Nu har jag varit så upprörd över ett dygn att jag känner att jag måste bli "snäll". Och vilket sätt är bättre att vara snäll än att bjussa på nåt. Nu har jag inte så mycket att bjussa på så förutom en bild (jag har faktiskt en förförstärkare med induktiv pot att presentera färdig - SEN!!!).
Fel. De är tomma men ska fyllas (med socklar och rör) Det finns två fel till men de syns inte. Rattarna sitter fast tack vara 25cm axlar eftersom nätbrytare och ingångspot skulle sitta i aktern, men får nog sitta långt fram.
De är försäkta lite i cahssit som är en låda i bokträ. Oljad två gånger. Fick tips att när man oljar drar man på oljan först med ett våtslippapper - då slipar man ner fibrerna som reser och man behöver inte putsa mer sen. Rattarna är mina favoriter: www.vt4c.com.
MQ-60 är såvitt jag vet en förstärkare från Luxman bestyckad med 50CA10 och där finns likheten med bilden men där slutar likheten och vad som är fel det vet jag inte.
quote: Ryssen - tycker du det? Nu sitter de som de sitter.
Jaa,,blir upmärksam på detta när jag tittar på min 6C33C P-P som ligger i skrubben..dom hamnade alldeles för tätt..Personligen med facit i hand,skulle jag placerat de 4 rören lite mer isär,även om dom nog överlever.
Learning by burning.. You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
Många av mina ofärdiga/halvfärdiga/helfärdiga projekt har tillkommit av en ödets nyck, ett tillfälligt infall eller en slump helt enkelt. Fyra av mina projekten har karaktären mycket seriösa, dvs de har planerats med större omsorg, inköpen har gjorts mer metodiskt och mer jobb har lagts på layout/finish. Jag har ett obyggt SE-steg med 2A3, ett nästan-färdigt PP-steg med 12A6, mina GU50-SE (första projektet) som blev 6550SE och blir 829SE.
Jag har en tid burit på tanken att dra till med ett lite biffigare PP-steg, eller snarare halvbiffigt, och detta steg ska bli en MQ60-klon, alltså en kopia av Luxmans klassiska maskin med 50CA10, indirekt upphettade trioder, som utgångsrör. Orsaker till detta är ...jag vet inte; jag satt med 4 trioder, tranfsormatorer ramlade in från Edcor och Welter Electronics och chassit snickrade jag ihop på en slöjdkurs jag gär. En kompis som driver firman Expandermetall bidrog med kopparplåt, VT4C-com bistod (mot betalning) med rattar och kontakter.
Svaret på gåtan: Rören är fel. Efter att ett av mina 4 rör knäckts tänkte jag hastigt slänga dit ett gäng 6R3S (ryska 6L6) men tänkte om och ringde Billington som lovat skicka 2 nya 50CA10 fast ordersumman inte riktigt uppgår till GBP 100. Där rök inom parentes både digitalkameran jag ville köpa och/eller rörprovaren ... Det är till rörens glöd jag behöver två 24V-trafos. Glödspänningen är 50V; perfekt för Japan där två seriekopplade glödtrådar kan köras direkt på deras 110V-nätspänning. Vill jag ha 220V inne i kretsarna i mitt steg?? Knappt! Finns det 50V-trafos? Växer DEFINITIVT inte på träd, kan jag säga.
Nu ska jag käka frukost sedan plocka fram ett schema och lite annan info/bild.
Varje rör 0,175A. Jag älskar höga spänningar på glöden. 6,3V @och 0,6A blir 0,3A med 12,6V ... Alltså fyra rör à 175mA blir 700mA (0,7A). Jag har två 2x12V @1,5A. Storleken spelar viss roll.
Jag kan berätta vad jag har: Två 7,8K Raa utgångsjärn från Edcor (CXPP25- MS-7,6K) Effekten lite snålt tilltagen men de ska klara det. Tomgångsströmmen är väl begränsningen. Nättrafo HE-NT 8466 från Welter Electronic. Drossel 5H 300mA från Frag Jan Zuerst Utgångsrören 50CA10, 30W direktupphettade trioder (fanns en 6CA10 med 6V-glöd, betoning på FANNS) På ingången EF86 och 6DT2/ECC85 (6N3P ryska) som fasdelare.
Jag har två mindre trafos från BHIAB. Det är inte hur mycket plats som helst (under chassit).
Om chassit - 3mm kopparplåt. Bernt och andra som använt koppar vet att det är snyggt och lättbearbetat, vilket betyder att det oxiderar snabbare än man hinner säga "leverpastejdubbelsmörgås" och repas av en änkfjärt på andra sidan jordklotet. Jag gjorde mina hål så försiktigt jag kunde, drog över plåten med min slipmaskin och ganska grovt papper, bytte till 1000-korn våtslippapper och körde i små cirklande rörelser till plåten såg lagom bra ut. Torkade noggrannt av den med en torr trosa och spraylackade 2 ggr med klarlack i burk.
Mycket s a k t a kommer saker på plats. Nättrafo, drossel och rörsocklar är fastskruvade (skruvarna dock inte åtdragna - gör det med nyckel från baksidan sen). I socklarna sitter nu ECC85:or, EF86:or och 50CA10 - hittade inte det 4:e trasiga, kan ha slängt det i grön påse (=komposterbart)....
Edit. 50CA10 är egentligen inget vacker rör. Lite klunsigt och oformligt. Här en bild med rören väl synliga på en original MQ60.
Jag ska skruva fast den. Hålen ska tas upp sist så chansen är extrastor att jag slinter och sabbar allt ...
Du vet hur det är, de viktiga stegen tas sist. En kompis byggde sig ett hus och det sista han gjorde när huset var klart var att sätta in en "hjärtbalk" (tror det heter så); en längsgående balk mitt under huset som ser till att golvet inte sviktar. SIST!
Chassit är byggt av 4 bitar i bok som har satts ihop med plugg. I hörnen och mitt på sidorna sitter 4-kantstav av björk. Jag ska fästa plåten i hörnen medan de övriga stavarna bara ska se till att plåten inte säckar ner. I botten ska det på samma sätt sitta en sträckmetallplåt som beröringsskydd och för att få lite luftväxling. Kan tänka mig att 75% av den metallen är hål.
quote:Jaa,,blir upmärksam på detta när jag tittar på min 6C33C P-P som ligger i skrubben..dom hamnade alldeles för tätt..Personligen med facit i hand,skulle jag placerat de 4 rören lite mer isär,även om dom nog överlever.
Med risk för kapning så vänder jag mig till Ryssen angående hans 6c33-bygge jag har läst någonstans att man bör minst ha 50mm mellan rören och ta upp rejält med ventilation. Jag har själv något runt 70mm till min 6c33 SE stärkare och rejäla slitsar runt rören så man slipper vara orolig.
quote: Hålen ska tas upp sist så chansen är extrastor att jag slinter och sabbar allt ...
Det där känner man igen så numera gör jag alla hål innan jag ens tänker stoppa dit innehåll jag har nämligen upptäckt att otursPelle inte är med i början av mina bygge.
Anders
Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
quote:Med risk för kapning så vänder jag mig till Ryssen angående hans 6c33-bygge jag har läst någonstans att man bör minst ha 50mm mellan rören och ta upp rejält med ventilation. Jag har själv något runt 70mm till min 6c33 SE stärkare och rejäla slitsar runt rören så man slipper vara orolig.
Jo,jag vet nu att det ska vara så..jag hadde en fläkt i botten på lådan för att dra ut värmen.Skulle idag inte våga starta den utan att gå igenom/bygga om den,byggde den för länge sen när allt skulle vara färdigt hellst innan jag börjat..Och veta vad jag gjorde skulle jag inte heller.Nån gång i framtiden ska jag nog ta och ta reda på dessa synder.
Learning by burning.. You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
Det finns lite riska tt mina bilder är lite för stora men jag orkar inte ta ner dem till ytterligare ett format.
Lådan ser ut så här:
Chassiplåten från undersidan. Tänk om man kunde bygga en dummy som såg så här ren ut och så hade man en gammal undangömd Luxor Dirigent som stod för ljudet ...
Från ovan (drosseln sitter lite snett; kunde sutter närmre kanten också).
Olja! Tips från coachen. Första lagret förs på med ett våtslippapper. Då slippar men ner fibrerna som reser sig. Fortsätter med pensel och låter oljan dra in över natten. Putsar med en trasa och oljar in en gång till. Torkar över en natt till och sedan polerar man blankt. Jag tycker det är lite jobbigt med lack.