HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 skall alla presentera sig eller?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 80

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/10/21 :  10:18:13  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply
Direkt från jättedagis eller hifiöken eller styrelserummen spelar ingen roll...
Välkomna allesammans!
Go to Top of Page

d_kay
Member

266 Posts

Posted - 2002/10/21 :  17:39:20  Show Profile Send d_kay a Private Message  Reply
76'a med civ. ing. Elektroteknik, intriktning Reglerteknik/signalteori som huvudbakgrund. Annars en hobbymusiker som blivit intresserad av Hifi genom sitt idoga letande efter den perfekta studiomonitorn.

Har bra kunskaper inom just teori, så diskutera inte samplingsfrekvenser över 44.1khz med mig . Ska just till att köpa min första HIFI-stereo, och har svår beslutsångest. "I want the truth!", "you can't HAANDLE the truth!" som någon sa i en film. Och tja, högtalarna ska låta bra, inte nödvändigtvis reproducera verkligheten (vilket mina studiomonitorer påstår sig göra).

Vad jag gör för musik?. Jo, house/RnB huvudsakligen, för det mesta jag hör av detta låter skit . Annars lyssnar jag mest till akustisk musik som Bo Kaspers, Lisa Ekdahl, Kings of convienence, Tori Amos. Om en högtalare inte reproducerar kvinnliga röster på ett bra sätt så köper jag de helt enkelt inte.

/Per Viberg
(mitt alias är "d-kay" som acronym för "decay" som i synthprogrammeringstermer betyder tiden för ett envelope att nå sustain.)

Tangbandare rulez!
Go to Top of Page

n/a
deleted

552 Posts

Posted - 2002/10/21 :  20:13:14  Show Profile Send n/a a Private Message  Reply
Nu börjar jag också nästan skämmas lite för jag inte har lagt tid på att presentera mig ännu.

Jag heter Stefan, är 34 år och bor huvudsakligen i Kalmar med min familj. Jag jobbar sedan några år som projektledare åt olika företag i Stockholm och är därför även delvis boende i Stockholm.

Jag har ett ganska brett musikintresse. Lyssnar gärna lika delar på klassiskt, zazz, Opera som House, trance och hårdrock och nya musikstilar. Allt beror på humöret (och anläggningen förstås).

Jag hade en "svår" hifi-uppväxt med flera släktingar som intensivt byggde högtalare och förstärkare i ganska extrema klasser får man säga. Jag är nog (troligtvis) den enda 4-åring som haft en hyfsat exklusiv rörförstärkare, 20 kg skivspelare och 30 kg's högtalare med bandelement på rummet. (Det var prylar som mina släktingar fick över...) Det fortsatte sedan i samma stil till tonåren då mina släktingar slutligen tröttnade på att bygga prylar och köpte B&O anläggningar istället. Huhh...

Jag hade också ett brinnande hifi-intresse under flera år och en hel del roliga saker har passerat genom mitt vardagsrum under åren. Jag beundrar verkligen min sambo för hon har stått ut med alla prylar... För cirka tre år sedan fick vi en liten knatte och då bestämde jag mig för att "rensa ut" slutsteg, stora högtalare, betongplattor m m för familjens skull och köpte en mindre enklare anläggning istället. Det är ju musiken som är det viktigaste, inte hur fin anläggningen är... Tyvärr stämmer inte detta, det är så mycket roligare att lyssna på musik på en dyrare anläggning. Så är det bara! Jag är inte lika lycklig nu (musikaliskt) som tidigare. Det märks främst för jag lyssnar inte lika "brett" längre. Vissa musikstilar kommer helt enkelt inte till sin fulla rätt på samma sätt som tidigare.

Så nu är jag på gång igen att skaffa mig en lite bättre anläggning (som helst inte inkräktar för mycket på vårt vardagsrums estetiska yttre...) Vis av erfarenheten vet jag dock att det kan bli svårt. Har lyssnat mycket senaste tiden på Densen CD och för/slutsteg tillsammans med Audiovector M3 Avantgarde. Mmmmm... Men som alltid gäller det att sondera marknaden ordentligt innan man bestämmer sig och det är en anledning till att jag finns här på forumet, för att fånga upp erfarenheter och tips från andra.

Vi hörs!








Man borde inte sova.

Edited by - n/a on 2002/10/21 20:18:43
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/10/21 :  20:14:40  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply

Jaha, d_kay...det blir en SACD-spelare direkt i premiärköpet förstår jag...
poman, jazzdiggare har mycket att tillföra musikavdelningen på detta forum. Det har varit lite magert på den fronten...
Välkomna!
Go to Top of Page

ollilaboratories
Member

466 Posts

Posted - 2002/10/21 :  20:46:31  Show Profile  Visit ollilaboratories's Homepage Send ollilaboratories a Private Message  Reply
Jahaja,

Får väl dra mitt strå till stacken oxå.... kan ju inte smyga omkring alldeles anonymnt på forumet.

30 bast med familj & villa i karlskoga, veckopendlar till sthlm mån-fre så jag lider nåt alldeles otroligt av att inte ha min stereo i övernattningslägenheten i sthlm under veckorna.. funderar seriöst på att plocka ihop en 10K anläggning och ställa upp i sovrummet i sthlm för att få fred på jorden.

Lyssnar mestadels på rytmisk musik, mycket trummor o bas ska det vara... just nu iaf! Är en allätare när det gäller musik i övrigt och är skolad i syntmusikens tecken på det goda 80-talet. Har en massa favoriter i skivhyllorna men trevliga artister som tål att nämnas är, Pink Floyd (såklart), the The, nick cave & the bad seeds, 16 horsepower .. samt all elektronisk musik som är värd vinylen den är pressad på.

Samlar på syntvinyler och snurrar dessa på en thorens TD3001 med MC30 och ringmat med stort nöje... inte för att alla skivor är "hifi" men mest för att musiken är så j**la bra.

Det jag har som preferenser när det gäller hifi är ett trevligt och lättlyssnat system som återger röster och komplexa passager på ett bra sätt utan att gröta ihop sig, dessutom ska det kunna återge HÖGA ljudvolymer utan att baxna då jag är kl 14 narkoman på volymratten. Nu går iofs detta i stick & stäv med mitt senaste köp, ett par JMLab 906'or men detta är något jag gjort med avsikt för att få mig själv att koncentrera mig på det musikaliska innehållet vid mera moderata volymnivåer... (de som varit på fest hos mig vet ved jag menar).. Och med detta hoppas jag återvinna min förkärlek för klassisk gitarr musik.. ala Opus3 gitarrkvartetten.

Kan även nämna att jag är en oljudsskapare i den värre genren, och gör musik (eller rena oljud) i kvadrat för att terrorisera min bekantskapskrets samt idioter i världen som köper mina släpp För detta ändamål finns en elekronisk musikstudio i hemmet där även trevligare toner kan sippra fram när känslan är den rätta..

Finns nog inte många på denna planet som har lika bred musiksmak som Jag har, och detta kan ni gärna ta som en utmaning.. . dvs den spänner sig från silkeslenaste musiksnutt till den mest obarmhärtiga 20.000Hz distade ton som skär genom benmärgen utan pardon...

Det är nämligen i betraktarens öron där musiken skapas!

// Jouni

Edited by - ollilaboratories on 2002/10/21 20:48:49
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/10/21 :  20:51:49  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply
Välkomna, Stefan och Jouni!
Karlskoga, finns det hifi där också...
Go to Top of Page

Robis
Member

552 Posts

Posted - 2002/10/21 :  20:54:16  Show Profile Send Robis a Private Message  Reply
Timbre : Det kan du hajja! Vi är väl en drös i bekantskapskretsen som har det som primärt intresse sas..
Go to Top of Page

silvestro
Member

122 Posts

Posted - 2002/10/21 :  21:15:49  Show Profile Send silvestro a Private Message  Reply
Morsning!
Richard heter jag och bor i Stockholm's område. Är engelsman som har bott i Sverige sedan 1981 så jag är ganska försvenskade!! Jag har ett Exposure XIX försteg Exposure XVIII slutsteg tillsammans med en Sony DVP 7700 som jag använder som transport med en North Star Model 192 DAC. Högtalare är Mårten Design Monk och kablage är Harmonic Technology Magic Digital One och Pro Silway II.Högtalare kabel är Exposure original men jag håller på prova nytt just nu. Tycker det är intressant att läser alla inlägg och ibland lägger jag med i med några rader.
Go to Top of Page

Bobbokrull
f.d. "Robin Fischer"

2165 Posts

Posted - 2002/10/22 :  00:53:15  Show Profile Send Bobbokrull a Private Message  Reply
Tjo!

nu har jag varit här ett tag=)
karlskoga har man ju varit i ett par ggr=) kört racing=)

men aja, när mitt kkort e kirrat så ska jag irra runt ½:a Sverige å hälsa på=)

hmm, jag har spenerat timmar varje dag här=) bra eller dåligt, vet man inte=)

jag har ju lyckats med den största tråden iaf=)
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2002/10/22 :  00:56:40  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message  Reply
quote:
Originally posted by silvestro

Morsning!
Richard heter jag och bor i Stockholm's område. Är engelsman som har bott i Sverige sedan 1981 så jag är ganska försvenskade!! Jag har ett Exposure XIX försteg Exposure XVIII slutsteg tillsammans med en Sony DVP 7700 som jag använder som transport med en North Star Model 192 DAC. Högtalare är Mårten Design Monk och kablage är Harmonic Technology Magic Digital One och Pro Silway II.Högtalare kabel är Exposure original men jag håller på prova nytt just nu. Tycker det är intressant att läser alla inlägg och ibland lägger jag med i med några rader.



Hallåj
Måste bara säga att jag lånade hem en NorthStar 192 dac för inte så länge sedan. Tror banne mig att jag ska köpa en. Fast med flytt på gång o nya högtalare får det nog vänta ett tag. Men den låter VÄLDIGT fint


>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

chg
Member

171 Posts

Posted - 2002/10/23 :  11:30:16  Show Profile Send chg a Private Message  Reply
CHG, den naturliga förkortningen av Carl-Henrik Gustafsson
33år, skåning (Staffanstorp), gift sedan drygt tre månader, underbart!
Jobbar som resande säljare i stålbranschen för ett norskt företag på den svenska marknaden så det blir några mil per år...
Bodde tidigare i Gbg under drygt åtta år så dialekten har väl fastnat någonstans mittemellan (Halland..?)
Nåväl, Intresset för musik och Hi-Fi har funnits sedan sjuttiotalet. Har fortfarande starka minnen från farsans Braun-anläggning, spelandes exempelvis Pink-Floyd och Jean Michel Jarre (han var verkligen före sin tid) förutom mycket klassiskt, på den tiden naturligtvis endst vinyl och band.
Braun??? Gör de inte bara brödrostar och kaffebryggare?
Annat var det förr, de hade en hel del fina anläggningar ända in på åttiotalet, jag tror de ansågs göra lite tyngre Hi-Fi på den tiden, åtminstone var utförandet och design minst sagt tyskt stramt och gediget. Det fanns även några UHER bandspelare, ett annat tyskt fabrikat man inte ser idag.
Min egna första LP köpt i sju års ålder var KISS "Alive" (mest för det fräcka omslaget, men det håller än musikaliskt), på åttiotalet blev det mycket "synt" på vinyl.
Fösta egna anläggningen blev en Technics (det var så långt man kunde sträcka sig ekonomiskt med studiebidrag och sommarjobb). CD och "digitalt" var nytt, det blev en SL-P770 CD, SU-V90D Förstärkare och ST-G90 Tuner. Första åren kördes detta på ett par gamla Braun-högtalare (liknar Canton utseendemässigt) men det blev ett par JAMO 707 när de kom 1993, lyckan var fullkomlig.
Hade inte mycket jämförande referenser men levde med detta fram till 1998 då det skulla vara hemmabio (brorsan hade redan satsat både på Surroundljud och projektor vid det här laget). Pioneer VSX-906 reciever, DV-505 , MD (MJ-D707) och CD (PD-S707). Högtalarna kompletteraes med Jamo klangmatchande. Upptäckte dock snart att det blir mycket lite "bio" och minst 90% 2-kanal.

Årets Arken-mässa blev därför startskottet att ta upp det eg. Hi-Fi intresset och till ett nytt separat 2-kanals sytem för aktivt lyssnande (har insett att en kombinerad anläggning för både och blir mycket dyr, bättre såhär). "Sladd" som demade Advantage/SAT/QRS nämnde något om ett Hi-Fi Forum på nätet så därför har till min stora glädje hitta hit.
Har nyss köpt ett par beg. Canton digital 2.1 komplett med mätmick som jag tänkte börja utforska. Har inte fått hem dem ännu, jag letar dock efter lämpligt förstärkeri (nytt eller beg.) samt ev. en CD-transport så det är ingen panik. Kanske någon som har ett bra förslag i prisklassen upp till ca 20'.
Håller samtidigt på att flytta till hus (inom närmsta månaden), där jag kommer få inreda ett separat "ljudrum", längtar redan !
Musikaliskt är jag allätare men lyssnar helst på välinspelad akustisk musik, har hamnat i "jazzträsket" som brorsan uttrycker det, men även klassiskt, visor, kör.
Har ett sidointresse i att spela också. Klarinett i många under skoltiden (bl.a. högvakten minsann),de senare åren har dock koncentrerats till eget skapande i hemstudion på fritiden. Här blir det mest syntbaserad musik, känner fortfarande en dragning till 80-talets syntvåg emellanåt som ju idag blivit "retro, Kungarna är givetvis Kraftwerk. Jag kontrasterar dock med att även spela gamla soul/pop/funk-klassiker i ett åttamana coverband en gång i veckan.

En alldeles för lång presentation är äntligen slut, TACK !
Go to Top of Page

Karl Banan
Member

165 Posts

Posted - 2002/10/24 :  13:52:34  Show Profile Send Karl Banan a Private Message  Reply
Då är det min tur att lämna anonymiteten och säga goddag till er alla. Kalle heter jag och har nu hunnit bli 29 år varav de sista 5 åren blivit spenderade i Göteborg.
Jag har haft aktivt musiklyssnande som intresse i snart 10 år och har därigenom även även blivit intresserad av Hifi då jag märkt att det som låter bra även ger en starkare lyssningsupplevelse. På dagarna arbetar jag både för och mot datorer på ett företag i Göteborg och när kvällen kommer försöker jag hålla mig ifrån datorer även om det ibland är svårt att inte kika på nya trådar här. När jag inte arbetar eller lyssnar på musik försöker jag komma ut i naturen så mycket det går och då gärna så högt som möjligt.
För er som är intresserade lyssnar jag på Technics SLP-2000 cdspelare (Modifierad av Stridbeck), Goldmund Mimesis 7 och 6 förstärkeri och Dynaudio Contour 1.3SE sammankopplade av EKK och RG62.
Mitt senaste tillskott är ett par Sennheiser HD600 som drivs utav Nagrefs hörlursförstärkare som passar bra när min Flickvän pluggar. CD spelaren laddar jag just nu gärna med Masada, Klezmatics, Frank Zappa, Dave Holland, Bo Hansson eller kanske Tom Waits.
Jag tillhör nog skolan att saker och ting skall ge ett tydligt mervärde för att motivera kostnader även om jag ibland är fruktansvärt impulsköpsbenägen. För tillfället sparar jag pengar för att få råd till ett antal basmoduler och kanske något schysst att driva dem med.

Det var det...
K.B.

...I'd like to introduce... Mr. Lee Underwood on lead guitar, please...
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/10/24 :  16:34:36  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply

Det är underbart att denna tråd aldrig behöver vara fastnålad!
Välkomna alla tre!
Timbre
Go to Top of Page

kentkreitler
Member

654 Posts

Posted - 2002/10/24 :  19:52:40  Show Profile Send kentkreitler a Private Message  Reply
Hmm, alla andra gör ju det så jag vill inte vara sämre...
Heter Henrik Andersson 23 år gammal student. Har lyssnat på musik sedan länge. Byggde mina första högtalare som tioåring. Har ärvt min fars intresse för hempuleri. Farfar var radiohandlare så det är nog genetiskt. Har dock haft ett vilande intresse pga diverse elitidrottande men i vintras tog det fart igen. Lyssnar helst på rock och brittisk pop plus lite annat. Gärna vinyl. Äger för närvarande Dual 719? med Shure IVmkIII kanske, kommer inte ihåg, det låter ju! Marantz 6000Ki och en Sony 70ES och ett par JMlab Electra 926. EKK högtalarkabel och taralabs Axiom signal. Använder mig av mjuka tassar och hembyggd stereomöbel. Skulle dock vilja bekanta mig med engelsmän såsom Linn eller Naim kanske även rör. Framtiden får visa!

Almost cut my hair
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2002/10/24 :  20:03:06  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
Välkommen Henrik...och bekanta dig gärna med rör
dom låter bra...
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2002/10/24 :  20:37:36  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply
Välkommen Anders jaha du väntar på Contour 1.3
då blir det bra ljud...den som väntar på
något gott väntar aldrig för länge
Go to Top of Page

nalle
Member

686 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:18:36  Show Profile Send nalle a Private Message  Reply
Jaha
Harkel...Då var det väl min tur då.
Jag heter Björn är 36 år och har väl varit omedvetet hifi-intresserad under ca 20 av de åren.Medvetandegraden har väl dock ökat de senaste två åren när det har varit dags att byta anläggning.
För tillfället har jag en Oak-skivspelare med en Nad-phonobox,en Nad-cd 524,Primare A-20mk1(än så länge) samt ett par gamla Boston A-40 burkar som förhoppningsvis snart skall bytas ut mot ett par Proac-kloner som har påbörjats.
Dä tror jag var allt för tillfället.
Over and out.

Har det verkligen hänt nåt sen Edison-rullarna?
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:21:18  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply


Hjärtligt välkommen Björn



Go to Top of Page

nalle
Member

686 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:24:12  Show Profile Send nalle a Private Message  Reply
Tack

Har det verkligen hänt nåt sen Edison-rullarna?
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:26:41  Show Profile Send Timbre a Private Message  Reply

Trevligt det här att folk presenterar sig...
Välkomna!
Go to Top of Page

n0p
Member

1047 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:47:59  Show Profile Send n0p a Private Message  Reply
Kristofer var namnet, 24 år gammal. Håller för tillfället på att läsa in gymnasiet på en folkhögskola. Tidigare varit mångsysslare, bland annat jobbat med barn som har olika inslag av autistiska störningar, mycket intressant/frustrerande att försöka sätta sig in i deras värld.

Intresserad av hifi sedan länge. Dock har de väl varit mycket snack och liten verkstad. Men bunten med produktkataloger i tonårsrummet var säkert meterhöga. :D

Har för tillfället inget som kan klassas som hifi, dock är jag väl på jakt efter elektronik. Ska lyssna på en Linn Classik imorgon så jag får väl återkomma i ärendet.

Lyssnar på de mesta i musikväg, förutom symfonirock dvs.

Exit Planet Dust
Go to Top of Page

JMlab
Member

595 Posts

Posted - 2002/10/24 :  22:58:47  Show Profile Send JMlab a Private Message  Reply
Hej Heter Stefan har pysslat med hifi sedan början av 70-talet fick en nytändning för ngt år sedan.Har en 2-kanalare som består av
Kuzma,pre1g2,eps,amp2g2 monoblock,Wadia 861 JMlab Mezzo Utopia
med acoustic zen Satori +az matrix reference.
Hembio i sep rum med VIP,MAP,Anthems 5 kanalare 2+1 JM mini Utopia
samtJM Electra 905+electras subwoofer Argent roomlenses AcusticZen
Satorikablar till front+center samt HT pro12 till bakkanaler signalkablar är Matrix Reference
+Truthlink projen är en Infocus 110.Väntar otåligt på Audionets AMP 7 som med lite tur dyker upp vilken månad som helst.
mvh
Go to Top of Page

Frodo
Member

51 Posts

Posted - 2002/10/24 :  23:23:34  Show Profile Send Frodo a Private Message  Reply
Halloj!

Nils här,är en go o gla studerande (bla annat) kille från Göteborg, pluggar chalmers, maskinteknik. Är 26 år o har ett ganska nytt intresse för hifi (ca 2 år).. min anläggning består av följade
Monitor Audio silver 8i
HK 670
Primare 30.2 CD
en billig radio
Synergistic Research THC signalkabrl
VdH cs-122 högtalarkabel

Väl mött :-)
//Nils

Njut av livet medan du kan - det gör jag
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/10/25 :  09:20:41  Show Profile Send whiskyman a Private Message  Reply
quote:
Originally posted by Frodo

Halloj!

Nils här,är en go o gla studerande (bla annat) kille från Göteborg, pluggar chalmers, maskinteknik. Är 26 år o har ett ganska nytt intresse för hifi (ca 2 år).. min anläggning består av följade
Monitor Audio silver 8i
HK 670
Primare 30.2 CD
en billig radio
Synergistic Research THC signalkabrl
VdH cs-122 högtalarkabel


Väl mött :-)
//Nils




Ja vi är några stycken Primareägare. Har nyligen också uppgraderat till D30.2. Hoppas att du skall trivas. MvhKristofer
Go to Top of Page

arcam
Member

1698 Posts

Posted - 2002/10/26 :  13:04:26  Show Profile Send arcam a Private Message  Reply


Välkommen Kristoffer, Nils och Stefan

Go to Top of Page
Page: of 80 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.91 sekunder. Snitz Forums 2000