HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 på vilket sätt låter hemmabiorec. sämre?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

ryst
Medlem i AÖ

1470 Posts

Posted - 2003/01/08 :  16:57:21  Show Profile Send ryst a Private Message
David A: hehehe hörde det av farsan, inte bra
nä fan, ska köpa Classé nu

______________________________________________
Sonos -> Classé Delta SSP-800 -> Classé Delta CA-M400 -> B&W 802D
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/01/08 :  17:21:29  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Hej Björn-Ola och KC (och andra, även om det är mest ett svar till B-O och KC!

Jag förstår att ni är lite ironiska. T ex behöver man ju inte dra ytterligheterna till sin yttersta spets. Här kommer lite förklaringar till mitt något kryptiska uttalande.

1.
När jag testar en apparat är det ju för att få fram dess egenskaper in i minsta detalj. T ex går det inte att sitta och jämföra apparater och lyssna på musik på vanligt sätt såsom man gör hemma. Då är det mycket svårare att upptäcka skillnader apparater emellan om skillnaderna mellan dem är mycket små. För att kunna höra skillnaden vid olika frekvensregister behövs det också olika sorts musik, t ex är det i princip omöjligt att avgöra lågbasegenskaper med stråkkvartettsmusik, ja ni förstår. När man testat fram och tillbaka har det visat sig att för de allra flesta apparaterna går det att beskriva hur den låter, t ex Skillnaden är att det för apparater som bara förändrar ljudet lite grann så tar det väsentligt längre tid och man kanske måste ta fram alldeles absurda signaler (som dock finns på kommersiellt tillgängliga CD-skivor). För apparater som ändra på ljudet ganska mycket, tar det inte många minuter förrän man kan i stort sett exakt beskriva dess karaktär. Sedan gäller det att få ner lyssningsintrycken på skriven text och då försöker jag att beskriva skillnaderna som hördes, samt även göra försök till att beskriva hur pass stora ljudförändringarna var.

2.
Av de apparater jag testat, så har det inte uppkommit några samband mellan att ett högre pris skulle medge bättre ljud. Det kan låta mycket kontroversiellt, men det är så det har blivit. När jag testar saker bryr jag mig inte om vad apparaten kostar, bara hur den presterar. Det tycker jag är köparens uppgift att fundera över om den är prisvärd eller inte. Orsaken är att det finns ju många andra aspekter än själva ljudet vid köp av en apparat, t ex designen, man kanske vill ha samma märke som de andra apparaterna oavsett om apparat X har sämre ljud än apparat Y, finesserna kanske passar bättre med X istället för Y, ja osv.

Exempel:
* T ex har jag testat hembioreceiver för 5000 kronor som förändrade ljudet mindre än en dito för 10000 kr

* T ex förändrade samma hembioförstärkare ljudet i mindre grad än ett femkanaligt slutsteg. Slutsteget hade dock mer effekt, så i det avseendet var det bättre, så för somliga vore det ändå ett bättre köp.

* T ex har jag testat Denon AVR-1802 och 3802 samtidigt som gav resultatet att de låter likadant via stereoläge (dvs analog pass-thru) men att 3802:an har MYCKET sämre D/A-omvandlare än 1802:an. 3802:an har då istället andra finesser som gör att den för vissa i alla fall är en mer attraktiv produkt (den har bl a sju slutsteg med DTS-ES och surround EX, och även DTS Neo:6, multiroom, m m).

* T ex testade jag blandad kompott av CD-, DVD-spelare och DVD-Audiospelare (drygt två år sedan, de flesta är numera utgångna). Det fanns inget som helst samband mellan priset på dessa och deras ljudkvalitet. Det fanns heller inget samband med den kända klyschan att en ljudet från en vanlig CD-spelare matchar CD-ljudet från en DVD-spelare som kostar ca 3 ggr mer. DVD-Audiospelaren var en av de sämre i testen. De som var allra bäst var en semproffs-CD-spelare för då 4000 kr och en Samsung DVD-spelare. Även den CD-spelare som HiFi & Musik har rosat under flera års tid, 930QS någonting hette den med en skivpuck, var med. Den var inte heller speciellt välljudande. Ännu värre blev den när man körde de andra filtertyperna 1, 2, och 3. Standardfiltret var överlägset mest korrekt. Det var heller ingen överensstämmelse mellan billig och dyr att billig lät "kallt" och "hårt" och dyrare lät "renare" och "mjukare", det kunde likaväl vara tvärtom.

3.
Om man tar en titt ner under skalet i exempelvis Denons hembioförstärkare, vanlig tvåkanalig receiver, och en integrerad förstärkare för samma summa pengar, så finner man snart att hembioförstärkaren är betydligt bättre dimensionerad i nätdelen och innehåller fler funktioner. Dåvarande priser var 4500 (hembio), 4000 (receiver), och 3300 (int först). Den integrerade förstärkaren är egentligen en smula i prisklassen under, men den bättre integrerade förstärkaren var dyrare.
Jag undviker då att skriva om själva ljudkvaliteten, bara om uppbyggnaden.
Den tvåkanalige receivern ser ut att ha mest luft i sig, allt är smått och nedbantat. I och för sig har den guldpläterade ingångskontakter.
Den integrerade förstärkaren har mindre nätdel än hembioförstärkaren men stärre än receivern, det är ungefär samma mängd komponenter per slutstegskanal i den som per kanal i hembioförstärkaren.
Om man tar med ljudet från hembioreceivern så var det nästan utan anmärkningar, men det var inte helt felfritt, diskanten låter med en smula extra "glans". Liknande ljud har uppmärksammats från Denons receivrar under årens lopp.
Det fanns även en ännu billigare hembioförstärkare med nästan samma uppbyggnad (bara mindre nätdel och utan pre-out).
Såsom jag ser det var hembioförstärkaren helt klart mest prisvärd av de tre, utan att för den skull behöva låta sämre.

4.
Jag har även fått synpunkter från en vän som jobbar på en HiFi-butik. Hans uppfattning är att det försäljningen fördelar sig ungefär så här på dessa produktgrupper:
(cirka)
70% hembioförstärkare
20% integrerade förstärkare
10% tvåkanaliga receivrar
0,5% hembioprocessorer

Även jag tror att denna fördelning känns rimlig och det leder mig till att anta att tillverkningsvolymen av hembioförstärkare är så pass mycket större än tvåkanals receivrar och integrerade förstärkare, att de är möjliga att sälja till ett lägre pris.

Eller så är det som min vän skriver till mig:
Tillverkningsvolymer avspeglar sig inte i priset utan priset sätts av en marknadsavdelning hos tillverkaren/distributören/grosisten och detaljisten beroende på hur mycket pengar som de vill tjäna(är apparaten dyr så säger man bara att den är så bra i reklam/detaljistled. prestandan verkar styras av konstruktörens skicklighet/ekonomiavdelningen som styrs av vad marknadsavdelningen säger marknaden vill ha.

Tillverkningsvolymer avspeglar hur mycket marknadsavdelningen antar att produkten kommer att sälja (baserat på föregående models siffror samt beställningar av distributörer/grosister).

pris/prestanda avgör sedan bara hur mycket produkten säljer OM någon (Objektiv, vetenskaplig, kunnig) skriver om det så att hifi-freakarna och sedan allmänheten får reda på att det är en bra/dålig apparat. Det är MÅNGA som konsulterar en god vän som är "kunnig" inom området innan det köps nya stereoapparater till hemmet, troligen så många som 50%.

Tror du det ligger något i det som jag sagt?
Du får gärna citera mig om du tror att det får i gång en intressant debatt...


Det kan mycket väl vara så att priset sätts mycket efter hur betalningsviljan ser ut. Jag tror att sanningen är ganska diffus och mångfacetterad.


Nu orkar jag inte skriva ett för långt inlägg. Ytterligare frågor kring detta är förstås välkomna. Jag hoppas att jag har förklarat någorlunda begripligt i alla fall.

Hälsningar

Johan Lindroos

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2003/01/08 :  18:54:33  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Du får mig att skämmas för att jag tycker att dyrare leksaker alltid låter bättre.



"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

dali
Member

322 Posts

Posted - 2003/01/08 :  19:19:33  Show Profile Send dali a Private Message
Jag brukar inte blanda mig i sådana här debatter, men eftersom tonen har varit någorlunda civil så törs jag hoppa in.

Att dyrt=bra är (som alla förstår, hoppas jag) inte 100% korrekt. Att billigt=dåligt är inte heller 100% korrekt. Nog måste väl de flesta inse att Sony, Philips, Pioneer och de andra stora producenterna har större möjligheter att pressa priserna?

Att då anta att en produkt från en liten, specialiserad tillverkare med en total försäljningsvolym på 5000 apparater/år automatiskt är bättre än en Sonymodell som kostar 20% mindre är nog mer önsketänkande än förankrat i verkligheten. Om Sony hade tillverkat exakt samma produkt som den lilla tillverkaren hade den kanske kostat hälften så mycket. Hade den då varit sämre? Naturligtvis inte.

Vi kan dra en parallell till bilar, Volvo höjer snart priset på XC90 med 20.000 för att den säljer så bra. Alla inser väl att bilen inte blir bättre av att priset höjs med ca 5%, det enda som händer är att Volvos marginaler blir bättre.

--- Den som jämför med något billigare kan ibland känna sig riktigt jävla rålurad ---
--- Har absolut ingen koppling till Dali högtalare ---
Go to Top of Page

n/a
deleted

552 Posts

Posted - 2003/01/08 :  19:33:21  Show Profile Send n/a a Private Message
quote:
T ex har jag testat Denon AVR-1802 och 3802 samtidigt som gav resultatet att de låter likadant via stereoläge


Konoppen: Tyckte du verkligen inte att det var nån skillnad alls? Jag rekommenderar nog då övriga att lyssna själva först innan köp... Jag tycker nämligen att 1802 låter mörkare, har sämre upplösning och låter mer avrundat än 3802 och för mig var skillnaden ganska markant. Jag lyssnade med NAD 541i CD-spelare på ett par Dali Evicence 470. Denon 2802 och 3802 tyckte jag däremot låg mycket nära varandra ljudmässigt, 3802 var lite bättre trots allt.

Att bioreceivers har större nätdelar är väl inget konstigt, de ska ju ta hand om flera kanaler. Däremot är nätdelarna ofta av enklaste snitt. I 2-kanalare hittar man oftare bättre transformatorer, typ ringkärnetrafos och andra effektivare och mer lågstrålande varianter. Det påverkar förstås ljudet positivt.

Jag har precis sålt min HK670 och letar efter nåt bättre alternativ. Under tiden använder jag min gamla NAD312 på 2x20W(!) (1600:- tror jag den kostade) och den driver mina stora MA S8 högtalare otroligt bra. Jag har provat förstärkare för 4000:- som låtit sämre i jämförelse så dyrare är inte alltid bättre, det håller jag med om, men man kan heller inte generalisera och säga att det inte finns skillnader. För det gör det.

Den dagen jag hittar en receiver i rimlig prisklass som jag inte kan skilja från en vanlig stereoförstärkare för runt 5000:- då ska jag köpa den direkt. (Ska bl a lyssna på NAD T752 i helgen, den ska vara riktigt bra i stereo sägs det...)


Man borde inte sova.

Edited by - n/a on 2003/01/08 19:38:33
Go to Top of Page

Majjen03
Ej medlem längre

772 Posts

Posted - 2003/01/08 :  20:00:52  Show Profile Send Majjen03 a Private Message
quote:
Originally posted by Knoppen

Hej Björn-Ola och KC (och andra, även om det är mest ett svar till B-O och KC!

Hälsningar

Johan Lindroos



Hej Johan!

Förstår att du ligger bakom en del av testerna i Molt!
Är själv medlem i LTS och som sådan är jag tyvärr lite kristisk till Molt. Undrar t ex varför "du" inte testar fler "gångbar" dvs auktuella produkter istället för att hänga upp dig på flera år gammla produkter. Varför kan inte Molt som många andra hifiorgan ha en "referenslista" över gamla produkter och istället "kolla" upp vad som säljs nu. Själv saknar jag aktuell information om vad som kommit ut "nu" i Molt, detta vore klart mer intressant än att som i senaste nummret endast få en tidning full med för mig ointressanta scheman över LTS högtalare samt kvartalets krönika över en här ofta nämnd person inom LTS. Har givetvis själv kommenterat detta mm tidigare till styrelsen för LTS, har dock inte ens fått någon kommentar därifrån på några månader!
Är lite trött på att ständigt läsa att över 10år gammla Sentec etc är världens enda och bästa produkter.
Tänk om Molt istället hade testat t ex mina alternativ till en ny cd-spelare! Funderar på att skaffa mig en Primare D30,2, Thule 150B MK2 med digituppgradering,en beg Krell etc! Knoppen vilken av dessa mäter bäst?, hur de låter är väl inte så viktig eller hur? Kan någon av dessa matcha en snart 20 år gammal Diana omvandlare tror du?
Mvh
En trött,trött Kenth
Go to Top of Page

kurt
Member

219 Posts

Posted - 2003/01/08 :  20:33:44  Show Profile Send kurt a Private Message
quote:
Originally posted by Knoppen


Nu orkar jag inte skriva ett för långt inlägg. Ytterligare frågor kring detta är förstås välkomna. Jag hoppas att jag har förklarat någorlunda begripligt i alla fall.

Hälsningar

Johan Lindroos



Johan

Har du använt tune dem metoden någon gång när du har jämfört?

mvh

Kurt
Go to Top of Page

Thomas A
Member

189 Posts

Posted - 2003/01/08 :  20:47:17  Show Profile Send Thomas A a Private Message
Jag hoppar in i debatten, eftersom jag också är LTS medlem. Jag kan till viss del hålla med om Majjen i kritiken när det gäller tester. Min önskan skulle vara att man hade ex fler och standardiserade mätningar. Ett protokoll som gås igenom och presenteras, likt det som görs på Stereophile. Morello sade detta till mig när vi träffades en gång, och jag tenderar att hålla med.

Alltså:

Frekvensgång,
Dist,
Fyrkantvåg,
Puls/Sin2,
Lastkänslighet,
Jitter,

etc

Till detta bör man då ha lyssningstester. Öppet och blint. Helst presenterat i tabellform, så man kan se signifikansen i de blinda testerna.

Jag tror problemet är: Vem ska göra dessa tester? De är trots allts vi i LTS som har ordinarie jobb som måste göra dem. Tester som man gör hemma? Vilka vill/kan/får/har tid/har plats att vara med och lyssna?

Hur ofta ska testerna vara? Vilken typ av produkt? Hur många produkter? Vilka märken? Vad vill vi läsa?

Byggprojekten i LTS tycker jag om dock! Det jag saknar och hoppas komma är en bra multibits D/A omvandlare.

"Kunskap är värdelös om den inte kan förmedlas"
Go to Top of Page

brumel
Member

2568 Posts

Posted - 2003/01/08 :  20:58:51  Show Profile Send brumel a Private Message
Hej narby 19!
Min erfarenhet är att hembio låter ungefär som stereoprylar av samma tillverkare bara fler kanaler och knappar. Linns hembioprylar låter Linn, Yamaha låter Yamaha osv. Om det är bra eller dåligt är ju en smaksak.
Sen det där med prisklasser. Det är väldigt lätt, tror jag att lura sig att nu befinner vi oss i den här prisklassen. Då ska allt låta jättebra och det är en himmelsvid skillnad ned till budgetklassen.
Det är det inte alltid. När hifipressen jämför några apparater då ligger dom i samma prisklass.
Och betygen relaterar sig till prisklass. Det är ovanligt med universiella betyg med undantag av tyska Stereoplay och amerikanska Stereophile.

mvh Johan

Hifiarkeologen

Edited by - brumel on 2003/01/08 22:55:58
Go to Top of Page

n/a
deleted

552 Posts

Posted - 2003/01/08 :  22:19:19  Show Profile Send n/a a Private Message
quote:
Det är ovanligt med universiella betyg med undantag av tyska Stereoplay och amerikanska Stereophile.

Håller med, detta är något som skulle vara mycket värdefullt. Egentligen är det bara ganska dyra prylar som låter riktigt bra. Allt annat låter sedan mer eller mindre dåligt i jämförelse. Detta är en referens som jag alltid saknar i tidningstesterna. Hur pass mindre dåligt låter det egentligen? Här är tidningarna alldeles för fega.

Man borde inte sova.
Go to Top of Page

Majjen03
Ej medlem längre

772 Posts

Posted - 2003/01/08 :  22:41:09  Show Profile Send Majjen03 a Private Message
quote:
Originally posted by Thomas A

Jag hoppar in i debatten, eftersom jag också är LTS medlem. Jag kan till viss del hålla med om Majjen i kritiken när det gäller tester. Min önskan skulle vara att man hade ex fler och standardiserade mätningar. Ett protokoll som gås igenom och presenteras, likt det som görs på Stereophile. Morello sade detta till mig när vi träffades en gång, och jag tenderar att hålla med.

Alltså:

Frekvensgång,
Dist,
Fyrkantvåg,
Puls/Sin2,
Lastkänslighet,
Jitter,

etc

Till detta bör man då ha lyssningstester. Öppet och blint. Helst presenterat i tabellform, så man kan se signifikansen i de blinda testerna.

Jag tror problemet är: Vem ska göra dessa tester? De är trots allts vi i LTS som har ordinarie jobb som måste göra dem. Tester som man gör hemma? Vilka vill/kan/får/har tid/har plats att vara med och lyssna?

Hur ofta ska testerna vara? Vilken typ av produkt? Hur många produkter? Vilka märken? Vad vill vi läsa?

Byggprojekten i LTS tycker jag om dock! Det jag saknar och hoppas komma är en bra multibits D/A omvandlare.



Hej Thomas!

Jag var kanske lite väl grinig mot Knoppen han är ju trots allt inte hela LTS! Jag menade inte alls att göra ett personligt påhopp mot "Knoppen", utan mer mot "branchen"som han företräder etc.
När det gäller vilka märken,vilka tester samt hur ofta etc som medlemmar i LTS mfa vill läsa om är ju lätt att ta reda på Thomas eller hur! Varför t ex inte göra en enkät till alla medlemmar om just detta etc!
Om LTS har över 1000 medlemmar så kan styrelsen kanske delegera/låna ut testmaterial till fler medlemmar för utvärdering än som nu endast till en liten,liten utvald klick! Såg nu t ex på LTS hemsida att en speciell person återigen "kraftigt" skall framträda i nästa nummer av Molt!
Varför inte helt enkelt ge ut en bilaga i denna persons namn, kalla den gärna t ex I*** dagbok! Till sist så är det nästan patetiskt att läsa annonsforumet på LTS,där köper/säljer man nästan endast DiaNa och Sentec PA9 samt Nad 208.Om nu dessa är så fantastiska som flera LTS:are tycker varför kan LTS inte göra en reproduktionserie av dem, patenten har väl sedan länge gått ut, så det borde ju vara tillåtet!
Mvh
Kenth
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/01/08 :  22:44:41  Show Profile Send ekman a Private Message
quote:
Såg nu t ex på LTS hemsida att en speciell person återigen "kraftigt" skall framträda i nästa nummer av Molt!
Varför inte helt enkelt ge ut en bilaga i denna persons namn, kalla den gärna t ex I*** dagbok!



*ASG* =)))) har det inte sett ut så sen 80-talet
Go to Top of Page

Patrik
Aston Martin

613 Posts

Posted - 2003/01/08 :  23:04:34  Show Profile Send Patrik a Private Message
Majjen03,

Har också varit på LTS om att testa fler pryttlar och framförallt fler moderna saker.

Det vi lätt glömmer är att LTS är en idéell förening som är beroende av insatser från frivilliga. Som jag förstått det så är det inte bara tillåtet och frivilligt, utan även högst önskvärt att flera personer testar apparater. Så det är egentligen bara att LTS-medlemmar såsom du ställer upp och börjar göra tester.

När det gäller just Knoppen så tycker jag mig se att han bidragit stort i testandet av _fler_ apparater då han har gjort ett antal grupptester till skillnad mot de flesta andra som gjorts (dvs varje test bli inte bara test av _en_ apparat).

Att Öhman är väldigt dominerande i MoLt kanske inte är så konstigt om man tänker att han förutom ordförande är med i tekniksektionen samt ställer upp och svarar på frågor från medlemmar. Återigen, såsom jag förstår det så mottages matrial från andra med stoooor tacksamhet. Kanske kan du, eller jag eller någon annan, bidra med något?

Alternativet är att anställa någon som gör precis det som medlemmarna vill. Men då gissar jag att medlemsavgiften skulle behöva ändras...

Bara mina 0.02€...


[green]It's all about the music![/green]
Go to Top of Page

Conan
Member

525 Posts

Posted - 2003/01/08 :  23:11:09  Show Profile Send Conan a Private Message
Vad gäller faktainnehållet i ett enstaka nummer av MoLT är jag säker på att det överträffar två fulla årgångar av de två ordinarie hifi-tidningarna vi har begåvats med i det här landet. Att man sen inte orkar med att testa apparater i samma takt som de kommersiella tidningarna är väl inte så konstigt med tanke på att föreningen är helt ideell.

Vad gäller framtagandet av apparater har LTS tagit fram (för att bara nämna några) specialserier av Sentec RIAA:n, NHT-element till Subbasen, specialelement från Seas till två fullregisterhögtalarserier och just nu är ett försteg på gång. Ganska bra för en medlemsförening, tycker jag...

Du verkar ju vara medlem, Majjen03 (för du sitter väl inte på biblan & smygläser annonserna =0)). Varför inte anmäla dig som apparattestare på direkten om det är nåt du känner att du vill ha testat? Ekman hjälper nog till vad det verkar...

Militant Ljudrättsaktivist
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/01/08 :  23:15:24  Show Profile Send ekman a Private Message
visst vet du jag hjälper till =) bara att ringa alla ltsare som importerar hifisaker så tar vi deras och öhmans produkter och ger alla 5stjärnor sen är vi klara
Go to Top of Page

Conan
Member

525 Posts

Posted - 2003/01/08 :  23:48:12  Show Profile Send Conan a Private Message

Militant Ljudrättsaktivist
Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2003/01/09 :  00:46:02  Show Profile Send mag a Private Message
quote:
Jag var kanske lite väl grinig mot Knoppen han är ju trots allt inte hela LTS! Jag menade inte alls att göra ett personligt påhopp mot "Knoppen", utan mer mot "branchen"som han företräder etc.
När det gäller vilka märken,vilka tester samt hur ofta etc som medlemmar i LTS mfa vill läsa om är ju lätt att ta reda på Thomas eller hur! Varför t ex inte göra en enkät till alla medlemmar om just detta etc!
Om LTS har över 1000 medlemmar så kan styrelsen kanske delegera/låna ut testmaterial till fler medlemmar för utvärdering än som nu endast till en liten,liten utvald klick! Såg nu t ex på LTS hemsida att en speciell person återigen "kraftigt" skall framträda i nästa nummer av Molt!
Varför inte helt enkelt ge ut en bilaga i denna persons namn, kalla den gärna t ex I*** dagbok! Till sist så är det nästan patetiskt att läsa annonsforumet på LTS,där köper/säljer man nästan endast DiaNa och Sentec PA9 samt Nad 208.Om nu dessa är så fantastiska som flera LTS:are tycker varför kan LTS inte göra en reproduktionserie av dem, patenten har väl sedan länge gått ut, så det borde ju vara tillåtet!



Ta ut handen ur arschlet och ta tag i det du iriterar dig på det är det man gör i en förening . Att gnälla på dom få som lägger ner en massa tid är riktigt dåligt . Istället för att gnälla så kan du skriva egna artiklar och testa saker det skulle garanterat uppskattas av den "utvalda klicken".

Så Kenth när kommer första testen eller artikeln

edit: LTS styrelse har inte annat att låna ut än ur sina egna anläggningar, hifi grossister är vad jag förstår i allmänhet negativa till att låna ut prylar till LTS.

edit2: Du får ursäkta min ton men se , fast jag blir faktiskt lite sur när folk gnäller på det här viset.

Mvh

//Magnus

Born to lose -Live to win
Foto: www.geocities.com/fatalpath

Edited by - mag on 2003/01/09 00:51:59
Go to Top of Page

Majjen03
Ej medlem längre

772 Posts

Posted - 2003/01/09 :  08:12:12  Show Profile Send Majjen03 a Private Message
quote:
Originally posted by mag

quote:
Jag var kanske lite väl grinig mot Knoppen han är ju trots allt inte hela LTS! Jag menade inte alls att göra ett personligt påhopp mot "Knoppen", utan mer mot "branchen"som han företräder etc.
När det gäller vilka märken,vilka tester samt hur ofta etc som medlemmar i LTS mfa vill läsa om är ju lätt att ta reda på Thomas eller hur! Varför t ex inte göra en enkät till alla medlemmar om just detta etc!
Om LTS har över 1000 medlemmar så kan styrelsen kanske delegera/låna ut testmaterial till fler medlemmar för utvärdering än som nu endast till en liten,liten utvald klick! Såg nu t ex på LTS hemsida att en speciell person återigen "kraftigt" skall framträda i nästa nummer av Molt!
Varför inte helt enkelt ge ut en bilaga i denna persons namn, kalla den gärna t ex I*** dagbok! Till sist så är det nästan patetiskt att läsa annonsforumet på LTS,där köper/säljer man nästan endast DiaNa och Sentec PA9 samt Nad 208.Om nu dessa är så fantastiska som flera LTS:are tycker varför kan LTS inte göra en reproduktionserie av dem, patenten har väl sedan länge gått ut, så det borde ju vara tillåtet!



Ta ut handen ur arschlet och ta tag i det du iriterar dig på det är det man gör i en förening . Att gnälla på dom få som lägger ner en massa tid är riktigt dåligt . Istället för att gnälla så kan du skriva egna artiklar och testa saker det skulle garanterat uppskattas av den "utvalda klicken".

Så Kenth när kommer första testen eller artikeln

edit: LTS styrelse har inte annat att låna ut än ur sina egna anläggningar, hifi grossister är vad jag förstår i allmänhet negativa till att låna ut prylar till LTS.

edit2: Du får ursäkta min ton men se , fast jag blir faktiskt lite sur när folk gnäller på det här viset.

Mvh



Hej Mag!

Mitt arschel är nog mindre än ditt jag får inte in hela handen i mitt, ditt kanske är mer tränat för sådant vad vet jag.
Du har inte själv funderat över varför hifibranchen inte gärna lånar ut något till LTS! Jag har redan på 80-talet erbjudit mig att testa apparater till föreningen, tyvärr så var inte mina förslg till apparater intressanta då för att de var från Japan!
Denon är ju från Japan och dessa gillar ju den "nya" ledningen så föreningen har väl gått lite framåt sedan dess. Har också sedan dess erbjudit artiklar vid några tillfällen utan att ens få svar!
Om LTS var en helt ideel organisation så skulle väl inte medlemspriset behöva vara över 200 kr/år eller hur. För dessa pengar bör föreningen åtminstånde kunna få ut sina 4 nummer av Molt/år i tid!
Jämför man t ex Hifi&musiks pris per tidning så ser man ju att den såkallade Ideèla föreningens och den kommersiella tidningens pris är snarlikt, dock så är H&M tidning säkerligen betydligt dyrare att framställa med färg etc.
Själv är jag inte så intresserad att testa 20 år gammla produkter när det finns så mycket nytt på marknaden! Kan dock ibland vara kul att läsa om en jämförelse med en gammal t ex Nad 3020 och en nyare Pioner etc! Lts fyller väl sin mission som ett musikinstrumentens konservatorium, kanske tekniska museet kunde få lite "nya" ideer från föreningen etc.
Varför är jag då medlem av LTS kan man ju undra? Jo därför att jag och en kamrat vart "värvade" under Stockholmsmässan under parollen att där något intressant händer där är LTS!
Det som dock är positivt i LTS är att deras artiklar etc håller högsta tänkbara tekniska nivå, således är det bara innehållet som bör moderniseras anser jag.
Mvh
Kenth
Go to Top of Page

n/a
deleted

552 Posts

Posted - 2003/01/09 :  09:50:53  Show Profile Send n/a a Private Message
quote:
således är det bara innehållet som bör moderniseras anser jag.
För en utomstående betraktare verkar det vara organisationen och dess principer som behöver moderniseras...Diskriminering och föruppfattade meningar är väl knappast nåt att leva efter idag?

Verkar också inte så roligt med en förening som skäller ut de medlemmar som vill ha bättre valuta för sina pengar och efterlyser förnyelse. Jag läste tidigare att LTS har 1000 st medlemmar, om alla betalar 200:-/år så blir det ju ganska mycket pengar. Knappast en ideell förening... Borde det inte räcka till några nya apparattester också? Jag kan också upplysa om att det har hänt en del positivt med Japanska apparater (föutom Denon) de senaste 10-15 åren också.

Jag förstår definitivt om tillverkarna inte vill låna ut sina apparater till LTS för test. De flesta tillverkare lyssnar ju fram sina produkter för att de ska låta bra rent subjektivt. Att konstruera apparater bara för att de ska mäta bra är nog inte så svårt om man bortser från de musikaliska aspekterna. Lyssna först, mät sedan är nog ett bättre sätt. Att få sina apparater testade av en organisation som till stor del utgår från föruppfattade meningar och kontrollerade åsikter är väl knappast roligt heller...
För så uppfattar jag själv LTS, en tveksam organisation, hårt toppstyrd med många föruppfattade åsikter och värderingar.

Därför är det mycket positivt att det finns medlemmar som vågar ifrågasätta och söka förnyelse. Stå på er!!! Det blir sällan bra när samma personer med samma gamla principer styr skutan år efter år...

Man borde inte sova.
Go to Top of Page

Nagref
Member

113 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:33:49  Show Profile Send Nagref a Private Message
Nu har jag levt efter principen att bara verka på diy-delen men jag kan göra ett lite undantag idag.

quote:
Originally posted by Stefan007


Jag läste tidigare att LTS har 1000 st medlemmar, om alla betalar 200:-/år så blir det ju ganska mycket pengar. Knappast en ideell förening...


De lite mer exakta siffrorna är 800 medlemmar och 240kr. Det ger en liten slant men eftersom produktion och distribution av vår tidning kostar en bit över 40kkr per nummer så blire inte mycket kvar.

Dessutom har summorna inget med att göra om det är en ideell förening eller inte. Det betyder bara att man inte har något vinstsyfte.

quote:

Lyssna först, mät sedan är nog ett bättre sätt.



Kul att du tycker det för det gör vi också!

Våra tester går nämligen ut på att lyssna på apparaterna och sedan kanske kanske försöka få klarhet i varför de låter som de gör genom mätningar.

Vh
/anders

Assisterar Holographic Audio och Larsen Hifi
VD för Acoustic Landscape
R&D-ansvarig för Acoustic Illusion
Go to Top of Page

Terminator
Moved on...

1124 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:37:36  Show Profile Send Terminator a Private Message
quote:
Originally posted by Stefan007

quote:
således är det bara innehållet som bör moderniseras anser jag.
Jag läste tidigare att LTS har 1000 st medlemmar, om alla betalar 200:-/år så blir det ju ganska mycket pengar. Knappast en ideell förening...



Det är inte medlemsavgiftens storlek som avgör huruvida en förening är ideell eller ej. Det är förenings syfte som avgör det (om den drivs med vinstintresse, generera avkastning åt sina medlemmar och liknande så är den inte ideell).

Edit: Allbyggaren hann tydligen före mig...

Edited by - Terminator on 2003/01/09 10:39:29
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:39:10  Show Profile Send ekman a Private Message
om den drivs i syfte att generera vinst åt en eller ett par stycken medlemmar men utger sig för att vara ideell vad är den då =))))
Go to Top of Page

Nagref
Member

113 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:40:23  Show Profile Send Nagref a Private Message
quote:
Originally posted by ekman

om den drivs i syfte att generera vinst åt en eller ett par stycken medlemmar men utger sig för att vara ideell vad är den då =))))


Vilka medlemmar tänker du på då och vilka vinster skulle dessa ha gjort?

Assisterar Holographic Audio och Larsen Hifi
VD för Acoustic Landscape
R&D-ansvarig för Acoustic Illusion
Go to Top of Page

Terminator
Moved on...

1124 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:41:21  Show Profile Send Terminator a Private Message
quote:
Originally posted by ekman

om den drivs i syfte att generera vinst åt en eller ett par stycken medlemmar men utger sig för att vara ideell vad är den då =))))



Kanske en hybrid av ideell och ekonomisk förening?
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/01/09 :  10:45:46  Show Profile Send ekman a Private Message
tja i princip alla produkter som lts rekomenderar importeras av eller görs av LTS eller ltsmedlemmar

ino sdfötter nht fosgate need i go on???
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.69 sekunder. Snitz Forums 2000