Author |
Topic |
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/06/23 : 09:17:40
|
Tack Marina för att du visade att det åtminstone finns någon som är intresserad här på forumet.
Tja vad ska jag säga ... Det blev inget helt fantastiskt jättegott supercoolt mattillbehör. Jag kommer prova göra upp resten av Sivri paprikan nu på midsommarafton. Det blir på grillen då.
Enligt min smak blev det bäst med getost + svartpeppar i okokt paprika. Cheddarostfyllningen blev mesig, kände liksom inte ostsmaken riktigt.
Den kokta chilifrukten blev också den alltför mesig. Men den okokta hade en aning av stickighet som inte var helt angenäm (men påminde om någon sorts chilismak, konstigt va ). Ähh, sticket var väl inte så besvärande egentligen, men jag blir lite väl kritisk medan jag experimenterar.
Men för att det ska bli någon succé så måste jag nog framförallt komma på hur jag ska få bort att det rinner ut vatten (vätska!) när man biter av den.
Men ett nytt försök till midsommar blir det, och sen fortsätter jag nog med försök i denna riktning. Dvs olika chilifrukter med fyllning. Det är ju lite kul, enkelt och billigt att greja med. |
Edited by - Mickel-mackel on 2011/06/23 09:21:04 |
|
|
lindvall
lite allmänt grå och tråkig....
1683 Posts |
Posted - 2011/06/23 : 16:27:14
|
Någon som har något midsommarrecept att dela med sig av, eller är det bara sill och potatis som gäller? |
|
|
Gaffa
fd. Mabuse
1455 Posts |
|
EngelholmAudio
Member
8209 Posts |
Posted - 2011/06/23 : 21:44:27
|
Enkla såser: * Creme Fraiche (riktig, med bra fetthalt och utan tillsattser). Alternativ: - peppar, salt, vitlök - salladskrydda - salt, peppar, chilli - salt, peppar, riven limeskal Rör ihop och server kall.
Alt 2 Creme Fraiche ner i kastrull Buljong (tärningarna är tyvärr proppade med tillsattser å skit) Pressad vitlök Låt den blir varm, svagt bubblande och servera!
Alt 3 (underbart till fisk) Hacka ner och skölj murklor. Hacka mild lök. Stek sakta i smör. Häll på grädde och låt det hela sjuda tills det kokat ihop och blivit krämigt (/inte så blaskigt).
|
Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge). Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter. Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
|
|
|
Marina Jansson
Member
2328 Posts |
Posted - 2011/06/23 : 22:59:30
|
Eftersom jag hittade årets första kantareller idag, så skulle man kunna byta ut murklorna i EngelholmAudios recept mot kantareller (nyplockade) och få en utsökt god stuvning att lägga på surdegsbrödet, eller till den grillade laxen, flanksteken, karrén eller vad man hittar på grillen. |
Waf, Waf!
|
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/06/23 : 23:53:37
|
Tja, vad ska det egentligen vara på midsommar tro?
Jag har bara ansvar för middagen på kvällen. Till lunch ska det tydligen vara lite sillsallad och annat mer eller mindre traditionellt.
Själv har jag ikväll lagt 1,5 kg rostbiff i en marinad av rödvin, olja, soja, timjan, balsamvinäger svartpeppar vitlök. Tänker torka av köttet, salta och peppra och grilla det långsamt till en innertemp på 62°C imorgon. Mot slutet en "glaze" med bl.a. mycket örtkryddor, kanske en aning flytande honung, sen får det vila en 15-30 minuter.
Så får det bli en fransk potatissallad till det, men nyss hittade jag en variant, med nykokt färskpotatis, fetaost, färska örter t.ex. rosmarin, basilika, persilja och lite gräslök. Och så lite olja, citronsaft, vitlök salt och peppar i. Jag har inte riktigt valt, men fetaostalternativet känns lockande.
Och så tror jag att jag snor ihop en nektarinsalsa också. Nektarin, tomat, någon mild lök, lite spansk peppar, olja salt och vitlök, typ ... |
|
|
Marina Jansson
Member
2328 Posts |
Posted - 2011/06/24 : 09:47:20
|
Fetaostalternativet verkar spännande! Särskilt om du har honung i glazen. Det kan nog bli riktigt lyckat. |
Waf, Waf!
|
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/06/25 : 10:52:28
|
quote: Men för att det ska bli någon succé så måste jag nog framförallt komma på hur jag ska få bort att det rinner ut vatten (vätska!) när man biter av den.
Men ett nytt försök till midsommar blir det, och sen fortsätter jag nog med försök i denna riktning. Dvs olika chilifrukter med fyllning.
Tja, igår pytsade jag i resten av Chevren i ett antal paprikor, körde dom halvvarmt på grillen med locket på, till att dom började få lite bruna fläckar under. MEN, sen fick dom ligga rätt länge innan vi åt. Och då, simsalabim, var det inte längre en tesked vätska som rann ut när man bet av. Det blev i alla fall rätt uppskattat och vi experimenterade fram att lite salt på, höjde smakupplevelsen ett snäpp. |
Edited by - Mickel-mackel on 2011/07/05 09:47:17 |
|
|
jari
RödaTråden vinnare
4459 Posts |
Posted - 2011/07/04 : 17:22:22
|
Jag gjorde "världens bästa chili" igår. Det blev väldigt gott,det kan verkligen rekommenderas.
|
Dared VP 845 förstärkare,Shuguang WE845,RCA vt231,Raytheon 6072A rör,Marantz cd6007 cd-spelare,Technics SL1500c skivspelare,AT VM 540ML pickup,Ino pi60s med es dämpmaterial högtalare,Diy silver sexfläta signalkabel,KLEI Classic Harmony rca-kontakt,Diy silver sexfläta + Fyrfläta enkardelig kopparkabel utan kontakter högtalarkabel,2 fyrflätor med enkardelig ledare,2 ledare till fas och nolla,4 till jord,med kopparkontakter nätkabel,Gigawatt PF-1E nätlist.
Sursill "Farligt käckt"
|
|
|
DIESEL
Member
953 Posts |
|
sladdbarn
Member
2846 Posts |
Posted - 2011/07/10 : 10:39:42
|
Även jag har gjort chiliröran, det var gott men inte överväldigande. |
Drömmer om bra ljud... |
|
|
jari
RödaTråden vinnare
4459 Posts |
Posted - 2011/07/10 : 12:40:47
|
quote: med eller utan tequila i receptet ??
Utan,då lilltösen med sambo skulle bjudas på detta. |
Dared VP 845 förstärkare,Shuguang WE845,RCA vt231,Raytheon 6072A rör,Marantz cd6007 cd-spelare,Technics SL1500c skivspelare,AT VM 540ML pickup,Ino pi60s med es dämpmaterial högtalare,Diy silver sexfläta signalkabel,KLEI Classic Harmony rca-kontakt,Diy silver sexfläta + Fyrfläta enkardelig kopparkabel utan kontakter högtalarkabel,2 fyrflätor med enkardelig ledare,2 ledare till fas och nolla,4 till jord,med kopparkontakter nätkabel,Gigawatt PF-1E nätlist.
Sursill "Farligt käckt"
|
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/10/17 : 16:07:59
|
Nu har jag 1 kg grytstek av oxytterlår i kylskåpet !
Är det någon som vill tipsa om något att göra av'et. |
|
|
mace
London calling
5296 Posts |
Posted - 2011/10/17 : 17:14:23
|
En majig curry
M |
mera quad ESL = mera välljud.
"Efter tillnyktring vaknade han upp medvetslös" TV4-Nyhetsmorgon.
Bio har inte varit detsamma sedan Nickel Gammaldags försvann :-(
"Det finns egentligen inga rakor på den här banan, de enda rakorna som finns är böjda" Eje Elgh, Australiens F1-GP 2008.
Mr 500! |
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/10/17 : 21:26:45
|
Jag googlade på "majig curry", men det gav inget ... |
|
|
Labbe
Medlem, HiFi Norr
2052 Posts |
Posted - 2011/10/17 : 21:53:18
|
Pulled pork kanske? |
In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates.
Ansvarig för EleganZe Project
|
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/10/18 : 16:49:25
|
Jaja, det blev porterstek ... Puttrar just nu, klart om en halvtimme, ca. |
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/11/07 : 12:53:30
|
Den här ska jag göra nu ikväll, det blir väl 4-5'e gången nåt: http://kryddburken.se/2009/11/12/cajunkryddad-lovbiffsgryta-med-haselbackspotatis/ Än har jag inte kombinerat den med hasselbackspotatis, utan ris får det bli. Enkelt och gott, men brässeringen tar lite tid förstås.
Cajunkryddan höftar jag ihop själv utav malen paprika, cayenne-peppar, oregano, timjan, vitlökspulver, lite spiskummin och ingefära. Ungefär såhär: http://foodelicious.se/cajunkrydda Men då skippar jag förvisso löken för att ha en torr kryddblandning istället, så blandar man mer än vad man behöver och sparar resten i en burk. |
|
|
Marina Jansson
Member
2328 Posts |
Posted - 2011/11/08 : 00:05:33
|
Det såg ju väldigt smarrigt ut! Och Puck som köpte lövbiff idag till oss... |
Waf, Waf!
|
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
Posted - 2011/11/11 : 18:02:52
|
Så småningom, efter många års försök, har jag börjat få någon ordning på boeuf bourguignon, eller burgundisk köttgryta som den också kallas.
Receptet på att lyckas (jämfört med tidigare) är Högrev och massor med vin.
Jag har i alla år använt för fint kött, typ rostbiff. Det funkar bara inte, det blir för hårt. Sen har jag pytsat i alltmer vin, för 15 år sedan blev det väl 1-2 dl, nu blir det 6-10 dl.
För ett tag sedan hittade jag Grand sud på bolaget: http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=6263
Med sina 62kr för en 1-liters pappförpackning behöver det ju inte snålas. Bra smak men en aning för mycket blå färg till maten blev det.
Nu verkar den utgå från systemet. Men för folk som bor i sthlm-trakten tror jag det fanns 11 st kvar på någon buik.
Idag hittade jag högrev för 59:-/kg. Så just nu puttrar en boeuf bourguignon på spisen igen. Nu kör jag med ecologica i BiB i grytan, verkar funka det också. Och inte lika blå mat.
Recept som detta, ungefär: http://www.tasteline.com/Recept/boeuf_bourguignon_2 |
Edited by - Mickel-mackel on 2011/11/11 18:05:38 |
|
|
jari
RödaTråden vinnare
4459 Posts |
Posted - 2011/11/11 : 18:19:11
|
Vi kör en variant av "böffen",med vitlöksklyftor,stekta svampen och det stekta baconet var för sig,vid sidan om. Då kan var och en ta så mycket av dessa som man vill, till själva "bourguignonen".
|
Dared VP 845 förstärkare,Shuguang WE845,RCA vt231,Raytheon 6072A rör,Marantz cd6007 cd-spelare,Technics SL1500c skivspelare,AT VM 540ML pickup,Ino pi60s med es dämpmaterial högtalare,Diy silver sexfläta signalkabel,KLEI Classic Harmony rca-kontakt,Diy silver sexfläta + Fyrfläta enkardelig kopparkabel utan kontakter högtalarkabel,2 fyrflätor med enkardelig ledare,2 ledare till fas och nolla,4 till jord,med kopparkontakter nätkabel,Gigawatt PF-1E nätlist.
Sursill "Farligt käckt"
|
Edited by - jari on 2011/11/11 18:19:47 |
|
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
4935 Posts |
|
Topic |
|
|
|