HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2002/06/11 :  11:41:11  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
Jaha, då får man väl bidra med en kort presentation.
Jorma heter jag. Bor strax utanför Göteborg.
Född 1952, fyller alltså ett halvt sekel i år.

Började med Hifi på 60talet. Har haft det som ren hobby, tills i år då jag pga. allt för stor försäljning av kablar och annat blev tvungen att överge tanken på att hålla det på ren hobbynivå.
Firman jag har startade jag 1996, då vi var ett par kompisar som körde igång ett webbföretag. Det tog så mycket av min tid att jag
lade av med detta 1998, och firman har varit vilande sedan dess tills i början på detta året. Webbföretaget, där jag har mina hemsidor, går bra idag efer några svåra år. Jag är inte inblandad som ägare av webbföretaget och arbetar inte heller åt dom. Men vi har god kontakt, då jag har känt en av ägarna sedan 7årsåldern.
Men en hobby är det fortfarande.

Jag arbetar heltid och lite till på ABB, som servicetekniker på i första hand klimatsystem, men även på driftteknik inom industrin.
Jag är styr och reglertekniker, elektriker och hissmontör.
Trots eller kanske tack vare att jag är tekniker, så förlitar jag mig mest på vad jag hör för att bedöma en hifiprodukt.

En hel del trevligt folk har jag lärt känna genom Hifimagasinet.
Ja, även en del trevliga LTS,are. (Jodå det finns sådana också, även om vi inte är överens om allt.)
Jag skrev ett först inlägg där i september förra året och blev direkt inbjuden hem till Timbre.(och vi är inte heller överens om allt) Ännu fler trevliga kontakter har jag fått genom min försäljning av JPCkablarna.
Och att hålla isär affärer och hobby kan bli lite svårt ibland, då dom grejar som jag säljer är sådant som jag själv vill ha i min anläggning, och verkligen känner för att det är bra prylar.
Jag kan svara på frågor av allmängiltig betydelse, men mejla gärna in dessa frågor också. Utlåtanden av dessa produkters kvaliteer överlämnar jag helst till dom som har provat dom.
Som tex. Hallografen från Shakti som jag skrev om i ett inlägg.
Dom vet jag inte ens om jag själv vill ha ännu.
Om inte så kommer jag heller inte att försöka sälja dom.

Hifi ska vara kul och trevligt. För mig kommer musikupplevelser i första hand, men utan en bra anläggning tycker jag inte att musikupplevelsen blir äkta.
Livelyssning är det bästa, men med en bra hifianläggning så kan man lyssna på sina favoritartister och favoritinspelningar när som helst.
Och att vara på plats, när en artist eller ett band är i toppform händer inte så ofta. Hemma väljer man själv när man är i toppform.
Om inte annat så blir man det med bra musik i en bra anläggning.

Ha det kul och trevligt.

Jorm
Go to Top of Page

Per Berger
Member

563 Posts

Posted - 2002/06/11 :  13:55:35  Show Profile  Visit Per Berger's Homepage Send Per Berger a Private Message  Reply
Hejhej!

Jag får väl presentera mig också...

Jag är drygt 40 (hmmmm...) och har varit intresserad av musik och hifi så länge jag kan minnas, hifi i alla fall sen högstadiet. Första anläggningen var farsans Luxor kompakt (han har fortfarande kvar den).

Sen blev det en egen anläggning, Technics skulle det va', en Technics-receiver köptes in runt -80 (brorsan har den fortfarande!), en remdriven Technics-skivspelare samt ett par Tandberg-högtalare.

Efter detta förändrades anläggningen med jämna mellanrum men den anläggning jag levt längst med bestod av en Thorens 166 med en SME III-arm, spelaren byggde jag om med modifierad fjädring, en bättre botten med blyplåt (!) osv... Förstärkaren var en Luxman LV-103 (briden), högtalare var Carlsson OA51. När CD:n kom köpte jag en Philips 105 som ett par kompisar hjälpte mig bygga om i etapper, när den var som bäst/värst hade analogdelen en låda som var lika stor som spelaren med kondningar som nog egentligen passade bättre i ett större slutsteg, vi var livrädda första gången vi slog på strömmen, tänk om nåt var felkopplat (PANG!)... Men det gick bra...

Philipsspelaren pajade efter en 5-6 år, då blev det en Technics som jag tröttnade på efter ett par år. Ungefär då sålde jag skivspelaren och alla LP (cirka 200-250 st), köpte CD-skivor för pengarna. CD-spelaren byttes mot en Micromega Stage 1 som började krångla efter nåt drygt år (jo det var DEN spelaren!). Ungefär då dog intresset oxå för ett antal år, jag lyssnade på musik men Hifi-intresset var heldött.

Sen ungefär för 3 år sedan vaknade det igen, jag förnyade mycket av anläggningen, köpte en Thule IA60B, ett demoex som jag fick billigt. Jag köpte även en ny CD-spelare, en Pioneer PD-S06. Jag köpte även nya signalkablar, Transparent Link 100 och 200. Köpte även en CD-R, en Pioneer PDR-555RW, hade ingen dator då plus att jag ville ha bra kopior så det fick bli en ren musikbrännare.

För nåt år sen upptäckte jag DVD:n men eftersom jag har hyfsade krav på ljud så ville jag hellre ha bra 2-kanalsljud än halvrisigt 5.1-kanalsljud så jag kopplade spelaren direkt in i stereon, så lär det förbli. Spelaren är en Pioneer DV-545, regionsfri. Det blev strax efter även en 32-tums TV mellan högtalarna.

Sen i höstas så började förstärkaren bråka så då slängde jag ut den, ville inte krångla med dyra reparationer, garantin var slut... Köpte en Harman Kardon HK 670.

Sen var det dags för nya högtalare, lägenheten skulle renoveras nu i våras och jag ville inte skruva upp 18 år gamla högtalare på en nytapetserad vägg så de såldes. Istället blev det ett par QRS Callisto som precis är inspelade och som jag är mycket nöjd med.

Bortsett från apparaterna då? Som ni märker har jag inget jättedyrt i anläggningen. Jag är bekant med Olle, dvs Hifi-Consult så jag har hört - i alla fall för några år sedan - en del av de dyraste prylarna man kan köpa i Sverige. Jag blev väl lite blasé med tiden, jag är mycket mer impad av en billig anläggning som spelar skjortan av dyrare prylar än nåt som låter kanon men som kostat som en mindre villa. Så jag försöker leva som jag lär. Sen är jag nog lite lat och hoppar på mainstream-grejor men det är nog mest för att få tillförlitligheten, de grejor jag har haft som krånglat har alla varit från mindre tillverkare...

Jag anser mig ha tränade öron, är "skolad" dels hos Olle, dels via kompisar, bl a en som jobbar på ett "större mediaföretag" som ljudtekniker. Jag är körsångare (andrabas), har medverkat vid körtävlingar utomlands samt även skivinspelningar, TV-framträdanden o.d. med kören, detta ger en del intressanta klangreferenser... Jag lovar er, att komma in i en tävlingslokal man aldrig varit i tidigare för att sjunga inför domare och vid första tonen upptäcka att lokalen är HELT DÖDDÄMPAD skapar en viss sinnesstämning!

Min musiksmak är bred, cirka 2 meter. Det innebär klassiskt, pop, rock, country, körmusik, akustiskt osv... Dock INTE hårdrock och jazz!

Uj, vad det blev långt... Down boy, lämna plats åt nån annan nu!!

/P


(edit... menar inte att min anläggning spelar skjortan av dyrare, menar mer att kan jag nå upp till säg 80-90 procent av en 3-4 ggr dyrare anläggnings kapacitet så är jag ganska nöjd...)Edited by - Per Berger on 2002/06/11 15:20:4
Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2002/06/11 :  15:26:50  Show Profile Send Pjotre a Private Message  Reply
Hej Per!

Trevligt att ha dig här, välkommen!

Go to Top of Page

markku
Vänta, jag har en mätning på det här...

934 Posts

Posted - 2002/06/11 :  15:51:32  Show Profile Send markku a Private Message  Reply
Jag får följa efetr och presentera mig.

Bakom Markku står en viss Markku Salonen, 49 år, bosatt i Helsingfors. Bodde i Norge i -76-85 och -94-98, samt ett år i Göteborg i -86/87. Jag minns fortfarande hifimässan där.

Jag började först med det viktigaste: skivor i början av 70-talet. Allra första köp var dog färdig inspelade kassetter, men efter första båndsallad blev det fort LP. Först hadde jag ingen skivspelare alls, besökte min gamla vänn och tejpade musiken på kassetter, som jag lyssnade hemma med enkel radiokassetspelare.

Min första skivspelare, engelska Connoisseur med Pickering pick-up, fick innebyggd förstärkare, så att jag kunde ansluta den till min radiokassetspelare. "Bättre med bra mono än dålig stereo", tänkte jag den gången. Men skivor köpte jag, beställde direkte från England (vem av er minns f.ex. Tandy's?) och lyssnade i mono, no problem, boys...

Först i 1983 började jag med stereo. Bodde kollektivt den tiden, och allra först hadde högst uppe på listan Quad 33 och Genelec aktiva monitorer, men det blev klassiska NAD 3020 samt Stax Lambda. En ny skivspelare var ett måste: en plastik-Yamaha, endast i ett års tid.

Då det tog slutt med bokollektivet, var det dax för högtalare. Jag är lite svag för det eksotiska, och en kort period tänkte på Stax's platta vägghögtalare! Men det blev Infinity Kappa 6, en trevägstativare... utan att provlyssna först!! (fy och skam!).

Sen ville jag ha en riktig skivspelare. Jag ville ha en spelare, som tillåter mig att välja fritt armen: LeTallec STAD 1 kom med tåget direkte från Danmark. Armen blev en Mörch UP-4, vars systemdesign tilltalade mig: MM för vardag, MC för finare lyssningsstunder (med olika armrör ingen sak, drömmte jag). Elac's MM pick-up, med van den Hul nålsliping, beställde jag från Tyskland.

CD fick plass i mitt liv hösten -91, under längre vistelse i Nederland. Vinyl var totalt borta där nede. Det blev Sony Walkman D99, som var super-reference den tiden, med små öronpropplurar, av Sony givetvis. Dingsen blev trasig småningom, och en fullvuxen spelare var nödvändig, ännu en Sony, i -96.

Kapporna måste jag sälja i -95, och levde med Walkmans plasticpurkar vid sidan av Lambdaer fram till sommaren -99. Då hadde jag köpt en liten tvåa i Helsingfors, och det var dags för total uppgradering: Som beställd kom sommarnummret av Hifi&Musikk, med testerna av SAT Amplifix och Dynaudio 1.3SE. Jag har fortfarande tidskriften kvar hemma. NAD måste pensioneras, hellre lite enklare högtalare först: ALR/Jordan Entry 2M hadde jag i några månader.

Via Hifi Consults sajt hittade Stefan Fridefors recension, kom i email-kontakt med honnom, något senare med självaste Pjotre också. Fick Amplifix nummer 0042, efter fem veckors väntan, från Best Sound. En härlig höst 1999!

Min stationära Sony spelare började bråka också. Jag hadde nästan bestämd mig för Densen B-400, som jag lyssnade hos Sontec. Men hos Best Sound fick jag höra om Cdfixens ankomst. Jag blev med på väntalistan, ännu en gång. Jag reste till Allingsås med min gamla Sony under armen i augusti -99 för att kunna provlyssna på Cdfix med serienummer 0001.

Väntade och väntade - förgäves. Nämligen ett finskt företag hadde fått distribution av SAT innan HC kunde leverera. Lyckligtvis fick jag Cdfixen till samma svensk pris, så allt väl till slutt.

Mina högtalare är nu Revel Performa M20, vars allra första par stannade hos mig, denna gång efter lång jämförelsesrunda hemma hos mig.

Senaste tillskott i hårdvara är Finite Elemente's Spider rack. MYCKET stiful dings!

Jag drömmer redan om framtidiga uppgraderingar: vore inte pengarna ett problem, skulle allra först kolla Spectrals elektronik samt Avalon Symbol högtalare. Jag lovar, jag skall lyssna på dom i Utrecht, när jag skall till Nederland en gång. Andra alternativer bland högtalare är Merlin och Earhtworks samt Wilson Benesch, enda jag kunde provlyssna här lokalt.

En rätt lång hifihistoria, bara för att antyda vilken tilknyting jag har haft med Sverige, och varför jag är här blandt er. Det var ju Stefan, som mailade om Hifimagasinet en gång (så skyll honnom).

Go to Top of Page

bjorn
senior advisor

390 Posts

Posted - 2002/06/11 :  17:36:50  Show Profile Send bjorn a Private Message  Reply
quote:

Bakom dessa spakar gömmer sig en Björn med ett mycket mediokert system inom dessa kretsar. Nad-stärkeri och budget-golvare.
Jag är dock nöjd med systemet och pular ibland med högtalarplacering och lite annat. Erfarenhetsmässigt har jag väl kommit en bit förbi regeln "less lights better sound", men har lyssnat på alldeles för få riktigt bra anläggningar.

En av de intressantaste avdelningarna inom hobbyn tycker jag att psykoakustik är och ska lära mig mer om det någon dag.
Men prylmässigt suger jag som sagt på karamellen men någon dag står kanske ett av Krells monoblock här hemma och sprider glädje.

Björ
Go to Top of Page

Fyhr
Member

236 Posts

Posted - 2002/06/11 :  18:23:06  Show Profile Send Fyhr a Private Message  Reply
Jag vill också va me på en kant!!

Pontus Fyhr var namnet, av den fina årgången 84. Är väl en av de "grönaste" här på forumet antar jag... I görningen just nu är ett bättre lyssningsrum och ett par högtalare med SS element.
De otroligt fantastiska highend grejjer jag kör med är, arcam cd72, sugden au41pre, sugden a21a samt AE aegis3 högtalare. hopkopplat med QED qunex 2 signalkablar samt supra ply 2.0 högtalarkabel.

Mvh Pontus

Go to Top of Page

Wingboot
Member

181 Posts

Posted - 2002/06/11 :  19:28:34  Show Profile Send Wingboot a Private Message  Reply
Till bjorn.
Jag förstår inte riktigt vad du menar med citatet, men
om du trodde att jag pratade om dina spakar så har
du missuppfattad det. Jag heter också Björn.

Go to Top of Page

bjorn
senior advisor

390 Posts

Posted - 2002/06/11 :  19:44:06  Show Profile Send bjorn a Private Message  Reply
quote:

Till bjorn.
Jag förstår inte riktigt vad du menar med citatet, men
om du trodde att jag pratade om dina spakar så har
du missuppfattad det. Jag heter också Björn.

Björ
Go to Top of Page

bjorn
senior advisor

390 Posts

Posted - 2002/06/11 :  19:54:00  Show Profile Send bjorn a Private Message  Reply
Hej namne,

Nej då, det var inga problem med ditt inlägg. Min tanke var att lägga in en lite "rolig" kommentar angående din önskan om ett Krell monoblock...

mvh

Björ
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/06/11 :  19:55:14  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply


I början av sjuttiotalet var det en norsk hifigalning som härjade på Ljudkällar´n och i Göteborg.
Han hette också Björn...

Go to Top of Page

Jonas
Member

738 Posts

Posted - 2002/06/11 :  20:19:16  Show Profile Send Jonas a Private Message  Reply
Tjenare!

Jonas heter jag, född -80. Pluggar till högskoleingenjör (maskin) på Chalmers för tillfället. Om jag skött mig redan i ettan skulle jag varit klar vid detta tillfälle, men skötte jag mig inte speciellt bra i början så därför har jag några tentor kvar att reda ut till hösten...

Har varit intresserad av hifi sedan jag var 13-14 år, men då var det mest 15" det handlade om, nu har jag väl växt till mig lite. Vill jag gärna tycka iaf.

Prylar som passerat genom åren är ett helt gäng. Började med Nad 3020 och Jamo vidunder. Genom två olika Mirage högtalare, H/K cd spelare, Nad slutsteg, Linn, Rotel och Nad försteg osv... Kablar som passerat hemmet är bla Supra Ply, Nordost Flatline Gold TaraLabs mfl. Har dessutom varit fast i hembioträsket ett år innan jag beslutade mig för att det inte funkade att i min etta på 26 m2 kombinera bra musikupplevelser med filmupplevelser.

Nu lever jag på csn och då får man vara nöjd med det lilla. Så här ser min anläggning ut idag:

Audiovector M1 stativare
Thule IA60b SE förstärkare
Thule IA150b cd.
Silspeak biwiring högtalarkabel.
Monster signal i väntan på pengar till en bättre ballad kabel.

Går förresten under samma alias på Hifimagasinet, har dock inte tid att skriva så mycket utan läser tyvärr mest.

MVH Jonas

Go to Top of Page

Jonas
Member

738 Posts

Posted - 2002/06/11 :  20:19:27  Show Profile Send Jonas a Private Message  Reply
Tjenare!

Jonas heter jag, född -80. Pluggar till högskoleingenjör (maskin) på Chalmers för tillfället. Om jag skött mig redan i ettan skulle jag varit klar vid detta tillfälle, men skötte jag mig inte speciellt bra i början så därför har jag några tentor kvar att reda ut till hösten...

Har varit intresserad av hifi sedan jag var 13-14 år, men då var det mest 15" det handlade om, nu har jag väl växt till mig lite. Vill jag gärna tycka iaf.

Prylar som passerat genom åren är ett helt gäng. Började med Nad 3020 och Jamo vidunder. Genom två olika Mirage högtalare, H/K cd spelare, Nad slutsteg, Linn, Rotel och Nad försteg osv... Kablar som passerat hemmet är bla Supra Ply, Nordost Flatline Gold TaraLabs mfl. Har dessutom varit fast i hembioträsket ett år innan jag beslutade mig för att det inte funkade att i min etta på 26 m2 kombinera bra musikupplevelser med filmupplevelser.

Nu lever jag på csn och då får man vara nöjd med det lilla. Så här ser min anläggning ut idag:

Audiovector M1 stativare
Thule IA60b SE förstärkare
Thule IA150b cd.
Silspeak biwiring högtalarkabel.
Monster signal i väntan på pengar till en bättre ballad kabel.

Går förresten under samma alias på Hifimagasinet, har dock inte tid att skriva så mycket utan läser tyvärr mest.

MVH Jonas

Go to Top of Page

Wingboot
Member

181 Posts

Posted - 2002/06/11 :  20:46:07  Show Profile Send Wingboot a Private Message  Reply
Okej, blev lite förvirrad bara

Go to Top of Page

joakim
tom blommorna på spikes!

534 Posts

Posted - 2002/06/11 :  22:19:42  Show Profile Send joakim a Private Message  Reply
Jahaja, jag heter alltså Joakim och gillar musik. Jag har för många skivor och en i detta sammanhang medioker anläggning som får duga tills vidare då livet består av lite annat än Hifi just nu. Jag kör med Perkas rörstärkeri, en Arcam CD-spelare och Scanspeak-högtaleri enligt egen skalle.

Eftersom jag precis har köpt ett hus på landet mitt ute på en åker så har jag inte hunnit packa upp anläggningen riktigt. (Ni skulle ha sett sladds ganska obetalbara min när han såg att högtalarkabalaget var skarvat med en sockerbit, det var dock bara för att ha nåt att lyssna på när jag höll på med diverse rust).

Nåja, nån gång när jag blir stor så ska jag få ordning på allt. På prat om stor så är jag ca 190 och väger 100kg+ och är i mina bästa år dvs 34år ungefär.

Jag har 1 hund, två katter och tre hästar och en fru och en son.

Go to Top of Page

Niclas
Member

587 Posts

Posted - 2002/06/11 :  22:20:27  Show Profile Send Niclas a Private Message  Reply
Hej allihopa.

Niclas heter denna 35-åring med säte i Helsingborg.
Efter att ha gått vilse i hembioträsket har jag fått nytändning på det där med hifi. Jag hade inga posts på "förra forumet" trots jag var en trogen läsare, men det tänker jag ta igen nu, om jag har nå´t att tillföra förstås.
Är dock flitig på www.minhembio.com samt www.dvdforum.nu

Enormt teknikintresserad & byter utrustning så ofta jag kan(läs får).
Närmaste projekt är hitta en cdspelare, liknande Shanling s24 fast billigare, samt ett extra slutsteg innan det är dax för nya högtalare.

F.ö abetar jag som elektriker inom automation på en industri.

Mvh
NiclasEdited by - Niclas on 2002/06/11 22:33:14

Edited by - Niclas on 2002/06/11 22:34:2
Go to Top of Page

Nautilus
Member

75 Posts

Posted - 2002/06/11 :  23:04:54  Show Profile Send Nautilus a Private Message  Reply
Tja!

Trodde jag skulle vara yngst här, men så verkar inte riktigt vara fallet. Född 1982 i en håla uppe i norr (Piteå), är nu inne på mitt andra "vettiga" system.

Inledde med Proton för&slutsteg, som jag tyvärr har glömt namnen på, tillsammans med ett par Ergo RC-L. Har nu gått över till NAD S300 & S500 som matar mina Nautilus 803 med mycket hårdrock & klassiskt (håller mig till ytterligheter :>).


Är rätt grön på det här med forum, men förväntar mig att få följa många livliga diskussioner här i framtiden :>. Den lilla tid jag spenderade på HM var ytterst lärorik, och jag tror inte att detta forum kommer göra någon besviken på den punkten, snarare tvärt om.

mvh

Erik

Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2002/06/11 :  23:25:19  Show Profile Send mag a Private Message  Reply
Tjena

Magnus Johansson heter jag och är 27 år bor i den lilla världen Sundbyberg strax utanför Sth. Pluggar Maskinteknik på KTH och ska gå fordons inriktningen så jag kan fortsätta leka med bilar även när jag blir stor (blir man det?). Jobbar extra som snickare för att ha råd med mina ganska dyra hobbies HiFi/HB (lustig förkortning, det ena är dyrt det andra billigt ) Bilar (BMW i synnerhet har 2, ska dock försöka göra mig av med en) och håller på att ta upp Paintball spelandet igen, vansinigt roligt och vansinigt dyrt.

Min Hifi historia började med att jag köpte Sonys vassaste midi paket vid 15 års ålder med fjärr och allt, fantastiskt. Också var det 3 vägare och det vet ju alla att det e bra mycket grymmare än 2 vägare , eller hur det nu var.

Vid 19-20 års ålder hade jag bytt till mig min mors 2 vägs högtalare av för mig okänt svenskt märke och köpte en ny Sony reciver på rea på City stormarknad.

Efter ett år insåg jag dock att min mors "antika" sterio spelade betydligt bättre än min så jag bar ner Sonyn (utom cdn förstås) och tog upp mors anläggning (har alldrig riktigt förstått hur hon kunde skaffa den, har funderat mycket på det) Som betod/består av en mycket vacker NAD (New Acustic Dimension, för dom som inte visste) Reciver 7030 i Champange finish som jag fortfarande använder som Tuner med förvånandsvärt bra resultat. Ett Yamaha kasettdäck och en Dual skivspelare (väntar på ny nål, om det blir nån).

Kanske är på sin plats att nämna att min far påstår att han inte hör skillnad på en transistorradio och en bra sterio vilket nog beror mer på ointresse för musik dock, stackare.

Köpte därefter en Quad combo 34 och 306 tror jag dom hette (såldes för ca 1 pår sen).

något senare införskaffades ett PA horn med Coral 15" och en Zachry D250 förstärkare med inbygt elektoniskt delningsfilter för att få lite mer ös, och nog blev det det alltid fast bra, nej.

Flyttade hemifrån för ca 4 år sedan och då fick Hornet stanna köpte ett par Hifikit hembyggen av en kusin för 100:- (hade dom dock lite innan jag flyttade hemifrån), köpte därefter ett par Rauna Njord och nu började välljudet infinna sig.

För ca 3 år sedan gjorde jag en djup dykning i plånboken och köpte en "ny" beg för/slut stegs combo, En McCormack TLC-1 och DNA-1 och herre jösses vilken skillnad trodde aldrig att det skulle kunna påverka så mycket (dom spelar jag på fortfarande). Skaffade ganska omgåned ett par kimber silver streek och ett par muma audio signal kablar vilket gav mer smak.

Efter att en katt klöst sönder gummiupphägningen på en högtalare så införskaffade jag ett beg par Rauna Leira Mk2 (ja dom går fortfarande att köpa nya på LW ljudteknik i Sumpan ) som fortfarande spelar fint, provade ett par Mosen men dom spelade inte alls vackert i mitt kala rum (nu har jag flyttat igen).

Skaffade en trevlig och nätt sterio bänk i granit på ca 350 kg hämtade den i Halmstad (min mor och moster har en liten stuga där) och är mycket nöjd.

Hade insett en längre tid att min gammla sony cd inte riktigt hängde med så för ca 1 år sedan införskaffades en Audiolab 8000cd genom en annons på Hifimagasinet och nog blev det bättre. Bytte även ut mina Supra ply 2.0 till LcAudios Blackshadow i julas (rea) och både jag och flickvännen tyckte det blev en märkbar skillnad till det bättre.

Senaste investeringen var ett gäng element som ska bli ett par "övninghögtalare" inför mina tilltänkta ultimata högtalare (undra hur många sådana man kommer att bygga ) med T&P element samt TC i botten. En uppsättning kuddar åkte med i beställningen också, men jag tyckte det blev större skillnad när jag uppgraderade högtalarkablarna trots att jag förväntade mig att det skulle bli mycket bättre, nåja tror det blev lite bättre ska prova lite till.

Ska även bygga tubetraps och lite dämpväggar samt splitters i sommar är tanken.

Musiksmaken är mycket blandad i stort sett allt utom dansband och hiphop (gillar dock oldschool). Har börjat lyssna mer och mer på hårdrock igen dock (var hårdrockare på allvar när jag var 10-12/13 år sen blev det depprock o synt vidare till house och nu är det mycket kvinnliga vocalister och hårdrock igen då klassiskt har jag lyssnat länge på också (nåja ca 10 år) (Midsommar vaka snurrar nu förövrigt) har kommit in på Opera också på senare tid.

Var förövrigt på swedenrock nu i helgen och tittade på gammla/nygammla idoler, rekomenderas starkt (passade även på att hälsa på epkpeng, vilket var mycket trevligt, Tack, kan också rekomenderas ).

Det blev en hiskelig massa svamel men jag tror eller inbillar mig ivart fall att det är ganska heltäckande.

Utom HBn då som jag bara tar så här :
Projje: Sony 1272 CRT, MVT motorduk bildytan är 2.34m bred
DVD : Skyworth 1050
Processor: En Marantz 6200SR är snart på väg från HK
Slutsteg: McCormack:en och ett Carver på 5x125w som legat i garderoben i ca 2 år, som jag dock funderar på att sälja då Marantzen har ganska kraftiga inbyggda steg.

Min filosofi angående mätningar är att jag tror det kan ge fingervisningar men långtifrån hela sannaingen då jag tror att vårt hörsel sinne är minst lika komplicerat som smak sinnet och eftersom man inte kan mäta "välsmak" på ett bra sätt trots ofantliga satsnigar från livsmedels idustrin så tror jag att det är långt kvar tills man kan mäta "välljud" tror att det finns en massa parametra man ej ens känner till mm. Nåja lita på öronen (dina egna då företrädesevis) kan man sammanfatta det hela med.

//Magnus som hoppas att han roade nån i vart fall och att det var hyfsat förstålig och inte allt för snurrigt
Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2002/06/11 :  23:29:24  Show Profile Send mag a Private Message  Reply
Tänkte bara tillägga att jag vanligtvis avskyr att skriva långa ilägg, måste va på svamel humör

kallas mag även på dvdforum.nu och avsforum.com och hifimagasinet kan jag ju tillägga för att det här inlägget ska uppfattas som något så när relevant

//Magnu
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/06/12 :  10:26:14  Show Profile Send whiskyman a Private Message  Reply
Sverige är i åttondelsfinal!! 1-1 mot Argentina.

Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2002/06/12 :  10:33:07  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply
mag, jag har en god vän; x x x som går
samma inrikting på KTH, tror jag iaf.. maskin!

känner du till han?


---------
När Tigern Springer Ur Djungeln; Springer Djungeln Ur Tiger

Edited by - Niklas Nord on 2007/08/25 02:06:48
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2002/06/12 :  12:59:27  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply

Här kommer ytterligare en presentation...

Hej, jag heter Ulf Lind född -59 och bor i Göteborg.
Mitt stora hifiintresse började i mitten av
70-talet med en Tandbergstereo och Micro Seiki solid 1
skivspelare. Efter några år bytte jag till Luxman R-2050
Technics skivsp. SL-1410 och ett par hemmabyggda 2-vägs
högtalare. Efter detta har jag haft Harman/Kardonförst.
Technics cd, QLN högt, Tube Technology, Magnepan 2.6 QR,
men numera kör jag med Edison Triod, Arcam CD72T samt
Dynaudio Contour 1.8 MKII.

Jag har alltid varit teknikintresserad men det
viktigaste med hifi är väl ändå att men får en
bra musikupplevelse med luftigt och rent ljud
och med bra närvarokänsla. Mitt bästa hifiminne
fick jag på Arken 2000 när jag lyssnade på
Krell FPB-600, Kps-28 tillsammans med Wilson Watt/Puppy
det lät mycket bra...

Trevlig Sommar! Ulf Lind


Go to Top of Page

SZR
Guran!

1515 Posts

Posted - 2002/06/12 :  13:34:13  Show Profile  Visit SZR's Homepage Send SZR a Private Message  Reply
SZR var namnet.
StefanZ var namnet.
Stefan Zweiniger var namnet.
Förvirrande det här med forum, internet, betalkort osv, nya användarnamn och lösenord hela tiden!!!!
Annat var det på det glada 70-talet då jag en tid jobbade i en liten hifi-butik i Stockholm. Där lärde jag mig att lyssna och förstå(?).
Mycket har hänt sedan dess, och ljudintresset har ibland fått stå tillbaka för andra intressen, spela musik och foto bl a.
Har väl aldrig nått till den där ultimata anläggningen av olika orsaker, och nu ska man ju ha bra ljud till TV och film också!

Har följt en del av er på hifimagasinet och nog har man snappat upp en del (tack till bl a Jorma, Björn coh Timbre), och nog har det dragit i smilbanden ibland när trådarna börjat glöda. Hoppas dock att de rena påhoppen kommer att lysa med sin frånvaro på detta forum.
Tack till er som dragit igång, och tack till Sladd för inbjudan.

//StefanZ
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/06/12 :  13:45:09  Show Profile Send whiskyman a Private Message  Reply
Jag heter Kristofer Eriksson. Anledningen till att jag går under namnet whiskyman på forumet är att jag har samma namn på e-mailen, så därför kunde det passa med det här namnet.

Jag har under mina 26 år bl a gått 2-årig el-tele-teknisk utbildning. Mitt hifiintresse startade samtidigt som mina kompisar skaffade minianläggningar, det var när jag var 13 år. Under det här året fick jag ett par högtalare och köpte en förstärkare.
Det har så gott som alltid under mitt hifiintresse varit separata delar.Både av den anledningen att jag har bytt upp mig under åren och att det ofta är bättre andrahandsvärde i separata produkter. Samt att jag när jag lyssnat på olika anläggningar, aldrig tyckt att kompaktanläggningar låtit som jag tyckt att det skall låta.
Det har passerat en hel del olika hifidelar under mina år och numera så är det nästan bara skandinaviska delar i min hifi/hemmabio anläggning. Det av den anledningen att jag anser att pris/prestanda är klart högre i skandinaviska delar än i amerikanska.

Nog om mig.


Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/06/12 :  16:31:22  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply


Mycket välkomna pöjkar!!!

Timbre

Go to Top of Page

Pjotre
dr. kursuppgång

3276 Posts

Posted - 2002/06/12 :  16:37:42  Show Profile Send Pjotre a Private Message  Reply
Japp, välkommna allihopa!!! Kul å se att så många vill komma hit och prata hifi med oss!!!

Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000