HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Är ribban satt?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2007/11/22 :  13:20:52  Show Profile Send Larsho a Private Message
ni får sätta er i var sitt hörn

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2007/11/22 :  14:16:53  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Det finns vissa ämnen som är HETA - jag talar inte om EL156:or.

Jag tror man kan ha en vettig/konstruktiv diskussion om "svåra produkter" enligt följande:
Trådar kan man dela in i ett antal varianter:
Personliga trådar (a); Karl-Jan har stekt ihop en bandhögtalare, en rörförstärkare eller kabelspagetti. I sin tråd (med utan bilder) berättar han om ... shaktistenar, han lagt till för att ge förbättringar. Eftersom stenen inte är huvudsaken i tråden, kan man lämna den därhän och intressera sig för kablen (småländska för kabeln), högtalaren eller förstärkaren. OM stenen är en hake kan man ju ställa en rak fråga "Hur upplever du att ljudet ....?"
Personliga trådar (b); Disa Murkland har tapetserat hela sitt rum med ERS-papper, murat en stereobänk av shaktistenar och hävdar .... Jag tycker att man ska förhålla sig som ovan men kan ställa mer skarpa frågor, som är ifrågasättande, men aldrig gå till personangrepp.

Generella HiFi-trådar; presentation av nya produkter, tester av olika slag av nya produkter osv. I en slik tråd för ju "ena sidan" fram kritik av en produkt och det är självklart att den kritiken ska kunna bemötas med sakliga argument. Notera att kritik kan vara positiv OCH negativ.

NOTERA att jag med exempeln ovan INTE vill förringa någon produkt utan bara försöker konkretisera för dem som finner mina resonemang för abstrakta.

Edited by - soundbrigade on 2007/11/22 14:19:10
Go to Top of Page

MatsT
100.000-klubben

2457 Posts

Posted - 2007/11/22 :  14:26:22  Show Profile Send MatsT a Private Message
Verkar vettigt. Diskussion om funktion är i alla lägen rimligt men om nu någon har råkat få in en SHAKTI-sten eller annat som av en del anses onödigt i anläggningen så behöver man kanske inte haka upp sig för mycket på det. Om man bara försöker hålla en vettig samtalston så fungerar det säkert och jag tror också att man måste inse att det inte går övertyga "andra sidan" på ett forum så man får finna sig i att olika synpunkter framförs och låta läsaren avgöra vad som är vettigt utan att det blir någon enighet.
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2007/11/22 :  18:58:20  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Om jag säger något MYCKET personligt så är det att om en diskussion tillslut landar i en sorts duell mellan två kombattanter - gå ALDRIG in och släng in inlägg typ "Det bästa jag läst nånsin", "Nu fick han nog så han teg" ... Så länge en tvekamp inte urartat till "mudslinging", finns det hopp om att den ebbar ut eller man kommer till en sorts consensus (samförstånd på rent Vetlandamål), men när omgivningen (som oftast vill se blod) börjar "heja på", spårar en sådan diskussion med 1000% sannolikhet ut med en gång.

Och som jag uttryckte det i en annan tråd - är du galen på en vetenskaplig faktist, eller shaktidrabbad ormsalvist - se till att träffas. Starta förstärkaren, ta fram favvoskivorna och sätt öl på kylning.

TRÄFFAS!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.34 sekunder. Snitz Forums 2000