HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Är det någon som bryr sig om musik nu för tiden?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

jonas_gbg
Member

336 Posts

Posted - 2012/04/15 :  20:03:23  Show Profile Send jonas_gbg a Private Message
quote:
Är det någon som vet hur eller vad själva artisten känner över hur hans/hennes alster låter när det är färdig producerat ? Dom har väl någon sorts vision om hur dom vill att det skall låta ? Och när dom får höra den färdiga produkten och det låter skit, reagera dom inte då ? Vill dom inte ha en produkt dom är nöjda med ?


Det är artisten och producenten som har full kontroll över hur det skall låta.
Vad gäller dynamisk komprimering vid mastring så görs det på begäran av dessa.
Go to Top of Page

opethic
Member

2890 Posts

Posted - 2012/04/15 :  20:18:38  Show Profile  Visit opethic's Homepage Send opethic a Private Message
quote:
quote:Är det någon som vet hur eller vad själva artisten känner över hur hans/hennes alster låter när det är färdig producerat ? Dom har väl någon sorts vision om hur dom vill att det skall låta ? Och när dom får höra den färdiga produkten och det låter skit, reagera dom inte då ? Vill dom inte ha en produkt dom är nöjda med ?

Det är artisten och producenten som har full kontroll över hur det skall låta.
Vad gäller dynamisk komprimering vid mastring så görs det på begäran av dessa.
I de flesta fall är det ju knappast artisten eller producenten som bestämmer över mastringen.
Mastringen sker på uppdrag av skivbolaget och görs efter de önskemål och instruktioner bolaget meddelat.
Men i vissa fall, tex. artister utan bolag beställer sin mastring själva.
"Stora" artister som tex. Paul McCartney och Bruce Springsteen har säkert mycket att säga till om, men knappast "mindre" artister.

Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/
www.facebook.com/BurningSkullRec
Go to Top of Page

garmen
Member

757 Posts

Posted - 2012/04/17 :  09:14:22  Show Profile Send garmen a Private Message
hittade en Prince - 1999 på cd hemma i hyllan, som jag totalt glömt bort. När man vänder på den så har Warner Brothers Records skrivit så här.

"The music on this Compact Digital Disc was originally recorded on analog equipment. We have attemted to preserve, as closely as possible, the sound of the original recording. Because of its high resolution, however, the Compact Disc an reveal limitations of the source tape."

Hur ofta ser vi detta idag ? ;)


"Var därför noga med hur ni lyssnar, ty den som har, han skall få, men den som inte har, från honom ska tas också det han tror han har"
Lukas 8:18


http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35882
skivsamlingen uppdateras fortlöpande -> http://www.discogs.com/collection?user=garmen
Go to Top of Page

govinda
Med nytt namn

2290 Posts

Posted - 2012/04/18 :  17:18:48  Show Profile Send govinda a Private Message

Om jag inte minns helt fel så skall God Morgon SVERIGE TV4 ha ett reportage om Musik vinyl och hur det ser ut idag. Fnns det någon som köper musik?? är temat.

Dom borde göra ett direkt-sänt reportage från mässan!

Mvh Anders.S
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2012/11/30 :  18:53:19  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Jag lästa första inlägget och tror att jag någon gång ger mig till att läsa fler inlägg. Det må vara att min syn på saken är lite udda. Jag går loss på lakritskablar, kör med 5-kronors högtalarkabel från Börjes Ljud och Cykelaffär. Den musik jag lyssnar på är inte den som hörs på radion, om jag inte själv lyckats få till en önskning i ett önskeprogram ...

Jag är med på Svenska AnalogSyntarnas eftersom jag bygger en enkel analogsynth sedan .... väldigt länge och fick ta emot följande klokheter från en intervju med Ralph Lundsten:
quote:
"Vägra köpa uselt mastrad musik #8211; digitalisera hellre dina egna LP-skivor
Vägra lyssna på skräniga radiokanaler med undermålig musik och
antiintellektuella presentatörer
Vägra acceptera skrikiga, ointellektuella tv-serier med påklistrat skratt
Strunta i deras reklam
Installera reklamspärrar
I extremfallet: Gör som Ralph Lundsten: Sluta betala TV-licens
Får du en chans: tala om för dem vad du tycker"

Go to Top of Page

FetMule
Starting Member

40 Posts

Posted - 2012/11/30 :  19:37:49  Show Profile Send FetMule a Private Message
Väldigt intressant post måste jag säga
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2012/11/30 :  21:39:54  Show Profile Send gcs a Private Message
Utan att tidigare ha läst Ralph Lundsten#180;s text så har just detta varit min devis i flera tiotals år. Det kan man se i min rigg där det sitter olika avancerade filter och annat just till att kunna renovera och förbättra gamla inspelningar.
Go to Top of Page

Hjeltman
Starting Member

17 Posts

Posted - 2012/12/02 :  02:54:02  Show Profile Send Hjeltman a Private Message
Jag vet inte om det här blir lite OT, men man ser ju kids idag springa runt med härlurar till sina telefoner/musikspelare för tusentals kronor. Ibland är hörlurarna dyrare än telefonen, så det kan inte gärna handla om ekonomi heller.
Läste rätt nyligen en tråd på ett annat forum där det var en kille som ville ha råd om nya lurar till sin telefon. Budget var väl runt 1500kr och han ville ha tips om vad han skulle välja. Väldigt snabbt kom det en massa svar om att vad han absolut INTE skulle köpa, var ett par Beats by Dr Dre. Nu kommer vi till det som jag reagerade på, och det är att efter att han har fått en massa förslag så ratar han alla lite försiktigt pga. dom inte är snygga nog, för det gör inget om dom ser bra ut eftersom att han skulle ha dom på skolan...
Nu har jag själv aldrig lyssnat på ett par Beats Studio, vilket det verkade vara vad killen ville ha en bekräftelse på att han skulle köpa, men att döma av andra så verkar det finnas väldigt mycket bättre lurar för dom pengarna.
Vad försöker jag säga? Det är väl mest att man blir lite förtvivlad när man ser att det är ok att lägga 1,5 studiebidrag på nått som är viktigare att det SER häftigt ut än att det faktiskt fungerar.
Så på nått sätt så måste man få folk och inse att det ÄR häftig med välljud... Frågan är hur.
Ett ökat intresse för vinyl tror jag är en väg, för även om en del handlar för att samla (jag har själv lyckats köpa några skivor som jag knappt vågar spela) och för att det ingår i hipsterkulturen, så tror jag bestämt att man lyckas få både en och två personer och få upp öronen för ett bättre ljud, och det kan ju inte vara dåligt?
Go to Top of Page

Cyberpunkare
Member

218 Posts

Posted - 2012/12/02 :  09:18:03  Show Profile Send Cyberpunkare a Private Message
patrikcaesar, vilket fantastiskt initiativ, precis detta jag efterlyste för ett år sedan på detta forum

Ska jag komma med någon form av konstruktiv kritik kanske texten är något teknisk i sig vilket leder till att många kommer att ha svårt att ta till sig detta. Försök att förenkla problematiken genom att inte använda för mycket siffror utan använda generella uttryck, tänk text för dummies samt att man behöver tänka på att alla är nog inte beredda att gå till baka till analog Lp kvalité så kom gärna med förslag på digitaliserad okomprimerad musik.

Ett förslag är om man kanske kan få branschen att sponsra alla dessa inredningsprogram också. Ta kontakt med Ernst och Timell få med snygga och BRA stereon i programmen.
För ca 15-20 år sedan var det ingen som la ner stora summor på badrum eller kök sen dök inredningsprogrammen upp med oliveoljepiskade sjösten från Italien och folk började köpa sten till badrummet för 250kr kvm eller högglans luckor till köket för 150.000

Mina två cent och jag hoppas att ingen tar illa upp

Edited by - Cyberpunkare on 2012/12/02 09:19:06
Go to Top of Page

NJR
Member

75 Posts

Posted - 2012/12/02 :  12:59:53  Show Profile Send NJR a Private Message
Jag påstår att jämförelsen mellan TV och hifi är helt feluppfattad. Ja, bluray och HD-apparater ger en helt annan bild än vad som vad möjligt för 10 år sedan. Att de har fått en sådant genomslag beror däremot på:
1. Massiva kampanjer från en bransch som försöker skapa liv i en död marknad och stävja konkurrensen från piratkopiering.
2. De har hög WAF
3. Det finns inget alternativ. Det billigaste som finns att köpa idag är en 40-tums HD-TV

Intresset för en bra bild (och ljud) är fullkomligt underordnat hos de flesta jag känner/har träffat. Nästan varje TV jag ser, hemma hos folk, är så illa inställd att jag blir gråtfärdig. Som att vrida på bas och diskantkontrollerna och lägga högtalarna under soffan.
De allra flesta vet att bluray ger 7.1 och bättre ljud, men de köper ändå en kompakt surroundanläggning för ett par tusenlappar. Och högtalarna placeras där de är lätta att sätta upp.

För att inte prata om alla bekanta som drar hem "HD-film" från diverse olagliga sidor. Rörelser hackar, färger blöder ut, pixlarna dansar över bilden och alla skuggor har samma ton, vilket inte verkar störa. Bara det finns skarpa närbilder t.ex. Det är ju "HD"!

Som småbarnsförälder får jag det mesta av mitt högkvalitativa musiklyssnande utanför hemmet. I ett par fina lurar på jobbet och i bilen, vilket leder mig in på nästa jämförelse.
När vi skulle köpa ny (begagnad) bil nyligen var ett absolut krav från mig en bra stereo. Jag hade siktat in mig på en BMW-kombi med ett par år på nacken, motor var underordnad, viktigast var utrustningen.
Mellan-stereopaketet till BMW kostade 2008 6000kr tror jag, största paketet 8000kr. Jag hittade totalt tre(3) bilar, under ett par månaders tid som hade det stora paketet. Detta bör sättas i sammanhanget att nyinvesteringen var på ca 500 000kr... Slutade med en enkel resa på 65mil för att få den stereo jag önskade. Något jag verkligen inte ångrar. Nu är det sångstund i bilen, varje dag.

Jag vet inte om detta direkt tillförde något, så någon annan kan få sammanfatta. Nu skall jag ut med barnen!

//Niklas

NJR
Go to Top of Page

Improved Audio
Member

316 Posts

Posted - 2012/12/02 :  13:09:20  Show Profile  Visit Improved Audio's Homepage Send Improved Audio a Private Message
"oliveoljepiskade sjösten från Italien "

Finns även från Kroatien, men den är inte piskad lika mycket.

IMPROVED XPO
Oberoende arrangör av hifi och musikevents
http://www.sweetspotevents.se
Go to Top of Page

Cyberpunkare
Member

218 Posts

Posted - 2012/12/02 :  14:37:25  Show Profile Send Cyberpunkare a Private Message
som sagt ibland behöver man skapa ett behov och varför inte få folk att lägga ner en tiondel av köks eller badrums kontot på en vettig stereo
Go to Top of Page

Nightx
Member

175 Posts

Posted - 2012/12/02 :  17:50:09  Show Profile Send Nightx a Private Message
problemet är att BRA högtalare i instegssegmentet (4-10k) är alldeles för fula för konsumenten
om man kollar på billiga system(typ mediamarkt) så är det oftast en jäkla design på grejjerna och inte kostar det mycket heller som dom flesta nog vet, därför köps detta.

om man ska ha en snygg högtalare så kostar den ju som en bättre begagnad volvo

vi behöver högtalare i instegssegmentet som låter bra och som smälter in i ett modernt hem utan att se ut som en fyrkantig låda

sedan så håller dom ju på och sätter signaturer på allt, typ dr.dre#180;s lurar och allt var det är
designa en högtalare i hans namn med motivlack, konstig form, bra ljud, bra pris så säljer skiten :)

är jag helt fel ute ?
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.3 sekunder. Snitz Forums 2000