HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 Snygga men bra surround till homecinema ?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

David A
Baseball Fury

1341 Posts

Posted - 2005/09/07 :  22:09:53  Show Profile Send David A a Private Message  Reply
Oj vad det hade gått vilt till i denna tråden när man varit på semester!
Kan ju tillägga att det mycket riktigt var GEM som pajade med hjälp av en Grendel. Avdelade vid 125hz, så steget hade det inte såå jobbigt direkt. Högt, men inte så högt. Högre har jag minsann spelat förut. Dessutom distade det inte hörbart heller. Diskanten bara dog helt plötsligt. Alltså ingen fyllepryl med dåligt omdöme som vissa verkar tro.
Tycker det var dåligt med tanke på att mina Dynaudio 1.3se tidigare överlevt bra mycket hårdare misshandel, tom på fyllan

Sen Mayros inlägg är ju bara för mycket som vanligt. Varför skulle Inos alster bara passa med en billig Denon? Och varför skulle jag sälja dessa underbart vackra Revel GEM som jag köpt för surt förvärvade pengar om inte Ino högtalarna vore bra mycket bättre? i28s formligen krossade GEM på varenda punkt som jag kan komma på. Pip och GEM var ungefär dött lopp, där dock Pipen upplevdes som mer korrekt tonalt i karaktären.
OCH det var INTE en Denon som användes under detta halvårslånga testande, utan en FPB300 samt Grendel. Tänka sig du...
Go to Top of Page

ryst
Medlem i AÖ

1470 Posts

Posted - 2005/09/07 :  23:06:56  Show Profile Send ryst a Private Message  Reply
[lite onödig inlägg] hahaha, där tråden blir bara roligare och roligare.
Tack för ett gott skratt [/lite onödig inlägg]

______________________________________________
Sonos -> Classé Delta SSP-800 -> Classé Delta CA-M400 -> B&W 802D
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2005/09/07 :  23:59:11  Show Profile Send JAWEN a Private Message  Reply
Eftersom ändå tråden har blivit helt OFF topic:

Tjena David A, det låter i så fall som det var ett konstruktionsfel på elementet i dina GEM, Ultima serien klarar ohyggligt med effekt utan att gå sönder.

Kanske talspolens lindning som gick av, har du lämnat in elementet hos Bestsound ?, du kanske skulle kunna reklamera det.( har inte läst om en enda person Internationellt, som spelat söder element från Ultima serien )

Sen vet jag ingenting om Grendel's uppbyggnad, eller vad den kan skicka iväg till högtalarna vid stor belastning.

/J

Angående dina Inoåsikter, du skrev i en gammal tråd att GEM var bättre än PiP, men nu säger du att det var ungefär dött lopp, men att PiP upplevdes som mer korrekt ???

Sen allmänt, halva skaran hatar INO högtalare & andra halvan avgudar dom, men "so what" skönt att människor har olika smak, vad tråkigt allt vore annars.
Personligen har jag inte hört dom, men tycker många av modellerna är rent fula i designen.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2005/09/08 :  01:15:24  Show Profile Send FBK a Private Message  Reply
quote:
Varför skulle Inos alster bara passa med en billig Denon
Därför att Denonen anses vara transparent av ÖhmanJag skämtar DavidAHar lyssnat på en Denon 2105 med pi60 och det lät mycket bra.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

David A
Baseball Fury

1341 Posts

Posted - 2005/09/08 :  10:27:43  Show Profile Send David A a Private Message  Reply
Tjena Jawen

Du kan ha rätt i att det möjligen kan vara konstruktionsfel. Men å andra sidan spelade jag mycket högre än vad dom skulle klara på egen hand oavdelade, så säker kan man inte vara. Skitdyrt att byta, och mailen från Revel antydde att dom minsann visst kunde gå sönder med för stora stärkare, så omöjliga att förstöra är dom nog ej. Elementet finns dock kvar för den som vill dissekera.

Ser även att mitt inlägg om Pip kan tolkas på fel sätt. Jag föredrog ju faktiskt GEM och behöll dessa i drygt ett halvår efter att Pip införskaffats. Mest därför att dom lät mer avslappat på höga nivåer(ja till dom brann upp då). Men ju mer man lyssnade på Pip desto klarare framgick det att GEM hade mer egenkaraktär än Pip. Dvs deras spelsätt lyste igenom oavsett vilken musik som spelades. Inte en otrevlig karaktär, utan snarare lite snällare och mer laidback jämfört med Pip. Pips enda egenhet är undre diskantområdet, som jag tycker kan bli lite rått ibland. I övrigt så bjuder GEM på lite mer luftig ljudbild som dessutom upplevs som lite större i dimensionerna än Pip. Dock blir den som sagt akterseglad på varenda punkt av i28s.. Dom dessutom kan spela ohyggligt mycket starkare än både GEM och Pip utan att ens bli svettig. Observera att alla dessa intryck gäller avdelat vid 100hz, och således lyste inte Pips placeringsproblematik igenom på samma sätt som på egen hand.

Du bor ju inte såå långt från mig JAWEN. Ta med dig nåt steg och kom upp någon helg så kan vi grilla Inos. Jag kan spela hur högt som helst utan problem med grannar iallafall. Eftersom vi verkar gilla hög SPL, och har ägt Krellsteg och Revelhögtalare bägge två så skulle det kunna vara riktigt intressant. Smaken kan alltid diskuteras, men hög SPL är ett faktum som inte kan förklaras bort.
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2005/09/08 :  11:27:17  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply
Jawen och David

Jag tycker absolut ni skall träffas, istället för att bråka. David är en god vän till mig, och Jawen har jag vart hemma hos på en mindre hifiträff, ytterst trevligt. Vad jag kan förstå, gillar ni liksom JAG, rent, dynamiskt ljud. Jawen, dina Revel kan sannerligen uppbringa oerhörda ljudtryck. David´s i28 kan sannerligen uppbringa ljudtryck man knappt tror är verkliga, ja det såklart.. Om man har JBL som NN så vet man att det går med andra högtalare också

Hursomhelst, bråka inte nu. Om sönderspelade delningsfilter osv. Föresten så är det helt sant, delningsfiltren smälte ihop, vilket antagligen berodde på att någon komponent i delningsfiltren falerade, vilket gjorde kortslutning i filtret, vilket gjorde att vår gode krell lämnade ännu mer effekt som till slut gjorde att det smälte ihop ännu mer i god krell-svets-tradition !

Ino hit och Ino dit. Alla kan inte ha Inohögtalare, tänk vad tråkigt det skulle bli. Lite mångfald tack. Bara man tänker sunt. Till exempel att det är skillnad på effekt, det är det inte, det kan vara skillnad på andra saker. Ibland kan det vara så enkelt att en ökad distorsion kan få någonting att låta kraftfullt, även ett slutsteg som klipper mjukt kan uppfattas så.

Jawen, ett tips angående surroundhögtalare, om du inte ska ha Ino, utan några andra.. Fundera på att sätta in MÅNGA högtalare, om du får till det snyggt. Två eller fler på varje vägg. Det blir mäkta bra ! Se upp bara för det finsn massor av underligt konstruerade högtalare på marknaden. Dina revelhögtalare är ju duktigt designade med ett riktigt jäkligt rent och dynamiskt ljud.

David´s Grendel verkar vara ett duktigt slutsteg som lämnar massor med effekt. Skillnaden mot Roteln är inte så stor, och det är svårt för både David och mig, att säga vilket man föredrar. Jag tror dock det lutar åt Roteln till frontsystemet och Grendeln till basen. Grendeln är inte så dyr om man ser till vad man får.

Jawen, föresten.. Skulle inte du hälsa på hos NN snart?

Använd ditt sunda förnuft innan du litar på nått som skrivs på internet.
Go to Top of Page

Wacko
Member

210 Posts

Posted - 2005/09/08 :  12:43:13  Show Profile Send Wacko a Private Message  Reply
NN

Det var det vettigaste jag läst på flera veckor
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2005/09/08 :  13:12:52  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply

Tack

Jag är forumens fredsförhandlare

Använd ditt sunda förnuft innan du litar på nått som skrivs på internet.
Go to Top of Page

Wacko
Member

210 Posts

Posted - 2005/09/08 :  15:09:53  Show Profile Send Wacko a Private Message  Reply
En Freds Harry kanske
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2005/09/09 :  00:08:33  Show Profile Send JAWEN a Private Message  Reply
NN du har missförstått, David A & jag har inte bråkat, det var Gromit jag störde mig på tidigare i tråden.

Sen vadå hälsa på, ha,ha,ha, jag har ju inte ens fått inbjudan förens nu ,-).
Brukar käka på "gamla" Pizzeria Picasso, nu någon thailäns restaurang med helt suveränt käk, och då har jag tänkt på dig nån gång.
Fikar även på hörnet vid ditt hus, mitte mot thaistället, men har fan aldrig hört fett basdunk nån gång ;-).

Måste bara fråga dig som hört både Revel & i28 , hur låter och känns basen i i28 kontra Revele'n ?


David A

Tack för inbjudan, vad tycker du jag ska ta med mig för steg ?, 82 kilo FPB-600 eller 2 X monoblock a 63 kilo Pass X-600 ,-).

Ja vet....Jag tar Krellen på ena axel'n & ena Passet på andra axel'n, så stoppar jag det andra Passet i en påse & tar i handen, så vi kan jämnföra....ha,ha,ha,ha,ha, jag har ju humor ,-).

Nej men skämt omsido, har jag Krell-steget kvar då ( en köpare från Norge är väldigt intresserad )& får jag hjälp med steget till bilen, så är ingenting omöjligt.
Eller Passen om du helldre vill.

Tänk om mitt vardagsrumsgolv visste det hade över 1 ton på sig =O, vad trött det skulle bli.

Var bor du föresten David ?

Sen både David A & NN:
Varför gillar ni Rotel'n så mycket ?, jag förmodar att ni pratar om 1090'n & den skickar ju ut massor med ström i kombination med dist när man kör den hårt med "lite" tröga högtalare.

Min HiFi vän från Norge som är mycket kunnig, är säker på att sitt element gick söder pga 1090'n, när han spelade riktigt högt på sina Kappa 9,2i, då han hade lånat hem ett på prov en helg.
Men vad vet jag, den kanske klarar högtalare som inte går under 2 ohm.

När passar att träffas NN & David A ?

MvH /J
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2005/09/09 :  10:57:57  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply
NN du har missförstått, David A & jag har inte bråkat, det var Gromit jag störde mig på tidigare i tråden.

**Okej Då är det bra ! Men jag tyckte nästan det hängde lite i liften att ett bråk skulle komma !

Sen vadå hälsa på, ha,ha,ha, jag har ju inte ens fått inbjudan förens nu ,-).
Brukar käka på "gamla" Pizzeria Picasso, nu någon thailäns restaurang med helt suveränt käk, och då har jag tänkt på dig nån gång.
Fikar även på hörnet vid ditt hus, mitte mot thaistället, men har fan aldrig hört fett basdunk nån gång ;-).

**Jorå, jag har sagt att du kunde höra av dig. Trevligt att du är i krokarna, synd jag jobbar varje dag, annars kunde vi ju tatt en lunch också. Har du testat Bureq på jugoslaven? Det är gott det.

Måste bara fråga dig som hört både Revel & i28 , hur låter och känns basen i i28 kontra Revele'n ?

**i28 har ingen bas alls, den är sluten och skall delas vid 80hz. Jag kan tänka mig att lådan är så pass liten att den funkar som ett akustiskt filter i basområdet. Däremot, David´s bastorn med vardera 3st 10" är totalt vansinniga ! Dom upplevs som extremt impulssnabba också. Med det menar jag, rena och dynamiska

David A

Tack för inbjudan, vad tycker du jag ska ta med mig för steg ?, 82 kilo FPB-600 eller 2 X monoblock a 63 kilo Pass X-600 ,-).

Ja vet....Jag tar Krellen på ena axel'n & ena Passet på andra axel'n, så stoppar jag det andra Passet i en påse & tar i handen, så vi kan jämnföra....ha,ha,ha,ha,ha, jag har ju humor ,-).

Nej men skämt omsido, har jag Krell-steget kvar då ( en köpare från Norge är väldigt intresserad )& får jag hjälp med steget till bilen, så är ingenting omöjligt.
Eller Passen om du helldre vill.

Tänk om mitt vardagsrumsgolv visste det hade över 1 ton på sig =O, vad trött det skulle bli.

Var bor du föresten David ?

Sen både David A & NN:
Varför gillar ni Rotel'n så mycket ?, jag förmodar att ni pratar om 1090'n & den skickar ju ut massor med ström i kombination med dist när man kör den hårt med "lite" tröga högtalare.

**Roteln känns mycket neutral, och har mycket effekt. Jag är inte intresserad av slutsteg som klarar låga laster. Alla de flesta slutsteg skickar ut mycket effekt vid kortslutning. Angående disten, Rotel 1090 har så låg dist så det är skrämmande, jag vet inget slutsteg som har lägre.

Min HiFi vän från Norge som är mycket kunnig, är säker på att sitt element gick söder pga 1090'n, när han spelade riktigt högt på sina Kappa 9,2i, då han hade lånat hem ett på prov en helg.
Men vad vet jag, den kanske klarar högtalare som inte går under 2 ohm.

**bara för ett slutsteg inte klarar låga laster, innebär inte att det är dåligt konstruerat, snarare bra konstruerat.. Eftersom det inte bör finnas högtalare som dippar så lågt. Det är rent osunt. 1090 klarar säkerligen laster under 2ohm i alla fall. Jag tror 1080 klarar låga laster ännu bättre, om man nu vill ha sånt.. Att konstruera slutsteg för låga laster, blir bara dyrt och jätteonödigt. nischade slutsteg såsom KRELL, klarar låga laster, men det är ju deras marknadsföringsstrategi också.
De flesta högtalare dippar inte under 4ohm, därav är det rent klantigt mot slutkund att konstruera sådanna slutsteg.
Dock, kanske man vill paralellkoppla ett antal baselement, och kanske
hamnar nånstans 2-3 ohm vid ett begränsat frekvensområde - vilket möjligen skulle vara okej, eftersom man själv gjort den avvägningen.


När passar att träffas NN & David A ?

**Mja kanske om ett par veckor för min del Vore skoj ! David bor i Söderhamn.

MvH /J

Använd ditt sunda förnuft innan du litar på nått som skrivs på internet.
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/09/09 :  11:28:21  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message  Reply
Hoppas jag inte drar igång något nu, för det är verkligen inte min avsikt, men jag ville bara svara på en förfrågan som ställdes tidgare.

I all välmening och för att ge några exempel som ni kanske inte känner till.

quote:
Snälla nämn någon bra internationellt erkänd förstärkare som använder sig av switchade nätaggregat, jag vet inte om någon och vore sååå intresserad av att få lite råd där.


Oj.. vart skall man börja, ja några av vår planets största tillverkare av slutsteg använder sig flitigt av switchade nätdelar, och detta med stor framgång, en del av dem är mkt populära i studiosammanhang (bland annat av dolby laboratories) andra för att sparka liv i 24" hornladdade subbasar.

Vilka tillverkare undrar ni då kanske, jo :

QSC, Crown, Digam, Camco, Labgruppen, Crest.

För att nämna några jag kommer på rakt av, och det ställs rätt stora krav på nätdelarna i dessa apparater och i de sammanhang som de används, både när det gäller att tundertrycka störningar samt att ha rejäl kapacitet.

Visst finns det bättre och sämre exempel att ta till, men jag tror att dessa exempel borde ge en bra bild av vad switchade nätdelar är kapabla till.

Mvh / Martinsson

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/

Edited by - martinsson on 2005/09/09 14:23:23
Go to Top of Page

Haakan
Member

2630 Posts

Posted - 2005/09/10 :  08:15:22  Show Profile Send Haakan a Private Message  Reply
intressant david A's system tror jag inte går av för hackor faktiskt...

"även jag hör skillnad på inbrända och innebrända kablar" (c) _jax =)
Go to Top of Page

David A
Baseball Fury

1341 Posts

Posted - 2005/09/10 :  11:00:28  Show Profile Send David A a Private Message  Reply
Jag föreslår att vi väntar några veckor till. Jag har ytterligare två 1090 på ingång som är tänkt att bryggkopplas. Ska vi ändå spela högt så...
Vidare så är mitt förslag att vi både träffas hos mig resp. hos Jawen. Mina 1.6m stenklädda baslådor ala +100kg styck är inget jag gärna tar med två st av. Däremot kan jag ta med i28s, Pip samt "reserv" baslådorna som bara innehåller 1st 10", och är en liten kompromiss rent volymmässigt(alltså inget som IÖ rekommenderar). Alternativt kan vi köra dina Revel som basar. Då får vi både möjligheten att se hur mycket olika rum påverkar, samt chansen att jämföra högtalare sida vid sida. Mina Revel är ju som sagt redan sålda.
Låter detta intressant?
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2005/09/10 :  13:26:25  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply

David, jag tror inte det är nån som vill ha in dina baslådor i sitt hus. Det är ju rena demoleringsmaskiner ! Jag tror ärligt talat att det är fullt möjligt att förstöra sitt hus med dom dära lådorna.

Det blir intressant sedan du skaffat de extra slutstegen !

Använd ditt sunda förnuft innan du litar på nått som skrivs på internet.
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2005/09/11 :  01:49:49  Show Profile Send JAWEN a Private Message  Reply
Har precis beställt 4 st XXL 12:or, full som en kastrull men ändå allvarlig.
Ska bygga 4 st 100 lit lådor, dom ska bli "hyffsade" med måtten 34 X 54 X 75.
Bara tyg och envishet ska få det att fungera, hatar dåliga resultat....

John.....hick.....Brant,brant, filter

2-3 veckor kanske passar bra
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2005/09/11 :  14:17:46  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message  Reply

Det verkar vara en trend, att folk bygger bastorn

Använd ditt sunda förnuft innan du litar på nått som skrivs på internet.
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2005/09/13 :  17:40:39  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message  Reply
då är man trendbrytare, som vanligt, är sällan populär : )
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42438

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

JAWEN
Member

310 Posts

Posted - 2005/09/27 :  19:10:45  Show Profile Send JAWEN a Private Message  Reply
Här har man dundrat in ett par surroundare för hembio'n med mina Sigma/Revel, ett par Von Schweikert TS-310......7 element per högtalare och spelar mellan 26hz-25kHz.

En grym konstig burk är det, den har t.e.x 3 st högtalaranslutningar, först en vanlig plus & minus, sedan en extra plus för något dom kallar P.A.N ( Passive Ambience Network )!!!.

Man kopplar alltså vänsters surround som vanligt, men sen också en extra pluskabel till Höger högtalare's "extra + anslutning", & tvärtom för att uppnå en utroligt diffus ljudkälla.

Jag är supernöjd och riktigt imponerad av dom, dom passar perfekt till Sigma ( ska också testa Revel )& dessutom "smälter" dom in i vardagsrummet väldigt bra tack vore dom bara är 19 cm djupa.

Någon som har hört talas om P.A.N ?

MvH John
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000