HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2002/06/29 :  00:14:03  Show Profile Send mag a Private Message  Reply
quote:
Audio Engineering Society (AES) är en världssomspännande organisation för audiobranschen som ger ut en vetenskaplig tidskrift (JAES, Journal of the Audio Engineering Society), producerar standarder, t ex "AES/EBU"-standarden låg de bakom som sedan valdes till standard i ITU (Internationella TeleUnionen (tror jag), EBU står för European Broadcasting Union). De har också producerat mätstandarder för distorsionsmätningar, och en massa annat. Tidningen är för den teroretiskt roade. Den finns att läsa på t ex KTHs bibliotek. Chalmers har den säkert också. Den brukar innehålla det mesta inom audioområdet, högtalare, psykoakustik, ljudkodning, samt en hel del mycket konstiga forskningsstudier. De brukar har internationella konferenser med utställningar och en mängd talare.



Och jag har bara hittat HiFi news än så länge, har för mig att jag såg nån steriophile där för ett par månader sen (men jag antar att jag drömt ). Finns den på samma hylla som HiFi News ?, hyllan näst längst till höger längst in på höger sida ?, fast du kanske inte "hänger" där så ofta.




//Magnu
Go to Top of Page

swingpjatt
Member

338 Posts

Posted - 2002/06/29 :  12:50:31  Show Profile Send swingpjatt a Private Message  Reply
Hejsan André Karlberg 41 år bor i Arjeplog,vägverket är arbetsgivare.
Cyklar Mountainbike men saknar katt (men flickvännen har en katt om det räknas?)Nå gillar såklart Musik och är väl till viss mån Storbandsjazz diggare allra helst till liveband och Swingandes på dansgolvet,gillar även rock´n roll/blues/boogie-woogie visa pop osv dock inte heavy-metal/disco/drum&base.
Hi-Fi intesset har funnits i dryga 20 år och många apparater har omsatts under den tiden, men enär jag inte röker så då är det försvarbart hursomhelt en hobby måste kosta en del, summan av lasterna skall ju vara konstant.
Nya högtalare är det som står överst på inköpslistan i övrigt så står en CD-Fix/AVM-V2 Försteg/MF A3cr Slutsteg och diverse kablage samt en del tweaks bla shakti för välljudet.

Välljudshälsningar André.

Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2002/06/29 :  12:58:53  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message  Reply
Välkommen André, kul blandning på anläggningen! Och en Shakti, ja det värmer säkert hjärtat på många. (jag vågar inte prova....)

Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2002/06/29 :  14:52:18  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
Trevligt att se dig här André. Du får väl försöka ta dig ned till Arkenmässan, så du får lyssna på lite olika högtalare innan du bestämmer dig för vad du vill ha. Du har ju rätt lång väg däruppe till hifihandlarna.

Jorm
Go to Top of Page

hali
Member

374 Posts

Posted - 2002/06/29 :  15:35:02  Show Profile  Visit hali's Homepage Send hali a Private Message  Reply
Dags att presentera sig då.

Mitt namn är Hampus Linden, bor i Östergötland och är ungefär 21 år gammal.
Hifi-intresset började för några år sedan då jag började jobba. Då mitt tidigare datorintresse blev arbete så rörde jag knappt en dator på över ett år på fritiden.
Det började som hembio intresse men gick snabbt över till 2-kanals hifi. "Kan det bli såhär bra med surroundreciver så måste det bli fördjävligt med riktiga grejjer." ungefär.

Idag består systemet av Arcam A85 förstärkare, Arcam CD23T spelare och ett par Mirage M890i högtalare.
Högtalarna var lite av ett sneköp och passar inte riktigt mina lyssningsidéal, jag har siktat in mig på ett par Audiovector M3 Avantgarde som skall hemlånas såfort jag bytt lägenhet.

Trevligt med ett nytt forum när Helje lägger ner Hifimagsinet.


-
Say's who
Go to Top of Page

Majjen03
Ej medlem längre

772 Posts

Posted - 2002/06/29 :  16:46:16  Show Profile Send Majjen03 a Private Message  Reply
Hej jag heter Kenth och är hela 42år gammal
Är privat Ma/NO samt vårdlärare på Haninge Komvux i Stockholm.
Har sysslat med "tung" hifi sedan 16 års ålder då jag flyttade ihop med min fru.
Min första anläggning var en integrerad Nec 8000 förstärkare på 2x65 FTC watt samt en tuner från Nec 8000 serie, samt en Transcriptor Skelton turntable med Formula 4 mk3 arm och en Denon 103D pickup.
Högtalarna var ett par Allison Aucustic One samt en Revox B77 rullbandspelare. Denna anläggning fungerar fortfarande bra idag, och den låter mycket bra också. Min lillebror köpte allt utom skivspelaren 1989.
När det gäller mina nuvarande prylar så har jag ett flertal gånger precenterat dessa på Hifimagasinets forum, det är för arbetsamt att skriva om dessa igen. Jag kan dock avslöja att jag sammlar på skivspelare. Har inga Nad eller Denon prylar förnuvarande trots att jag är med i LTS.
Mvh
Kenth

Go to Top of Page

Tux
Klubbmästare: Audiogruppen Väst

490 Posts

Posted - 2002/06/29 :  16:59:17  Show Profile  Visit Tux's Homepage Send Tux a Private Message  Reply
Så det är här alla gömmer sig...

En del av er känner mig såsom Tux från hifimagasinet.
Jag är en Utvecklingsingenjör som huserar i min gamla hemstad Trollhättan igen efter ett antal år i Halmstad som student.
Flytten hemåt har medfört att jag numera saknar fetlina (bredband) och tvingas besöka föräldrar för att komma åt en dator varvid min inläggstäthet inte kommer att vara alltför stor den närmsta framtiden.

När det gäller hifi är det för tillfället Carlsson som gäller, ett par Sonab OA12:or som vårdas ömt och snart skall "råka" ut för en elementtransplantation.
Detta drivs av en rotel 870 kombination och en H/K 760 cd snörat med diy högtalarkabel och ixos och biltemas rosa signalsladd.
Inget avancerat, men det är helt ok för den gamla studentbudgeten.
Dock kommer roteln att bytas ut så snart jag har en inkomst igen mot något mer mörkklingande och livligt. Har ni tips på prylar som matchar så är jag öppen för förslag.

Hifiintresset har fått stå tillbaka lite då jag renoverat hela lägenheten. (inte klar än heller...)

nåväl, det var lite kort om mig. Finns det av någon outgrundlig anledning ett intresse av att veta mer om mig rekommenderar jag min hemsida: http://www.hugo.net/~pontus

// Pontus aka Tux

Go to Top of Page

n/a
deleted

1080 Posts

Posted - 2002/06/29 :  17:18:46  Show Profile Send n/a a Private Message  Reply
Tux: Tjenare... Kör själv 50.2, blåa sådana. Snygga! Lyssna på Quad till Carlsson. Det är en 'beprövad' kombination. Låter mycket bra. 99'serien känns ljusare, men 77 eller 66 serien borde låta fint. Kör själv 99-909.

//A pirate I was meant to be, trim the sails and roam the sea!
http://hem.passagen.se/magrutor/Monkey
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/06/29 :  18:21:41  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply



Ser man på...!
Forumsbekanta som dyker upp....

Välkomna!

Timbre

Go to Top of Page

Vee-Eight
Member

1015 Posts

Posted - 2002/07/01 :  00:23:28  Show Profile Send Vee-Eight a Private Message  Reply
BOINK!

Min bana som audiofil är kanske inte så lång. Orsaken till den är TUX. Han och jag är gamla kompisar sedan högstadiet i Trollhättan och efter det att han drog mig med till HiFi-mässan i fjol så är jag fast.

Jag är också utvecklingsingenjör, skall fortsätta med att plugga design och teknisk historia i Halmstad. Jag går efter den filosofin att om det låter bra så funkar det för mig, struntar rätt stort i vad det är för märke eller prislapp (dock ej för hög, är ju student fortfarande). Är också lite av teknisk nostalgiker vilket tillsammans med den skrala ekonomin och formgivningsintresset gör att jag idag sitter på ett par Carlsson OA51 i rosenträ som matas av en gammal Dux Sound Project.

OA51:orna är visserligen i renoveringstagen; ett par Scanspeak 18w/8545:or är väntade från Micke "Hifi" Högrud. De gamla elementen var lite skabbiga... Är det ngn som har dämpskivorna som hör till oa51:orna??

Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/07/01 :  13:06:32  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply


Stort hifi-intresse i Trollhättan, verkar det som...

Välkommen!

Timbre

Go to Top of Page

Bobbokrull
f.d. "Robin Fischer"

2165 Posts

Posted - 2002/07/01 :  17:20:56  Show Profile Send Bobbokrull a Private Message  Reply
Hallå!

lika bra jag presenterar mig osså då=)(är totalt ny här inne sen idag)


Jag e en kille som e 17(snart 18) år och jag går på gymnasiet i Eskilstuna(håla 10 mil från STHLM) där jag läser på Natur/teknisk linje, är inte sådär enormt kul inte

Jag har inga speciella kontakter inom hifibranchen direkt tyvärr, jag skulle ha velat jobba i en hifiaffär, så man får erfara många olika saker inom branchen.

ska öven satsta på att åka runt på lite olika mässor å kolla så man hänger med lite=)

jag har hållit på aldeles för mkt med datorer tyvärr(som en sjukdom bland oss unga tydligen) men har lagt ned det å köpt HiFi prylar istället

Har relativt nyligen fått upp de stora ögonen för 2kanals HiFih, innan så har det varit hemmabio som stått högst upp på listan, men jag har tröttnat, det e mkt roligare att lyssna "ordentligt"=)

mitt system är inte riktigt komplett än så länge.. men det jag har hittils är ett par Heco Argon 50 högtalare, en AR sub och en Yamaha CDX-496 cdspelare(jag tycker den har bra ljud) men förstärkare är ett frågetecken över vad jag ska köpa för nåt nytt?? nån här innte kanske kan hjälpa mig=)

*bugar å vinkar hej hej till alla här inne å tycker att det är grymt kul med ett forum för HiFi!*

Heco Argon 50, AR su
Go to Top of Page

Vee-Eight
Member

1015 Posts

Posted - 2002/07/01 :  20:23:30  Show Profile Send Vee-Eight a Private Message  Reply
quote:



Stort hifi-intresse i Trollhättan, verkar det som...

Välkommen!

Timbre





Nja, både Tux´s och min galenskap blommade ut i full tussilago i Halmstad. Det hela började egentligen inte med hifi-mässan (den i Malmö förresten) i fjol, utan i samband med att jag gick med i DJ-föreningen DJF på Högskolan i Halmstad. På Halmstads kårpub kan man skruva och lyssna på resultatet, och ger bra övning i hur bra ljud skapas (trots att diskoprylarna har sett sina bättre dagar).

Vi är ett gäng carlsson-fanatiker kvar här i Halmstad, trots att Tux flyttat till Thn och blivit proletär... :o)

Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/07/01 :  20:47:14  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply



Hej och välkommen Robin!
Med bara tio mil till Stockholm är det ju nära till tokigheterna.
Hmm...jag menar där finns mycket hifi.

Från Trollhättan är det lite längre men dom har nog en hel del själva.
Åtminstone va´ det så förr...

Go to Top of Page

paradis_oscar
Får jag lov?

628 Posts

Posted - 2002/07/02 :  17:45:25  Show Profile Send paradis_oscar a Private Message  Reply
hej... då är det väl bäst att även jag presenterar mig, eftersom att alla andra verkar ha gjort det.

jag heter andreas bor i luleå och är 18 år gammal, går el med inrikning elektronik... ska börja sista året till hösten.
mitt "hifiintresse" började när jag hittade min fars gammla rörmonoblock (Ampex 60) och kopplade upp dom med ett rörförsteg som han hade byggt... och sedan fortsatte bara vansinnigheterna. jag gillar att bygga och tweka... framförallt elektroniken... har testat att bygga ett par högtalare en gång, med hyfsat resultat. dock är jag inte så bra på själva trä sidan så det har jag laggt ner.
just nu består min anläggning av följande:
högtalare: Magnepan SMGc.SE
cd: H/K HD7600 mk.2 (ska bytas)
skivspelare: nån plastig sony (den ska också bytas ut)
försteg: ett hemmabyggt rörsteg som heter remus
slutsteg: passlabs aleph 3 hemmabygge (som jag inte har byggt själv)
kablar: kimber och clou.
det var väl det mesta om mig tror jag...
ursäkta eventuella stavfel.

Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2002/07/02 :  21:53:32  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message  Reply
Hej Alla!

Att presentera sig var nog ett av de bästa förslagen jag har hört på ett forum. Tack Pär!

"So here goes":
Jag heter Per Adelsson, är 38 år "ung" och bosatt i Götet. Jag har hållt på med HiFi sedan jag slavade ihop till första anläggnignen på sommarjobben i högstadiet. Andra intressen tog över ett bra tag så jag kom tillbaks in i HiFi-världen för dryga halvåret sedan. Och ärligt talat fattar jag idag inte varför det bromsades upp så där en 17 år sedan. Det är ju så kul!!!!

Eftersom jag har en del kunskaper runt att hantera maskinerna i en verkstad och ett förflutet som elektronik-konstruktör så blir det mycket DIY för min del.
Mina första Akkelis blev klara för ett par månader sedan och nu är jag inne på mitt andra par. Naturligtvis med lite nya lösningar som måste provas.

Jag tackar våra moderatorer för att de har tagit detta initiativ nu när HiFimagasinet är i "nedan" och önskar alla "Happy Posting!!!".

Ha De'!
Per

Go to Top of Page

Mattias
Member

1671 Posts

Posted - 2002/07/03 :  01:11:16  Show Profile Send Mattias a Private Message  Reply
Hej på er!

Har varit med på Hifimagasinet och kommer nu hålla till en hel del här.

Heter Mattias bor i Närke och är 29 år.
Uppväxt i sköna Dalarna i en liten by, vid namn Gustafs.

Som liten kopplades allehanda elektronik, tex lampor och blinkande ljus, ljusorglar och liknande. Detta ledde mig senare in på utbildningen teknisk linje, den 4 åriga varianten med inriktning elektronik.

Efter lumpen, söktes lite jobb och fann ett elektronikjobb på Ericsson i Kumla. Detta är min arbetsplats idag och jag jobbar som tekniker med bitar som process- och produkt- förbättringar. Statistisk analys är en naturlig del av arbetet. På fabriken tillverkas basstationer för mobiltelefoni som levereras runt om i skogarna i Sverige och framförallt utomlands.

Musik betyder mycket för mig. Genom åren har mitt musiklyssnande utvecklats och nämnas kan att under ungdomsåren, tyckte jag tex att jazz var förskräckligt. Idag ägnas mycket tid åt musiklyssnande. Föredrar livemusik, går så ofta tillfälle ges. Lyssnar helst på musik där riktiga instrument används. Lyssnar mest på jazz, klassiskt, country och en del på pop. Gillar framförallt kvinliga röster. Är ständigt ute och jagar för mig ny musik, för det kan man inte få för mycket av.
Går i studiecirkel för att lära mer om klassisk musik och sen försöker jag lära lite på egen hand.

Tätt följt av musiken följer hifi-intresset.
Försöker hålla mig up-to-date vad som händer och sker i hifivärlden; Surfar, läser hifitidningar och besöker mässor.

Fiske är en annan sak som intresserar mig. Det ger en sådan skön avkoppling till stress och annat i livet. Flugfiske i Norrland föredras, men att bara sitta och meta det är underbart!

Speldosa
Högtalare: Sonus Faber Electa Amator II
Rörförstärkare: Copland CTA402
CD: Copland CDA289
Kablage: Harmonic technology pro 11 plus och Truth link.


Vänliga hälsningar
Mattias

Edited by - Mattias on 2002/07/10 23:22:2

Edited by - Mattias on 2002/10/24 21:41:25
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/07/03 :  01:51:30  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply



Välkomna PAC, Mattias och paradis oskar!
Verkar va´ rätt ställe, hehe.
Mattias, vi har ju Sonus faber lyssnat en gång i tiden...

Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2002/07/03 :  02:38:21  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
quote:

Hej på er!

Har varit med på Hifimagasinet och kommer nu hålla till en hel del här.

Heter Mattias bor i Närke och är 29 år.
Uppväxt i sköna Dalarna i en liten by, vid namn Gustafs.

Som liten kopplades allehanda elektronik, tex lampor och blinkande ljus, ljusorglar och liknande. Detta ledde mig senare in på utbildningen teknisk linje, den 4 åriga varianten med inriktning elektronik.

Efter lumpen, söktes lite jobb och fann ett elektronikjobb på Ericsson i Kumla. Detta är min arbetsplats idag och jag jobbar som tekniker med bitar som process- och produkt- förbättringar. Statistisk analys är en naturlig del av arbetet. På fabriken tillverkas basstationer för mobiltelefoni som levereras runt om i skogarna i Sverige och framförallt utomlands.

Musik betyder mycket för mig. Genom åren har mitt musiklyssnande utvecklats och nämnas kan att under ungdomsåren, tyckte jag tex att jazz var förskräckligt. Idag ägnas mycket tid åt musiklyssnande. Föredrar livemusik, går så ofta tillfälle ges. Lyssnar helst på musik där riktiga instrument används. Lyssnar mest på jazz, klassiskt, country och en del på pop. Gillar framförallt kvinliga röster. Är ständigt ute och jagar för mig ny musik, för det kan man inte få för mycket av.
Går i studiecirkel för att lära mer om klassisk musik och sen försöker jag lära lite på egen hand.

Tätt följt av musiken följer hifi-intresset.
Försöker hålla mig up-to-date vad som händer och sker i hifivärlden; Surfar, läser hifitidningar och besöker mässor.

Fiske är en annan sak som intresserar mig. Det ger en sådan skön avkoppling till stress och annat i livet. Flugfiske i Norrland föredras, men att bara sitta och meta det är underbart!

Speldosa
Högtalare: Sonus Faber Electa Amator II
Rörförstärkare: Copland CTA402
CD: Copland CDA289
Kablage: Harmonic technology pro 11 plus och Truth link.


Vänliga hälsningar
Mattias



Trevligt att se att du har hittat hit. Jag själv hittade Jazzen som 22åring, när jag av en slump (fruntimmer :) ) råkade hamna på en Jazzfestival i Nice 1974. Det var en del storgubbar som Oscar Peterson som spelade där. Och sen dess har det varit Jazz för halva slanten. Intresset för klassisk musik kom inte förrän förra året, då jag köpte mina Electa Amator 2. Nu är det rätt mycket klassiskt som gäller här hemma, och orgelmusik, som dessa "små" stativare är suveräna på att återge. Men Jazz är fortfarande nummer ett.
Välkommen hit till detta forum.


Jorm

Edited by - Jorma on 2003/02/27 17:19:44
Go to Top of Page

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/07/03 :  02:44:02  Show Profile Send Morello a Private Message  Reply
Ja jäsiken, JAZZ är underbart.

Köpte en skiva idag:

"Duets for organ" (Hans Fagius & David Sanger)
BIS LP-263
Inspelad 1986 av Bertil Alving.
Låter fint.

mvh

Joe Morello

-Time Further Out-
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2002/07/03 :  02:51:07  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
Har du hört Arne Domnerus "Antiphone Blues"?
Där spelar han sax i en kyrka ihop med orgeln.


Jorm
Go to Top of Page

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/07/03 :  02:55:40  Show Profile Send Morello a Private Message  Reply
Hej!

Nix, den har jag ej hört.
Dompan är kanske inte en av mina absoluta favoriter på jazzscenen, ehuru Dompan är en mycket god saxofonist.

En av de saxofonister jag håller högst är Paul Desmond.

En skiva jag vill rekomendera är Miles Davis sista liveskiva:"live around the world". Den är makalöst bra!



mvh

Joe Morello

-Time Further Out-
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2002/07/03 :  03:05:28  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message  Reply
Jodå, den är bra. Men Domnerus är en qav mina favoriter.
Jazz at the Pawnshop är en av mina allra mest spelade skivor.
Och låten High life från den inspelningen, samt den jag tidigare nämnde Antiphone blues är ett måste i varje Jazzälskares skivsamlingar. Antiphone Blues fins inte med på Jazz at the Pawnshop, utan finns med på en egen skiva med samma namn som låten.
Har du missat den, så försök att få lyssna på den.
Den är en riktig rysare. Men det finns förstås inga trummor med i kyrkan. Jag vet inte om trummor skulle göra sig i en kyrka.
Inte av religiösa skäl, men efterklangen tror jag inte hade passat ihop med ett trumset

Jorm
Go to Top of Page

Gus
RödaTråden vinnare April-lurare

3570 Posts

Posted - 2002/07/03 :  05:31:46  Show Profile Send Gus a Private Message  Reply
Får jag lov,eller ska vi dansa först.
Det är titeln på en av mina favoritskivor.
Arne Domnerus,Kjell Öhman,Rune Gustavsson m.fl. spelar dansmusik från femtitalet,insp.i matsalen (för att få rätt akustik)på Castle hotell i Stockholm med tvåmikrofoner plus en tredje för vokalisten.
En mycket "levande" inspelning som ljudmässigt är mycket lyckad,om man vill höra hur det lät på femtitalet vill säga.
Citat från skivans konvolut-"Dansa och njut för det här är levande och tidlös musik som aldrig kan ersättas med själlös elektronik".


Go to Top of Page

jan
Hög Fidelitet

701 Posts

Posted - 2002/07/03 :  09:34:28  Show Profile  Visit jan's Homepage Send jan a Private Message  Reply
quote:

Har du hört Arne Domnerus "Antiphone Blues"?
Där spelar han sax i en kyrka ihop med orgeln.

Jorma



Her må jeg gi Jorma helt rett! Denne plade er uundværlig, men om det så er jazz, kan vel diskuteres

Pladen er utrolig dynamisk og med et stort stort naturligt rum. Jeg spillede den for en kompis som absolut ikke er til jazz og han købte den.

Mvh. Jan Nielsen
Editor HIGHfidelity
"Don't worry. Everything is getting nicely out of control....
Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.89 sekunder. Snitz Forums 2000