HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 nån som kan barn psykologi?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

sisko
Member

202 Posts

Posted - 2008/01/15 :  22:52:06  Show Profile Send sisko a Private Message
Hej, först vill jag säga att jag verkligen känner med dig. Det finns ingenting värre än att oroa sig för sina barn.

Det är inte alls ovanligt att barn i 3-årsåldern blir till synes helt omotiverat skräckslagna för något. Utvecklingsmässigt händer det massor och barnen har i den här åldern ett magisk tänkande vilket gör att det som är logisk för dom inte alls behöver vara logiskt för oss, det som gör henne rädd behöver inte ha ett direkt samband med att spela musik. Visst kan du kontakta BUP men jag är rädd för att deras svar kommer att bli allt är ok, dessutom bör du nog kontakta bvc i första hand. Har själv två döttrar varav den äldre har varit skräckslagen för olika besynnerliga saker i perioder. Jag sällar mig till lägret ta det lugnt, det är lätt att göra det till ett större problem än det egentligen är. Se det som en möjlighet att köpa ny hörlursförstärkare och ett par maffiga lurar.

Jag ger dig tipset att kolla på www.growingpeople.se, en mycket bra webbplats där det står mycket om barn och barns utveckling, dessutom är den producerad av barnläkare och andra vårdproffs. Annars kan du låna eller köpa någon bra bok i ämnet. Det lokala biblioteket har förmodligen en bra urval.

Edited by - sisko on 2008/01/15 22:53:10
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2008/01/15 :  23:04:26  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
Tack alla för stort engagemang! (som vanligt)

Det lustiga är att vi har kämpat med detta i ganska exakt en månad och igår skrev jag tråden. Idag så visar det sig att hon mitt på dagen när jag varit iväg även SJÄLV satt på en barnskiva i storasysters rum och på barnprogramet på kvällen satt hon kvar i soffan när det kom musik. Hon hade varit tydlig med lång utläggning att det var helt ok att spela musik däruppe (även om det var första gången på väldigt länge) men att vi fick absolut inte spela därnere.
Det tolkar jag som ett jättesteg framåt. Nu tar det förmodligen en eller ett par veckor innan hon är över denna fas. Jag ska dock inte stressa fram något utan bara i förbifarten uppmuntra henne att sätta på skivor i storasysters rum tills hon är mogen att gå en trappa ner....
Tänk vad de små liven kan få för sig!!!!

Artphotography
Go to Top of Page

Claes_Ireland
Member

2146 Posts

Posted - 2008/01/16 :  02:49:58  Show Profile Send Claes_Ireland a Private Message
Dansa inte för mycket efter 3åringens pipa bara. Kul att det går åt rätt håll.

Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back
Go to Top of Page

fripps
Member

652 Posts

Posted - 2008/01/16 :  10:11:13  Show Profile Send fripps a Private Message
Dan: Har varit i kontakt med BUP gällande några saker och jag kände att jag fick bättre svar på mina frågor genom att bara ringa BVC (plus att det går väldigt mycket snabbare).

MVH

Advantage S1 -> Transparent Plus -> Bladelius Idun -> Transparent Plus -> Bladelius Grendel med kondensatorbank -> Transparent Plus -> Burmester B50

Medlem i ASO
Go to Top of Page

Hinken74
Member

1102 Posts

Posted - 2008/01/16 :  13:57:36  Show Profile Send Hinken74 a Private Message
Burmester skrämmer, Dan! .... )

Mvh/Henrik
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Mitt system:
Von Schveikert db99,
Audio aero capitole Prestige SACD SE
Octave V70 samt strömrenare från Agile


Edited by - Hinken74 on 2008/01/16 13:57:59
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2008/01/16 :  14:28:15  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
quote:
Vi har inte haft musik på sålänge hon är vaken. Men vi lägger henne mellan 7-8 så sen spelar vi...


...och ju längre nu låter det hållas desto värre kommer det nog att bli, för man blir ju faktiskt van att ha det tyst. Mycket ljud om det är tyst kan vara stressande.

Det kanske låter bryskt men jag hade inte låtit en 3-årig styra detta utan spelat på som vanligt. Hon kommer att tröttna på att vara tvärs emot och kommer ned till slut.

...så vida det inte har har en fysilogisk förklaring -- ex. problem med trumhinnorna som gör att det är obehagligt med mycket ljud liksom när man spelar musik.

Små barn har sina egenheter, det kan vara så enkelt som att hon vill ha sin vilja igenom. En av mina söner kan göra liknande utspel som kan te sig helt absurda men det är ju inte heller barnen som bestämmer hemma.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2008/01/16 :  14:33:05  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Nu läste jag inte posten om att det har lugnat sig lite -- men jag håller fast, den som erbjuder lillfingret förlorar ofta hela handen. Det gäller inte minst med barn som tar för sig och provar gränser vilket kan vara på alla möjliga konstiga vis.

Vissa saker måste man helt enkelt sätta stopp för och inte "bara låta stormen blåsa förbi", för vad lär dom sig av det?

Om det bara är en "fix idé" bara för att de känner för det, att omgivningen går på tå och att det är ok att ställa mer sådana krav och sedan kan man lätt hamna i ett återkommande beteende.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2008/01/16 :  16:56:03  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
De flesta föräldrar som är engagerade i sina barn kan läsa sina barn bra. Man vet ifall något busigt har gjorts utan att ha sett själva buset, man kan höra ifall skrik är trots och pockar på uppmärksamhet eller om de har ont i magen. Man vet att nåt är på G om det har varit för tyst en stund. Det är så många situationer som upprepar sig att både barn och vuxna lär sig spelet.

Denna fobi som dykt upp från ingenstans (som sagt, kulmen är nådd dock) är inte som något annat vi upplevt tidigare. Det handlar INTE om att hon testar gränser och spelar spel med oss. Hon blir fullständigt skräckslagen. Hon springer upp på ovanvåningen och sätter sig inne i ett hörn i garderoben och kan knappt andas, hon får helt blanka ögon och blir svår att få kontakt med överhuvudtaget, gråter oavbrutet och är helt förstörd. Hade du sett detta live så hoppas jag innerligt att du hade ändrat uppfattning om din metod. Hade jag fortsatt spela musik i det läget hade jag sett det som ren misshandel.

Jag har suttit och spelat gitarr för båda tjejerna i drygt en timme (mamma är i Stockholm) och vi haft kanonkul. Absolut inga problem. Dock försökte jag lite försiktigt att hon kunde välja en barnskiva så kunde vi sjunga med dem.....mungiporna ner direkt och sprang rakt upp på rummet...så storasyster gick upp till henne leker med henne och jag skriver detta istället!

Kommer nog ta ett tag....

Artphotography
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000