HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Hemma hos Ulf
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/05 :  23:00:18  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
har tyvärr inte lyssnat på M Dynalabs tuners. De blev vad jag kommer ihåh sågade i den test jag åberopade (har tyvärr tappat bort adressen till hemsidan) men har ju fått mycket bra recensioner i div HiFItidningar så en test hemma av deras störst rörbestyckade modell mot Accuphasen vore intressant.. Jag köpte deras inomhus sprötantenn (ca 1300kr) som oxå fått lysande omdömen. Men jag fick bättre resultat med tunern kopplad till TVantennen. Nu skall man ju ha en särskild stor o dyr radioantenn på taket för att få ut det mesta av tunern enligt radioentusiasterna men det har inte blivit av. Nån som kan nåt om sådana antenner?

Bernt: nej det finns nog inget kvar.Den vansinnigt snygga och välspelande J Rowland slutsteget 8TIHC såldes ju för att det inte riktigt orkade driva de svåra Audio Artistry högtalarna. Det slutsteget hade varit roligt att ha kvar nu att prova på mina nya högtalare.Du är välkommen att lyssna på mina nya grejer.



Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/09/05 :  23:11:03  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Tackar för inbjudan, jag hör av mig om/när jag åker till Stockholm. Tyvärr blir det inte så ofta att jag åker dit.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

calle_jr
Reportage-Harry 2006

3228 Posts

Posted - 2007/09/05 :  23:19:49  Show Profile  Visit calle_jr's Homepage Send calle_jr a Private Message  Reply

Väldigt trevligt system

Intressant att du valt AQ Kilimanjaro. Kan tänka mig att det funkar väldigt bra.

Vad är det för plattformar till cd och försteg?

quote:
Det enormt snygga stereoracken
Instämmer.


It's okay. I wouldn't remember me either. - - - - - - - - - - - - - - Cover Art & ståpäls
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/06 :  18:35:41  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Racket är min egen idé. Jag lät en stenfirma kapa till och avrunda i kanterna 2o mm:s marmorskivor. I botten mot golvet har jag en 30 mm marmorskiva. Pelarna mellan skivorna är gjorda i massiv mässing (mycket tunga) och tillkapade i exakt lika längder. Hela racket hålls ihop av sin egen tyngd. jag tycket det blev snyggt o priset ca 6000:- inte alltför dyrt.

I racket står sedan Förförstärkaren och CD:n på SAP (italinskt) Relaxa magnetbänkar. I varje hörn finns en supermagnet och plexiglasskivan svävar fritt på dessa magneter. Jag har provat många tingestar under apparater men tycket dessa magnetbänkar fungerar bäst. Magnetbänken gjorde mest nytta under Ayre CDspelaren som lyfte rent ljudmässigt till samma nivå som min förra "superCDspelare" Reimyo 777. Reimyon påverkades inte av bänken, förmodligen då den redan hade mycket avancerade avdämpade fötter.
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/09/06 :  18:49:06  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
Quote: "Jag köpte deras inomhus sprötantenn (ca 1300kr) som oxå fått lysande omdömen. Men jag fick bättre resultat med tunern kopplad till TVantennen."

Jasså ulf, där drog jag öronen till mig och skulle gärna vilja höra lite mer intryck då jag har lite halvkass radiomottagning medcentralantennen och funderar på just den antennen, men du tyckte inte det fungerade bra?
Utveckla gärna..Tack.

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/09/06 :  21:06:54  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Och Ulf.

För att hjälpa dig att få mer utrymme för fungerande saker så sänd omedelbart din "dåliga" antenn till mig så slipper den ta plats hos dig bland alla väl fungerande grejor du har....




Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/09/06 :  21:10:20  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
precis vad jag tänkte mayro ;)

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/09/06 :  21:14:15  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


bra att du tänkte han skulle sända den till mig.snällt av dig faktiskt..Om du inte varit så vänlig hade du ju bett han sända den till dig ju. Så oerhört vänligt tänkt...




Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/09/06 :  21:54:53  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
asg

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/07 :  00:09:33  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Jag fick helt enkelt svagare signal med sprötantennen vilket resulterade i mer brus. Det syntes även på tunerns signalstyrkemätare att signalen blev svagare. Jag försökte placera antennen på all upptänkliga ställen i rummet men signalen ville aldrig bli lika stark som med tvantennen. Även om jag accepterade lite svagare signal o mer brus blev ljudkvalitén med sprötantennen hellr inte bättre (men inte heller sämre) än TVantennen.
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/09/07 :  00:19:06  Show Profile Send B-200 a Private Message  Reply
Tack för redogörelsen.
Klart spännande detta.

Tack ulf.

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/07 :  17:19:15  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Mayro Har du en tuner? Införskaffa en rörbestyckad Magnum Dynalab så skall du få antennen..............

Hade besök av "skurt" här på forumet häromdagen. Han hade som vanligt med sig en bunt intressanta skivor som han lämnade för vidare lyssning.

Under min 40åriga HIFI karriär har jag ju inte förrän nu ägt nån rörapparat och man har ju undrat lite över alla rörentusiaster som lyriskt rotat i sina väldiga lådor med div rör och ägnat sig åt TUBE ROLLING. Lite avundsjuk har man väl varit. De verkar ju ha så roligt!!

Men Nu var det premiär för mig.Skurt hade med sig två uppsättningar rör till min McIntosh 220 pre.På Orignalrören stor bara McIntosh och made in China så jag vet inte riktigt vem som gör dem. In med Svetlana rör. Lite ljusare, lite bättre upplösning? Möjligtvis eller var det bara inbillning. In med Telefunken rör. Lät väldigt lika originalrören. Blev väl lite besviken när det blev så liten skillnad. På många beskrivningar på nätet verkar det ju bli natt o dag skillnad med olika rör. Skurt som har större erfarenhet av detta än mig var oxå förvånad över den lilla skillnaden. Vi hade teorier om att med en välkonstrurera apparat från början så har rörvalet mindre betydelse?

Men nu har jag prövat och eftersom jag är mycket nöjd med min McIntosh så får den spela vidare ifred nu.
Go to Top of Page

300b
Member

70 Posts

Posted - 2007/09/07 :  20:36:42  Show Profile Send 300b a Private Message  Reply
Quote: Jag försökte placera antennen på all upptänkliga ställen i rummet men signalen ville aldrig bli lika stark som med tvantennen.

Däri ligger nog problemet; har själv nämnda antenn, och den ska ovillkorligen placeras utomhus.

Skillnaden i signalstyrka är enorm - högt läge utan metall "bakom" sprötet. Man kan vulkanisera aåväl sprötinfästningen (iofs redan en o-ring) som anslutningskontakten om man är orolig för väta.
Go to Top of Page

Skurt
Medlem i AÖ

272 Posts

Posted - 2007/09/07 :  21:39:11  Show Profile Send Skurt a Private Message  Reply
Vill tacka för besöket i förra veckan, man känner sig alltid välkommen hos ulf. Kan ju fylla på lite med mina intryck också från besöket. I princip kan jag väl bara instämma med det ulf skrev, skillnaderna var överraskande små. Har tidigare lekt med ECC88or i min DAC och två st försteg med påtagliga skillnader, samt med ECC83or (som sitter i Macen) i mitt RIAA-steg. De rör vi provade var Sylvania 5751or, köpta billigt efter att ha läst att dom ska spöa alla tänkbara ECC83or, samt Telefunken ECC83or. I mitt RIAA var Sylvania överlägset bäst, lite lugnare än Telefunken och med betydligt bättre stereobild (orginalrören var skräp...). Men i ulfs försteg var Sylvania rören lite vassare (som sagt, små skillnader dock) tyckte jag än orginal- samt Telefunkenrören, de två sistnämnda var svåra att skilja åt. Så lite omvänt resultat där... Ska väl tilläggas att det var ett ganska hastigt test, egentligen ska man väl låta rören sitta i och spela lite olika skivor, men tyvärr hade vi inte den tiden.

Ska väl nämna också hur ulfs system låter i övrigt. Har hört systemet nu med Burmester, Ayre, Krell och LA Mayro (första prototypen) i slutstegsdelen. Måste nog säga att ljudet har passat mina preferenser bäst med Burmester i kedjan, tycker det har öppnat upp sig lite mer i förhållande till tidigare slutsteg. Misstänker att Mayro kanske inte tycker om Burmestern, om jag uppfattade saken rätt så tyckte ulf att det nu spelar på gränsen till för ljust (och jag tror Mayros preferenser ligger närmre ulfs än mina). Är det något man ska anmärka på så är det i så fall basen, skulle kunna spela lite mer kontrollerat. Känns som den anmärkningen snarare ligger på subben än på högtalarna. Har du provat att isolera subben från golvet med spikes eller liknande ulf? Eller står den kanske redan på såna grejer? Bruka göra stor skillnad iaf... Är dock tämligen säker på att ulfs system är ett av de mest välljudande i Sverige!

Alltid lika kul att komma på besök, alltid någon ny apparat att lyssna på Nästa gång har jag kanske lite fler och roligare skivor. Beställde en 25-30 st när jag kom hem i söndags...

/Erik

-Hur ska jag veta vad jag har tänkt förrän jag har hört vad jag har sagt?
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/09/07 :  21:53:01  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Bra observationer om rören! Resultaten blir olika i olika kopplingar.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/07 :  22:41:16  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Lite överraskad att Sprötantennen skall placeras utomhus. Den har vad jag vet alltid omnämnts som en inomhusantenn i tester mm och jag trodde inte den klarade vårt utomhusklimat.
Go to Top of Page

300b
Member

70 Posts

Posted - 2007/09/08 :  08:37:20  Show Profile Send 300b a Private Message  Reply
Inga problem med klimatet. Om man läser på hemsidan så rekommenderar de ett så högt läge som möjligt, "a mast on the roof". Dessutom rekommenderar de den för marint bruk.
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/09/08 :  10:50:03  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
Ulf, ett par frågor:

Du har ju bytt ut allt i princip och jag tyckte det lät väldigt bra som det var när jag var där.

Vad eftersträvar du i ditt system, vilket är ditt ideal? Mao vart är du på väg?
Och var det något särskilt som var problematiskt med den gamla uppställningen?

Jag kan tänka mig att du får helt andra effekter med tanke på rummets påverkan
i basen nu jämfört med dipolsystemet, är det något som jobbas på?

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/08 :  22:20:07  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Under 10 års tid kämpade jag med Audio Artistry dipoler. Först den lilla Dvorak och sen "State of the art" Beethoven med main panel och aktivt xover. Högtalaren krävde 4 kanaler och var mycket krävande för förstärkarna. Main panel hade bl.a 2st 8tummare mellan 100-200Hz och där hade högtalaren en impedansdip och tydligen en fasvridning. Kort sagt vissa slutsteg orkade inte driva dessa 8 tummare. Bland annat Halcro DM68 för en halvmiljon orkade inte och min mycket fina Rowland 8TIHC orkade heller inte riktigt få fart på denna så viktiga mellanbas. Dessutom var de 4 12 tummarna i varje sub mycket kraftkrävande speciellt om man spelar så högt som jag ibland ville göra. Så efter mycket prövande fick jag till det till slut med Krell 450MCxmonobloc på main panel och Krell KSA300 på basarna (vars alla 300 w behövdes om man spelade högt). Då spelade allt mycket bra med en härlig luftighet, renhet och avundsvärd dynamik och med en tung dipolbas. Men Main panel var oerhört känslig för placeringen. De var ganska lättviktiga och om man kom åt dem så de flyttades några millimeter förlorade man fokus. Sen var de mycket arbete och puttande i små små steg för att hitta focus igen.Så kort sagt var Audio Artistry en fantastisk högtalare MEN ack så krävande. Om nån är intresserad finns mycket bra bilder i arkivet på denna min anläggning från PACs o Bernts reportage.

Jag kunde gott levt med denna anläggning men dels fick jag höra phillipsen hos Mayro (med Silverline Grandeur) dels tycker jag det i sig är roligt att pröva nåt helt nytt.....
Fortsättning följer...
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/09/08 :  22:39:40  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message  Reply
OK, tack för svar!

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/09/08 :  23:41:01  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply

Jag har köpt en gamal goding för nåt år sedan men har så vidrig motagning så jag får in brus ENBART här.. Inte en kanal gär att höra..

Tyvärr minns jag inte märket på den Och den står på övervåningen. Men någon Dyna Labs var det då rakt inte.. DET vet jag


Edit. Men jag skall kolla i morgon vad det är.

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2007/09/08 23:44:16
Go to Top of Page

Amatören
100.000-klubben

1782 Posts

Posted - 2007/09/09 :  01:01:14  Show Profile Send Amatören a Private Message  Reply
quote:
Fortsättning följer...
Och det ser vi fram emot!
Maken till ENTUSIASM får man leta efter...
Go, Ulf, go...

"Amatör, med JBL, Beyma, 18-Sound, AE, DUAL, Ortofon, BSS, Xilica, NCore och Yamaha!"
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/09/09 :  10:46:56  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Men se på sjutton gubbar Ulf.. Jag har ju en sådan radio ju



Lite närmare så ser man ju tydligt detta...





Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ulf
Member

332 Posts

Posted - 2007/09/09 :  18:11:52  Show Profile Send ulf a Private Message  Reply
Ja ser man på, det står tydligt Magnum Dynalab....
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/09/09 :  18:20:58  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Måste vara någon "special edition" modell detta med rent magiska förmågor tror jag.. Bruset ur den tyder på jättefin brusmotagning i alla fall.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.17 sekunder. Snitz Forums 2000