HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Självmordsgrillning?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2009/04/02 :  18:28:11  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Nu är det riktig vår här nere på Österlen, dax att grilla ...

Blev sugen på helgrillad kyckling, inköpte en färsk hel kyckling från Kronfågel, men kom att tänka på senaste veckans tidningsrubriker .

Nästa inlägg kommer antingen från akuten eller förhoppningsvis här hemma i från.

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben

7802 Posts

Posted - 2009/04/02 :  18:32:48  Show Profile Send Fuling a Private Message
Sitter här och är däst efter en rejäl kycklingmiddag, mig veterligen utan glaskross men med en rejält gräddig pepparsås till

"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet"
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2009/04/02 :  19:01:27  Show Profile Send B-200 a Private Message
Som min mor alltid sa: lite skit rensar magen

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6794 Posts

Posted - 2009/04/02 :  19:16:44  Show Profile Send Bubbel a Private Message
Det är överdriven glasfobi just nu i morgon blir det kyckliggryta med en rejäl dos av mango chutney .

anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

Maruder
Member

240 Posts

Posted - 2009/04/02 :  19:42:37  Show Profile Send Maruder a Private Message
Med tanke på all skit som är i maten nuförtiden så gör nog inte lite glas så stor skillnad
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2009/04/02 :  20:29:31  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Ibland tar jag mig ett glas till maten...

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/02 :  20:59:28  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Industrikyckling är en ganska vedervärdig produkt. Vit och torr i köttet, smak av.... ja, vadå? Frigolit?

Stordriftuppfödd, samlas ihop inför slakt av maskiner, massdöd i rutschkana med CO2 och den framavlade bastard-varianten av djuret är enbart framtagen för att växa snabbt.
Blir den vuxen kan den inte gå och den uppnår sin slaktvikt på 35 dagar !

Enda orsaken att kyckling säljs mer och mer är priset. Stordrift är billigt. Nu finns det kycklingburgare, chicken nuggets, kycklingkorv

Får man i vanlig ödmjuk form föreslå det enda alternativet som kan avnjutas med både gott samvete och med bättre smakligt resultat (och garanterat fri från glasbitar från djurrätsaktivister)

http://www.bosarpkyckling.se/

mvh
pekpinnen sladd



www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2009/04/02 :  21:18:17  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Sköljer man av fågelfan torde glasbitarna följa med. Tryggt att SÄPO är med och utreder.
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2009/04/02 :  21:48:02  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
, ingen glaskrydda, helgrillad kyckling i en Webergrill är outstanding.

Och det här skriver jag hemma från min egen dator, och inte från en moddad hjärt-lungmaskin på akuten .

Kan hålla med Hi-Fi Consult, de industriuppfödda kycklingarna har sina begränsningar, har själv fött upp ungtuppar, 2,5-3,5 kg, en viss skillnad är det, men upplevde att konsistensen på köttet inte var så stor som framhävs, det är nog mer etiken som gör skillnaden.

Märk väl, det är stor skillnad på kyckling som importeras från Thailand och processas i Holland, och på kycklingar som är uppfödda i Sverige, sedan att slakten av djuren sker på samma sätt är av mindre betydelse, för de dör i vilket fall som helst.

Den stora skillnaden är tydligen om det är en maskin som klipper av huvudet eller om det är en Kravyxa som hålls av en människa, skillnaden är att kyllingen i fabriken är bedövad av CO2, medan den humant avlivade, där avskiljes huvudet när djuret är medvetet...

Har sett "kycklingtröska" in aktion, djuren lider inte, men det ser väldigt otrevlig ut.

Att tro att Kravavlivadedjur har haft en bättre död är ganska naivt, och att tro att de har haft ett bättre liv kanske stämmer, men det gäller inte de som har blivit sjuka under tiden, de får inte behandlas med antibiotika samt inte behandlas i förebyggande syfte mot coccodios eller andra artspecifika sjukdommar, antingen så får de självdö eller så får de avlivas i förtid.

Har tyvärr sett för mycket av den "humana" uppfödningen och slakten av djur.

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Marina Jansson
Member

2328 Posts

Posted - 2009/04/02 :  23:04:15  Show Profile Send Marina Jansson a Private Message
Gott att se ditt inlägg efter den skrämmande inledningen på tråden!

Det blir en Weber till sommaren. Nu får det vara nog med plagiat.

Waf, Waf!

Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2009/04/02 :  23:07:00  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
quote:
Har sett "kycklingtröska" in aktion, djuren lider inte, men det ser väldigt otrevlig ut.


Nammnet säger väl det mesta

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Marina Jansson
Member

2328 Posts

Posted - 2009/04/02 :  23:30:48  Show Profile Send Marina Jansson a Private Message
Jag är född och uppvuxen på landet, med morfar som slaktare.
Det finns ingen särskilt "snygg" hantering av djur som ska avlivas. Blodet skvätter, djur skriker och ramlar och sprattlar eller flaxar.
Grisslakt, nötkreaturslakt eller fågelslakt är slaskigt och smutsigt. Det hör liksom till. Man får ha stövlar på sig på logen för blodet rinner, det som inte mormor hinner samla upp.
Så gick det iaf till för 30-40 år sen när de fortfarande levde och var verksamma i branschen. Men hemslakt går väl till på liknande vis idag.

PG, se nu vad din tråd frammanar för minnen hos mig. Ska jag ens kunna sova i natt?

Waf, Waf!

Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/02 :  23:47:22  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
PG skrev:

Kan hålla med Hi-Fi Consult, de industriuppfödda kycklingarna har sina begränsningar, har själv fött upp ungtuppar, 2,5-3,5 kg, en viss skillnad är det, men upplevde att konsistensen på köttet inte var så stor som framhävs, det är nog mer etiken som gör skillnaden.

Smaken är helt klart bättre på en kyckling som fått kravmärkt foder och kunnat växa upp under mer normal tid innan den slaktas. Den sort som föds upp på Bosarp är dessutom inte av den snabbväxande typen. De skulle inte kunna gå om de levde så länge som djuren på Bosarp...

Som grädde på moset och extra fin krydda kommer etiken
Det är sorgligt att den skall stå så lågt i kurs hos uppfödare.

Märk väl, det är stor skillnad på kyckling som importeras från Thailand och processas i Holland, och på kycklingar som är uppfödda i Sverige, sedan att slakten av djuren sker på samma sätt är av mindre betydelse, för de dör i vilket fall som helst.

Min pappa brukade säga: man skall aldrig jämöra med det som är sämre. Då kommer man aldrig framåt. Det är STOR skillnad på en Bosarpkyckling och en broiler från guldfågel eller vad de heter.

Den stora skillnaden är tydligen om det är en maskin som klipper av huvudet eller om det är en Kravyxa som hålls av en människa, skillnaden är att kyllingen i fabriken är bedövad av CO2, medan den humant avlivade, där avskiljes huvudet när djuret är medvetet...

Skillnaden i realiteten är lador med 20 eller 30 tusen kycklingar på ett golv inomhus med automatisk utfordring. Med en ras som enbart är framavlad för att ge hög tillväxt och köttproduktion, ofta med hjärtfel då aveln inte tar hänsyn till djurens kondition, höftledsfel är vanliga och en i övrigt helt vidrig miljö.

Jämför det med en miljö där kycklingarna går utomhus dagtid och får bete sig som kycklingar under hela sitt korta liv (dubbelt så långt som broiler-djuren).

Det är skillnaden. Inte om de är bedövade av C02 när de dör eller var yxan kommer ifrån.

Har sett "kycklingtröska" in aktion, djuren lider inte, men det ser väldigt otrevlig ut.

Att tro att Kravavlivadedjur har haft en bättre död är ganska naivt, och att tro att de har haft ett bättre liv kanske stämmer, men det gäller inte de som har blivit sjuka under tiden, de får inte behandlas med antibiotika samt inte behandlas i förebyggande syfte mot coccodios eller andra artspecifika sjukdommar, antingen så får de självdö eller så får de avlivas i förtid.


Tillhör stordriftens vansinnestankar. Medicinera i förtid, i fall att.

Jag tror att chansen att ett djur får en "bättre" död är hundrafallt större om det sker inom de gårdar och slakterier som jobbar med ekologiska produkter. Så fort ett djur är en produktionsenhet eller X antal kg blivande produkt/pengasumma så ökar risken för att man också behandlar dem som något annat än djur.

Har tyvärr sett för mycket av den "humana" uppfödningen och slakten av djur.

Jo, humanuppfödning är inget vidare.
Den "humana" varianten på uppfödning är den där kor står kedjade inne på en plätt 12 månader per år, skiter och pissar bak, mjölkas under och utfodras framifrån. Det var ett riktigt humanperspektiv (sen kom de där märkvärdiga eko-folket och krävde en massa löjliga regler...)

Jag tror du blandar ihop tyck-synd-om-djuren-ungdomarna med de som har lite koll på naturen och alltid slagits för att både människor, djur och natur skall sluta lida av den "humana" varianten av att bruka djur och natur.

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2009/04/03 :  01:11:35  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
quote:
Smaken är helt klart bättre på en kyckling som fått kravmärkt foder och kunnat växa upp under mer normal tid innan den slaktas. Den sort som föds upp på Bosarp är dessutom inte av den snabbväxande typen. De skulle inte kunna gå om de levde så länge som djuren på Bosarp...


Hur vet du det?

Kycklingar som grisar, de omvandlar aminosyror (proteiner) från växtriket, spannmål, raps, ärtor mm. mm. till muskler, vilket vi som människor avnjuter som bröstfileer, kotletter, skinkstek och lite annat smått och gott.

Har svårt att förstå resonemanget, jag vet inte hur insatt Du är i kycklinguppfödning, tycker du att Bosarpkycklingar har haft ett bättre liv innan de dog, så är det OK.

Men, vad är det som säger att en KRAVkyckling har levt ett bättre liv?

Jag har tyvärr sett motsattsen, i min profession.








Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/03 :  07:10:51  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Hur vet du det?

Nu får du läsa länken till Bosarp, den enda Kravmärkta produktionen av kyckling i hela landet. Frigående, utegående (!) djur i små grupper av en ras som inte är felavlad och inte har växtvärk, hjärtfel och orkar gå själv alla sina levnadsdagar.

Kycklingar som grisar, de omvandlar aminosyror (proteiner) från växtriket, spannmål, raps, ärtor mm. mm. till muskler, vilket vi som människor avnjuter som bröstfileer, kotletter, skinkstek och lite annat smått och gott.

Du menar att djuren mer är en tillfällig omvandlingsstation av kemisk art som med arbete och investering ger avkastning? Dvs en produktionsenhet.
Varför skulle deras välbefinnande och behov av naturligt beteende räknas bort, hur tänker man då?

Men, vad är det som säger att en KRAVkyckling har levt ett bättre liv?

Jag har tyvärr sett motsattsen, i min profession.


När var du på Bosarp? Eller menar du månskensbönder utan kunskap? Då kan jag tänka mig att du - liksom jag - sett en hel del knasigheter i dalteriets och förmänskligandets tecken men det är ju inte riktigt det vi pratar om här.

Nu pratar vi om kunnigt folk som hela tiden får gå före och ta en massa skit av självgoda bakåtsträvare till bönder som vill fortsätta bespruta, dika skogen, göra granåker på sankmark, täckdika arealer stora som hela kommuner och alltid hävdar att de är snälla mot djuren när de måste ha sin antibiotika bara utifall att...

Det handlar om inställning till djur och natur och kommande generationer. Nu polemiserar jag hårt men det är inte mot dig som yrkesman PG, jag har aldrig träffat din gård

Men produktionsenhetstanken måste tonas ned bland de som gör vår mat. Jag har inget att invända mot att vi äter kött och man skall inte ta med djuren in i huset men det är massor kvar att göra innan alla djur får ett drägligt liv den korta tid vi håller dem.

Jag äter gärna Krav-kött (du anade nog det ) och även från grisar som haft kul i lera och bott i små hus utomhus. Har du provat?

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2009/04/03 :  07:44:46  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
Hittar inget om att dom ska vara dom enda i landet med KRAV kyckling ?
Intressant ämne det här :-)
Hörde på radion för inte så länge sedan att bönder som var mer personliga mot sina kossor, gav dom ricktiga namn så fick ut ganska mycket mer mjölk än bönderna som var helt opersonliga.

Minns inte hur många liter per år det var men det var ganska många!
Men en storproducent kan ju inte det av förklarliga skäl.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/03 :  08:50:10  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Johan: Jag läste det för några år sedan när jag första gången började leta kyckling som jag ville äta. När jag nu söker på Kravs egen hemsida under "kyckling" kommer bara två gårdar upp och det är Bosarp och granngården till dem.

Enligt denna artikel
http://www2.ekolantbruk.se/pdf/3485.pdf (s. 5)
så är granngården kontrakterad av Bosarp. Så jag tror de (två) är ensamma.

Synd att kycklingarna får gå inne innan de löst problemet med fågelinfluensan.

I denna artikel tas flera grundproblem upp
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2042437.svd

Jag har också en länk från föreningen djurens rätt, den är för läskig och förmodligen inte helt överensstämmande med svenska förhållanden. Men den stämmer säkert bra på det mesta importerade BILLIGA kötet och allt färdiglagat importerat.

http://twitter.com/DjurensRatt/status/1338423997

Nyttig, billig, smal kyckling till middag idag, fredag

mvh



www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/

Edited by - Hi Fi Consult on 2009/04/03 08:51:37
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2009/04/03 :  08:56:17  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
Jag passerar rätt ofta Revinge som ligger precis mittemellan Veberöd och Harlösa. Där går "massor" (tusentals?) med kossor fria på jätteytor. Ibland ser man hela gänget i fjärran på de vida fälten, men ibland (senast förra veckan) är de mitt på vägen för att gå mot nya mål. Det tar, utan överdrift, minst tio minuter att passera när "kossornas vandring" korsar vägen.

Men, varje gång detta händer tänker jag att - wow, dessa kossor vet inte hur bra de har det, det ser helt enkelt fantastiskt fint och härligt ut. Jag tycker det är avslappnande att stanna bilen och bara titta på när de korsar i sakta mak precis framför och bakom bilen.

Artphotography
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2009/04/03 :  12:55:23  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Håller med Sladd. Detaljer hit eller dit, men kött/mat-djur behandlas långt från alltid rätt eller jyste.

Jamie har haft sina dragningar med hemska bilder från England, diskuterat kopplingar till EU-regler om hur många djur som får gå inom en viss area (typ 1 m2), Gordon R har gjort samma sak.

Två böcker rekommenderas i ämnet, Äkta Vara och Den Hemlige Kocken.

mvh
// Engelholm som sedan ett år tillbaka gått ifrån alla konstlade "lätt- eller light-produkter", alltid läser innehållsförteckning inför köp, väljer bort kemi-socker...som tycker Nyckelhålsmärkningen tappat greppet...med massor mera mat-irritations-moment.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2009/04/03 :  13:01:00  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Måste få dra en riktig djuravlivningshistoria, men först en åsikt.

Jag tycker det är stor skillnad .. det är enorm skillnad på fryst kyckling och färsk kyckling.
Om kravmärkt. Det finns inget som säger att krav-produkter är "bättre" än ickekrav, bara att man har en sorts spårbarhet i allt som finns att spåra. Kompisen körde kravhonung vilket innebar att han inte fick använda kupor av viss sort, var tvungen att köpa kravsocker och betala 2000:- för en kravlicens. Hna tog som exempel på kravodlade morötter där det var helt OK att köra runt med traktor som spred sitt diselsot över mörätterna och gnugga av sig lite carcinogena gummirester i jorden.


Historien:
En jobbarkopis kom gående på grusvägen utanför Nybro där han bodde när han fick höra ett djävla oväsen. Han lokaliserade det till ett äldre par (som hette Maria och Josef, SANT!) och deras lilla gård. Josef skulle till att ha ihjäl en gris, ett jobb som är ett typiskt 3-mannajobb. Kompisen hjälpte till att fånga grisen och ha ihjäl den alltmedan grisen skrek ut sin dödsångest i den småländska granskogen.
Josef hanterade vant slaktmasken och grisen kom att hastigt lämna det jordiskaoch det blev MYCKET TYST.
Då slogs fönstret upp i parets hus och hustrun tittade och ropade:
- Josef, kom genast in mä da och hjälp ma sätta opp varpen!!!
Josef konstaterade tungt:
- De ble ente tyst ändå. Sedan tittade han på slaktmasken och sedan på hustrun och gick in .... (utan slaktmask).


Ed. Tillägg:
quote:
Engelholm som sedan ett år tillbaka gått ifrån alla konstlade "lätt- eller light-produkter", alltid läser innehållsförteckning inför köp, väljer bort kemi-socker...som tycker Nyckelhålsmärkningen tappat greppet...med massor mera mat-irritations-moment.
Inga hel- eller halvfabrikat hos oss

Edited by - soundbrigade on 2009/04/03 13:05:34
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2009/04/03 :  13:19:21  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Vi har numera nätan utrotat hel- och halvfabrikaten hos oss också...Har en noll-vision i år!

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/03 :  14:44:58  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Soundbrigade:

Jag tycker det är stor skillnad .. det är enorm skillnad på fryst kyckling och färsk kyckling.

Japp

Om kravmärkt. Det finns inget som säger att krav-produkter är "bättre" än ickekrav, bara att man har en sorts spårbarhet i allt som finns att spåra.

Klart dom är bättre. Det är därför Krav finns. Bättre mat, inga gifter, kretsloppstänkande (ingen konstgödsel bl a), regler om djurhållning osv i en ganska lång rad...

Kompisen körde kravhonung vilket innebar att han inte fick använda kupor av viss sort, var tvungen att köpa kravsocker och betala 2000:- för en kravlicens.

han berättade väl varför det fanns regler om kuporna? (det var ju bara kupor, det är ju bara en yxa, de skall ju ändå dö, du känner ingen skillnad på smaken och sådär kan man fortsätta med okunskap i evighet)

Om han skall vara Krav-certifierad så är det ganska självklart att han måste använda Kravsocker för vintern. Det gör jag själv både hemma och i butiken, utan undantag. Prisskillnaden är försumbar och nyttan är stor.

När det gäller biodling så finns det regler även om vaxet som kan innehålla fel ämnen, du får inte lov att bekämpa med billigaste och farligaste kemiska ämnena och så får kuporna inte flyttas ut till konventionellt odlade spannmålsarealer utan på kravodlad mark eller naturmark.

Och så var Krav inte gratis fast han hade tänkt ta en femma extra för märket per burk. Elände

Hna tog som exempel på kravodlade morötter där det var helt OK att köra runt med traktor som spred sitt diselsot över mörätterna och gnugga av sig lite carcinogena gummirester i jorden.

Den traditionella morotsodlingen skulle vara ... *host* ... bättre på något sätt alls? Ta ovanstående och lägg till bekämpningsmedel, konstgödsel, ingen koll på vad man ev tvättar grönsakerna med osv...

Carciogena gummirester ned i jorden

Den var åtminstone fantasifull!

Engelholm: Akta dig, du hamnar snart i pekpinnefacket du också. För övrigt borde Fenylalanin jämte Sukralos och all annan skit bort. Punkt.

Dan: Kor är flockdjur, det där borde alla kor som föds få uppleva som vardag i mån av årstid.

Vi hade grisar en gång. Två stycken som levde på ett hektar med en lösdrift på kortsidan stallet. Det var utan jämförelse det bästa grillköttet jag haft.
Slakten gick lugnt till med en van hemmaslaktare som sköt dem bakom knuten en och en. De hann aldrig ens misstänka något.

Men att stå med fogsvans och dela den upphängda kroppen var lite läskigt bara timmen efter att man sett dem leka i hagen...

Om nu någon trodde att jag var gullegull-aktivist

Apropå human-tanken, dvs hur vi människor tänker. Vet ni vad de huvudsakligen planterar i södra sverige efter att Gudrun skövlat det mesta?

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2009/04/03 :  14:54:22  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Engelholm: Akta dig, du hamnar snart i pekpinnefacket du också. För övrigt borde Fenylalanin jämte Sukralos och all annan skit bort. Punkt.

Trodde jag va direkt-kvalificerad till det facket...

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2009/04/03 :  16:15:03  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
quote:
Jag passerar rätt ofta Revinge som ligger precis mittemellan Veberöd och Harlösa. Där går "massor" (tusentals?) med kossor fria på jätteytor. Ibland ser man hela gänget i fjärran på de vida fälten, men ibland (senast förra veckan) är de mitt på vägen för att gå mot nya mål. Det tar, utan överdrift, minst tio minuter att passera när "kossornas vandring" korsar vägen.

Men, varje gång detta händer tänker jag att - wow, dessa kossor vet inte hur bra de har det, det ser helt enkelt fantastiskt fint och härligt ut. Jag tycker det är avslappnande att stanna bilen och bara titta på när de korsar i sakta mak precis framför och bakom bilen.


Visst e det häftigt att se :-)
Fast har man brottom då är det nära till burgare


Hi Fi Consult
Jag kollade bara på deras hemsida då jag trodde att dom skulle nämna det där.

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD

Edited by - johan.björklund on 2009/04/03 16:16:01
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/04/03 :  17:18:56  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Johan: jo, jag förstod, jag läste det där själv en gång men hittar det inte nu.

Apropå humant tänkande: Gudrun sopade ned stora delar av "skogen" eftersom den är planterad och av en sort som inte växer naturligt i sådan omfattning i södra sverige.

Den är dock lätt att plantera och det finns efterfrågan så why not, grönt guld, gör om allt till en granåker.

Sen kommer den där stormen som alltid kommer med jämna mellanrum (fast med mer än en mansålders mellanrum och då blir människan stendum) och sopar bort rubbet.

Nu planterar man GRAN igen

sorry utvikningen. Vid min gamla gård söder om Grythyttan har de 9 vargar i en flock nuförtiden. Jag saknar gården och ännu mer nu. Tänk att få höra dem en natt!!

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2009/04/03 :  19:44:34  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
HiFi-konsulten: Min poäng, för den hade du ju lyckats missa med 7 ljusår, är att Kravmärkt BARA betyder att man man följer en speciell agenda OCH att man betalar KRAV nån sorts licensavgift.
Om man odlar eller hanterar matvaror på samma sätt som kravmärkt MEN INTE BETALAR LUSAVGIFTEN till KRAV, kan man INTE kravmärka fastän (det stavas faktiskt så, gubbs!) man har följt protokollet. Och som ette exempel på hur vansinnigt det är med KRAV-märkt är att det är helt OK att köra diseltraktorer med droppande oljetråg och cancerhjul utan att någon protesterar ....


Undran: noterar att du har en besynnerlig och ganska otrevlig vana att hugga på mig utan egentlig anledning, eller är det mitt engagemang att få "kravmärkta" HiFi-produkter som väckt din aversion mot mig och mina inlägg???
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.68 sekunder. Snitz Forums 2000