HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Uppdatering... "Soundstage"
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2005/11/29 :  21:57:33  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Gustaf: Tackar för komplingen om systemet, och jag kan garantera att jag är nöjd med balansen i det!! Kan heller inte annat än att hålla med om Dina andra beskrivningar (och lite "häftigt" är just att det inte ser särskilt mycket ut för världen förrän man synar närmare).
Du var ju också lite "bidragande" tidigare på forumet i Aug, att jag intresserade mig än djupare för Ayre innan jag slog till!
Antar att Du är mer än nöjd med Din C-7:a?
Har Du uppgraderat den till e-version ännu? (Har hört att denna uppgradering skall vara något i "hästväg" för utvecklingen av spelaren (har också skrivits kort om i tidigare Stereophile)).

johan_björklund: Den kostar 70.000:- (således inte helt billig)...
Men jag skulle inte vara förvånad om den kommer få några "Product of the year awards" här och där under nästa år samt att Stereophile defintivt kommer ranka den som A+ (tillsammans med mer än dubbelt så dyra maskiner såsom Accuphase DP85, dCs Verdi, Linn Unidisk).
Det som också varit roligt och intressant är att de recensioner jag läst "stämmer" och att jag kan hålla med om dem på punkt för punkt, och hitta det i mitt eget system (tex i Nov-nummret av Absolute Sound så är de fullkomligt lyriska och anser att det är den bästa digitala produkt de hört under året...)
Sett utifrån detta, och vad jag själv upplevt så måste jag nog ändå säga att den är mer än prisvärd (hur nu något för 70':- kan anses som prisvärt...!?)!

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?

Edited by - Joacim on 2005/12/17 12:54:39
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2005/11/29 :  22:05:35  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
sker: Det finns (vad jag vet) egentligen ingen direkt återförsäljare för Ayre i Sve (än så länge?), utan jag har köpt den direkt från importören som är Euphonya i Borås. Det gör kanske att det är lite bökigare att direkt kunna gå och lyssna på den, ex. som vanligt i en butik. Man vad jag förstått så håller Euphonya på och tittar över uppbyggnad av återförsäljare.
Inom kort så kommer ev. Audioconcept börja som återförsäljare för Ayre!! Det kommer ju göra att det finns en möjlighet att enklare kunna lyssna till dem.

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?

Edited by - Joacim on 2005/12/17 12:58:00
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/08 :  00:11:05  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Ja då har det varit dags för uppgradering 4... (kom faktiskt i våras...!)

Jag har under ett tag gått och funderat runt strömförsörjningen till stereon, då jag får "knäpp" i högtalarna om jag ex sätter på och av belysningen i badrummet...!?
Tanken har varit att strömmen inte kan vara helt "ren" om jag får denna bi-effekt!?

Sagt och gjort, jag tog hem en elektriker som drog en separat 3mm2 skärmad kabel på egen fas från elskåpet in till vardagsrummet och in i ett eget vägguttag endast för stereon.
Blev det bättre??
Njaej...rent ljudmässigt är jag osäker på om jag fått någon förbättring!? Har "knäpp-ljudet" försvunnit, NEJ!! Nu får jag även "knäpp-ljudet" om jag sätter på och av bordslampan i hallen, förrutom också fortsatt i badrummet (badrums-"knäppet" har dock blivit lite tystare)!!
Elektrikern förstod ingenting och sa att det egentligen skulle vara omöjligt att ha kvar "knäpp-ljudet" efter det som gjorts!?

Jag får fortsätta lyssna till "knäpp-ljudet" med vetskapen att jag ju har "renare" ström som kanske gör att anläggningen spelar bättre...
(Har funderat på att jämföra vägguttagen, gamla mot nya, för att mer seriöst se om jag hör några skillnader)


Uppgradering 5

För bara några veckor sedan kom även uppgradering 5, och denna gång på högtalarsidan.
Den viktigaste anledningen till denna var att den "lille" hemma börjar komma in i kryp-åldern, och då skulle jag inte kunna ha kvar mina stativare (vilka jag varit mer än nöjd med).
En annan anledning var också att jag funderat runt vad min elektronik skulle kunna ge, till för systemet bättre anpassade högtalare än mina Dulcet (inget fel på Duclet men elektroniken ligger i en högre klass än högtalaren). Går det verkligen att få ut det "sista" ur materialet (elektronik samt musiken från skivorna), mikrodetaljer, avslappnat, position på källor, djup, storlek på de förmedlade instrumenten mm mm.
Mer detaljerat om denna uppgradering och bilder kommer senare!

Jag kan redan nu avslöja att det har blivit ett par golvhögtalare, som är små och kompakta i storleken (för att passa in i möblemanget) men som är väldigt tunga (40 kg) så att de inte så lätt kan vältas.
Än värre är att jag köpt dem olyssnat (vilket jag aldrig tidigare gjort med någon komponent!!) Har köpt dem enbart genom funderingar, läsning i tidningar och internet samt genom diskusson/frågor till tillverkarna av min förstärkare resp signalkälla!!??
Jag har haft dem på för inbränning nu under ett par veckor ( ca 300 timmar under dubbla täcken), och den officiella "lyssnings-premiären" begicks idag på morgonen!!
Äntligen!!!
Det har minst sagt varit lite nervöst innan premiären (kommer de spela bra med övrig "hårdvara", kommer de ljudmässigt att passa in i rummet, "grisen i säcken" etc etc.)
Kan bara säga att mina farhågor lugnt försvann efter några sekunders lyssning! Kanoners!!

Återkommer inom kort med bilder och mer text runt vilka högtalare det blivit för uppgradering 5.

Innan dess går det ju alltid bra att gissa!


Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?
Go to Top of Page

ulfsan
Member

921 Posts

Posted - 2006/08/08 :  13:16:01  Show Profile Send ulfsan a Private Message  Reply
Gissar på Focal Electra 1027 Be...

/ Ulf (också med Lavardin IT)

Lyra Argo i -> Continuo/Cantus -> EAR834P -> Lavardin IT <- Auralic Vega <- SqueezeBox Touch <- Mac med Roon/Tidal
JMLab MiniUtopior/2 st Rel Storm III
Ihopkablat med Nordost Valhalla/Thor
Integrerat med Denon AVR-X4100W/JMLab Electra hemmabiosystem
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2006/08/09 :  14:48:53  Show Profile Send Per100 a Private Message  Reply
Living Voice lär vara en säker matchning till Lavardin IT.
Själv använder jag silverline La Folia till min IT.
Hörde quad esl 63 med Lavardin IT förra veckan. Funkade kanon bra!
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2006/08/09 :  20:34:00  Show Profile Send matte76 a Private Message  Reply
Jag tror att du har slagit till på ett par högupplösta high end-högtalare av märket Cervin Wega!

quote:
Den kostar 70.000:- (således inte helt billig)...


Årtusendets största underdrift?

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/

Edited by - matte76 on 2006/08/09 20:44:37
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/09 :  23:45:39  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
ulfsan och Per100: Intressanta gissningar... men Ni är inte nära... (ännu!?)
Matte76: Du är inte nära...(men Cerwin har blivit bättre vad jag hört och gått tillbaka till 80-talets "dunka dunka" igen!! )

Högtalarna kom i följande mått-snickrade "original kartong" vägandes totalt ca 130 kilo!! (Det är en plånbok på locket, vilket säger en del om storleken på lådan...)
Det var inte direkt tal om att bära in lådan i lägenheten, utan den fick demonteras nere i trapphallen! (Jag och fraktar-killen slet runt en halvtimme bara för att få in den de tre trappstegen från gatan...)
På varje sida av lådan sitter stöt-varnare respektive vält-varnare (SERIÖST!! men nog inte helt billigt?!), och den kom verkligen fram utan en minsta åverkan på vare sig låda eller innehåll.Under locket låg frontgallren ordentligt fastsatta, tillsammans med spikes och "instruktionsboken". Ja, verkligen en instruktionsbok, som är i inbundet läder!!
Under detta lock var det ytterligare ett lock ned till de inbyggda och inkapslade högtalarna. Allt var ihopskruvat med nya rostfria trallskruvar.
Imponerande konstruktion!!


Lägger in en bild på högtalarens träslag......som är i lönn. Båda högtalarna har par-matchande, handlagd fanér i lönn med ett antal lager klarlack över. För övrigt så är hela högtalaren handbyggd rätt igenom.Varje enskild högtalare skall stå på 3 st svarvade och för högtalaren anpassade stål-spikes i rejäl storlek... (runt 4 cm höga!)Jag vill inte förstöra mina gamla trägolv, så jag funderar på att ställa spike´sen mot "Audio-selections support disc"?!
Någon som testat dessa??Högtalaren är av två-vägs typ (vilket jag gillar litegrand innan köpet efter att ha haft en två-vägs stativare innan denna golvare...).
Elementen är handgjorda samt frekvensmässigt par-matchade individuellt samt sett till högtalar-paret.

Här en bild på en 7-tums mellan/bas......vars element är gjort av Nomex-Kevlar komposit
Fler bilder kommer in senare...

Jag har sedan i helgen lyssnat vidare på dem, och de växer hela tiden oavsett vilken musik-stil jag spelar. Det känns riktigt bra!!

De spelar enormt balanserat och avslappnat (utan att vara "slappa") med en enormt bra detaljrikedom (utan att vara "vassa" eller påträngande). De känns heller inte tillgjorda någonstans över frekvensområdet, utan just balanserade och de bara förmedlar musik-signalen som kommer in till dem. Mina tidigare Reference 3A var/är mycket fint förmedlande högtalare på många sätt, men jag har alltid tyckt att de kanske har en liten topp upp i frekvensregistret runt övre bas/nedre mellan!? När jag nu lyssnat till dessa högtalare under några timmar så förstärks detta intryck klart!
Frekvenskurvan på dem är 28Hz-25kHz samt låga +- 1,5 db över registret. De är inte speciellt trögdrivna (4 ohm), och min Lavardin driver dem med lätthet och full kontroll.
Ljudbilden är stor samt framför allt djup och det är lätt att sitta och plocka ut var instrument och sångare befinner sig. Även storleken på instrumenten går att skönja på vissa inspelningar, vilket ju normalt sett brukar vara väldigt svårt för högtalare att få rätt.
Den tonala kontrollen och balansen känns också väldigt hög över registret.
Jag har nog inte fått till optimal placering ännu (sidovägg, bakvägg samt toe-in), men det börjar närma sig.
Har så här långt kommit fram till; bakvägg 1,2m , sidovägg 1,8m , 2,1m mellan dem , ca 5gr toe-in samt 2,5m till lyssningsposition.

Återkommer med mer intryck...


Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?

Edited by - Joacim on 2006/08/10 00:30:03
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/10 :  00:59:02  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
Avalon Ascendant kanske ?!

edit: Näe,, Det kan det inte vara,,

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Gustaf
Member

398 Posts

Posted - 2006/08/10 :  08:16:01  Show Profile Send Gustaf a Private Message  Reply
Jag gissar också på Avalon...

Hmm, detta ska bli mycket intressant att se fortsättningen på.
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2006/08/10 :  09:57:22  Show Profile Send Per100 a Private Message  Reply
Oerhört spännande.
Kan du ge oss en ledtråd vilken känslighet högtalarna har?
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2006/08/10 :  10:58:51  Show Profile Send Per100 a Private Message  Reply
Focus audio figurerar även som användare av nomex-kevlar element...
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/10 :  11:35:52  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Känsligheten ligger på 90 db.

Jag tänker inte riktigt ännu tala om vilka högtalare det är (för "spänningens" skull)...så att också fler kan vara med och gissa om de vill.

...istället så lägger jag in en ny bild.
Denna bild visar baksidan på högtalaren......och där sitter Cardas patenterade "binding-post" i Rhodium/Silver.
Kontakten tar bara 7mm spadar, så jag måste terminera om mina Analysis Plus kablar som bara har bananer. Nya för "binding-post" anpassade Cardas spadar i Rhodium/Silver är på väg hem (inom någon vecka).
Idag spelar jag dem med lånade små "skruv-spadar" vari jag halvdant fått skruva i mina banankontakter. De är också så små så att de inte kommer över de 7mm tjocka sprintarna i post'en. Jag antar att den nya terminering kommer lyfta musiken något, då jag kommer få en fullt anpassad kontaktyta?!

Jag har heller inte högtalaren ståendes på de stora spike'sen, vilket starkt rekommenderas av tillverkaren (minimering av resonans-effekter med förbättrad fokus och ljudbild som följd).
Under högtalaren kommer det ut två seperata portar med utblås.
Idag står högtalaren bara på sina socklar ca 3-4 cm hög (se bild), och jag antar att högtalaren kommer må bra av att komma upp runt 4 cm med hjälp av spike'sen?! Basen måste spela än mycket bättre och mer fokuserat än idag, också med tanke på att detta avstånd till golv är framräknat i konstruktionen av dem (hänsyn till frekvenskurvan)?!

Så,,, det finns fortfarande ljudförbättringar att göra (kontakter, avstånd till golv/spikarna, fortsatt förbättrad positionering och framför allt fortsatt inspelning!
Vart skall det sluta...??
Jag är ju redan nu mer än nöjd med hur de spelar musiken...!!

Avslutningsvis kan jag avslöja det att högtalarna kommer från USA (vilket ju också bilden visar/avslöjar, om Ni har ett tränat öga ...)

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?
Go to Top of Page

Karnaa
Member

614 Posts

Posted - 2006/08/10 :  12:27:52  Show Profile  Visit Karnaa's Homepage Send Karnaa a Private Message  Reply
ÖKKKKAAAA!!! Det är OLIIIIIDLIGT spännande!

Nybliven husägare :O)

Integra Research RDC-7,AAD Q-40,Q-20C,Q-10,Q-1000 samt SUBMASTER 11,Vincent SAV-P200 och SP-997 och Marantz DV-9500,Marantz TT-15S1,Electrocompaniet ECP-1 riaa,LG 42PX5R,Audioquest Vulcano,Caldera,Anaconda,King Cobra,Eagle Eye,HDMI-3,Supra m.m.
http://www.minhembio.com/Karnaa

http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40942&SearchTerms=karnaa
Go to Top of Page

Manga X
Donator: Bildserver

3083 Posts

Posted - 2006/08/10 :  13:14:44  Show Profile Send Manga X a Private Message  Reply
Det är någon Zu iallafall! (tror jag iallafall )
De har mycket liknande terminaler/kontaktskruvar.


Mvh Magnus Eriksson

Edited by - Manga X on 2006/08/10 13:18:41
Go to Top of Page

Gustaf
Member

398 Posts

Posted - 2006/08/10 :  13:22:12  Show Profile Send Gustaf a Private Message  Reply
Skulle bli förvånad om detta inte är Avalon Ascendant...
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2006/08/10 :  13:27:32  Show Profile Send matte76 a Private Message  Reply
quote:
De har mycket liknande terminaler/kontaktskruvar.


...men högre känslighet än 90 dB. Alla Zu ligger vad jag vet på minst 101 dB. Jag tror också på Avalon.

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/10 :  14:31:04  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
fast jag hittar inte deras fasningar på en av de översta bilderna.


"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

bliss
Member

681 Posts

Posted - 2006/08/10 :  14:49:49  Show Profile Send bliss a Private Message  Reply
Jag tror du har helt rätt Zalve, det är mest troligen Avalon Ascendant.

Oh by the way, which one's Pink?
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/10 :  19:45:36  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
Det tror ni,, Hmm Jag är mer och mer osäker,,,

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2006/08/10 :  21:17:10  Show Profile Send Per100 a Private Message  Reply
Kan det vara focus audio?
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/10 :  22:14:04  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
Hittade ingen av deras modeller med en sån bas som är på bilden ovan.
Eton basarna har en STÖRRE phase-plus, iaf vad jag tycker det verkar som

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/10 :  22:48:04  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Oj oj, nu börjar det komma in en hel del gissningar!

Ni får ge Er till tåls en stund till, under tiden så kommer ett par bilder till.
Första bilden visar socklarna som är byggda under högtalaren (som jag pratade om tidigare), och mellan dem finns de dubbla avstämda portarna.


Nästa bild visar högtalaren från sidan, och frontbaffeln är hela 10 cm massiv. (mycket fin finish och djup i träet, tycker jag )Nästa bild visar en del av högtalar-gallret......och just detta lilla hål är för diskanten. Rekommendationen är att gallren alltid skall sitta på då de är en del av konstruktionen och en viktig parameter i ljudförmedlingen. Materialet skall vara frekvensanpassat, och för diskanten så är den på andra sidan fasad i vinkel (sett till lyssningsposition). Det är också viktigt att se till så att hela detta material sitter tight mot frontbaffeln, för att minska effekter av kant-diffraktioner.

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/08/10 :  22:55:33  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message  Reply
Backstycket ser ut att luta,, om det hjälper nån i gissningarna...
Näe,, Jag löser inte ens klurigheten med extra hjälp.

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/10 :  23:00:13  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Förresten...

När jag skrev om diskanten ovan, så nämnde jag inte vad den är gjord av; keramik/komposit och typ dome samt en tum i diam. (inte titan, om det nu mot förmodan var någon som trodde det... )

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?
Go to Top of Page

Joacim
Member

337 Posts

Posted - 2006/08/11 :  17:07:52  Show Profile Send Joacim a Private Message  Reply
Inga fler gissningar??

Tänkte att jag skulle avslöja vilka högtalarna är senare ikväll!!

Boulder, Ayre, Avalon, Cardas and NCA forever!?
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.3 sekunder. Snitz Forums 2000