HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Magnepan12
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

OcA
Member

2184 Posts

Posted - 2008/03/27 :  15:16:25  Show Profile Send OcA a Private Message
Någon som bor i hyffsad närhet av Norrköping som vill få hembesök? Är bra sugen på att lyssna på dessa! Lyssning i butik har jag lite svårt för, ett "riktigt" hem brukar vara mer rättvist och man känner mindre press på sig när man sitter i den miljön...

Bra subbar har jag redan och de hänger med mina PMC utan problem som har extremt snabb och torr bas, så botten är jag inte orolig för...

Dator -> Sony TA9000ES -> Mackie M1400x2 -> JBL! LS60 + dubbla tappade horn = konsert hemma!
Go to Top of Page

Stefaeri2001
Member

563 Posts

Posted - 2008/03/27 :  17:34:54  Show Profile Send Stefaeri2001 a Private Message
Gson,

jag har ett mycket mer dämpat rum än dig, och dsessutom är det inte slutet. Så därför är det kanske naturligt att använda sig av dipolreflexerna snarare än att dämpa dem.

Som sagt, det finns många vägar till Rom...

En sak jag märkt med MG12 när jag prövat mig fram är att det finns goda förutsättningar att tweaka ljudet åt olika håll med hjälp av alla de sedvanliga parametrarna, de är ganska "anpassningsbara" eller hur man skall säga.

Hur som helst, jag ser dem som något av det största rövarköpet inom audio!

mvh

S
Go to Top of Page

Gson76
Member

82 Posts

Posted - 2008/03/28 :  14:12:56  Show Profile Send Gson76 a Private Message
Stefaeri,

Förstår dig inte.
"jag har ett mycket mer dämpat rum än dig, och dsessutom är det inte slutet. Så därför är det kanske naturligt att använda sig av dipolreflexerna snarare än att dämpa dem."
Att det är mer dämpat hänger jag med på, men resten... Kanske något som jag kan ta lärdom av?

Nåväl, jag håller med dig om att mer prisvärda ljudåtergivare är svårt att hitta. Detta är kirurgiska precisionsverktyg med ärlig och naturtrogen klang genom hela registret. Konstigt att fler inte upptäckt dem ännu bara... Men det är väl så att det finns många Rockers där ute som är ute efter en mer ösig attityd. Men är det bra inspelning, som sagts tidigare, så äter Maggisarna ALLA stilar - även rock
Go to Top of Page

Stefaeri2001
Member

563 Posts

Posted - 2008/03/28 :  15:55:54  Show Profile Send Stefaeri2001 a Private Message
Hej,

jag har massor av hyllor (alla hörn) fyllda av skivor, lådor och böcker, dessutom bäddsoffa och matta. Dessutom ingen betong alls. Därför blir det ganska dämpat. Men bakom mig är det dessutom en öppen hall och en öppning till köket, därför försvinner alla problem av typen att det byggs upp stående basvågor/stort tryck i rummet. Enda stället som inte är dämpat är främre väggen (bakom högtalarna), just för att reflexerna skall höras, så att man får en förstorad rumskänsla.

Ingvar Öhman skrev i en tråd på faktiskt om två approacher; att söka skapa ett fönster in i inspelningslokalen respektive att söka skapa illusionen av att vara på plats i denna lokal med musikerna framför sig. Att dämpa alla reflexer så hårt man kan är väsentligt för första alternativet (det Öhman väljer) medan dipolreflexer är ett utpräglat sätt att söka skapa det senare (mitt val).

Vet inte om detta förklarade vad du menade dig inte förstå?

Att många inte ger MG en chans tror jag beror på storleken, man tänker sig att de blir för bökiga hemma. Fördelen med MG är dock att de är så lätta att de bara är att ställa in närmare väggen när man inte lyssnar och att de fungerar bra i medelstora rum.


mvh

S
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.3 sekunder. Snitz Forums 2000