HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Är det någon som bryr sig om musik nu för tiden?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

MatsT
100.000-klubben

2457 Posts

Posted - 2012/04/05 :  07:11:46  Show Profile Send MatsT a Private Message
bebop:
quote:
Sorry för långt inlägg men ämnet engagerar mig...


Inget att vara ledsen för, mer sådana inlägg vore önskvärt. Både hjärta och hjärna inblandat.

Jag håller dessutom med om det mesta och tycker som bebop att det framförallt saknas mid-HiFi i segmentet lite ovanför stormarknadsskräpet. Någonstans måste man ju börja och när prislappen drar iväg kan det få ett löjets skimmer över sig i allmänhetens ögon.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2012/04/05 :  12:15:14  Show Profile Send Circlomanen a Private Message
I ett större perspektiv behövs mindre konsumtion och mer DIY-anda. Inte bara inom Hifi, även om både radio och Hifi har fostrat många duktiga tekniskt intresserade människor att bli ingeniörer.
Oftast är det bland alla vilda orädda gördetsjälvarna som nya trender och tekniker får fäste. TH hade varit ett totalt okännt begrepp i sverige idag om inte jag, Pettson, Martinsson mfl hade byggt, pratat och skrivit km om det.

Under Hifins guldålder 50 - 70 tal, så var självbyggen en betydande del av Hifi. Många började sin bana med ett par hemmabyggda högtalare och en Dynaco eller liknande byggsats till förstärkare. Idag är man en knäpp kuf om man äger en lödkolv. Troligtvis tillockmed en terrorist.

Kunniga människor som bygger själva har en tendens att vara mer långvariga inom sitt område, oavsett vad det är för intresseområde.

Hifi fick ett enormt uppsving för mig när jag lärde mig grundläggande analog elektronik.

Mvh Johannes.


Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2012/04/05 :  12:22:23  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Jag känner flera som är musikintresserade men familjelivet hindrar dem från att sätta sig ned och lyssna.
Enda möjligheten att lyssna är i bilen på väg till jobbet.
Då är det ingen ide att investera i en vettig anläggning. Men där kan hifi-intresset öka när barnen flygit ut.
Sedan är kvinnors ointresse ett mysterium. De är väl lika intresserade av musik som män, men varför detta kompakta ointresse av ljudkvalitet och musikanläggningar? Jag känner heller inga kvinnor som kan tänka sig att sätta sig ned och bara lyssna på musik.
Ändå sägs det att kvinnor är mer kultur-intresserade än män.
Att ena halvan av befolkningen faller bort är naturligtvis ett stort avbräck för hifi-branschen.
Hur ska man kunna öka intresset hos kvinnor? Där verkar den största potentialen finnas. Marknadsföring som direkt riktar sig mot kvinnor?
Påverka inredare så att de inser att vi befinner oss i tvåtusentalet och att musikanläggningar hör till de viktigaste av möbler för att skänka trivsel i ett hem?
De har ju ett stort inflytande när det gäller hur vi ser på hur ett hem ska se ut och vad som är viktigt i det hemmet.
När jag exempelvis ser på ritningar på lägenheter så är det frapperande ofta att vardagsrummet är utformat på ett sätt så att det inte går att möblera för en vettig TV-placering, än mindre då för en stereoanläggning.
Ritar man in möbler så är de placerade på sådant sätt så att folk kan sitta och umgås och prata med varandra, öga mot öga.
Har ni hört på maken? De tror tydligen att vi fortfarande befinner oss i 1800-talet.
Moderna människor umgås inte, man sitter och tittar på TV ihop, ingen inreder ett rum på det viset som arkitekterna tänker sig (skoj, men lite sanning finns det i det).
Detta visar på den brist på förståelse bland inredare och arkitekter när det gäller hur vardagsrum idag används. I deras värld finns det då ingen plats för högtalare som tar plats i rummet. Här behövs uppenbarligen en rejäl utbildningsinsats för att förmå dem att ta klivet in i 2000-talet.
Om vi börjar att se bilder på vackra högtalare i inredningsmagasin, så kommer det att påverka många.



"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Zombie
Member

2502 Posts

Posted - 2012/04/05 :  16:30:11  Show Profile Send Zombie a Private Message
Kvinnor vill lyssna på musik i ett socialt sammanhang, konserter t ex.

Översätter gärna eng/ty/dan/nor/est-sv, sve/est-eng, men tar betalt...fast inte så mycket
Go to Top of Page

Eref
Member

1029 Posts

Posted - 2012/04/05 :  22:36:14  Show Profile Send Eref a Private Message
Hmmm. Är det verkligen den skillnaden mellan kvinnor och män hur man lyssnar på musik? Män går väl lika mycket på konserter och spisar musik tillsammans med andra? Och kvinnor lyssnar väl lika mycket med hörlurar som män?
Jag tycker inte heller Circlomannens synpunkter på självbyggare riktigt stämmer in på alla hifiintresserade. Man kan naturligtvis vara väldigt intresserad av välljud och musik utan att bygga själv.
Jag vill absolut propagera för mer välljud och hifi och för skivlyssning både på CD och vinylskivor, men så dålig är väl inte "lägsta-nivån" på hifi i Sverige idag. Den är nog trots allt mycket bättre än när jag var ung, ungefär som Gcs beskriver i sina resonemang.

Project9+TorlaiDL103+VandenHulD502Hybrid+LehmannBlackCubeSE+SupraSword+Shanling stp80+OriginalLeonardo+GrundigAudiorama+AudioProB1.39
Go to Top of Page

Elgstrand
Member

473 Posts

Posted - 2012/04/05 :  23:13:03  Show Profile  Visit Elgstrand's Homepage Send Elgstrand a Private Message
En liten tanke... Utan att på något sätt förringa argumenten i tråden.
En liiiten del av det hela är nog också så att vi har brutalt bra anläggningar idag som visar på ALLA brister i en inspelning.
Det vet ju alla som uppgraderat en hel del.

Fast i ett nötskal är det väl det tråden handlar om, merparten som lyssnar på musik idag vet inte hur bra det "ska" låta 2012?

Jag nöjer mig med min Volvo 240GL för jag har aldrig kört en Audi A5:a...

Intresset som styr antar jag...

Grubblar vidare och fortsätter våga vägra spotify...

Mvh.

Its not about vintage, its about good music.
Go to Top of Page

mangs
Member

622 Posts

Posted - 2012/04/11 :  12:48:06  Show Profile Send mangs a Private Message
Intressant ämne som säkerligen har flera bakomliggande faktorer. jag vill välja att belysa det hela från en liten annan vinkel. Musikuppspelning i hemmet har funnits väldigt länge och då tekniken redan tidigt nått ganska långt jämfört med vad vårt öra kan uppleva så blev det sedan mer fokus på att förfina design etc. för att man ser att det var det som sålde mer.

När det gäller TVn så var de första burkarna hiskeligt stora och fula men de presenterade framföra allt en bild som var lååååångt ifrån verkligheten. Därför har mycket jobb lagts på att förfina tekniken och designen.

Samma sak gäller tex kameror. Varje generation ger en ny teknisk förbättring som faktiskt gör att den blir bättre.

Vad det gäller stereo/högtalare har tekniken funnits länge och det handlar mer om hur villig man är att det får kosta och ta plats.

Minimalistisk design är ju ett mode och visst är det enklare att sälja in en nästan osynlig TV i hemmet jämfört med en lösning som tar upp halva rummet. Samma sak gäller musik men tyvärr krävs det större doningar och ingrepp i ett rum för att få till välljud. Det räcker inte bara att köpa en färdig pryl, hänga den på väggen och slå på den. Visst kan de flesta TV-apparater behöva kalibreras men det är inte mycket jobb som behövs för att man skall få en ok bild medan det krävs en mindre examen inom akustik för att man skall få ut mesta möjliga ljudkvalitét ur sin anläggning och rum.

Jag tror WAF-effekten är betydligt viktigare än vad vi anar. jag tycker mig se trenden överallt. Det kommer någon ny teknisk pryl som ger oss något nytt. Först kommer några pionjärer som köper denna grejen pga den tekniska innovationen, alla buggar, uselt gränssnitt och den usla designen är något som de kan leva med då de är just pionjärer. När det sedan skall bli mainstream måste punkterna ovan förbättras och om det samtidigt innebär försämringar eller i alla fall inga förbättringar till tekniken så blir det som det blir för stereon. Sedan kommer då till sist prispressen, efter ett tag skall priserna gå ned och för att kunna hålal ett lågt pris måste leverantörerna effektivisera tillverkning och hålla nere kostnaden. Detat gör att de oftare väljer att producera billigare saker till den stora massan än tvärtom.

Det faktum att vi idag kan lyssna på vår musik var vi än befinner oss spelar säkert också in. Idag kan jag lyssna på musik, i bilen, i löpspåret, i flera rum i hemmet etc etc. Vill jag har bra kvalité överallt måste jag helt sonika punga upp mycket pengar för väldigt mycket teknik. Detta är något som jag mer än gärna gör men hur gör gemene man? Varför lägga 100.000:- på en stereo i vardasgrummet när du kan lyssna ordentligt kanske 1 timme i veckan? När du sedan sitter på jobbet 8h om dagen och lyssnar på en taskig radio?

Sedan är ju musik något som många väljer att ha i bakgrunden till när de gör andra grejor, städar, äter etc. Väldigt få stänger av omvärlden, sätter sig och lyssnar och njuter. När folk tittar på TV däremot så läggs ofta större fokus vilket då även leder till att folk börjar störa sig mer på de egenhteer som en sämre TV har, jämfört med om TVn bara är något som står på i bakgrunden. Här har ju dock TVns stereons design en större funktion att fylla. Får man till något som inte stör utan faktiskt pryder hemmet så är det många gånger att föredra.


Det är dock väldigt intressant fenomen. De flesta män jag känner är tekniknördar och köper nya fina prylar så fort de kommer ut på marknaden, uppdaterar TVn vart tredje år etc men vad det gäller stereon så är den oftast rejält undermålig och något som de köpt billigt och bara satt upp för att få någon form av ljud. Detta trots att samma personer ofta säger sig ha ett genuint musikintresse.


Att sedan folk tittar konstigt åt vår hobby är inte så konstigt med tanke på hur folk efter ett kabelbyte för 50.000kr kan sitta helt saliga samtisdigt som de själva sitter bredvid och inte hör någon som helst skillnad.

jag tycker dock vår hobby blivit mer och mer tydlig med vad som är viktigt och vad som gäller, frågan är dock om detta är något som går att sälja in i hemmen.
Dvs, stora högtalare, diffusorer och absorbenter, utrustingen placerad fritt ute i rummet och gärna avskilt från klåfingriga små ungar med chokladklet på fingrarna.
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2012/04/11 :  16:24:21  Show Profile Send gcs a Private Message
quote:
Jag nöjer mig med min Volvo 240GL för jag har aldrig kört en Audi A5:a...

Jag skulle helst vilja köra Audi A5 på grund av att den förmodligen är säkrare och tystare. Men annars är min Volvo 740GL tillräckligt bra för mig. Jag har inte så jäkla bråttom och dessutom är det få 740:or som man ser stå invid vägkanten med stillestånd. Om vi nu ska jämföra med mera högteknologiska moderna bilar.
Go to Top of Page

sladdbarn
Member

2845 Posts

Posted - 2012/04/11 :  18:03:04  Show Profile Send sladdbarn a Private Message
quote:
Jag nöjer mig med min Volvo 240GL för jag har aldrig kört en Audi A5:a...



Med all respekt, det var det sämsta argumentet någonsin. Tur att inte alla resonerar så,
då hade vi suttit kvar i grottorna...

Drömmer om bra ljud...
Go to Top of Page

garmen
Member

757 Posts

Posted - 2012/04/11 :  19:03:09  Show Profile Send garmen a Private Message
Är det någon som vet hur eller vad själva artisten känner över hur hans/hennes alster låter när det är färdig producerat ? Dom har väl någon sorts vision om hur dom vill att det skall låta ? Och när dom får höra den färdiga produkten och det låter skit, reagera dom inte då ? Vill dom inte ha en produkt dom är nöjda med ?

Eller det kanske bara handlar om att få ut sin musik så snabbt som möjligt till lägsta kostnad och snabbast turn over ?

Det är väl ungefär som att man har en vision om en supercool sportbil typ Caterham Super 7 och slut-produkten blir en "sportig" Lada ? Jag skulle ju inte bli speciellt nöjd...

"Var därför noga med hur ni lyssnar, ty den som har, han skall få, men den som inte har, från honom ska tas också det han tror han har"
Lukas 8:18


http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35882
skivsamlingen uppdateras fortlöpande -> http://www.discogs.com/collection?user=garmen
Go to Top of Page

Elgstrand
Member

473 Posts

Posted - 2012/04/11 :  19:26:02  Show Profile  Visit Elgstrand's Homepage Send Elgstrand a Private Message
quote:
Med all respekt, det var det sämsta argumentet någonsin. Tur att inte alla resonerar så,
då hade vi suttit kvar i grottorna...


Hahahaha! Ja det var lite kortfattat.
Nja.. grottmänniskorna hade vi väl inga 240... min är från -91 så nån gång där hade vi väl varit, när de gäller bilar, om alla hade varit som jag.
Tror tyvärr du missar det jag försöker belysa. Tycker Mangs skriver många bra tankar. Det finns väldigt många männinskor som skiter i ljudkvaliteten, som inte ens har tid att lyssna på en skiva. Hur når man dom? Varför skiter dom i det hela och vill lyssna i sin telefon? Intresse och att man inte vill lägga pengar på det? Eller betalar man bara för det som ser bra ut? En Ipad med högglansvita högtalare kan ju vara läckert i ett helt vitt rum om man nu är lagd så. Här tror jag och hoppas att Inwallhögtalare kan göra lite skillnad. Är det inredningen som styr? Eller har dom annat att pyssla med?

Mest frågor även i detta innlägg.

Mvh.

Its not about vintage, its about good music.
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2012/04/12 :  08:47:59  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
quote:
Är det någon som vet hur eller vad själva artisten känner över hur hans/hennes alster låter när det är färdig producerat ? Dom har väl någon sorts vision om hur dom vill att det skall låta ? Och när dom får höra den färdiga produkten och det låter skit, reagera dom inte då ? Vill dom inte ha en produkt dom är nöjda med ?

Eller det kanske bara handlar om att få ut sin musik så snabbt som möjligt till lägsta kostnad och snabbast turn over ?

Jag kan göra en liten reflektion i ämnet "Loudness War".
Min yngre bror spelar i ett band som vad jag förstår är skapligt hypade i sin genre fastän de ännu bara har två låtar på sin hemsida.
Det låter förjävligt illa, helt platt o dynamikfattigt!
Då jag vet att han bara för ett par år sedan spydde galla över den rådande trenden med överkomprimerade inspelningar så frågade jag honom varför de hade gjort detta.

Han svarade att "Det ska vara så nuförtiden, folk lyssnar på musik i sina smartphones - max 1 % av vår målgrupp har ett par riktiga högtalare hemma".

Den bistra verkligheten 2012?

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec
Go to Top of Page

Erik Andersson
Member

1950 Posts

Posted - 2012/04/12 :  09:00:02  Show Profile  Visit Erik Andersson's Homepage Send Erik Andersson a Private Message
Suck!!!

Medverkade till den nya "rörvågen" på 1980 talet
erikasson@telia.com

Go to Top of Page

Improved Audio
Member

316 Posts

Posted - 2012/04/12 :  09:09:30  Show Profile  Visit Improved Audio's Homepage Send Improved Audio a Private Message
"max 1 % av vår målgrupp har ett par riktiga högtalare hemma"."

Artikeln som inleder denna tråd vänder sig till de 99% som inte har ett par riktiga högtalare hemma. Vi kan ju spekulera hur mycket som helst varför det är som det är men målsättningen med artikeln är att få denna majoritet att reflektera över sitt lyssnande. Bland medlemmarna i detta forum råder det nog inga tvivel om skillnaden mellan bra och dåligt ljud. Dock är det nog så att de flesta inte riktigt vet detta och har nog inte upplevt hur bra det faktiskt kan bli.
In person som under hela sin uppväxt endast ätit hamburgare, kebab och pizza har ingen aning om hur en vällagad oxfilé smakar.

Läs artikeln igen http://www.vaxjonytt.se/lasarnyheter/ar_det_nagon_som_bryr_sig_om_musik_nu_for_tiden.aspxoch kommentera den, utmana läsarna att prova på att lyssna på riktigt. T ex genom ett besök på SWEETSPOT 2012 i Jönköping nästa helg.

Att i detta forum diskutera orsaker och anledningar lockar inga nya intresserade, vi vet ju redan skillnaden. Hjälp hellre till att sprida kunskapen och få fler intresserade.

Nu endast 9 dagar kvar till mässans öppnande.

IMPROVED XPO
Oberoende arrangör av hifi och musikevents
http://www.sweetspotevents.se
Go to Top of Page

räven
Member

3653 Posts

Posted - 2012/04/12 :  11:10:56  Show Profile  Visit räven's Homepage Send räven a Private Message
+1
Det är dåligt med kommentarer och tyckande på artikelns hemsida.
Skriv nåt som kan väcka folks intresse.

ombud för Intelligent Sound
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2012/04/12 :  14:53:50  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
...En liten tröst i detta beskrivna elände, kan vara det svar jag fick från en av personalen på "Bengans" skivaffär i Göteborg för någon vecka sedan. På frågan om vem det var som köpte av deras ökande LP utbud, var svaret ungdomar i 18-20 års åldern och medelålders män. Ungdomarna köpte skivor för att de ansåg, (och här kommer eventuellt välljudets räddning i framtiden), att det lät bättre!

Försäljningen av LP skivor har ökat med flera hundra procent i butiken senaste året (riksstatistik säger ca 50%) och bara fortsatt att öka...

Björn

HifiConsult

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

mangs
Member

622 Posts

Posted - 2012/04/12 :  16:53:31  Show Profile Send mangs a Private Message
Ang vad artisterna känner gällande ljudkvaliotyén på deras inspelningar så varierar det nog oerhört mycket men generellt sett vill väl de flesta artister sälja så mycket skivor som möjligt och höras så mycket som möjligt. Därav att dagerns mode med loudness war blivit ett så stort problem. Kvar finns dock ett par artister som sätter välljud i första rummet men de blir färre och färre. Sedan kan faktiskt jag ibland tycka att loudness war kan fungera bra till viss typ av musik.

Jag förtår vidare att om man splear upp musik via laptop och telefon då är man beroende av att källan är såpass högt inspelad som möjligt för att få ut någon form av vettig utsignal.
Go to Top of Page

sladdbarn
Member

2845 Posts

Posted - 2012/04/12 :  17:28:33  Show Profile Send sladdbarn a Private Message
Cd-skivans död kommer att fortsätta att öka på vinylförsäljningen

Drömmer om bra ljud...
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2012/04/12 :  20:44:46  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
Jag säljer ju en del vinylskivor, ofta till personer runt de 20.
Många av dom köper inte skivorna för att lyssna på dem, de är rena samlarobjekt och även att sätt att stödja artisten ekonomiskt.
Lyssnar gör de genom sina Smartphones med Spotify...

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2012/04/12 :  20:49:43  Show Profile Send gcs a Private Message
Jag har den senaste tiden nästan bara spelat vinylskivor. Jag har tvättat skivorna först i skivtvätten och i bästa fall så låter det riktigt bra men jag störs mycket av skivbrus och buller från skivspåret. Jag har också konstaterat att DMM skivor låter väldigt mycket bättre än skivor som är graverade på lack. Det kan vara en skillnad på 10-15dB i brusnivå. Det är svårt att förstå varför det finns så pass få DMM skivor på marknaden. Jag läste lite om DMM och såg att det kunde skilja upp till 18dB mellan lack och metall. Att lyssna på en DMM är som att låta pickupen löpa fram i smör. På en vanlig vinyl låter spåret mycket grövre när man jämför.
Go to Top of Page

phloam
Starting Member

14 Posts

Posted - 2012/04/12 :  23:34:36  Show Profile Send phloam a Private Message
Bob Ludwig har fel :)

Folk köper vinyl för att det är ett samlarobjekt med känsla i användning och hantering, stort omslag där konsten lyfts fram osv. Sen kan det iofs också ofta vara bättre mastering vilket är positivt. men det har inte bara med ljud att göra att fler går tillbaks till vinyl.

(som opethic skrev ovan ser jag nu :) )

Musiklyssnande är inte bara bra ljud, det är så mycket annat också, speciellt för ungdomar.

Intresset för musik är också minst lika stort som förr, det som skiljer är att tekniken under en period (i.e. cd'ns uppgång och fall) blev sämre på att mediera musiklyssnandet.

Det har blivit bättre nu när portabla mediaspelare och smartphones är så pass bra och användarvänliga att man genom dem kan återupptäcka high fidelity...! Och via den omvägen återupptäcker hur bra vinylen var på att stödja musiklyssnandet som helhet, som aktivitet - inte bara ljudmässigt.




[ b l e e p ]

Edited by - phloam on 2012/04/12 23:38:12
Go to Top of Page

Leif Eriksson
Member

700 Posts

Posted - 2012/04/13 :  22:25:30  Show Profile Send Leif Eriksson a Private Message
Man lyssnar inte till musik i smartphone, man HÖR musik, det är detta som är problemet, endast ett fåtal LYSSNAR till musik.

"the bitterness of low quality,
remains long after,
the sweetness, of low price"
//Leif
Go to Top of Page

Mickel-mackel
RödaTråden vinnare

4935 Posts

Posted - 2012/04/13 :  23:21:16  Show Profile Send Mickel-mackel a Private Message
quote:
Man lyssnar inte till musik i smartphone, man HÖR musik, det är detta som är problemet, endast ett fåtal LYSSNAR till musik.

Ett bra inlägg.
Det gäller inte bara smartfåne.
När jag går omkring hemma och gör annat medan det spelas i anläggningen så är det nog korrekt att säga att jag hör musik, inte lyssnar på den.

Men skillnaden blir väl att om man inte äger en ljudåtergivare som medger att lyssna på musik, så nöjer man sig med att höra, jämt.


edit:
I mångt och mycket är det tidsbrist, hela tiden saker att göra, och annat sånt som gör att jag inte tillräckligt ofta lyssnar, utan bara hör.

Edited by - Mickel-mackel on 2012/04/13 23:22:52
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2012/04/14 :  09:47:33  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
Tidsbrist?
Det handlar om att prioritera, vilket handlar om behov och intresse.
Är man inte tillräckligt intresserad av musik så prioriterar man annat...

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec
Go to Top of Page

phloam
Starting Member

14 Posts

Posted - 2012/04/14 :  23:57:05  Show Profile Send phloam a Private Message
Jag tycker inte att smartphones eller mp3spelare ska beskyllas för att minska "lyssnandet", då är säkert t.ex. TV'n och kompaktstereon värre syndare. Tvärtom kan de erbjuda mer fokuserat lyssnande än andra lösningar. Jag har använt portabel utrustning ända sen gamla Luxorfreestylen med kassett och det var inte nån "hörande" då heller, tvärtom :)

Problemet är kanske snarare idag att utbudet är för stort så att man måste provlyssna och sålla för jämnan, typ...

[ b l e e p ]
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.59 sekunder. Snitz Forums 2000