HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 "Att du bara orkar hålla på och byta hit och dit,
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

läktarörnen
Semesterfirare

480 Posts

Posted - 2010/12/14 :  13:13:19  Show Profile Send läktarörnen a Private Message
Den som är fri från synd kan ju kasta första stenen.



Härmed begraver ( ialla fall jag ) min stidsyxa.

Dock hoppas jag att var och en får ha sin ståndpunkt när det gäller frågan HiFi & Musik, Om inte så är inte detta forum demokratiskt.

Vill också svara på Mickel-Mackels fråga om jag har kvar min första stereo. Jo det har jag, men har bytt några gånger där i mellan


Mvh.

Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2010/12/14 :  13:36:15  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
quote:
Sen tror jag den här stereotypen med "dyr anläggning men få skivor" inte existerar annat än i myten. Eller har någon verkligen träffat denna person, i verkligheten?
Jag har sett det mesta men den typen har jag faktiskt aldrig stött på under mina år på forumen. Det är musikentusiaster här, inget annat. Sen kan det dessutom ha tillstött ytterligare entusiasm i form av teknikintresse. Jättekul tycker jag!


MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

markusA
Member

578 Posts

Posted - 2010/12/14 :  15:18:34  Show Profile Send markusA a Private Message
Teknik är kul men det är väl därför jag bygger själv... ;)
Go to Top of Page

bearwik
200.000-klubben

4289 Posts

Posted - 2010/12/14 :  15:45:19  Show Profile Send bearwik a Private Message
quote:
Dock hoppas jag att var och en får ha sin ståndpunkt när det gäller frågan HiFi & Musik

Självklart är det så, det viktiga är att man respekterar andras åsikter också. Kom igen och ös musiktips över oss nu!

Jävligt nöjd Tannoyägare!
Mer membranyta åt folket!
Min rigg: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70066


Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/12/14 :  17:13:42  Show Profile Send huzze a Private Message
lindvall: +1

Jag har fått tillsägelse en gång pga ett ironiskt inlägg där ironin inte framgick tydligt nog. Så det skrivna ordet kan vara svårtolkat.

Vissa inlägg här skulle kunna vara ironiska, men det framgår inte tydligt, det saknas i så fall några -smileys.
Go to Top of Page

FForsman
100.000-klubben

2592 Posts

Posted - 2010/12/14 :  18:12:41  Show Profile  Visit FForsman's Homepage Send FForsman a Private Message
Vad driver dig i ditt hifiintresse?

Någon kanske drivs av ren lysnarglädje. Lyssnargädje kan också delas upp på dem som njuter av en så realistisk återgivning som möjligt medan andra vill att musiken ska låta på ett visst sätt för att kunna njutas fullt ut. Vad är rätt?

Andra kanske drivs av experimentlustan, att utforska teknikens påverkan på ljudet. Experimentlustan kan vi minst dela i de som applicerar ett vetenskapligt perspektiv och de som subjektivt bedömer förändringar i ljudbilden och tycker att öronen är viktigare än teori. Vad är rätt?

Andra drivs av att äga ett så exklusivt system som möjligt. Att äga ett exklusivt system kan vara ett sätt att visa upp sin rikedom eller ett sökande av status men samtidigt kan det vara precis tvärt om, man äger det för att man kan. Vad är rätt?

Andra kanske drivs av bygglust att ha tillverkat sina egna prylar själv. Gör man det för att få bra ljud eller för att få ett system för en billig peng? Vad är rätt?

Jag tror det finns nästan lika många svar som utövare och så länge vi inte har definierat vad som är rätt sorts hifi tror jag att tolerans är viktigt. Jag behöver absolut inte hålla med om mina forumvänners värderingar och åsikter. Jag ser det som min fulla rätt att också uttrycka det men under förutsättning att jag inte värderar dem. Jag tycker vi har vår fulla rätt att uttrycka vår åsikt i sakfrågan men inte värdera personen i frågas preferenser. När allt kommer omkring så har vi inte enats om vad hifi är utan det är upp till respektive individ och detta är viktigt att respektera. Finns det rätt?

/mvhff

Ett forum blir till det som medlemmarna bidrar med. Skriv!

Go to Top of Page

Corpsegrindern
Member

261 Posts

Posted - 2010/12/15 :  15:35:05  Show Profile Send Corpsegrindern a Private Message
Du glömde Amen efter ditt inlägg FForsman..

MKT bra inlägg!

Håller med dig till fullo,det finns inget rätt eller fel.
Men det finns nog få branscher där besserwissrar förekommer i så hög utsträcking som inom Hifi.

"Jag har rätt,du har fel" attityden är väldigt stark, på gränsen till vansinne skulle jag vilja påstå ibland. Att ha en annan åsikt är en sak,men att i princip idiotförklara någon för att denne köpt eller gjort "fel" är enligt mig en sak som förekommer alltför ofta inom Hifins värld. Tyvärr.

Det är också svårt att hitta nåt annat där man(jag iaf) drivs så hårt att förändra och förnya som inom detta. Man sitter o funderar på olika förändringar hit o dit,hur skulle det bli om man gjorde så o sådär.

Jag är väldigt nöjd med LJUDET,men idioten i mig som vill förändra o byta kommer alltid finnas kvar o han,han blir ALDRIG NÅGONSIN NÖJD mer än i några dagar max en vecka,sen vill han ändra nåt igen.
Det behöver inte vara något stort,men bara man gör NÅNTING ibland.
Är det nån mer som känner så som jag?

Senaste grejerna jag gjort är att koppla in min gamla yamaha skivspelare via min Denon mixer. Det lät ju inge bra.Men idioten blir nöjd tillfälligt då. Sen igår kopplade jag in min gamla bandare o lyssnade på yberdåliga inspelningar från gamla blandband i några timmar. Lät det bra? Nej. Men idioten blev nöjd.

Det har gått så långt att jag funderar väldigt starkt på att köpa ett Par CW At100 eller nåt annat o ha stå bredvid nånstans. Sen när Idioten börjar krångla då kopplar man in dessa o spelar med i några dagar,sen byter man tillbaka igen.... Inge störd alls..
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2010/12/15 :  16:02:36  Show Profile Send CC a Private Message
FForsman, djädrans bra formulerat! :-)

Det du skrev kan användas i många (alla?) sammanhang...

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Fluffy
Member

166 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:16:17  Show Profile Send Fluffy a Private Message
quote:
Hahahaha, ruskigt träffsäkert fluffy! Snacka om en elefant i en glasbutik! Jag hör fotfarande ljudet av krossat glas eller är det skottet i foten som fortfarande ekar så här ca sju timmar efter du lade in ditt inlägg.

Jag misstänker att du, fluffy, inte räknar in dig själv bland de du kallar "HiFi-människor"? Eller du kanske har de dåliga egenskaperna du raddar upp? Du kanske "jagar", håller på med "apparatonani" och är "mattrialist"?

Jag förstår inte varför det är så viktigt att sätta sig själv på en pedistal och peka finger mot andra. Kan du inte förklara för mig så att jag en gång för alla förstår varför

Personligen tycker jag det är mycket enklare att glädjas med andra än att peka finger. Det konstiga är att man får helt plötsligt så mycket mer att glädjas åt!


Hej Pac.
Jag vet inte om du skriver med humor och glimten i ögat eller med stor dryghet. Jag tror tyvärr att det var det sistnämnda, eller hur?
Jag finner detta trist att läsa från en vuxen människa och dessutom från Hififorums egen admin!

Jag vet inte om du känner mig, du skriver som om du gjorde det, men jag känner inte dig. Jag kan ge dig en liten kort bild av mig själv:

Jag har i hela mitt liv älskat musik men när jag hittade HiFi-intresset så tog apparaterna överhanden. Under mina HiFi-år minskade mitt skivköpande och nöje att hitta ny bra musik. Under åtskilliga besök i butiker träffade jag massor av de "HiFi-männsikor" (jag kallade dock inte Dig för en men att du tog åt Dig var rätt uppenbart).
Jag insåg att jag själv förvandlats till en och tog ett beslut. Ingen mer apparattokighet, inga fler HiFi-tidningar och endast sporadiska besök på forum som detta.
Och ser man på, jag började njuta av musiken igen och gillade helt plötsligt att köpa skivor. Nya apparater hade lärt mig att det mesta i branschen mest är skitsnack ändå. Vem brydde sig om triangeln i tredje raden hördes när det var KUL att lyssna igen!?

Nog skitsnack om min egen historia! Det jag skrev som du citerade var inget ämnat åt någon annan än de som tog åt sig, i all välmening från min sida. Jag skrev vad jag tyckte, vad min egen erfarenhet var.
Men detta kanske inte var OK? Detta kanske inte är ett öppet forum där man får, på ett hyggligt sätt, skriva vad man tycker och tänker?

Jag kan ju svara på dina frågor också Pac:

Jo, jag har varit nära att bli "HiFi-människa", jag ägnade mig åt allvarlig "apparatonani" och var otroligt "materialistisk" i mitt intresse. Då dessa "stadier" inte gav mig någon lycka i mitt musikintresse utan mest fick mig att lyssna efter vad som var fel och vad som kunde bli bättre i ljudåtergivningen. Däremot idiotförklarade jag (iaf) ingen.

Jag delgav min åsikt i välmening baserat på egna självupplevda misstag. Om det jag skrev upplevs som kränkande för vissa är det dessa personers problem.

Jag har lärt mig ett par saker i den har tråden:

-Jag förstår varför det blivit rätt glest med inlägg här de senaste åren.

-Hifivärlden är väldigt svart/vit och deras utövare ännu mer.

-Tycka är ok så länge man tycker samma som gruppen man vistas i.

-Jag vet precis vem som sitter på ovan nämnda pedestal, jag närmade mig toppen och blev barskt och giftigt tillrättavisad.


Så, nu har jag lättat mitt hjärta. Jag vill tacka alla trevliga och vuxna människor på detta forum för all nytta och glädje jag haft här.

Pac, du kan vara så vänlig att radera mitt konto är du snäll. Jag känner att min tid här är över. Du får ju gärna, om jag än inte tror det, låta detta inlägg stå kvar. Det kan ju ses som en öppen uppsägning. Kommer inte svara på vare sig mail eller PM, så skit i de med.

Tack för mig. Ha det gött!

---
Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:29:38  Show Profile Send huzze a Private Message
Varför såna ytterligheter med allting?
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:30:00  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Hej fluffy,

Du måste citerat något från ett PM eller dylikt, har inte hittat pac's påstående i tråden.

Hur som helst, alla är välkomna här, det enda vi inte tollererar är personpåhopp och illasinnade inlägg, i grova drag.

Dina erfarenheter är lika värdefulla som alla andras, och ditt konto kommer inte att stängas av.

PG


Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

huzze
RödaTråden-vinnare, 200.000 klubben

10180 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:31:31  Show Profile Send huzze a Private Message
Sid 2 PG
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:46:09  Show Profile Send Rolf-san a Private Message
Under rubriken religionsfrihet i Nordisk Familjebok från 1915 hänvisas till Fredrik II som på 1700-talet yttrade
quote:
...kan var och en bliva salig på sin fason.

Det var då det.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.

Edited by - Rolf-san on 2010/12/16 20:46:49
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2010/12/16 :  20:55:57  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
quote:
Sid 2 PG


Upptäckte det .

Tack för infon.

PG

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2010/12/16 :  21:42:27  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Oj, oj, oj, Fluffy. Det jag skrev var inte ämnat att såra utan som ett exempel för att att belysa problematiken. Jag ber om ursäkt att du känner dig utsatt. Det var aldrig min mening och det känns riktig illa att du tog det på det viset.

quote:
Jag vet inte om du skriver med humor och glimten i ögat eller med stor dryghet. Jag tror tyvärr att det var det sistnämnda, eller hur?
Nej, där misstolkar du mig. Det var menat med humor och glimten i ögat. Jag tyckte att ditt inlägg gick att använda som ett bra exempel på hur vi förhåller oss till vår omgivning och varandra. Av din reaktion att döma tycker inte du det. Jag ber om ursäkt att jag valde ditt inlägg som exempel.

// Per Adelsson, pac(a)hififorum.nu, Admin och ägare HiFiForum.nu
// HiFiForum.nu's regler, Artikelregister

Go to Top of Page

läktarörnen
Semesterfirare

480 Posts

Posted - 2010/12/16 :  22:37:14  Show Profile Send läktarörnen a Private Message
Fluffy, låt nu alla prylbögar vara ifred, ´Ja du behöver ju inte vara rädd för att bli utesluten då du frivilligt väljer att lämna skutan.

Ja då var det en till som inte var nöjd med hur han/hon blir
behandlad



Ja jag känner ju igen mig i Fluffy

Men jag skall skriva sådant som inte stör gällande regler här på¨forumet. För jag vill ju fortfarande vara medlem.

Skriver ju lite mer nu på musik(forumet)

Ja du Fluffy, det är inte lätt när man inte är som alla andra

Mvh.



Go to Top of Page

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2010/12/16 :  23:02:52  Show Profile Send Sundström a Private Message
Återigen är det ord som tolkas. Varför så snabbt bestämma sej för den sämsta tolkningen. Fråga istället via PM eller rakt i tråden vad personen vill få sagt. Lär känna din din fiende
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2010/12/16 :  23:03:27  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
u
quote:
ffy, låt nu alla prylbögar vara ifred, #180;Ja du behöver ju inte vara rädd för att bli utesluten då du frivilligt väljer att lämna skutan.

Ja då var det en till som inte var nöjd med hur han/hon blir
behandlad



Ja jag känner ju igen mig i Fluffy

Men jag skall skriva sådant som inte stör gällande regler här på#168;forumet. För jag vill ju fortfarande vara medlem.

Skriver ju lite mer nu på musik(forumet)

Ja du Fluffy, det är inte lätt när man inte är som alla andra


.


Du får känna vad du vill, dina åsikter står du själv för, HIFIfotum står för:

Visa respekt.: Prio nummer ett.

Skriv det du kan stå för; nummer två.......

PG



Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2010/12/16 :  23:08:43  Show Profile Send Rolf-san a Private Message
quote:
Det är bara den som går mot strömmen som finner källan,
men dessvärre kan det finnas flera källor till floden. Så det gäller att söka sig fram.

Återigen, var och en blir salig på sin fason.

Ursäkta mig, men det här var/är nog den värsta pseudotråd som jag sett på forumet. Sandlådan nästa. Och jag menar inte CCs start.

I grunden är väl HiFi teknik? Medlet att lyssna till olika slag av reproduktioner. Musikens eller talade ordets innehåll är något annat vare sig det är på orgelläktaren, i konsertlokalen eller det ljuvaste av allt i naturen.
Sluta prata skit om varandra. Var och en kan diskutera det som den finner intressant i positiv anda men inte det som inte intresserar.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page

läktarörnen
Semesterfirare

480 Posts

Posted - 2010/12/16 :  23:09:02  Show Profile Send läktarörnen a Private Message
Ja en sak står jag för ialla fall.

Jag vill inte ha mer Jill Johnsson på TV:n

Mvh.
Go to Top of Page

räven
Member

3653 Posts

Posted - 2010/12/17 :  06:32:04  Show Profile  Visit räven's Homepage Send räven a Private Message
Ointressantaste och tråkigaste tråden på forumet?
Sandlådenivå och helt innehållslöst för oss hifi-intresserade, flytta tråden dit den hör hemma!
Mitt förslag är arkivet.

ombud för Intelligent Sound
Go to Top of Page

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2010/12/17 :  09:34:07  Show Profile Send Sundström a Private Message
Fluffy: Du motsäger dej själv. Du säger att Pac inte känner dej, sen tar du åt dej personligt av det som skrivits iallafall???

Läktarörnen: Du började det hela med att skriva "Att du bara orkar hålla på och byta hit och dit, ". Men du har inte preciserat vad du ville med de orden (ville du såra (jag tror inte det)). Du verkar ta allt med en klackspark samtidigt som Fluffy tar ord för allvarligt. Det är lätt att förstöra och vara elak, betydligt svårare att bygga och vara snäll (bl a måste man då ta sej tid och lyssna och inte bara kasta ur sej orden).

Det finns många dimensioner att tänka på i samtal.

Räven: Det är ju viktigt att hitta rätt läge att samtala på kring hifi. Tråden ligger bra här tycker jag. Lite humor i att du postar i en tråkig tråd, tycker jag . Det är ju just tråkiga inlägg vi diskuterar.
Go to Top of Page

svanbo
Member

1240 Posts

Posted - 2010/12/17 :  11:13:40  Show Profile Send svanbo a Private Message
Av alla tråkigheter i denna tråd var nog Fluffys inlägg det tråkigaste någonsin, blev uppriktigt ledsen när jag läste det

Jag måste hålla med Fluffy om att Pac:s inlägg var väldigt lågt, framför allt när det kommer från forumets admin blev väldigt förvånad första gången jag läste det, hade inte förväntat mig det.

Läs igen Pac:

quote:
Hahahaha, ruskigt träffsäkert fluffy! Snacka om en elefant i en glasbutik! Jag hör fotfarande ljudet av krossat glas eller är det skottet i foten som fortfarande ekar så här ca sju timmar efter du lade in ditt inlägg.

Jag misstänker att du, fluffy, inte räknar in dig själv bland de du kallar "HiFi-människor"? Eller du kanske har de dåliga egenskaperna du raddar upp? Du kanske "jagar", håller på med "apparatonani" och är "mattrialist"?


Du kan knappast påstå att du tog hans inlägg som "ett exempel", jag tycker detta är rent påhopp och ganska elakt har svårt att se glimten i ögat i detta inlägg.

Vi har nog dessvärre sett det sista av Fluffy nu

Hur som helst; Pac har bett om ursäkt och det är inte mycket mer att göra nu, låt oss lämna detta tråkiga och ägna oss åt roligare saker.
Go to Top of Page

Mickel-mackel
RödaTråden vinnare

4935 Posts

Posted - 2010/12/17 :  11:19:00  Show Profile Send Mickel-mackel a Private Message
Jag trodde, när jag läste PAC's inlägg, att PAC och fluffy kände varandra och visste om
att hårda puckar är OK dom emellan ...
Go to Top of Page

Sundström
Member

745 Posts

Posted - 2010/12/17 :  12:31:51  Show Profile Send Sundström a Private Message
Svanbo och Mickel-mackel bra inlägg! Och hoppas Fluffy hinner läsa det och sedan i lugn och ro tar ställning.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.78 sekunder. Snitz Forums 2000