HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Audiovector S3 Super
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

OcA
Member

2184 Posts

Posted - 2008/04/09 :  12:29:34  Show Profile Send OcA a Private Message
Det var Norrköping. Har alltid fått väldigt bra service hos dem oavsett om det stått Hifi-Klubben på skylten, eller Lefflers. En riktigt trevlig affär där man lätt kan prata bort ett par timmar med personalen (som för övrigt är väldigt kunniga).

Rummet är ju egentligen det som påverkar mest, så man ska inte dra för stora växlar på en provlyssning, men själva grundkaraktären sitter ju där så att säga.


Dator -> Sony TA9000ES -> Mackie M1400x2 -> JBL! LS60 + dubbla tappade horn = konsert hemma!
Go to Top of Page

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2008/04/09 :  16:44:23  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
quote:
Lyssnade även på storebror i samma serie, men för "min" musik (rock, metal) så blev det lite för högupplöst och skramligt med den förfinade diskanten. Gillade den lite mindre detaljerade i lillebror bättre.
En mera högupplöst diskant skall på intet vis upplevas som skramlig, det är snarare tvärtom att diskanter med lägre upplösning ofta låter platt, oinspirerande och hårt.

quote:
Att storebror i samma serie lät mer analytiskt är ju inte så konstigt
Det tycker JAG är konstigt, en dyrare högtalare i samma serie skall inte vara mera analytisk än en billigare, då har man misslyckats med konstruktionen. Betalar man mer skall man också få färre kompromisser i ljudet, inte tvärtom.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..
Go to Top of Page

OcA
Member

2184 Posts

Posted - 2008/04/09 :  17:59:50  Show Profile Send OcA a Private Message
Kan helt enkelt handla om mina ordval. S3 Super är inte lika detaljerad som storebror och därför "förskönar" den ljudet till viss del. Storebror plockar fram alla detaljer och på en skramlig rockplatta blir det just skramlet den plockar fram. Med bra inspelad musik var det ingen tvekan om vilken som lät bäst, men för min musik funkade lillebror bättre.

Så, nej storebror lät inte kallt, skramligt och analytiskt, snarare mer detaljerad och stramare vilket inte funkade med min musik. Sorry för taskigt ordval...

Dator -> Sony TA9000ES -> Mackie M1400x2 -> JBL! LS60 + dubbla tappade horn = konsert hemma!
Go to Top of Page

ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben

8776 Posts

Posted - 2008/04/09 :  18:07:17  Show Profile Send ztenlund a Private Message
Eller är det så att storebror är diskanthissad jämfört med lillebror för att låta mer imponerande och upplöst på fina inspelningar? Spontant skulle nog det vara min teori med tanke på de beskrivningar jag sett, även om det ska erkännas att jag inte lyssnat på någon av dessa högtalare. Någon egen uppfattning i sak kan jag alltså inte ha.

Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!
HiFiForum.nu's
Artikelregister | Regler
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2008/04/09 :  20:27:46  Show Profile Send FBK a Private Message
Du är inne på rätt spår ztenlund
Goldfinger!
Vet inte om du lyssnat på Audiovectors förra Mi-serie, men mycket av det som du skriver stämmer bra in på framför allt Avangarde, den dyraste modellen i serien. Lyssnar man på hela serien så märker man att ljudet har en tendens att bli ljusare och tyvärr mer skramligt desto dyrare modell det blir. Själv så tycker jag att alla låter ganska bra förutom då Avantgarde som låter allt för mycket diskant om och Super modellen är den klara höjdpunkten i serien.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

Goldfinger
Member

1797 Posts

Posted - 2008/04/09 :  21:17:54  Show Profile Send Goldfinger a Private Message
FBK: Ja uppenbarligen har Audiovector inte lyckats fullt ut med att integrera diskantåtergivningen med övriga register på avantgardemodellen, däremot(vad jag minns)är dom mera kontrollerade neråt i registret än sina billigare bröder.

Mäter det bra så är det iaf inte dåligt..
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2008/04/09 :  22:03:39  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Man ska vara lite försiktig med sina bedömningar av hur högtalare låter, vare sig det är positivt eller negativt. Det beror så mycket på rummet och kringutrustningen. Jag hyser inget tvivel om att AV säkert kan låta både som OcA och som FBK uppfattade dem, och det utan att ens lägga på personliga preferenser på ljudet.
Ett exempel: AV M3 Signature har beskrivits av ett flertal personer här på forumet som ljusa och tunna. Jag har själv uppfattat dem lite åt det hållet när jag spelade dem på längden i mitt rum och kombinerat med Arcam elektronik från tiden det begav sig (lite ljus) var det absolut inte bra. Därmed kombinerade jag dem med lite varmare elektronik (Vincent SV233). Jag har också hört dem beskrivas som bastunga där basen överväldigar mellanregistret. Något lite åt det hållet kan det också bli i mitt rum när jag spelar dem på tvären.
Sedan är det ju också så att samma uppställning i samma rum kan uppfattas på olika sätt av olika personer. Tur är ju det för annars hade vi antagligen haft ett väldigt litet utbud av tillverkare att välja mellan!

Missade ditt inlägg staffann,som var mycket bra sagt!
Goldfinger! Stämmer bra det, men samtidigt så är smaken som baken då man har träffat folk som älskar Avantgarde modellen.

Ursäkta allt OT OcA

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.27 sekunder. Snitz Forums 2000