HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Lyssningsintryck efter inköp av nya JungSon serien
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

prko
200.000-klubben

105 Posts

Posted - 2008/02/13 :  15:45:25  Show Profile Send prko a Private Message
Först och främst vill jag tacka för alla intressanta förslag! Hur slutade min jakt? Efter hårt intjänade pengar jobbandes på krogen har jag lyckats skrapa ihop pengar för att kunna dubbla min budget :) Jag har gått omkring på hifi butiker och lyssnat på en del olika produkter. Vissa kändes bättre än andra. Vid en tripp till Göteborg tänkte jag att jag kunde kika förbi Nortux Audio och se om de hade fått in de nya modellerna som jag hade sett på Duet Audios hemsida. De hade då en protyp av deras nya för- och slutsteg samt den nya CD:n . Jisses vad snygga de var(har innan bara sett dessa på foto). Designen är helt annorlunda jämfört med de äldre produkterna. Kan säga att finish mässigt ligger de i samma klass som riktigt dyra grejer.

Ljudet då? Jag plockade fram min referens skiva (Kari Bremnes-Svarte björn) och musiken började flöda ut ur högtalarna(Piega TC50). Ojojojoj,#8230; Jag älskar den skivan! Alla detaljer var så klara och kontrollerade. Sen var det dags med Kodo #8211; #8221;Mondo Head#8221;- en skiva som kräver mycket av både elektroniken och högtalarna. De gigantiska japanska kodo trummorna kändes så närvarande att jag tappade fattningen. Har innan haft JungSon kombinationen(DA-200IA och DA-CD1) som jag tyckte presterade ngt underbart till förhållande till priset men detta var i en klass för sig. Jag fastnade direkt och klippte till(konstigt nog har det alltid varit så när jag har varit där). Börjar bli väldigt dyrt med spontana besök :P Fast det är visserligen en njuting det också. Har lagt en beställning och förväntar få hem denna kombination(Origo CD och Primo/Duro för- och slutsteg) någon gång i början på mars.

Vad ska jag säga - känns som om JungSon elektronik passar mitt ljudideal

Nu ska jag lyssna på grejerna (när dem dyker upp) och återkomma med en mer detaljerad recension.

Ännu ett stort tack till alla.
Mvh/prko

JungSon DA-PRE2L/CA-MP80L, JungSon CDT2,Audionet ART V2, PIEGA TP3
Go to Top of Page

prko
200.000-klubben

105 Posts

Posted - 2008/03/04 :  15:19:57  Show Profile Send prko a Private Message
Lyssnings intryck JungSon Primo, Duro och Origo.



Efter en lång väntan på att produkterna skulle komma så var de äntligen framme i stugan... Dubbla lådor åter igen! Transport emballage är verkligen något Kineser är bra på. Man behöver aldrig vara rädd för transport skador känns det som.

Efter att man plockat ut elektroniken och kopplat in all kablage fick man vänta lite på att temperaturen skulle utjämnas, sen var det uppvärmning#8230; Fy, va#8217; tiden gick långsamt. Jag satt bara där och räknade ner minuterna. Kunde under tiden leka lite med fjärrkontrollen. Det intressanta är att de har satsat med en systemfjärr, dvs man kan styra hela systemet med en och samma kontroll(om allt är JungSon som hemma hos mig). Lite annorlunda från de fjärrisar i trä på de äldre modellerna. Tycker detta var väldigt trevligt. Det andra positiva är att man får med samma fjärr till all utrustning så jag har nu två st(alltid bra med en reserv) :)

Utseende på den nya serien faller mig i smaken. Snyggt med blå LCD display :)och chassi i borstad aluminium.

Äntligen var det dags! Ni som har följt min tråd http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66870 vet att jag har stört mig på framfusig diskant på mina högtalare och undrat hur jag kunde dämpa rummet. Skulle klass A göra ljudet mjukare och kunna förmedla det jag strävade efter?

Satt på min "ref" skiva Kari Bremnes-Svarte Björn och musiken började spridas i rummet. Oj#8230; Hade ingen aning att mina stativare hade sådan potential! Jag kunde lätt påminna mig om varför jag beställde dessa. Förstärkaren hade dem i ett järngrepp om hoggisarna. Basen blev genast mycket mer exakt än innan. Dynamiken och stereperspektivet var enormt. In med Peter LeMarc - 17 sånger! Nog att jag bor i Trollhättan men LeMarc flyttade in i mitt pojkrum nu! Satt där och försvann i hans röst#8230; Gåshud! Sen var det dags för Stockfish - Closer to the Music - samma sak.

Diskanten då? Ja, klass A verkar har gjort sitt. Ljudet är betydligt varmare/mjukare än med min gamla DA200IA. Och nej, jag behöver inte dämpa någonting längre !!!!!!!!!

Tänkte att det kanske var en placebo effekt då jag hade sådana förväntningar i förväg. Därför drog jag med mig min lille bror in på rummet(13år) och spelade upp några låtar. Hans enda intresse är sport så han var lite irriterad till en början och undrade varför jag hade dragit med honom in i rummet för att lysnna på musik (?!?!).
Jag tänkte för att underlätta lite för honom så får han välja en skiva. Vi satte på en massproducerade skiva med billy idols-white wedding och han satt där i en stund med stängda ögon. Därefter kollade han på mig lite chockad och sa "Det känns som om han står framför mig och sjunger!". Kan säga att han blev 30 min sen till basket träningen pga att han satt och lyssnade på musik med mig. Haha, nu vill även han ha en stereo men jag tror inte att pappa vill investera!

Ja, vad mer kan jag säga, är riktigt nöjd med mitt köp.

Återkommer med några foto så snart jag förstår hur det går till!
(Förhoppningsvis ikväll)

Mvh/prko

JungSon DA-PRE2L/CA-MP80L, JungSon CDT2,Audionet ART V2, PIEGA TP3
Go to Top of Page

jaejin
Member

923 Posts

Posted - 2008/03/04 :  20:03:25  Show Profile Send jaejin a Private Message
Härligt att du är nöjd.

Har själv ägt Jungson Ja-99C vilket var imponerade då jag använde två stycken för att driva ett aktivt system. Testade deras försteg vilket jag inte kom överens med Ja-2.

Har lyssnat på jungsons större monoblock i hemmiljö i norge och även i duets butik i oslo.
Vet ju att de demar med Piega med Jungson. Kanske det går även att rådfråga vilka sorts kablar som har passar till.

Ska bli kul att se bilder.
Go to Top of Page

prko
200.000-klubben

105 Posts

Posted - 2008/03/07 :  09:27:52  Show Profile Send prko a Private Message
Tackar.
Jo, jag har också lyssnat på deras monoblock(Hos duets sverige partner) fast jag fastnade främst för deras små. Lär bli uppgradering till dem i framtiden när ekonomin tillåter.

Jag köpte vid samma tidpunkt BONA TN-008 signal kablar som ska passa bra till den nya serien. Kan säga att det stämde bra :)

Har innan det när jag införskaffade den gamla serien även införskaffat BONA SP-580 högtalarkablar som jag fortfarande är jättenöjd med fast där blir det nog uppgradering i framtiden till någon av deras större modeller.

Mvh/Prko

JungSon DA-PRE2L/CA-MP80L, JungSon CDT2,Audionet ART V2, PIEGA TP3
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2008/03/07 :  15:39:21  Show Profile Send jeppe72 a Private Message
Har också ägt JA-99C Delux eller gör det alltjämt fram till och med kl 17.00 idag. Det är ett fantastiskt slutsteg som jag aldrig kommit på tanken att sälja om jag inte skulle sluta med hifi. JA-99C Delux är också ett rent klass A steg på 2x80w precis som det nya "flashiga" steget.

Retro låter fint.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.67 sekunder. Snitz Forums 2000