med kopparskärm runt kablar. Skärmen ansluts till jord.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/10 :  07:55:25  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
quote:
Jag antar Cantus bör sitta på en stum konstruktion, alltså inte flytande?


Det stämmer.
Cantus-armen är genial i sin enkelhet. Dock kräver den att lagren går lätt och att röret (och tallriken) ligger i absolut plan, något som flertalet gamla Continuos fallerat på.

Jag pratade med Bo om detta, och den limfog som fanns mellan lagertapp och lagerrör var gjord med ett lim som senare visade sig inte vara stabilt nog. Axeltappen lutar någon grad, och så även tallriken. Bos rekommendation till dem som hade problem med Cantus-armen var att låna ett maskinvattenpass och mäta upp glasrör och tallrik. så dessa var i linje samt horisontella. Många som hävdat att Cantusarmen hade problem, hade egentligen sitt problem i tallrikslagret.
Jag har demonterat ett antal lager och limmat om fogen mellan tapp och rör, och samtliga spelare har aldrig haft några arm-problem efter detta.
Tvärt om faktiskt. När väl armen är rätt justerad så fungerar den klanderfritt år ut och år in.

Lagren i Cantus skall INTE smörjas!
Ett vanligt förekommande orsak till problem. Oljan skapar en tröghet i lagren samt samlar på sikt damm som får dem att gå trögt. Däremot kan lagren motioneras genom att rulla vagnen fram och tillbaka i handen med jämna mellanrum.
Att dra en topps genom röret är också en enkel åtgärd för att hålla röret dammfritt



"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/10 07:58:42
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/11 :  07:52:46  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Den gamla testen att högtalarkonstruktion handlar om 10% låda och element, men 90% filter håller i sig.
Jag har tappat räkningen på hur många varianter jag testat de senaste åren. Men i går var det dags för ytterligare ett.
Detta prov handlar om 1a ordningens delning av mid-hornen vid 350Hz

Bipolär elektrolyt


Pollypropylene


Mätning




Notera den bipolära kondensatorns betydligt högre förlustfaktor

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.
Go to Top of Page

Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben

7956 Posts

Posted - 2019/01/11 :  14:39:10  Show Profile Send Fuling a Private Message  Reply
Bipolära elektrolyter har nog inte mycket i ett delningsfilter att göra, usch! Om du har en delning vid 350Hz nu så kan du ha den vid 700Hz om tio år, 1400Hz om kondingen legat i närheten av nån värmekälla och torkat ut snabbare än vanligt

Behöver man upp i stora kapacitansvärden så går det att köpa Röda Arméns gamla oljekondingar billigt från diverse öststatshandlare på Ebay. De största jag har är på 30uF 160V, tror det finns större modeller också.

"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet"
Go to Top of Page

Kaktus
Member

545 Posts

Posted - 2019/01/12 :  12:20:36  Show Profile Send Kaktus a Private Message  Reply
"Cantus-armen är genial i sin enkelhet. Dock kräver den att lagren går lätt och att röret (och tallriken) ligger i absolut plan, något som flertalet gamla Continuos fallerat på."

Det kanske är en dekl av förklaringen till att de är så billiga begagnat? Förutom den uppenbara förklaringen att det inte är nåt känt märke. Kolla t ex
https://www.audiowoof.com/show_ad.php?AdId=469 . Borde den inte kosta mer?
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/14 :  18:40:59  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
quote:
Bipolära elektrolyter har nog inte mycket i ett delningsfilter att göra

Ur ett tekniskt perspektiv så håller jag med, men ibland kan det som är no-no låta bra. Jag har ofta förkastat det tekniskt dåliga, bara för att senare upptäcka att det var just detta som gav mig det resultat jag sökte. Jag tycker man skall prova även de på förhand förkastliga lösningarna.

Elektrolytkondensatorer är inte frekvenslinjära och har ett högre ESR än plast-dito. De har en mätbar distorsion som kallas "klirrfaktor" (tror klirr betyder avvikelse (= distorsion) på tyska). Bipolära elektrolytkondensatorer har dock bättre egenskaper än polära elektrolyter. Att de över tid driver i kapacitans är inget problem för mig, eftersom jag mer eller mindre kontinuerligt testar nya filterkopplingar

En gång byggde jag ett temporärt RIAA-filter med PC (polykarboat) kondensatorer. Medveten om att detta inte är skolboksriktigt så klipptes dessa sonika bort när dessa skulle ersättas med polykarbonat (film) kondensator. Men jag fick aldrig det senare att lira på samma sätt som det första, trots samma komponentvärden...

quote:
Det kanske är en dekl av förklaringen till att de är så billiga begagnat?

Alla Bos produkter var fantastiskt lågt prissatta, med tanke på vad man får. Det lite " grovhuggna" utseendet har ofta misstolkats som att de är enkla (då hifi skall glänsa lite). Men som musik-förmedlare så anser jag att borde de varit betydligt högre prissatta.

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/14 20:00:11
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2019/01/14 :  22:21:00  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
quote:
En gång byggde jag ett temporärt RIAA-filter med PC (polykarboat) kondensatorer. Medveten om att detta inte är skolboksriktigt så klipptes dessa sonika bort när dessa skulle ersättas med polykarbonat (film) kondensator. Men jag fick aldrig det senare att lira på samma sätt som det första, trots samma komponentvärden...



Jag har förmågan att inte lyssna på vad andra tycker som är rätt eller inte. I mitt riaa har jag blandat hur som helst med olika typer av filmkondensatorer men de har hamnat där de gör mest nytta för återgivningen så det blev till att löda och testa åtskilliga gånger innan det blev rätt.

Det var väldigt lärorikt att göra numera har man lättare att få till det redan från början med nya byggen. Ett tips för de som inte har råd att slanta ut stora pengar på boutique kondingar (för audio) är att köpa de som används i industrisammanhang, jag gör det.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/16 :  07:54:34  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Nya filter-tester... (Igen)
Filtren på dessa bilder visar enbart 6KHz-delningen. dessa skall sedan delas nedåt mot basen vid ca 300Hz



Men denna gången nya drivers


BMS 4592Nd


En spännande och ganska annorlunda coaxialdriver som jag valt att dela vid 300/6000/-



"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/16 08:00:40
Go to Top of Page

sladdbarn
Member

2846 Posts

Posted - 2019/01/16 :  12:19:23  Show Profile Send sladdbarn a Private Message  Reply
Fläskig driver Några intryck än så länge?

Drömmer om bra ljud...
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/16 :  14:29:23  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
quote:
Fläskig driver Några intryck än så länge?

Återkommer med intryck när jag lyssnat lite mer

"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/17 :  08:18:11  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Lite tankar om impedansmatchning mellan apparater.
En grundregel brukar vara att lasten ej bör överstiga 1/10 av den drivande enheten. Ett slutsteg med 47K ingångsimpedans bör mao drivas med ett försteg vars utgångsimpedans ej överstiger 4K7 Ohm. Eller omvänt. Ett försteg med 600 Oms utgångsimpedans kan driva ett slutsteg med 6000 Ohm ingångsimpedans.
I nedanstående resonemang bortser jag från reaktiv impedans och visar enbart resistiv impedans.

Detta är mitt system
Västa fallet är när Phonosteget skall driva volympotten som står på halv volym (vanligt) som i sin tur skall driva två slutsteg
2K2 (phonosteg) skall driva 25K (volympotten in) vars 6K25 (volympotten ut) skall driva 23K5 (slutstegen). Att volympotten står på halv volym är även detta värsta fallet när dess utgångsimpedans är som högst.
1/10-regeln uppfylls på alla punkter utom när volympotten skall driva slutstegen. Där uppnås enbart ett förhållande på 1/4


För att råda bot på detta har jag provat med Nelson Pass B1 efter volymkontrollen. B1 är en sk unity-buffert. Dvs den förstärker inte spänning, men sänker utgångsimpedansen till ca 50R. B1 är byggd runt J-FET transistorn 2SK170 vars ingångsimpedans i teorin är nära oändlig. Men i detta fall anges till 1M.






Denna B1 byggdes av en annan forummedlem. Snyggt hard-wirebygge med silvertråd!


Jag kompletterade bara det befintliga bygget med en kåpa i palissader-panel med lite ventilationshål.


Hela B1 är liten och smidig (ca 18 x 8 x 3 cm) och drivs av en 20V/60VA väggbula.






"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/17 08:26:55
Go to Top of Page

Schack
Member

269 Posts

Posted - 2019/01/17 :  11:54:57  Show Profile Send Schack a Private Message  Reply
Dina lådor är alltid pricken över i et.

Per

Varför köpa något.när man kan bygga det själv.
Go to Top of Page

pix
200.000-klubben

4175 Posts

Posted - 2019/01/21 :  08:08:57  Show Profile Send pix a Private Message  Reply
Servicedags








"The total harmonic distortion is not a measure of the degree of distastefulness to the listener and it is recommended that its use should be discontinued", Radiotron 3rd edition.

Edited by - pix on 2019/01/21 13:35:12
Go to Top of Page
Page: of 76  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000