HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Teknik och DIY
 Ralphs amp nu uppe igen - denna gång ny URL
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

zix
Hifi-Barista

954 Posts

Posted - 2008/02/06 :  00:12:42  Show Profile  Visit zix's Homepage Send zix a Private Message
Ville bara meddela för dem som kan vara intresserade, att originalsidan med "Ralph Power's interstage transformer 6B4G push-pull amp" som länge funnits på Meta-Gizmos sidor nu är borta, tillsammans med hela Meta-Gizmo.com.
Jättetråkigt, riktigt riktigt astråkigt! Harvey "Gizmo" Rosenberg finns ju tyvärr inte bland oss längre och i och med att de s.a.s (på nördsvenska) gjort en 404 är en hel räcka guld-artiklar om ljud, musik och rör borta från webben.

Kanske kommer den tillbaka, men nu går det iallafall att hitta Ralph Power:s artikel igen på min domän. Jag sög ut den från googles cacheminne och tog kontakt med artikelförfattaren, han godkände att den publicerades igen och nu kan man hitta den bland andra försvunna kul scheman på http://digitalakuten.com/circuits/

Jag har noll ekonomiskt intresse av det här, men gillar transformatorkopplingar och tycker att denna sida borde få överleva, inte försvinna.
Det är ju kort och bra info om en historisk rörkoppling, som dessutom är såpass enkel i designen att den kan tjäna som skolexempel för denna gamla men väldigt bra typ av slutsteg (SE->PP, mellantrafosteg, push-pull, rör), och också har gjort det för många hemmabyggare som kopierat denna krets eller skapat egna lösningar med utgångspunkt i den.
Därför vore det synd om en sån sida försvann.

Det var bara det...

En IEC-baffel är 135 cm bred och 165 cm hög, med högalarelementet monterat 15 cm i sidled och 22.5 cm upp från skivans mittpunkt.

Edited by - zix on 2008/02/06 00:16:58

Bardis
Member

3345 Posts

Posted - 2008/02/06 :  07:50:42  Show Profile Send Bardis a Private Message
Bra initiativ zix!

Modda allt som går att modda!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000